Hilda Tovšak

1.09.2010 ob 21:51

Danes bi jo lahko pognalo v zrak, saj je nekdo na vrata Vegrada nastavil bombo. Samo čakal sem kdaj se bo zgodilo kaj podobnega ali celo kaj bolj konkretnega ter filmskega. Ljudje so obupani, Tovšakova pa jim s svojo držo in besedami priliva sol na rano. In kar je najbolj trapasto, Tovšakova je sedaj šokirana in zgrožena, rekoč, kaj se gredo in kako je kaj tako nezaslišanega sploh mogoče. Dejansko se čudi, da bi ji lahko kdo storil kaj žalega, čudi se, da je kdo ne mara, čudi se, da se je komu zamerila. Svašta, res.

 

22 komentarjev na “Hilda Tovšak”

 1. STELA pravi:

  vse se vrača…vse se plača.

  to kar ta ženska počne ne more in ne sme ostat nekaznovano…če pa bo, potem pa adijo pravna država

 2. Vanja1 pravi:

  Prej ali slej bo potrebno rušit ta sistem , bogataši se bogatijo na račun revežev, razlike so prevelike, saj nišče nima 10x večjih potreb, in večjega želodca…Nas male ljudi pa davkarija “jebe” za nekaj €, tisti , ko pa pokradejo pa ničč, kam gre ta svet, prej ali slej bo nekje “spokalo”. Sicer bi že bil čas.. Država pa ve samo dražit stvari, in pisat kazni, druga pa ta vlada očitno res nezna.. Nevedo na kaki način napolnit blagajno, da si bo javna uprava lahko redno delila in dobivala plače, ostali , ki pa proizvajajo, pa firme propadajo, res nevem kak si vlada to predstavlja, pol pa se še eni v javni upravi prerekajo , za zamrznitev plač pa tako.. jaz bi jih odpustila 5000 , saj se jih preveč “pase” v pisarnah, saj sama vem ,da bi marsikdo naredo delo sam , ne pa da jih 5 sedi, pa si jajca čoha, po domače povedano. Upam ,da se bo to spremenilo, če ne bomo res lahko kot Grki , kot je že ena raziskava pred meseci pokazala, da bi padli že v večjo krizo.

 3. NoMercy pravi:

  kavelj je v tem, da je Hilda lastnica 57% Vegrada in ima dobre svetovalce da dela vse po zakonu :)
  Zato jo mora vsa država ščititi :)

  ena ročna bombica pa pač ne naredi neke škode :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danes se je v kamero celo zjokala. Fak, kako sprenevedanje. Okej, ne rečem, da se res ni prestrašila, toda le kako ji ni jasno, da je folk iz Vegrada in še kak “poslovni” partner ne marajo. Pa čudi me, da je imela v glavi, da ji ne bo nekdo enkrat v luft pognal cele bajte, ko bo imel dovolj sranja in mu bo v navalu čustvene krize prekipelo.

 5. Svit pravi:

  To je včasih bila že skoraj afera, v našem koncu je znano, da se je Hilda, seveda nekoliko mlajša, dol dajala z Lojzetom Peterletom. Takrat je bila njegova tajnica, potem pa je za nagrado dobila tole delovno mesto. No, morda je to tudi splošno znano dejstvo, ne vem.

  Vem pa nekaj, da kadarkoli je kateri od tehle kretenov iz politike zavil v gospodarstvo, je zjebal do zakrat odlično podjetje.

  Pa saj to moraš biti prav talent da zjebeš Vegrad, Interevropo ali Istrabenz. Imo Supertalent!

 6. NoMercy pravi:

  le zakaj nihče ne kupi stanovanj, ki jih je Hilda zgradila?
  Ne verjamem, da zato, ker so jih “gradili” “južnaki” :P
  Preje bi verjel, da zato, ker je toliko neuspešnežev brez denarja :) – takorekoč alternativcev v tej deželici :(

 7. PT01 pravi:

  Dejansko vsi skupaj počasi dušijo tudi srednji sloj, ker če tega ni, tudi normalne porabe ni in celotna ekonomija ne teče. Dušimo pa se v davkih.

  Ne glede na to, da mi je Phor mimo je tudi nesprejemljivo, da ima Pahor 3 jurje plače ali okolo 6 bruto, monopolist na pošti pa 9 bruto, zraven pa še30 članov uprave in svetovalcev, ki imajo vsi skoraj take plače, kaj k*** imajo za svetovat, če pa je pošta monopolna storitev, ko jim paše zvišajo ceno pa je.

  Na Gorenje zviša ceno za 5%, bodo prodali pol manj. Podobni monopolisti so RTV (tam en vzdrževalec z VII stopnjo izobrazbe dobi 1500 eur, pa se 90% časa praska po jajcih, preverjeno, ker se prav hvalijo s tem), potem elektro, komunala in podobni …

  V bistvu se ve, kdo nam je zjebal gospodarstvo do te mere, da zadeve zdaj crkavajo, zadnjič so bili vsi na častni tribuni ob otvoritvi Stožic … z mentorji vred.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Svit, meni je žalostno to, da nihče nikoli ne odgovarja in se pač preselili v novo firmo, kjer počne iste napake ali pa dobi odpravnino, medtem ko delavci lahko le sanjajo o lanski plači.

  PT01, ni panike, če je plača velika v firmi, ki je uspešna in kjer direktor ali še kdo dela dobro, problem nastane, ko temu ni tako, pa so plače vseeno dvognjene do plafona.
  Na RTV se očitno še vedno lahko igračkajo kljub hudim izgubam, saj vsak mesec računajo na naš prispevek.
  Da so določeni vodlili kadri nesposobni mi je jasno, skrbi me le to, da potem nihče ne odgovarja ko kaj zavozi. Ljudem bo počilo, ne manjka dosti.

 9. smoger pravi:

  Ne bi nikoli, nobenga na ta način (al pa sploh kakršenkoli drugi) ogrozil, ker bi potem bi isti kot ciljna oseba.

 10. NoMercy pravi:

  matr ste privoščljivi dripci :(
  ko neki cigani in jugovići javkajo, da niso dobili plače (čak mal – a jih je kdo s pištolo za vratom silil, ds so delali še naprej, ko prvič česa niso dobili in ko so bili katerikoli pogoji neskladni s pogodbo, dogovori … ) ??? – halo!!
  Hilda je pač večinski solastnik firme – in nanjo oz. njene je nekdo hotel narediti atentat!!! (to, da je dolža dobaviteljem, bankam … e pač problem med njimi!!)

 11. Tomo pravi:

  NoMercy nehaj že s tem nacionalizmom saj so prav tako ljudje kot ti.A če bi bili namesto južnjakov Čehi pa Nemci bi jih pa branil?Škoda da je ni razneslo u luft vsaj do Bosne pa še koga zraven.Mogli bi pripisat nagrado za njeno glavo:recmo bajrta oz vikend v Bosni;)

 12. Mirko pravi:

  Zakaj ta ženska še ni v arestu?

 13. spookymulder spookymulder pravi:

  No, ljudje, ne se hecati, bombe v neko civilizirano državo ne spadajo, saj to ni način reševanja težav, da sploh ne omenjamo tega, da bi lahko nastradalo veliko povsem nedolžnih ljudi.

  Drži, ljudje so v hudih stiskah, vendar za to zagotovo ni kriva samo Tovšakova, temveč se moramo vprašati, kako je lahko sistem dopustil, da gre Vegrad rakom žvižgat.

  Ni namreč najbolj šokantno to, da se nek nesposoben menedžer zakalkulira, temveč da so očitno pri nadzoru odpovedale praktično vse državne službe in da očitno tudi zakonodaja ni dorasla “kreativnosti” turbokapitalistov.

  Da ne pozabimo, Tovšakova je bila še pred kakšnim letom izredno priljubljena med svojimi delavci in spoštovana kot izjemna podjetnica, potem pa so sledile nepremišjene investicije, gospodarska kriza, klasične kapitalistične pasti prevelikega jemanja kreditov … in to se je potem moralo kriti na račun delavcev, ko je zmanjkalo denarja za njihove prispevke in plače.

  Ampak hej, saj to zveni nekam znano … mar ni tudi naš ljubi ljubljanski šerif ostal s svojim stožiškim projektom dolžan kupu podizvajalcev, ki že več let čakajo na plačilo za opravljeno delo. Kaj zdaj, če torej ni nič čudnega in nenavadnega, da je Hilda dobila bombo, naj torej kakšno pričakujemo tudi pred magistratom?!? Ljudje, pamet v roke – ko se začnejo pojavljati bombe je to zadnji znak, da je v tej državi nekaj zares hudo, hudo narobe, ne zgolj na ravni posameznih tajkunov, temveč celotnea sistema, z nesposobno politiko na vrhu!!!

  Zato je ta bomba pred Vegradom vredna zgolj zgražanja in obsodbe, ne pa, da se Tovšakovi privoščljivo smejimo, češ “Kaj se zdaj sprenevedaš, saj si si zaslužila, baba tajkunska!” NE, bombe si zagotovo ni zaslužila, ker to ni več leto 1945, ko se je na hitro obračunalo z “izdajalci sistema”, temveč je edina pot pošten sodni proces, kjer naj se dokaže, kdo je česa kriv! Če tega država ni zmožna, pa so potrebne spremembe na vrhu.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, a goljufanje, kraja in sprenevdanje direktorjev pa spadajo v civilizirano družbo? Morda pa bi bila prav ena vzgojna bomba (ne mislim na žrtve, mislim le na strah v kosteh), dobra rešitev, da bi se te umazanije enkrat za vselej prenehale.
  Huh, pa ne da zagovarjaš Tovšakovo, kao, da so tudi drugi krivi, ker niso pogruntali, da je nesposobna? Ne seri ga no.
  To, da je bila še leto dni nazaj spoštovana, tudi mene preseneča, lepo da si omenil, vendarle daje malce drugačno luč na vse skupaj.
  Kolega, bomba ni dokaz, da je nekaj hudo narobe, bomba je posledica tega, da je nekaj hudo narobe.
  In ne pozabi, da bombe ni razneslo, le pošteno jo je prestrašila, kar ni slabo, če mene vprašaš, naj se zaveda, da se z usodo delavcev ni za igrati in naj neha dajati izjave, s katerimi samo še priliva sol na rane.

 15. NoMercy pravi:

  @ 11 tomo: a imaš ti IQ manjši od številke čevlja???

  Pri Gartnerju se pogovarjamo o medijih, (tudi filmu, pa nekaj malega o splošnih rečeh!!)
  Tudi izhodišče za ta zapis je spremljanje medijev – ne pa dogajanja na mestu dogodka in poročanje v živo!!
  Kje pa najdeš nacionalizem pri meni??? VEDNO usekam po medijcih (v takih primerih pa sploh!!)
  A je kdo od medijcev dal tem revežem delček honorarja, ki ga je dobil za objavljeni prispevek, kjer jih je izpostavil (morda tudi šikaniranju delodajalca!!) – še na pol pokajenega čika ni nihče od medijcev dal !!!
  In za to gre: kako blesavo sliko nečesa, kar je privat posel in nihče ni obvezan to početi gre!!

 16. George Best pravi:

  http://www.shrani.si/f/s/nV/1gxyr1bL/retards.jpg :D

 17. smoger pravi:

  Ne smemo pozabiti tudi možnosti, da so si ‘napadeni’ sami postavili explozivno sredstvo.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, nisem prepričan, če razumem tvoja dva komentarja povsem pravilno. Zdi se mi namreč, da nekako nis povsem proti Tovšakovi.

  George, res je malo čudno, da človek ne prepozna bombe, no ja, lahko da niti ni bila pozorna kaj je na vratih in bi jih pač odprla.

 19. smoger pravi:

  Ne, nisem niti za nit proti njej. Naj država poskrbi za kriminalce.
  Glede drugega posta…pravim le, da včasih si nekateri sami ustvarijo vlogo žrtve. S tem dobijo carte blanche za najem varnostnikov, zaščite ipd. Analogija z ZDA…sam se napadeš in pol imaš ‘tehten’ razlog, da druge napadeš.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aha, torej teorija zarote, da je bombo nastavila sama? Zanimivo :)

 21. STELA pravi:

  smoger naivc – se ti zdi država sposobna ali voljna poskrbet za kaj razen za svoje ritke?

  zanimiva teorija, vredna dir. vegrada

 22. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Vegrad, o Vegrad pravi:

  [...] ki so zadnja leta tako neslavno propadla. Za ceno tega, da so delavci ostali na cesti, so si ta glavni in njihovi prijatelji zidali ranče in podobna [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !