Od birokracije in bebcev na telefonih mi bo razneslo glavo

31.08.2010 ob 16:23

Joj no, je leta 2010 res tako zelo težko v minuti urediti eno preprosto stvar kot je pošiljanje računa na drug naslov in odkritje telefonske napake domače linije. To je misija nemogoče, zavoljo debilne birokracije in zavoljo telefonistov, ki nimajo pojma kaj sploh želiš od njih. Ko pogruntajo, pa seveda nimajo pojma in te pustijo čakati po celo uro. Jasno, ko pogruntajo in ko mine cela ura, se napaka spet ponovi, kar pomeni, da se znova ponovi tudi postopek gruntanja in čakanja. Da crkneš, res.

In pazi to, babnica na drugi strani mi je pojasnila, da se moram na občini odjaviti s stalnega naslova, če ne želim prejemati računa na stalni naslov, saj ne more v sistem, da bi popravila nov naslov in zahtevo, da naj račun prihaja drugam. Jp, prav sta prebrali, če hočem, da mi račun pošljejo drugam, se moram odjaviti na občini in se prijaviti na drugem naslovu. Kaj takega pa še ne, pa kje najdejo te ljudi.

In pazi še enkrat, model, ki je odpravljal napako na liniji domačega telefona, je to počel trikrat, napaka pa se je vedno znova ponovila. Itak, kaj pa je bilo drugega za pričakovati.

Počasi bom izgubil živce, vse skupaj pustil pri miru, se odklopil od vse tehnike in odšel nazaj v kameno dobo, kjer niso imeli nikakršnjih tehničnih in logističnih težav.

Jezi me le to, da imamo tako super ponudbe in tako neverjetno tehniko, kjer pa vse skupaj še vedno crkuje in ne dela tako kot bi bilo treba. In jasno, crkne seveda takrat, ko najbolj potrebuješ. Eh.

DODATEK:

Danes pa si ekipa zasluži pohvale, držali so se dogovora, po telefonu pa so uredili tudi napako, za katero sem se bal, da bo ostala. Upam le, da bo zdaj vse delovalo tako kot je treba.

 

8 komentarjev na “Od birokracije in bebcev na telefonih mi bo razneslo glavo”

 1. Didi pravi:

  IZBRISAN KRETENSKI KOMENTAR

 2. NoMercy pravi:

  primer 1.: Vse to birokratiziranje je posledica neplačevanja računov :)
  če morda nisi pomislil za kaj gre. In kako naj ti nekaj odklopijo, če ne vedo na katerem naslovu naj to počnejo?
  primer 2: v takšnih help centrih zaposlujejo žnj folk za najnižjo možno plačo. In takšni nimajo nobene avtorizacije (hvala bogu) da bi šljakali po podatkih strank :P

  Bo še štale ja, predno bomo doumeli privatno iniciativo, visko razvito programsko opremo in se navadili kako komunicirati – tudi z dobaviteljem, ki ga plačujemo :)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kdo pa pravi, da sem hotel da mi kaj odklopijo? Hotel sem le, da mi račun prihaja na drugi naslov. Kaj ti ni jasno?

 4. jesis jesis pravi:

  Starodobno priporočeno pismo s svojeročnim podpisom včasih dela čudeže.
  Sem pa pred kratkim zaradi podobne jebebebe zamenjal ponudnika telefonskih storitev in šele, ko sem pisal direktno predsedniku uprave (XXX d.d.) so se zadeve odvile kot bi se morale že tri mesece prej. Ti možje, ki so Nr.1 v teh delniških družbah, so neverjetno dojemljivi za pritožbe navadnega človeka – posebej če v pismu obljubiš (kot sem jaz): “… če tega TAKOJ ne uredite bom spisal blog o tem kako delate s strankami in ga redno vsak mesec skozi leto dni objavljal na vsh najmočnejših portalih Slovenije …”
  Posledica – ta Nr1 takoj pokliče, ko na I-phonu prebere mail in se zaćne opravičevati – naslednji dan je VSE urejeno zato, ker je svoji direktorici za odnose s strankami v dveh stavkih dopovedal, da taka reklama (moj blog) nikakor ni donosna – prej nasprotno.

 5. Pika pravi:

  Ne se tok jezit Iztok no saj veš, da to dela sive lase :-)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jesis, problem je v tem, ker zadevo rabim takoj, pismo direktorju pa se zavleče.
  Finta pa je v tem, da tile pobje na telefonih dejansko niso nič krivi, saj se trudijo po svojih najboljših močeh. Problem je le v tem, da ne obvladajo dovolj in da moraš imeti srečo, da po desetminutnem čakanju na liniji naletiš na takega, ki se vsaj malo spozna.
  Pa držati se morajo glupih pravil, ki jim jih servirajo nadrejeni. A jebat ga, uporabnik ima ponavadi stik z njimi, zato je jasno, da se jezi le na njih.

 7. STELA pravi:

  Iztok – baje se da to na pošti zment…ker če boš skušal kaj uredit na občini in v podobnih ustanovah te res lahko še kap rukne….žal

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj ne bom tega urejal, ne ga srat, ne bom menda pribivališča spreminjal zaradi ene blesave birokracije, kjer butci ne znajo računa drugam pošiljat.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !