Čaj za dva evra in pol

29.08.2010 ob 23:30

Ne me jebat, v ljubljanskem Koloseju sem danes za usran ledeni čaj odšel dva evra in pol, kar je bivših šesto tolarjev. Jp, prav ste prebrali, ledeni čaj, ki v trgovini stane pol evra, na pumpah pa nekaj več kot evro, v Koloseju stane celih dva evra in pol. To je taka svinjarija, da ne morem verjeti. Človeku se mudi in pred ogledom filma skoči še po pijačo, potem pa ga udari cena, ob kateri se mu zavrti v glavi. Vem, da si lahko privoščijo, toda to je absolutno preveč in nezaslišana poteza. Sram jih bodi, res, že karta je zasoljeno draga, kaj šele pol litra čaja, ki ni vreden več kot dvajset centov. Ne me jebat, resno.

 

32 komentarjev na “Čaj za dva evra in pol”

 1. Dr. Onyx Fake pravi:

  Sori, ampak, ne morem si kaj, da ne bi pokomentiral še tukaj. Ti res res en osel Gartner. Si že čul za Tušev kino, kjer je cena 1 kolosejeve karte v tušu za 2 osebi. Mona, kje ti živiš?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, s punco sva se znašla v Ljubljani, ujela tajming za film, časa za kam drugam pa ni bilo. Po tvoje bi moral kaj? Se odpeljati v Celje, Novo mesto, Maribor, Kranj in Koper? Daj ne bodi tak bedak no. Mar meniš, da sem namerno odšel v Kolosej, ker pač ne maram Planeta Tuš? Fak.

 3. Dr. Onyx Fake pravi:

  Seveda, kakopač ne! Si kao zvest Celjan (aka Srbia do Tokia), pa blatiš našega ljubega tajkuna Tuša. Če ti je Tuš postavil kino, lepo hodi k njemu. Ti je morda ljubša LJ? Lepo.

 4. mile pravi:

  OJLA…..Se pravi, Dr.Onyx, ko te na avtocesti hudo zažeja, ne ustaviš na Petrolovi črpalki, ki se ti ravno ponuja, ampak stisneš zobe in še kaj drugega, ter se odpelješ še 60km do OMV-jeve. Ker je voda, ali pa kaj drugega, tam ceneje za 0,14 €. Ma ne seri, no….pozz…Mile

 5. dr. Onyx pravi:

  Tole zgoraj spet nisem jaz. Prosim briši.

 6. smoger pravi:

  Radenska = kajla vsem natakarjem :D

 7. Nicky pravi:

  O what the fuck? Saj teče debata o tem, da je cena ledenega čaja absurdno draga v Koloseju (se stinjam), in ne kje je čaj cenejši, oz. koliko stanejo karte drugje? Pač nekateri živimo v LJ in nimamo alternativ!!!!

  Kot sem že napisala – dober blog, razen tvojih zasledovalcev. Recenzije filmov vse preberem. :)

 8. NoMercy pravi:

  vsaka šola pač nekaj stane :P
  in izkoriščanje tržne prednosti (npr. placa, kjer kdo prodaja) je pač normalno trženje :)
  aja … ljudje, ki ne znajo pomisliti, da bo treba po zaužiti hrani/pijači na sekret pač ne vedo, da je treba misliti tudi na to, kje se kaj ceneje dobi in to imeti s sabo :)
  .
  .
  Gadafi je naredil posel prihodnosti, ko se je s Črnogorci zdilal za razmerje 1:1 (nafta:voda) :P

 9. STELA pravi:

  se strinjam, kar je tu mač je pa tu mač….to je glih tko kot tista znana cena. 5e za pol litra limonade….svašta
  ne vem, a inšpekcija tle res ne more nč?

 10. Bine pravi:

  Sem že plačeval 4€ za plastenko vode, 6€ za pivo – 2,5€ za L. Čaj je čisto povprečna cena, kajti v koloseju dobro vedo, da ne bo veliko takšnih, ki si bodo prinesli pijačo zraven in potem ustrezno nabijejo ceno.

 11. PT01 pravi:

  res je Iztok, ni malo, ampak tukaj imaš možnost izbire kot si zapisal

  huje je, ko nam dvignejo ceno neke stvari ali storitve, kjer nimaš izbire drugih ponudnikov

  glede koloseja, bo pač folk ocenil, a je to taka lokacija, da bodo tam karkoli že kupovali po cenah, ki jih imajo

  se pa spomnim enega slovenca, ko sem šel na pivo v dubrovniku – tip pride do lokala, vzame cenik in ugotovi da je pir 3 eure na elitni lokaciji in ugotovi, da ga rajši ne bo in ga bo nekje kjer je 2,5 eur – prideš v dubrovnik in potem žejen ugotavljaš kje boš pol eura na piru prišparal

 12. NoMercy pravi:

  čak mal … za karto, da gledaš nekaj kar istočasno v isti dvorani gleda cca 300 ljudi (se pravi neki masovni copy-paste) daš cca 6€ – to isto reč gleda v različnih dvoranah istočasno krat xy dvoran pa še krat xx dni -> za nekaj kar pa boš zaužil samo TI je pa škoda 2,50€
  jebenti – zakaj pa ne natočiš v žep kar iz kanalizacije :mrgreen:

 13. DjJuvan pravi:

  Mnogi nestrpno čakamo, da tuš odpre svoje kino komplekse tudi v Ljubljani.

 14. Tibor pravi:

  Strinjam se, ponudba ob kinu je predraga. Po drugi strani sem pa bral, da je to glavni vir dohodka, ne cena vstopnic.

  BTW, Tuš v Celju je super. Že zato, ker je spodaj trgovina za vso pijačo, kokice… :-)

 15. Vanja1 pravi:

  Jaz pa ene stvari ne razumem v kinu, zakaj za vraga je vstopnica naprimer v Koloseju Maribor 4,20€ za film,v LJ še več, če traja več kot 2 uri, še moreš doplačat 10 centov .. v Tušu je redna cena kar 4.80€. To pa mi je zanimivo zato , ker vemo ,da so filmi na piratskem trgu lahko dobavljivi, in povpraševaje ni tako veliko, kot bi bilo brez neta, pol pa še so vstopnice tak drage, res ne razumem te politike, a ni več profita, recimo, da bi imeli stalno ceno 2,50 € na kino predstavo, pa bi imeli na pol polne dvorane, zdaj pa razen torka(kadar je ceneje) in sobote , dvorane samevajo z nekaj ljudmi! Tak kot na naših nogometnih tekmah SLO lige, iz 10€ naj znižajo na 5€ in bodo meli več ljudi!! Jaz bi si ogledala, še več filmov v kinu, ampak je predrago, zato grem gledat izbrane filme, bi še pa večkrat šla, ker mi je ta všeč, ampak z cenami pa pretiravajo.

  Kaj se pa tiče pijač, kot si omenil, pa je škoda besed, ena pijača pride več kot polovica kino vstopnice! Nori so, kam gre ta svet.. prej ali slej se more folk upret in porušit ta požrešni sistem…

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, dvomim, da bi bile dvorane kaj bolj polne, če bi bila karta ceneje.
  Je pa res, da je Kolosej v Celju pogorel, kar je jasno, saj je bil Tuš cenejši.

 17. Vanja1 pravi:

  Bi, bi, v LJ nebi nikol šla gledat, na Štajerskem naj še dvignejo ceno, pol pa naj sami sedijo not, od mene ne bodo dobili več centa. Cena vstopnice za film nebi smela stat preko 3 €, že to je okrog 700 sit. Čist dovolj, nevem zakaj so tak požrešni..pol pa še pokovka, pijača… bencin za avto.. ehh… brezveze računat, vse je drago ko pes.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi cene snemanja in distribucije filmov so šle gor, če bi vstopnica ostala ista, se ne bi izšlo, žal. Karta je predraga, se strinjam, a na nek način je to treba razumeti in sprejeti. Mene bolj motijo cene reči, ki so zraven. Tudi v Tuševem kinu je cena čaja draga, smešno pa je, da je spodaj trgovina, kjer dobiš za isti denar tri čaje, to je šele bedarija.

 19. dr. Onyx pravi:

  Na morju sem jaz samo debelo gledal, kako lahko pol litra piva stane toliko, kot mala flaška z deci soka. Je pa res manjši problem, da vseh otrok ne moreš prisiliti, da namesto soka pijejo pir.

 20. krš pravi:

  jao, kaj te je spet tok zaposlil, en jeben Ice T. Pa kaj ti je? Cena je prava ena sama, to je cena, ki jo trg prenese in s tem nakupom si sam prispeval k takšni ceni, prav zarad tvojga nakupa, bodo rekl OK, sj za 2,5 pa lahko prodamo, a čmo še mal dvignit? Ne vem, za kok bi pa ti prodajal zadeve, če bi mel bife, trgovino, nenazadnje svoje delo, za kok bi ga prodal? za čim več kokr lahko najbrž ane? Vsi k se tlele kurčite kok je kej drago, bi si verjetno na drugi strani želel plače do oblakov ane? Cene so kakršne so, izberemo sami a bomo kej kupil al ne. Problem rata edin, če ni izbire, na sploh izbire glede osnovnih življenjskih stvari in storitev, ne mislm zdej da v nekem koloseju res ne morš baš izbirat za kok boš kupu ledeni čaj. Mislim cene elektrike, ogrevanja, kruha, bencina,…..
  Če si pa tok šašav, da kupuješ stvari in sploh ne pogledaš kok stanejo si si pa čist sam kriv. kaj se kurčiš kakšna svinarija itd… a te ji kdo pištolo prslonu, da morš kupt?

 21. STELA pravi:

  AD 18 – Iztok, temu bi jaz rekla dodatek na luksuz:) če je človk tolk komot in nobel, da se mu ne ljubi nosit pijačo iz trgovine, potem jo kupi tik pred zdajci – po višji ceni….in to je luksuz:)))

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, kaj pa če prideš v kino, ko je trgovina zaprta?

  Krš, ker so čedalje večim ljudem take reči čedalje bolj pomembne, nam grozi splošna stavka delavcev, kar je prav, skrajni čas, da se nekaj premakne in da ustavimo to norijo. Čaj je res malenkost, je pa lep pokazatelj kaj se dogaja v naši državi. Okej, ni panike, naj bo 5 evrov, toda potem naj bodo plače 2000 evrov.

 23. Bine pravi:

  “Okej, ni panike, naj bo 5 evrov, toda potem naj bodo plače 2000 evrov.”
  Bom poklical v nebesa, če ima mogoče bog za posodit kaj denarja…

 24. NoMercy pravi:

  a kdo nima 2k€ plače … klinc pa tak folk, zato pa je vse v malori in tisti z niskimi plačami so tega krivi !!!
  Naj pošljejo sindikaliste v maloro, da jih nategujejo s tistih 500€ plače

 25. Papir pravi:

  No, v Kopru so pa vstopnice v planetu Tuš dražje kakor Kolosejeve. Pri nas je Kolosej majhen in prikupen kino v centru mesteca, še parkirati je težko zraven, ima 3 male dvorane in bistveno raje si grem tja ogledat film. Priboljškov in pijač se pa v nobenem kinu ne splača kupovati. Kakšno vodo mogoče, če je sila huda, pa še to je bolje prinesti s sabo. In vedno se vprašam, koliko časa že stojijo tam v plastičnih škatlah tisti bonboni in čokolatini … Po mojem že vsi prašni, ker jih nihče ne kupi.

 26. lordwales pravi:

  Razburjat se res nima smisla, imam pa zanimiv predlog!

  Verjetno si že slišal za Tromejo in sve okoli nje, septembra je tradicionalni pohod, skratka vse običajno.
  Tudi cai planinska pot iz Bele Peči oziroma bivšega mejnega bloka tudi. Tam kjer se začne mulatera je bila nekdanja menza ( Vallo Alpino Litorno ) danes pa že kakih 15 let Felix Senca Confini z brunarico cirka 10 k.m., tekočo vodo in brezalkoholno vodo z okupom za neverjetnih 20 centov 2 deci. ( Pivo je malo dražje -med tednom velja samopostrežba )

  Skratka Iztok ko boš imel čajev v Koloseju za 2 in pol Evra polhn kuper perdlagam da se usedeš v električni avto in če bo vikend bo Felix zanesljivo tam. Izlet te bo stal približno toliko kot ledeni čaj v Koloseju.

  Pa še nekaj: Območje Tromeje, Monte Coppa in mejnega onmočja med Poncami in tisto čudno monte takoj nad ratečami je:

  - največji utrjeni povezani zaporni sistem Vallo Alpino
  - vhodov čez 100, rovov čez 20 km, tipskih utrdb 15000 ( dvojnih kazemat oziroma oper ) čez 10, tipskih 7000 čez 100, najmanj 2 bazena za vojake, najmanj 2 žičnici itd
  - Anti Hitlerjeva utrdba cirka 500 metrov zračne ćrte od doma Tromeje: 2 kratna dvojna kazemata plus 2 tonska mitralješka kupola na tleh ( ker Duče in Musolini leta 1934 postaneta prijatelja nikoli končano )

  Šokantno: Ceste in mulatere 17 sektorja Vallo Allpino med drugim grade tudi mehiški in Brazilski zaporniki

  Se ti mogoče zdi, da je zadeva vredna tv dokumentarca?

  Postonjska jama pri Ratečah: od meje pa do vrha Monte Coppa pod zemljo. Več kot km tankovski jarek………………… ( Viden z Google earth

  Več: Jankovič Rupnikova Linija

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vsekakor zadeva vredna dokumentarca ali kakega poštenega raziskovalnega članka.
  Električni avto? Kje naj ga dobim?

 28. lordwales pravi:

  Bojim se da to Slovenske medije to ne zanima, edini ki se z tem ukvarja je Jankovič z Zavoda ad Pirum.

  Električni avto se da kupiti pri večini trgovcev z avtomobili, edina težava je oderuška cena. Porabijo pa res malo evrov za vožnjo.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje glede porabe hitro dobiš noter v primerjavi z bencinom, toda zdi se mi, da trend še ni zagrabil Slovencev. Tu in tam opazim koga, ki na pumpi dodaja elektriko namesto bencina in avto preprosto priklopi na neko cev, to pa je tudi vse. Ampak nikoli ne veš kaj bo v prihodnosti, mordapa bo elektrika postala luksuz in bodo trošarine takšne kot so sedaj pri bencinu.

  Tromeja? Če sem iskren, tudi mene do tvojega komentarja ni posebej zanimala.

 30. STELA pravi:

  Iztok – vedno najdeš en skrivni izhod:)))najbrž mi to ni prišlo na misel zato,ker ob takih urah ne hodim v kino:)

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čez dan so kina polna otrok in glupe mladine, ki se ne zna obnašati, le zakaj bi si s tem pokvaril ogled filma.
  No ja, v nedeljo pa so trgovine zaprte že mnogo prej, prav nedelja pa je večkrat odličen dan za kino, mar ne.

 32. STELA pravi:

  absolutno se strinjam

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !