Macaulay Culkin praznoval trideset let

27.08.2010 ob 11:56

Ne boste verjeli, toda mali MC je včeraj praznoval že trideset let, kar pomeni, da je že zdavnaj mlad moški ne pa tisti nepozabni deček iz filma Home Alone, na katerega smo padali tudi Slovenci. Nekoč je bil na vrhu sveta, zaslužil je več od mnogih odraslih kolegov, morda je bil celo največja otroška zvezda vseh časov, skratka, bil je tako imenovani čudežni otrok Hollywooda. Sam sem ga že leto dni pred Home Alone opazil v zelo solidni komediji Uncle Buck, po Home Alone pa mu je uspela tudi uspešnica My Girl, ki jo je kronal še z drugim delom Home Alone.

Potem je šlo vse narobe, vsaj kar se finančnega uspeha njegovih filmov tiče, kar pomeni, da so The Pagemaster, Richie Rich in Getting Even With Dad komercialno razočarali. Zanimiva je bila zlobna vloga v filmu The Good Son, kjer sta igrala skupaj z Elijahom Woodom, še enim otroških zvezdnikom, ki pa se je kot veste uspel prebiti celo do Gospodarja prstanov in je danes dokaj obetaven mlad igralec. Za razliko od Culkina, ki je po Richu naredil kar desetletno pavzo in se vrnil s filmom Party Monster, kjer je igral drag queena in hotel dokazati, da je odrasel in da se nanj da računati. Njegova kreacija resda ni bila slaba, toda filmu je manjkalo precej kvalitete, gledalcev pa transformacija ni kaj dosti zanimala.

Njegova kariera trenutno ne gre nikamor četudi tu in tam dobi kako okej vlogo, še vedno je zvezda, saj vendarle ni zašel s poti kot kak Brad Renfro, za vedno pa ga bom spoštoval zavoljo poštenega odnosa do Michaela Jacksona, s katerim sta bila velika prijatelja in mu je ob strani stal tudi v času druge pedofilske afere.

 

 

8 komentarjev na “Macaulay Culkin praznoval trideset let”

 1. Tomo pravi:

  Pomoje mu očitajo preveč bebav videz in karakter pa tudi vsi se ga spominjajo kot razigranega malega pubeca.Najbolj je uspelo Leonardu Di Capriu,ki je šele po 30 letih začel dobivat resnejše vloge,prej pa zmer igral najstnike.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje to nima veze. Očitno ne zna dovolj dobro igrati, pa sreče pri izbiri filmov nima, pa producentom žal ni preveč zanimiv, saj je dosti boljših od njega.
  Di Caprio je druga scena, saj ni začel s hitom, ampak s filmi, kjer je pokazal izjemen igralski razpon, pa ni bil otrok, bil je najstnik, to je lažje za naprej.
  Lep primer odlične transformacije je zgoraj omenjeni Elijah Wood in seveda izjemno talantirana Dakota Fanning.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Ohoho, legenda praznuje 30 lert :)

  Ne vem, sam se strinjam, da je s filmoma Sam Doma dosegel prevelik uspeh in nekako je vse ostalo v senci teh dveh filmov, naj se še tako trudi. Nima tudi sreče z izbiro vlog. Njegova brata Rory in Kieran imata dosti več sreče in menim, da sta celo bolj nadarjena. V filmu Lymelife sta bla izredno solidna.

 4. Filip pravi:

  Nekaj podobnega se je zgodilo z Haleyjem Joelom Osmentom, ki je kot fantek igral v zelo odmevnih filmih, potem pa je počasi kar izginil. Mislim, da je to dokaz, da folk res gleda samo na videz, ker je poba drugače super igralec.

 5. MATEj pravi:

  Problem je, če te ena vloga tako zelo definira (podobno kot igralci iz teve serij, ki le redki pridejo, ko zaslovijo na teveju, nato na veliko platno). Kot Kevin iz Sam doma je še danes carski. Ma skoraj da si ne morem privoščit božiča brez tega filma. Veš vsebino na pamet, pa je zarad Coulkina film še zmeri super. Sem ga pa pred kratkim gledal v nekem butastem filmu Sex and breakfast (v celotnem filmu se ne zgodi skoraj nič) in MC ni malo ni bil več simpatičen kot kot mladi igralec iz Sam doma. Škoda.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, strinjam se, bratoma gre veliko bolje od njega, pa četudi je nkoč kazalo drugače. Rory je v kul v Signs, Kieran pa recimo v Igby Goes Down.

  Filip, Osment je odličen igralec, res mi ni jasno kam se je izgubil. Izgled resda šteje, ali še bolje, v Hollywoodu ne škodi, toda če si dober ti vseeno rata ne glede na to kako zgledaš. Po moje gre bolj za to če si zanimiv gledalcem oz. producentom ali ne, pač odvisno od vlog, ki so na razpolago. Če pa pogledaš IMDB pa vidiš, da Osmentu ne gre slabo, pač nima hita, a to ne pomeni, da ne dobiva dovolj filmov.

  Matej, res je, toda vendarle je bil še otrok, kar ne bi smel biti problem na odrasla leta. Po tej logiki tudi Judy Garland po Čarovniku iz Oza ne bi smela dobiti ničesar, pa je. Sex and Breakfast nisem videl, tako da ne morem komentirati, a vseeno bi dejal, da je trapasto pričakovati, da bo še vedno tak kot pri petih letih in da bo igral samo simpatične vlogice. Sicer pa je že kot otrok je pokazal drugačnost v filmu The Good Son.

 7. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Twelve, Vampires Suck, The Wronged Man, Zone of the Dead, The Recruit pravi:

  [...] macaulay-culkin-praznoval-trideset-let/ recenzija-disaster-movie/ recenzije-meet-the-spartans/ recenzija-epic-movie/ [...]

 8. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Dickie Roberts, Suckers, Secondhand Lions, Evelyn, A Saintly Switch pravi:

  [...] prati avtomobile in se z žalostjo spominjati svojih najbolj slavnih časov. Če bi mu rekli Macaulay Culkin, ne bi zgrešili. Če bi ga poklicali Corey Feldman in Corey Haim, tudi ne. Če bi ga zamenjali za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !