Črna magija

14.08.2010 ob 01:10

Čeprav nisem nikoli verjel v ta “mambo džambo” in se, sedaj ko tole pišem, počutim nadvse smešno, da ne rečem blesavo, si ne morem kaj, da ne bi pomislil tudi na jebeno črno magijo. Bolj ko razmišljam o dogodkih zadnjih let, bolj čudno mi je vse skupaj. Toliko nenavadnih in slabih naključij se mi je zgodilo, da skorajda ne morem verjeti, da so res le naključja. Lahko bi rekel, da se me drži smola, toda tega počasi ne kupim več. Preveč čudno je vse skupaj, preveč privlečeno za lase, da bi lahko bil le splet nesrečnih dogodkov.

Vem, da ta hip delujem kot blaznež, toda danes sem čisto resno pomislil, da me je nekdo pred leti uročil, preklel, da uporabim še boljši izraz, nadme pač poslal zle misli, s katerimi mi dela škodo na praktično vseh področjih mojega življenja.

Ko sem na spletu bral nekaj osnovnih podatkov o črni magiji, me je resnično postalo strah, saj dosti stvari štima. Dosti stvari deluje v kontekstu z mojimi nesrečnimi dogodki. Z mojim vsakdanom, navsezadnje tudi z mojim obnašanjem v določenih situacijah.

Kot sem rekel, sam sebi se zdim nor, da tole razmišljam in pišem, toda hudiča, kaj pa če je res? Kaj pa če me je nekdo res preklel in imam zaradi tega tako veliko smolo v življenju? Seveda, če črna magija sploh obstaja in če ni vse skupaj le plod filmske in literarne domišljije, kot sem imel in še vedno imam v glavi sam. A jebemti no, kaj pa če je to mogoče tudi v resnici in če vse skupaj ni le pravljica?

Danes se počutim res čudno, če sem iskren. Mi je že žal, da sem šel brati zapise o črni magiji, čisto so me napsihirali.

 

24 komentarjev na “Črna magija”

 1. niko pravi:

  Heheh, objektiviziraj – tudi jaz sem iskal poti iz tega labirinta. Na koncu sem sprejel OSEBNO TEORIJO in združenih energijah negativnih vplivov ljudi, ki dosežejo kritično maso.

  Praktičen nasvet bi pa bil: zapri se pred vplivi, človeško pa ostani odprt! Ne računaj na hitre rezultate, a sproti analiziraj novosti in drugačnosti. In brez strahov, da lahko ljudje vplivajo z vudu ali drugimi hokus-pokusi, če tega ne boš z avtosugestijo potenciral sam.

  Vedno pa nekaj ostane …

 2. mile pravi:

  Ojla ! Ta tako imenovani “mambo džambo” je res eno veliko sranje,sploh,če se o njemu poučiš na spletu in potem zaporedje nesrečnih dogodkov povežeš s pravkar pridobljenim znanjem. Ni čudno, da je človek čisto napsihiran. En podoben “jumbo dumbo” so novokomponovani častilci črne magije, v naši deželi poznani kot vedeževalci. Ne pozabimo tudi vsevedne pisce horoskopov, pa razne zdravilce, ki prisegajo na kamne, piramide, napitke, diete itd. Osebno pa mi je najbolj všeč magična vremenska napoved : Jutri bo delno sončno, po kotlinah se lahko sprva zadržuje megla, možne so kratkotrajne plohe in krajevne nevihte, ponekod se bo zadrževala nizka oblačnost, zelo verjetno bo pričelo močno pihati, v gorskem svetu lahko zapade nekaj centimetrov novega snega…….Jeba, tale magija. No ja, ni pa nujno, da se zgodi. Pa še ena za konec : Ko nekdo tarna, da ga boli komolec od vsakdanjega večurnega igranja tenisa ( kaj čmo, je pač športnik, a ne ), mu ni treba več k zdravniku po žaube, pomade, injekcije in podobna sranja, ampak naj pride k meni po magičen nasvet. Garantiram, da bo bolečina verjetno kmalu izginila, a le pod pogojem, da se bo držal napotka velikega maga, ki glasi : NEHAJ IGRAT TENIS.
  Jp, magija, katerakoli že je, je res zakon.
  Pozz…..Mile

 3. Maja pravi:

  Črna magija je samo in samo tvoj pesimizem, ki veje iz vsakega posta že precej let. Moč misli te bo bodisi rešila ali pa dokončno pokopala.

 4. milan pravi:

  Ane veš? To deluje. Če gre črna mačka čez cesto to pomeni nesrečo. Zanjo, če je ravno na poti avtu,

 5. tomo pravi:

  Iztok,nisem čisto siguren ali si uročen oz preklet,vendar možnost je,ker črne magije in zli uroki oz čarke na žalost obstajajo.Največja možnost urokov obstaja ko ti nekdo nekaj da(četudi je samo jabolko) čeprav ti ni ravno prijatelj.Lahko je to samo na videz nedolžni pogled neke stare babnice ki je podobna romski čarovnici ki nad tabo lahko pošlje bolezen ali celo smrt.Pa če imaš v hiši pavje pero se ga čimprej znebi ker je to glavni vir smole v hiši.Svetujem ti da greš do Toplice ki se ukvarja z zaščitami.

 6. David pravi:

  stari, za vse, kar se ti dogaja obstaja določen razlog. Ta razlog si ti sam.

 7. ajda1 pravi:

  Glede predmetov, bi se kar strinjala, da jih treba zavreči, če imaš občutek, da oddajajo negativne vibracije ali pa jih obrnemo tako, da nas ne gledajo ali pa ne gledajo proti vratom. Jaz sicer ne verjamem v črno magijo, verjamem pa v cahne. Je pa res, če se preveč ukvarjaš s kakršnokoli mislijo, da ti nekaj škoduje, se lahko uloviš v ta krog in ne znaš razmišljati drugače kot tako. Zato ne dopusti, da bi te ta misel speljala in zapeljala in bi stvari, ki bi jih moral oz. znal sam rešiti preložil oz. odložil z mislijo, pa saj tako mora biti. To je najslabša varianta. In na tebi je, da se otreseš takšnih misli in razmišljaš le, četudi obrabljeno, jutri je nov dan, moram zmagati, seveda pa ne z glavo skozi zid. Strategija in taktika, to je tisto, kar se mora prilepiti nate in na kogarkoli od nas. Mislim pa, da ti nisi med paničarji, da so trenutki, ko te pač objame takšno razmišljanje, verjami, da je prisotno tudi pri marsikom, a vseeno plavamo:))))))).

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, pesimizem iz vsakega posta že več let? Bla bla, totalni bla bla. Je pa res, da kadar nisem ravno vesel, kaj žalostnega napišem. Sem pa drugače večni optimist, če ne bi bil, me že zdavnaj ne bi bilo več.

  Tomo, nimam pavjega peresa, le zakaj bi ga imel. Stara babnica? Nobena me ni na tak način pogledala, vsaj zdi se mi da ne, to je že film Drag Me To Hell in gospa Ganush, ne ga srat no. Uroki? Verjetno so, samo dvomim, da res delujejo.

  Mile, razumem poanto, toda kaj pa če komolec boli ne da bi igral tenis?

  David, ne kupim, preveč pavšalno je. Po tej logiki si kriv tudi zaradi dejstva, ker si hodil po ulici in ti je na glavo padel del strehe. Okej, če te ne bi bilo tam, ti ne bi padel, toda nikomur drugemu ni padel, le tebi in to enkrat na teden na različnih koncih mesta in celo v drugem mestu. Upam da veš kaj mislim. In jasno je, da smo velikokrat krivi sami, toda mnogim se v popolnoma isti situaciji ne zgodi nič slabega, nekaterim drugim pa se, v tem je finta.

  Ajda1, sem bral da jih moraš vreči v reko, da kao urok odnese in nekaj izgovoriti, pa se mi je zdelo smešno, četudi bi jih imel, tega ne bi storil, bi se počutil preveč butasto.
  Ne bom padel v ta drek, brez skrbi, sem vendarle dovolj realist, toda vseeno je bilo včeraj ko sem to bral zelo strašljivo in dosti stvari je štimalo, pa še reči, ki se mi dogajajo so tako čudno naključne, da čedalje manj verjamem, da ni kaj zadaj, pa naj se sliši še tako idiotsko.
  Strategija in taktika? Razumem, toda kaj, ko se stvari vedno znova podrejo, pa če jih še tako dobro zastaviš in porihtaš.

 9. David pravi:

  Seveda ima okolje svoj vpliv, nenazadnje se vsak rodi v drugačnih okoliščinah, vendar to kar pišeš ne drži. Če pa že misliš, da to obstaja, potem se moraš vprašati, kdo te ne mara, zakaj te ne mara in kakšen človek je to, ki bi počel tako podle stvari?

  Kolikor vem, se da pred to zadevo zaščititi, če seveda verjameš v to. Četudi je odgovor pavšalen, drži v osnovi. Glede na to, da si zdrav, v najboljših letih, si zagotovo sam kreator in sam prvi in najbolj odgovoren za svoje življenje in “stvari”, ki se ti v njem dogajajo.

 10. spookymulder spookymulder pravi:

  V človeški naravi je, da skuša raziskati in povezati tisto, kar se zdi nelogično, da bi našli nek smiseln odgovor. Iz kaosa okrog nas skušamo z racionalizacijo narediti red, ko pa logične razlage odpovejo, še vedno želimo najti nek smisel, četudi z nadnaravno razlago. Tudi če na mizo dobimo list s povsem naključnimi številkami (in če se nam zdi stvar zanimiva), bo naš um v tem kaosu začel iskati povezave in jih na tak ali drugačen način tudi našel.

  Na tak način si sam tudi razlagam veliko večino človeškega razumevanja (črne) magije. Ko se nam nesreče zdijo preveč nenavadne in nerazložljive, jih skušamo osmisliti z nekim skupnim količnikom in ker so pač nesreče, gre za črno magijo. Če bi se nam dogajalo veliko lepega, pa bi prav tako lahko rekli, da smo pod kakšnim dobrim urokom. A konec koncev je vse skupaj več ali manj skupek naših življenjskih odločitev in (ne)srečnih naključij, med tem ko so magija/čarovnija/usoda bolj psihološko vodilo ali neke vrste verovanja, ne pa dejanski faktor, ki bi odločal o našem življenju.

  Ima pa vse to seveda lahko nek določen vpliv, če dejansko pričnemo verjeti, da smo pod zlobnim urokom in zato ravnamo tako nespametno, da se nam lahko zgodi še kakšna nesreča … in obratno, če verjamemo, da se nas je dotaknil dober magični napoj, bomo bolj samozavestni in bolj uspešni v naših ravnanjih. Zatorej, pamet v roke!!!

 11. dahvor pravi:

  …GspudZmeden …, ce, ko okoli sebe natancno-kolikor zmores natancno-pogledas … bas Stvarstvo kot velika Magija-Carovnija-Mistika…videl…Vse Znanje, Vse Teorije ti ne bodo pomagale…da teg Cuda ne bi videl … Bog Siva pa najbl Tocno tu Lepoto Cudeza razlozi … Vse je med Ustvarjanjem in Unicevanjem … tu vmes je Energija Zivljenja …
  …vsi Diktatorji-Fasisti-Komunisti…se hudo trudijo, da to Cloveku_Podlozniku taprvo Videti Zabrisejo…zato pa Stadijone gradijo-tudi, ce dnarja ni, da nogomet, kot novo Religijo_Vero upeljejo-zapeljejo … ze Otroke v Mozganih obdelat in to tako dobro, da so se se Skofi zasekirali…ker cutijo, da Otrok-tujih…se pobozat si vec ne upajo … resitev je, da si svoje nardijo in jih bozajo.
  …Clovekov Um, se dolgo ne bo Bozjih Energij bil sposoben dojet … zato se Clovek mora sz skromnostjo-taprvo sprijaznit-, da se Cloveku sploh Svet Carovnij zacne odpirat … Pot je dolga in brez cilja … Alpinist je v eni najboljsih rtv predstav rekel … Pot je Cilj …
  …sicer pa polnocni klub poglej, da bos videl, kje Svet je danes ali pa propagando za golf v dolini Dragonje … posebno govor Direktorja Luke Koper je zanimiv … ce bi imel delnice luke koper…takoj prodam in luko pozabim…pa da bi magicno moc Cloveka na bebce trosu, je mimo…Carovniki se samo med sabo Spopadamo !!! sz primerki, ki za lepoto Moskega taprvo iteligenco pogledajo…ni treba nic, ker so ze zacuprani … venec, vencek=krancl tudi-student.

 12. dahvor pravi:

  …iteligenco na koncu se pogleda, ko znana je vsota vsega videnega !!!

 13. NoMercy pravi:

  tvoje domneve in občutja počutja so … resnična :P
  In dokler si neškodljiv, te bomo pustili takšnega kot si :P

 14. tomo pravi:

  Pomoje ni Cerkev zastonj lovila čarovnike in čarovnice,saj magijo prekletstva lahko izvaja skorajda vsak ki ima zle namene nad nekom.Obstaja pa tudi bela magija ki preprečuje črno in njene posledice,vendar pa to delajo le izbrani.Delno tudi verjamem v staroslovanske poganske vraže.

 15. fuga pravi:

  Zanimivo je, kaj vse reproducira človeška pamet, ki se na cajte znajde v “stand buy” stanju. S cerkvenim čarovništvom ne bo nič, ker so po petsto letih to samo še bajke tajkunskega liberalizma, da preusmerjajo pogled na prave probleme. Je pa res, da kljub “evropskemu obnašanju” naših političnih in gospodarskih sfer, je že vsaj polovica državljanov Slovenije globoko v revščini, ali pa že stopajo po poti, ki vodi tja, ter so tako izgubili vse realne možnosti za človeško rešitev iz problemov. Zato se oprijemajo raznih hokus-pokusov, mambođambo in drugih imaginarnih rešitev. Ker pa je rešitev za človeka v stiski tudi vzpodbudna in prijazna beseda, nekaj več upanja, kot si ga je sposoben sam ustvariti, pa pomaga tudi duhovno področje v zavesti, bližina ljudi, ki enako mislijo in nenehno vzpodbujanje okolice. Principov pa je toliko kot je ljudi in eni zopet začnejo izkoriščati druge, pa smo spet tam. Zato pa za enkrat velja samo tista parola, ki so jo zvlekli na plano “liberalci” po osamosvjitvi: “Dobro jutro, revščina.”

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fuga, tudi tako imenovana denarna črna magija obstaja, kot sem uspel prebrati, gre pa za to, da ti vsi posli padejo v vodo in da se na koncu znajdeš v revščini.

 17. fuga pravi:

  Ja, na vse načine ljudje vlečejo niti, da pridejo do svojih ciljev. Naj si bo to, kajvem, demagogija, psihologija kot antropologija – predvsem ko gre za državnike. Ko sem prebral knjigo, “Bolezni velikih”, sem opazil kako so take inštitucije vpletene v državniške odločitve predvsem takrat, ko gre za razne meddržavne dogovore. Malo sem zašel iz teme ampak tako je, vse kar lahko pomaga, četudi bav bav. Jaz sicer ne verjamem v moč magije, bi se pa zelo slabo počutil, če bi vedel, da kdo zganja kakšen negativen hokuspokus nad mano. Ja, pa smo tam.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz sicer ne verjamem v moč magije, bi se pa zelo slabo počutil, če bi vedel, da kdo zganja kakšen negativen hokuspokus nad mano.

  Kako pa bi vedel, če ne verjameš?

 19. Gost pravi:

  Preberi si knjigo skrivnost od Rhonda Byrne,…. da se sam odčaraš,… če si začaran.

 20. Gregor pravi:

  fuck the magic magic nott exist 100 %
  I BELIVE IN GOD FUCK THE BLACK MAGIC ALWAYS !

 21. Marijana K. pravi:

  Pozdravljeni

  Ravno ta teden mi je sodelavka,ki ima sorodnike v Bosni govorila o črni magiji in podobnem, tako da sem tudi sama sla malo na internet brati o tem. In cisto slucajno naletela tudi na ta blog. Zanimivo se sprasujes Iztok. Sem pa med drugim naletela na zanimivo slovensko stran kjer dobro opisuje črno magijo in uroke.
  http://www.eksorcist.com/simptomi-crne-magija-kaj-je-crna-magija/
  z

  Ja ni kaj, bistvo je ocitno res ocem nevidno.. :)

  p.s. a je kdo bral knjigo skrivnost od Rhonda Byrne?
  lp
  marijana

 22. Leiito pravi:

  Knjiga Skrivnost oz. The Skrivnost, ker v slovenščino ta “the” ni ustrezno prevedljiv, je fenomen fenomenov in sodi na nočno omarico, iPad itd. vsakega zavednega Slovenca.

  Re: eksorcist.com, preseneča da tako uspešen iscjelitelj ni bolj znan širši javnosti. Zelo je zanimiv njegov prispevek z naslovom “Raziskave so pokazale, da se Marija ne prikazuje vedno samo psihično zdravim ljudem”.

  Omenjene raziskave so namreč pokazale, da “je večina teh ljudi (torej tistih, ki se jim prikazuje Marija) oz. “neuradnih ali kvazi vidcev” (za razliko od uradnih in pravih vidcev, ki so a) duševno povsem zdravi in b) se jim prikazuje prava Marija) popolnoma prepojena s škodljivimi energijami, njihova psiha je zelo poškodovana.”

  Tovrstnih raziskav gotovo ni lahko izvajati (merjenje stopnje prepojenosti s škodljivimi energijami npr.) in velika škoda je, da avtor pozabi navesti vir na katerega se sklicuje.

  So pa neuradni vidci nedvomno velik problem, tudi če niso prepojeni s škodljivimi energijami in resni ljudje se zatekamo izključno k uradnim vidcem. Če ima uradni videc (poleg potrdila o uradnosti) še npr. ISO9001 certifikat je pa to sploh dober znak, pri Slovenian Quality (SQ) pa je na mestu previdnost, ker so te nalepke delili ljudje, ki ne ločijo nujno dejanskega vidca od šarlatana, verjetno celo ne bi znali ločiti prave Marije od neprave, če bi se jim prikazala.

 23. Mihaela pravi:

  Zgoraj sem naletela na http://www.eksorcist.com in malo pregledala stran.
  Če se ne motim je ta eksorcist Mladen Golič iz Ljubljane? verjetno.. Že pred leti sem ga zasledila na TV. Mislim da je bilo na TV Slovenija.

  Jah uradni ali neuradni vidci. kje je pa razlika? oz kako jih lahko ločiš, dokler ne poiskusiš seveda.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanimiva stran, pa kar malo scary že zaradi muske :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !