Filmski safr

31.07.2010 ob 23:53

Zadnje čase gledam vse več filmov, v katerih glavni junaki trpijo, kar tako, brez posebnega razloga, pač zato, ker je to moderno in ker se na tak način očitno lažje približajo mladim gledalcem, ki safr furajo tudi v resničnem življenju. Taki film s takimi junaki mi gredo čedalje bolj na živce, saj se ne znam in ne morem poistovetiti. Ta moderni safr se mi namreč zdi totalni blef, pač nek kvazi trend, kjer ima posameznik idejo, da bo zaradi tega faca in skuliran model.

Porka madona, dajte mi film, kjer bo junak frajer, kjer ne bo težil, kjer ne bo zamorjen, zamaknjen in tečen, kjer bo koga usekal na gobec, če bo treba. Dajte mi energičen film, energičnega junaka, ne pa jebenega emota, ki misli, da je safr način življenja in celo kultura, no ja, subkultura.

Da ne bo pomote, tudi nekoč smo imeli depresivne junake, toda imeli so razlog in svoje slabe volje niso kazali na tak mehak in beden način kot to počnejo moderni junaki. To še depresija ni, to so otožni in trpeči pogledi, ki jih na vsake tri minute spremlja še kak infantilen dialog. To je pač safr, filmski trend in kot sem že dejal, očitno odraz časa v katerem safr fura tudi resnična mladina.

Bolj ko si safr, večja faca si. Bolj kot imaš melonholičen in trpeč obraz, bolj te dvigajo v oblake. Le poglejte Roberta Pattinsona iz mega popularne franšize Twilight. On je tipičen primer takega filmskega junaka, pa četudi je vampir, kar je že v osnovi skregano s safrjem, vsaj na tak očiten in patetičen način.

Včasih so junaki trpeli naglas, si trgali majice, se z avtom zabijali v stekla trgovin in si rezali žile, če je bilo treba. Danes so tiho in le gledajo ter otožno zavijajo z očmi.

Prav imate, to je čas, ko bi James Dean in Marlon Brando umrla od dolgčasa. In čas, ko je sufr najbolj popularna zadeva tudi na filmu.

Prav prime me, da bi takemu safr junaku v rit zabil deset doz adrenalina in ga vrgel iz letala brez padala. Me res zanima kak pogled bi dobil in kaj bi rekel po treh minutah padanja proti betonu.

 

18 komentarjev na “Filmski safr”

 1. mile pravi:

  he he he, majstore…..Chuck Norris rooooooooooooles….po možnosti še sinhroniziran ( sem prebral tvoj zapis )……ali pa SHREK, model jih je nagonu……ma, sej jih je mrljon, sam tile naši, ki kupujejo filme, so sami tini vini šmrci joki……………pozz…..Mile

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niso le naši, safr je popularen po celem svetu, emo rules, še posebej pa v Ameriki. Le spomni se filma The Lost Boys, vampirske pizdarije naše mladosti, in jo primerjaj z Twilight, vampirsko pizdarijo nove generacije, pa ti bo vse jasno.
  Safr in še enkrat safr, potrebna je brca v rit, da nehajo blefirati :)
  In Pattinson je car tega “gibanja”, tudi ko ni vampir, trpi sto na uro, le poglej film Remember Me.
  Hudiča, še celo premierjeva žena v filmu The Ghost Writer fura safr in trpi :)
  Pa tudi Ben Stiller v komični drami Greenberg, pa še koga bi se našlo takole na hitro in brez posebnega razmisleka.
  Tudi James Dean v Uporniku brez razloga se je šel to finto, toda pokazal jo je na pravi način, kričal je, pačil se je, imel je sto izrazov na obrazu, tile ta novi pa furajo samo enega, kot lesena deska. Kot Christian Bale v Batmanu :)
  In potem pride tak igralc na kako mondeno podelitev nagrad in pozabi, da ni več v safr liku, to je šele zabavno, saj stopi na oder in se obnaša kot da je zadet :)

 3. t-h-o-r pravi:

  poglej si en (mislim, da ne originalen, ali pač) napovednik za The Expadnables

  “while you were away, the keys to hollywood was given to teenage girls … ” :D

 4. t-h-o-r pravi:

  *were

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala bogu za tale film, pa za Stallonea, ki je obudil tudi Rockyja in Ramba, končno pravi akcijski junak, ki mu verjamem. isto velja za Willisa in Die Hard in Forda in Indiano Jonesa.

 6. simba pravi:

  He,he, sam tebi gre pa Twilight in njeni junaki resno na jetra, a? No saj priznam, da filmi niso kdo ve kaj kvalitetni, niti igralci nimajo nekega blaznega igralskega razpona, ampak mene je stvarca vseeno kar pritegnila. Pa sem zelo daleč od najstnice. :)

 7. afnaa pravi:

  Se podpisem :)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simba, tretji del sem nekako preživel, ni mi bil slab:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/05/recenzije-the-twilight-saga-eclipse-the-last-song-killers-the-karate-kid/

 9. escobar pravi:

  “Prav prime me, da bi takemu safr junaku v rit zabil deset doz adrenalina in ga vrgel iz letala brez padala. Me res zanima kak pogled bi dobil in kaj bi rekel po treh minutah padanja proti betonu.”

  Iztok takile stavki te bojo enkrat spravl do tožbe, ker ni bilo nobenega opozorila, dalje beri na lastno odgovornost, sploh če zraven ješ sendvič, kr sn se skor zadušil s kruhom, ko sn se začel smejat …

  drgač se pa popolnoma strinjam … prokleti patetiki in najstniki, ki jim je taka scena všeč, zarad katere snemajo tak patetičen drek ala safr žanr, kot ti temu praviš.

  sej bo sylvester stallone v avgustu stvari postavu nazaj na pravi tir, kjer ne bo prostora za emo boyse in grlse …. :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala bogu za Stallonea, film štarta ta vikend v ZDA.
  Nimaš kaj, od zdaj dalje me moreš brati brez hrane v ustih.
  Upam pa, da je bil kdo zraven in da ti je dal “hajmliha”, da se nisi res zadušil, saj te ne bi rad imel na vesti, še posebej ne pri zapisu o saferju.

 11. kofe chiki pravi:

  evo, ne morm verjet da se strinjam

 12. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: The Expendables pravi:

  [...] Rourke in Steve Austin. Jp, tole je stara dobra akcija, ki v času pocukranih in zelenih pobov, ki furajo safr, dobesedno poboža dušo. Moško dušo, da se razumemo. Drži, Sylvester Stallone, ki jih letos [...]

 13. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Tudi Superman postal jebeni emo pravi:

  [...] spremenijo v jebenega emota, v hit nove generacije mladih, ki namesto na prave frajerje padajo na safr junake kot je Robert Pattinson. Jp, Superman zdaj ne bo več tako imenovani matinee idol, marveč tečen, [...]

 14. alenka pravi:

  hah, kera kul objava:) me je nasmejalo.
  teeni so pač taki. no js sm mela v tem obdobju resnične težave in obdobja depresije. ma vidm kok kul bi bla če bi bilo to zdj:)

 15. Recenzija: I Am Number Four « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] je zaljubila v superjunaka. V mladeniča, ki bi ga lahko klicali tudi Clark Kent. Film resda ni tak safr kot Twilight, kar pomeni da je Pettyfer manj zoprn in patetičen od Roberta Pattinsona, pa tudi [...]

 16. Recenzija: True Blood (season one) « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] še bolj frajerska in čisto nič emovska nista, kar je velik plus. Jp, Twilight je vampirjada za safr generacijo, True Blood pa ujame atmosfero in energijo kultnih The Lost Boysov, kjer bi se odlično znašel [...]

 17. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 pravi:

  [...] bil dolgo časa zelo negativno razpoložen, kar je jasno, saj ni šlo za film, marveč za jebeni emo safr in kurčevo melanholijo, ki mi je požrla vse živce, tako zelo, da sem moral za protistrup vsaj [...]

 18. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 pravi:

  [...] kretenski, da bi ga skozi platno nabrcal v rit. To ni več film, to je doktorska dizertacija safrja, filmsko dogajanje, ki bi ga morali prepovedati. In film, ki žali vse tiste, ki nismo ne team [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !