Recenzija: Grown Ups

19.07.2010 ob 04:30

GROWN UPS

Na račun filma Grown Ups sem prebral kar precej zelo negativnih kritik. Povsem po nepotrebnem, če me vprašate za mnenje. Saj menda niste pričakovali jebenega Shakespeareja in Tolstoja, marveč sproščujočo komedijo za nedeljsko popoldne. Povsem okej filmček, kjer mi je bila všeč zajebancija igralske ekipe, ki se pozna tudi zasebno. Ki tudi zasebno brez dvoma zganja take finte in si tu in tam privošči odklop v naravi. Jp, tole je  privatna zabava Adama Sandlerja in njegovih kolegov, sicer tudi starih znancev šova Saturday Night Live, kjer sta nastopala tudi Tim Meadows in Maya Rudolph. Povsem zabavna in simpatična mešanica komedije in družinske dramice, še en Couples Retreat, z dobro poanto, da je treba na trenutke pozabiti na urbano džunglo in se sprostiti na stari dobri način, v naravi, brez telefona, televizorja in interneta. Plus divje smešni Steve Buscemi in malce prisiljena Salma Hayek.

Ocena: vredno ogleda

 

15 komentarjev na “Recenzija: Grown Ups”

 1. Geco pravi:

  Čim vidim ime Adam Sandler mi posveti zelena lučka: This movie gonna sucks big time… In res je Adam Sandler je debil, pokveka in je smešen samo retardom brez okusa, pa nočem bit žaljiv al pa kaj, ampak something has to be done, treba je ustavit Adama Sandlerja od snemanja novih filmov, for the sake of humankind!

 2. Tina M Tina M pravi:

  Meni je bil bolj za 2ko. Pa sem pričakovala komedijo, ne Shakespearja :) Sicer na splošno dobra poanta, ampak občasno zelo slabe fore. Pri redkokateri sem se nasmejala. Se vidi, da je bil pri scenariju zraven Adam Sandler. Pa veš, da so mi družinske komedije všeč, sploh kadar vključujejo Kevina Jamesa, ampak tale mi je bila slaba :) Chris Rock mi je bil tudi slab (je imel sploh več kot 5 vrstic besedila?). Edina, ki mi je bila res fajna, je bila Maya. Da je bil od vseh glavnih najbolj smešen stranski Steve, pa tudi govori zase.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Geco, ne gre pretiravati. Sandler pač fura svojo sceno in je pri tem izjemno uspešen. Meni je bil odličen v Saturday Night Live skečih. Pa tudi kak kul film posname (Click, I Now Pronounce You Chuck and Larry, Anger Manegement). Tudi dreka je dosti (Bulletproof, Little Nicky, You Don’t Mess With Zohan). Toda nič manj kot pri kom drugem, s to razliko, da je Sandler komercialno grozno uspešen.

  Tina, da se razumemo, z mano je nekaj narobe, da hvalim tale film, nihče ga ni, če se ne motim :)
  A vseeno, jaz sem dobil točno to kar sem pričakoval, morda še več.
  Strinjam se, Chris Rock je v ozadju, kar je škoda, a še vedno je v dosti boljšem filmu v primerjavi z vlogami, ko je glavni in še manj smešen. Chris je fenomenalen stand up komik, toda filmov ne dobi pravih, da bi pokazal svoj talent. Ma Buscemija je itak težko preseči, ko se pojavi, saj ubije že s faco. Tokrat je bil vsaj zame odličen in res noro smešen. Pa pes, ki so mu pobrali vokal cords, je bil kul. Pa Kevin James je ruknil nekaj okej prizorov, pa Schneider tudi, Sandler pa mi ni bil moteč, saj ni igral svoje tipične vloge, ampak se je držal nazaj in zato učinkoval znotraj zgodbe.
  Scenarij pa je pomagal pisati tudi Fred Wolf, ki je isto počel pri Saturday Night Live, kar je vsaj z amoj okus super. Kot sem rekel, žurka ljudi, ki se dobro poznajo tudi zasebno in take reči verjetno počnejo tudi v resnici.
  Pa topel film, zelo topel in simpatičen, izven tistih morda res nekoliko infantilnih štosev.

 4. Geco pravi:

  Anger managment je pogojno (ampak res pogojno dober) samo zaradi Jacka, I know pronounance Chuck and Larry je še ena v vrsti debilnih Adam- Sandlerjevskih komedij, ki ne presežejo nivoja prdcev in straniščnega humorja, Clicka pa nisem gledal. Tako kot pravi ljubitelji rač. iger podpisujejo peticijo, da Uwe Boll naj ne snema več filmov, ki so bili narejeni po rač. igrah, jaz razmišljam, da bi ustanovil Vsezemeljsko pobudo, da se Adamu Sandlerju prepove kakršnokoli udejstvovanje v filmskih vodah – Človeštvo bo rešeno…

  P.s. : Upam, da ne enačiš komercialnega uspeha z kakovostjo filma, ker bi bil to velik FAIL.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da ne inačim, omenjam le zato, da poštekaš, da imajo Sandlerja mnogi zelo radi in da je njegov fan base izjemno močan. Za razliko od Bolla, ki ga menda res nihče ne mara. Toda njegov Rampage je povsem okej film, tudi tu gre za pretiravanje folka, če mene vprašaš. Folk pač enači, vse jim je isti drek, to je krivično, preveč pavšalno in zelo površno. Nekaj je res drek, nekaj pa niti približno, še posebej v primerjavi s stvarmi, ki so na sceni. Glede na to kako zelo se spravljaš na Sandlerja, čudno da pustiš pri miru Jasona Friedberga in Aarona Seltzerja, ki pa sta lastnoročno uničila žanr parodije. Njuni filmi so šele drek.

  Za firbec, naštej nekaj komedij, ki so tebi super.

 6. Geco pravi:

  V bistvu si me zdaj izzval, ker komedije niso my cup of tea (nekak mam raje kakšne trilerje oz. drame), ampak če že hočeš: I love you man, Superbad, 40 year old virgin, Anchorman: The legend of Ron Burgundy, pa Old school (pogojno).

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vse te, ki si jih naštel, so meni super, še posebej Anchorman, ki je genialna. Po drugi strani pa dejansko hvališ Willa Ferrella, ki, če sva iskrena, ni kaj dosti drugačen od Sandlerja :)
  Človek bi na tvoj bes pričakoval kakega Tatija in Chaplina :)

 8. Simon pravi:

  Kaj pa film The longest yard? Vam ni bil všeč? Meni je bil res dober.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je bil čisto okej, ne tako dober kot original z Burtom Reynoldsom, a povsem solidna športna komedija, da mine cajt.

 10. Geco pravi:

  V bistvu je men v komedijah zmeraj dobro izpadejo Jason Segal ter Paul Rudd + Seth Rogen, Ja Will Ferrel je tut nekakšen Adam Sandler: zmeraj igra nekega debilkota, mogoče je pa tak tudi v real lifu? :)

  Drgač pa mi je ameriški način humorja nasploh bolj meh: Tri izjeme so serije Seinfeld, Arrested development pa Curb your enthusiasm (to toplo priporočam, Larry David je legenda)

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot sem rekel, Sandlerja sovražiš, Ferrella pa prenašaš :)

  I Love You Man je tudi meni zelo zabavna zadeva, Forgetting Sarah Marshall pa že ne več tako, malo se vleče, premalo štosev na preveč razmaka.
  Seth Rogen mi je bil kul v Observe and Report pa v Zack and Miri Make Porno, Knocked Up se mi je zdel razvlečen, The Pineapple Express pa zanič.

  Meni je pri srcu bolj angleški humor, no ja, vsaj bil mi je (The Black Adder, Bottom, Fawlty Towers, Coupling, Monty Python). Seinfeld ni bil nikoli moja scena, Larry David pa me v tej seriji prav tako ne prepriča povsem. Moja scena so bili Friends.

 12. šaci pravi:

  geco, če so ti všeč tiste serije si poglej še it’s always sunny in philadelphia…

 13. spookymulder spookymulder pravi:

  Komedija je zabavna in zanimiva v prvi tretjini, ko spoznavamo glavne junake, potem pa se ujame v večne zanke nepotrebnega razlaganja glavnih likov, kaj smo ravnokar videli in kaj se dogaja z njihovimi čustvi. Povsem nepotrebno, saj vsak gledalec z vsaj trohico pameti zlahka dojema zelo enostavna sporočila filma, brez tega, da skoraj po vsakem kadru liki analizirajo, kaj se je pravkar zgodilo in kakšno življenjski razodetje so doživeli. Povsem nepotrebno in zelo moteče, saj to povsem prekine dinamiko filma.

  Potem so tu še nepotrebni stereotipi bolečinske komedije, ki so ji podvrženi najbolj marginalni liki (vrzi bajsija s pečine, prebodi čudaka s puščico), večne ameriške seksualne frustracije in neka stihijska miselnost, da so neskončne zbadljivke in žaljivke med prijatelji povsem običajno obnašanje, ki nikogar ne prizadane. Kot prvo, ti “prijatelji” se očitno niso videli 30 let, pa se še vedno obnašajo, kot da so bili v vsem tem času neločljivi kot rit in srajca. Kot drugo pa, eno je občasna zbadljivka med resničnimi prijatelji, nekaj povsem drugega pa je, če nekoga ves čas zmerjaš z žaljivkami, ki kakor da nič ne pomenijo. To je pač mogoče samo v filmu, kjer nastopajo sami komedijanti.

  In dejansko film ne daje občutka, da so glavni liki to, za kar se izdajajo, temveč da so vsi skupaj latentni stand-up komiki, ki živijo samo zato, da je vsak njihov stavek ena sama (žaljiva) smešnica.

  Z eno besedo, preveč kuharjev je tokrat pokvarilo jed in zapravilo ogromen potencial, čeprav je film kot celota solidna sporščena poletna komedija, po kateri pa si ne bi upal opravljati kakšnega IQ testa … ;-)

 14. alenka pravi:

  komedija, za moj okus mal prestereotipna pa ene fore so mi tud že na meji pa jih kr še furajo čez film – ja tud če ne… pač lahkotn filmčk, 0 posebnega. 2-3/5

 15. Recenzije: The Dilemma, Blue Valentine « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] Žal je Kevin James, zvezda serije King of Queens, spet premalo karizmatičen. Podobno kot v filmih Grown Ups in Paul Blart: Mall Cop. Na velikem  platnu mu enostavno ne gre tako dobro kot v seriji. Ryderjeva [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !