Vrooooooočeeeeeeeeee

14.07.2010 ob 01:50

Vem, da je poletje in da ne morem pričakovati manj kot trideset stopinj, vem da letos ni prvič poletje, vem da smo ljudje čudna bitja, ki pizdimo nad najbolj normalnimi vremenskimi pojavi, toda kar je preveč  je preveč. Letos mi vročina res ne gre. Tako zelo trpel nisem še nikoli. Počutim se kot jace, ki ga spečeš  na vrelem olju, ali kot da bi me vrgli direktno na ogenj in me hoteli speči ter požreti za večerjo. Res je vroče in soparno. Tudi zvečer, ko lahko končno malo odpreš okna. In potem je tu klima v avtu pa ventilator, ki laufa 24 ur dnevno. Vse lepo in prav, toda od tega sranja začnejo boleti glava in ušesa. Predvsem zato, ker navijem do konca. A kako naj ne navijem do konca, če je vroče kot v peklu in če bi lahko šunko pekel kar v luftu. Ko iz avta, kjer je prižgana klima stopiš ven, te vročina udari še toliko bolj. Ko doma za minutko ugasneš ventilator, pa spet postane neznosno vroče. In potem so tu še komarji, ki komaj čakajo, da boš za sekundo naredil usodno napako in ob odprtem oknu prižgal luč. Magari od ekrana laptopa, kaj šele lustra na stropu. Tako vročega poletja ne maram, vse kar je nad trideset je ubijalsko  za človeka, še posebej, če ni na morju. Nič ne pomaga, niti mrzel tuš, niti mrzla pijača, vse je zaman, vročina pride takoj nazaj, magari iz zasede. Če bi se vrgel v sneg, bi sneg zavrel, tako zelo mi je vroče. Če bi se zleknil na orjaško kocko ledu, pa bi led prebil in padel v vodo. O meni bi lahko še enkrat posneli rimejk filma Dolgo vroče poletje, znoj pa bi ožemali na hektolitre. Jp, če bi avto šel na znoj, lahko ta hip petkrat obkrožim ves svet. Don Johnson na spodnjem klipu, ki mu je tako zelo vroče, da jogi odnese iz hiše in se hoče shladiti, je mala malica. Vročina je v Celju tako huda, da imam občutek, da tudi iz pipe teče vrela voda in da bi lahko podnjo nastavil hrenovke in jih čez minuto pojedel. Poln kufer imam te vročine, takoj zdaj jo menjam za minus trideset, magari nag sredi snega za dve uri, pa četudi zmrznem. Raje tako kot tole, ko bi slekel še kožo in postal jebeni Bodies Revealed v živo. Kot Robbie Williams v tistem skuliranem spotu, če se še spomnite.

Tako, zdaj pa nekaj praktičnih rešitev, s katerimi si pomagam pri hlajenju:

1. Danes sem se sredi trgovine fuknil v skrinjo z lučkami.

2. Včeraj sem celo noč preživel v svojem hladilniku.

3. Jutri si bom kupil pipo, ki se jo namontira na glavo in jo bom povsod nosil s seboj, seveda odprto do konca in z ledeno mrzlo vodo.

4. V rit si bom zabil trideset ledenih kock in upal, da se mi bo telo shladilo.

5. Splezal bom na najvišjo lestev na svetu in sonce pokril z deko, da ne bo več sijalo na Zemljo.

6. Poklical bom Scottyja iz Star Treka in ga prosil naj me zbeama na Grenlandijo.

7. Sposodil si bom Jodijev jezik in se hladil tako kot se hladi on.

8. Čez usta vremenarjev, ki napovedujejo vročino, bom zalepil izolirni trak, ki bo držal do januarja.

9. Plesal bom indijanski ples in se veerjetno zmotil, kar pomeni, da bo namesto dežja začel padati sneg.

10. Kupil bom ogromno vedro, stopil noter, naredil led in tako ostal do konca poletja.

Če vse to ne bo pomagalo, pa bom pač moral počakati do septembra, ko bo vročina vsaj malo minila.

YouTube slika preogleda
 

27 komentarjev na “Vrooooooočeeeeeeeeee”

 1. STELA pravi:

  haha ideje za pomoč proti vročini so tako izvirne, da bi se jih kazalo zapomniti:))

 2. Thomas pravi:

  No, dobro je vedeti, da nisem edini na svetu, ki trenutno trpi kot vrag na križu!

  Poletje je zame vedno kalvarija. Strinjam se s tabo: kar je nad 30 stopinj, je muka. Najraje bi imel tam nekje 25 stopinj!

  Vsako leto si rečem, da bom naslednje leto res nabavil klimo. Ampak zdaj pa res: naslednje leto si jo nabavim, če ne drugače, pa ta premično, čeprav mi ni čisto jasno, koliko je učinka od nje!

 3. opazovalec pravi:

  Kva pa, če bi šu na murje!?

 4. smoger pravi:

  Pojdi laufat zvečer. Tam po 20h.

  Za večerjo jej lubenice in podobno sadje. Meso pozabi za nekaj dni.

  Kosilo si pripravi zjutraj.

  Pij, pij in pij. Vodo seveda.

  Pr tej vročini se vidi kdo ima dobro telesno kondicijo.

  V teh ‘peklenskih’ dneh imam na sebi v stanovanju dri fit od Nike..
  Identification
  The Nike, Inc. company is known for developing innovative athletic footwear and apparel. The Nike Dri-FIT fabrics are part of a group of FIT fabrics developed by Nike to each serve a specific function. The FIT brand stands for “Functional Innovative Technology.” Nike Dri-FIT is light and breathable for enhanced sweat dissipation. Nike Therma-FIT fabrics retain heat. Nike Clima-FIT fabrics resist rain and other elements, and Nike Storm-FIT repels rain, wind and snow.
  Function
  Nike Dri-FIT is a type of fabric used by the Nike company to create breathable athletic wear. The Dri-FIT fabric aids in moisture management by moving perspiration from the skin to the outside of the fabric for rapid evaporation. As moisture is produced by the body, it moves through the Dri-FIT hydrophobic layer of fabric, which acts as a pump to move the moisture to the outer surface. The synthetic Nike Dri-FIT fabric is both light, breathable and comfortable, and holds in warmth while repelling moisture. Nike Dri-FIT garments are usually made of polyester, spandex and nylon blends. Dri-FIT clothes are commonly used in sports where you may be sweating for long periods of time and want to stay drier, such as long-distance running, tennis and golf.
  Types
  Nike sells a variety of garments made with Dri-FIT fabrics. Nike manufactures Dri-FIT athletic wear for both men and women, with items including athletic pants, tops, socks, hats, gloves, headbands and knee pads. Some Nike Dri-FIT apparel can also be customized on the Nike website.

  Read more: What Is Nike Dri-Fit Technology? | eHow.com http://www.ehow.com/about_6361649_nike-dri_fit-technology_.html#ixzz0tdyAuBgA

  Včerja sem bil v eni od športnih trgovin in imajo tako majčko za košarko po 7 evrov…s tole dri fit tehnologijo.

  In jar-head frizura..

 5. Lisa Lisa pravi:

  Ah, dej no dej.
  Nikol vem ni nič prov. Polet vam je prevroče, pozim vam je pa premrzlo.
  Zaprite se v sobo brez oken in si naštimite temperaturo 21. 67 stopinj, Da bo lih prov.
  Brez veze.

 6. Jaka pravi:

  Thomas, od premične klime ni učinka, raje tiča vtakni v ledeno češpljo in učinek je večen :D

 7. Morant pravi:

  “Ah, dej no dej.
  Nikol vem ni nič prov. Polet vam je prevroče, pozim vam je pa premrzlo.
  Zaprite se v sobo brez oken in si naštimite temperaturo 21. 67 stopinj, Da bo lih prov.
  Brez veze.”

  Prav čakal sem tak komentar. Vedno se najde nekdo, ki to prijavi.

  Veliko nas je, ki poletja preprosto ne prenašamo in v zimi uživamo. V bistvu bi se bilo treba čuditi ljudem, ki ljubijo vročino, soparo in nevihte, ne pa zimoljubom. Če ti je pozimi premrzlo, daš nase dodaten kos oblačila in to je to; tole vročino zunaj pa bi lahko pregnal le tako, da bi si slekel kožo, kar pa ne bi odgovarjalo mojemu zdravju.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, učinek je vsekakor večji kot sedaj ko je nimaš.

  Opazovalec, trenutno še ne gre.

  Smoger, laufat ob osmih? Si nor, da me kap rukne. Okol polnoči, ko se malo shladi pa ja. Ma kaj pomaga prehrana, če je vroče zunaj in v avtu dokler klima ne zagrabi. Kondicija? Očitno res na psu. Kosilo zjutraj? Spim. Voda? Pijem kot žolna, a ne pomaga.

  Lisa, za mraz se nikoli ne pritožujem, ker se da vedno obleči ali pa iti na toplo.

 9. Thomas pravi:

  Morant&Iztok:
  Točno tako! Strinjam se z vajino logiko, da se pozimi lahko vsak obleče, če ga zebe. Poleti pa …, jah, samo klima je možna, ampak je žal ne morem naložit nase in okoli hoditi z njo.

  Sem hotel tudi jaz Liso komentirati, ampak se mi ni dalo… Je prevroče za izgubljanje besed ;-)

  Iztok oz. kdorkoli, ki se spozna na prenosne klime:
  Kako se reši problem z odvajanjem vročega zraka? Cev skozi okno “na kip”? Ampak potem hkrati prihaja zunanja vročina noter in verjetno delno uniči učinek klime.

  Zaenkrat imam le neko tako hladilno napravo, ki deluje približno tako kot ventilator, v katerega se vlije hladno vodo. No in to mi laufa ves čas. Malo boljši efekt od ventilatorja, ampak samo dokler vate piha.

  Ponoči vse odprem, kar se da, razen vhodnih vrat seveda. Pa skušam vstati dovolj zgodaj, da pozaprem in rolete dol spustim, še preden se sonce upre ob steklene površine, ker če to zamudim, potem je šele hudič.

  Dopoldne še gre, popoldne je hudo in to neljubo hudo se traja še ves večer.

  Laufat ne pride v poštev zame, Žal, kondicija pa to. Plačam komu, ki me zmotivira in spravi v formo!

  S kužki grem pa ven definitivno po sedmi uri, ker imam eno dolgodlako in se bojim, da bi sicer spadal med mučitelje živali.

  Ach ja… Morant:
  Sleči se iz kože tudi teoretično ne bi pomagalo, domnevam. A ni ravno koža tisti organ, ki se poti? To pomeni, da se telo brez kože sploh ne bi potilo in ohlajalo. Nič ne bo, nov predlog prosim! ;-)

 10. Thomas pravi:

  No, ena metoda pa dejansko je, samo je praktično nevzdrža. Ko stopim do zmrzovalnika ,da bi ven vzel sladoled, za nekaj sekund občutim blaženost lepih in prijetnih zimskih časov. Skušam na hitrico čimvečkrat zajeti hladen zrak, da si ohladim telo, ampak učinek je kratkotrajen…

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj pa mojih deset predlogov? :)

  Glede psičkov, tudi Jodi je dolgodlak in trpi, ko greva ven. Majhni psi še posebej, saj so čisti pri tleh, vročina pa udarja. Probaj stopiti z boso nogo na asfalt, groza, in on revež na to stopa s svojimi malimi tačkami. Mu pa tudi doma ni kaj dosti bolje, a tam vsaj voda pomaga, ga večkrat ohladim po nogicah pa gobčku kar pod pipo.

 12. Thomas pravi:

  Aja, tvojih deset predlogov? Bom sprobal kar takoj danes zvečer. ;-)

  Če pa ne bo pomagalo, pa dodajam:

  10. Na eBayu bom naročil kopalno kad na štirih kolesih, ki premaga tudi stopnice in ki ima neskončno dolgo cev dotoka hladne vode, ki se nikoli ne segreje. V njej se bom potem, transportiral naokoli vse do oktobra!

  11. Nataknil si bom čarobne čeveljce, trikrat udaril skupaj s petkami in upal, da me bo odneslo tja k oni veverici iz Ledene dobe, ki bi ji ponudil vrečkico svežih lešnikov v zameno za njeno ogromno kocko ledu.

  12. Ogledal si bom film Dan po jutrišnjem in se zelo trudil vživeti!

  Glede kužkov: na to pa nisem pomislil, da je za ta majhne huje, ker so pri tleh. Prej zato, ker imajo pač drobna teleščka, ki se prej pregrejejo.
  No, jaz imam eno kratkodlako in eno dolgodlako čivavo. Dolgodlaki je verjetno malce težje, ko gremo ven, ampak pazi tole: ko jih pa zvečer dam spat, gresta obe pod odejo!!! Še bolj me skrbi za mentalno zdravje kratkodlake, ki občasno to stori tudi podnevi! Mislim, to ni normalno no!

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobri predlogi, morda probam katerega, le tile “nuts” za veverico se mi ne zdijo pametni :)

  Jp, tudi zebe jih zaradi tega bolj kot velike. Vročina in hlad sta vedno najbolj močna pri tleh. Jodi se zdaj ne stiska več toliko, saj bi zgorel, tako pameten pa je, ne glede na ljubezen, ki jo premore do mene in Tine.
  Tvoja čivava? Čimprej k psihiatru :)

 14. Tina M Tina M pravi:

  Da tako močno nisi trpel nikoli, rečeš vsako poletje :D Imam rešitev, ki je boljša od vseh tvojih… nekaj dni morja :)

 15. Thomas pravi:

  Sem pravkar poklical ordinacijo, ampak so čez poletje zaprli. Vzrok = vročinski val, psihiater se je šel hladit v Grenlandijo!

 16. smoger pravi:

  Meni ni jasno…nekoč so ljudje živeli brez klim in podobnih naprav in ZAČUDA preživeli :O
  No, če kdo ima čas lahko naredi tole (Iztok poskusi):
  http://www.youtube.com/watch?v=zR9CA8lJGvs&feature=related

 17. nomercy nomercy pravi:

  Izziv za poslovno idejo: shraniti to vročino za mrzle turobne zimske dni :)
  ——————————-
  spim pa zadnjih par noči na balkonu :)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, tokrat je res najhuje, verjemi :)
  Morje? Baje je temperatura vode že blizu 30 stopinj. Greva med eskime, pa se bova z nosi lubčkala?

  Thomas, itak :)

  Smoger, tudi sedaj bomo preživeli, le tarnamo :)
  Link je kul, sam malo preveč reli rabiš :)

  No Mercy, že shranjujem.

 19. nomercy nomercy pravi:

  IG: mal pazi, kam bejbo pelješ :)
  med eskimi velja:
  če posodiš nož dobiš nazaj skrhanega
  če posodiš sani dobiš polomljene
  če posodiš psa dobiš pretehnjenega
  če posodiš bejbo – pride nazaj še lepša :)
  in bejbo posoditi je gostoljubnost :)

 20. Thomas pravi:

  Smoger:
  Ma včasih je le ozonski plašč malce bolj ščitil. Poleg tega je pa vedno več betonskih površin po svetu, ki se poleti zelo segrejejo. No, je pa tudi res, da ljudje ne marajo biti preznojeni, tako kot so nekoč pač morali biti. Če so nekoč bili ljudje pretežno kmetovalci, je bilo vseeno, če je bil preznojen delavec na njivi. Predstavljaj si nekoga danes, ki živi urbano življenje in ima recimo opravka s strankami. Pa da ima ogromne madeže pod pazduho. Sila neprijetno, mar ne?

  Nekoč tudi avtomobilov ni bilo, so vse peš prehodili ali pa s kočijami prevozili. Pa nič telefonov in interneta. Predstavljaj si, koliko bi bilo jamranja, če bi se spet vrnili v stare čase! Civilizacija gre naprej in pojavljajo se določene nove potrebe, prav tako pa določene določene stare sposobnosti zakrknejo.

 21. lily pravi:

  Ga ni čez namakanje v Soči. Zdaj je ravno pravšnja za osvežitev.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žal Soče nimam doma v stanovanju.

 23. lily pravi:

  En vikend se odpravi tja, če upaš. Ti bo všeč. ;)

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bova raj s Tino do morja skočla.

 25. lily pravi:

  Ne veš kaj zamujaš. ;) Morje ima 30 stopinj, Soča pa ohladi, ampak kakor komu drago. Seveda brez morja pa tudi ni poletja.

 26. Tomo pravi:

  Je tako vroče da tud če greš na balkon nag spat ne pomaga veliko.So pa klime in ventilatorji trenutno moji najboljši prijatelji:)

 27. IZTOK faking GARTNER » Sovražim vročino pravi:

  [...] vročino 20.06.2012 Vem, da vsako leto bluzim, da ne maram vročine in čvekam, da je tokrat pa res neznosno, ampak jebat ga, če je pa res.Vse kar je nad 25, je nehumano, ko pride nad 30, pa ni vredno [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !