Michael Jackson: Blood on the Dancefloor

30.06.2010 ob 22:26

Eden njegovih boljših komadov iz devetdesetih.

YouTube slika preogleda
 

26 komentarjev na “Michael Jackson: Blood on the Dancefloor”

 1. RHYME-G pravi:

  in še remix :)
  http://www.youtube.com/watch?v=OFs7dX-zzxA

 2. RHYME-G pravi:

  res je fajni komad tole…pa bolš od vsega kar se zdej dela kao ta nov RNB ko je zdej!

  tole glej Scream solo Verzija :)

  http://www.youtube.com/watch?v=FNRH60IkDAQ

 3. RHYME-G pravi:

  to od 1:50 naprej je prej Janet pela..pa še del refrena pa je ful bolš ta solo verzija!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanimivo, da tega remiksa ni na albumu. Ni slab. Scream pa je meni vseeno bolj kul v duetu z Janet.

 5. Thomas pravi:

  BOTDF je eden izmed razlogov, zakaj se lahko Michaelu samo klanjam!

  V bistvu je video narejen zelo preprosto. Med vsemi video spoti, ki jih je posnel v svojem odraslem obsobju bi človek rekel, da je tehnološko najmanj spektakularen. Pa vendarle je Michael s svojim plesom, s svojo karizmo, s svojo odlično obrazno mimiko uspel v posnetku ustvariti tako neverjetno … hudo vzdušje, da mu ni primerjave.

  Vsekakor je nekaj posebnega zaradi tega. Med drugimi ravno ta video dokazuje, da Michaelu ne bi več bilo treba ustvarjati nekih full hudih special efektov v svojih video spotih ali pa koncertih, saj dovolj naredi že s svojo prisotnostjo!

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se več kot strinjam, prav zato mi je ta komad tak zakon. Vidim pa podobnost z You Rock My World, ki ej bil prav tako preprost kar se glasbe tiče, dejansko nostalgija osemdesetih, če prav pomislim. Mi je pa čudno, da Blood ni bil večji hit in da so ga poslušalci nekako prezrli, ko ga je izdal.

  Tudi Michael je to poštekal po moje, saj je bil ta spot popolno nasprotje History komadov in spotov, kjer je bilo vse zelo megalomansko.

 7. Thomas pravi:

  Deloma se strinjam glede YRMW. Ta spot je res nekakšna retrospektiva zlatih 80-ih, medtem ko pa BOTDF ni, temveč bi jo zumestil kar nekako v 90-a leta, le da ni bilo toliko special efektov in računalniške produkcije. Pa pri YRMW je žal bilo že lepo vidno, da je imel Michael konflikte s Sony, zaradi česar je bil morda tudi malce odsoten. Pred nekaj leti sem prebral, da to sploh naj ne bi bil prvi video z albuma, da je Michael hotel Unbreakable, vendar se pri Sony niso strinjali in so zato izbrali YRMW, češ da je bolj speven in varnejša varianta za prvi single. Iz tega sledi tudi, da so se z videom malo manj potrudili, ker je bila bolj ali manj hitra odločitev.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Manj potrudili? Že to, da je notri igral Marlon Brando, je dokaz, da so se potrudili do konca. Saj ni vse v efektih.
  Je pa res škoda, da ni izdal še kakega spota, saj je bilo ogromno odličnih komadov, ki bi zares zaživeli preko spota.

 9. Thomas pravi:

  To, da ima Invincible kar nekaj zamujenih hitov, je dejstvo. Se pravi, če bi tam še nekaj pesmi v spote naredili + par nastopov po tv in Invincible bi lahko bil gromozanska uspešnica!

  Glede manj truda: ne vem, zakaj imam tak občutek. Morda zato, ker je Michael imel težave okoli tistega časa in jih je izžareval?

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, ne strinjam se ravno, Michael je You Rock My World premierno predstavil na šovu ob 30 letnici delovanja, ki je bil takrat najboljši glasbeni spektakel tistega časa. Pedofilska afera je bila za njim, zmagoslavno se je vrnil na oder, v spot pa je dobil fenomenalno igralsko ekipo. Meni se je zdel odličen in v top formi. Težave so se začele kasneje.

 11. Thomas pravi:

  Koncerta sta mi dobro znana, saj sem bil na obeh.

  Moje navdušenje ne potrebuje prepričevanja, verjemi. Koncerta sta bila mega in sploh in oh, kljub pomanjkljivostim, ki jih gledalci pred tv ekranom niso zasledili, na primer premori med pesmimi.

  Ma ne vem, malce nerodno mi je o tem govoriti, ker lahko hitro to kdo povzame in jaz dejansko nikdar ne rečem ničesar žalega o njem, ampak mislim da je takrat utegnil malce eksperimentirati z botksom… Po moje je bil zelo nervozen pred koncerti, saj v ZDA ni nastopal od leta 1989 naprej.

  Pa ne me linčati prosim.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tam si bil? Fakkkkkkk, svaka čast.
  Botoks? Hm, edino kar lahko rečem je to, da je v času kratkih las res zgledal nekoliko čudno v obraz. Na enem posnetku z Elizabeth Taylor, ko so ju ujeli na neki premieri, je bil res čuden, pa tudi nos je imel najtanjši in najmanjši doslej.
  Ma ni panike, tudi tak pogovor je okej, saj ga ne žaliva, če poveva tudi kako takšno. Da se je operiral itak ni skrivnost, le zakaj bi bila, bistvo je, da ga zaradi tega ne obsojamo in se ne delamo norca ter ob tem pozabimo na musko in ples ter dobra dela.
  Da je bil živčen pa razumem, saj ne samo da ni nastopal v ZDA celo večnost v pravem pomeni besede (ne pozabiva na Superbowl in na MTV), tudi marali so ga tam bolj malo, še posebej v primeerjavi z ostalim svetom, kjer je bil še vedno car. Zato pa so vsi po smrti govorili kako veliko bi mu pomenilo, če bi videl, da prav ZDA zdaj za njim žaluje najbolj iskreno.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj res, kako si uspel dobiti karte? A ni bilo samo za povabljence pa za VIP?

 14. Thomas pravi:

  Verjemi mi, ko rečem, da so to bili najbolj razburljivi dnevi v mojem življenju!

  Ni bilo samo za povabljence, karte so bile v prosti prodaji. Dobil sem jih preko fan kluba v Angliji (MJ News International). Ker pa je bilo relativno majhno število kart, so bile precej drage!

  Full sem hvaležen tistemu fan klubu, res. PA šele tam sem jih prejel iz rok predsednice Glorie Haydock.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upaš povedati ceno? Pa si bil na obeh koncertih? Ti nastopi so zelo zmedeno izdani, vedno nekaj manjka, kot da nekaj ni nikoli bilo za izdajo, na eni verziji je nekaj, na drugi nekaj drugega. Pa če se ne motim, je 11. september zjebal prodajo in pozornost.

 16. Thomas pravi:

  Prodajo česa? Albuma? Morda…

  Ja, na obeh sem bil. 07.09. sem imel dobro karto: parterre sekcija C levo, če se spominjaš razdelitve O2 dvorane za TII. Ta karta je stala $350.

  10.09. si pa nisem mogel privoščiti tako drage karte in sem vzel najcenejšo za $95, sem pa zato tudi sedel tako skoraj malo za odrom, da sem večino gledal Michaela v hrbet. Sem pa bil na isti strani, kot je on imel svojo ložo, tako da sem dejansko videl, kako se je s svojo belo svetlečo jakno pojavil tam spodaj.

  Smo se skušali s fotoaparati malo približati, da bi akkšno omembe vredno sliko lahko naredili, ampak so bili full strogi in sis e morajo kar vrniti na svoje mesto.

  Veš kaj, po TV so večinoma predvajali z drugega koncerta, ker so se na prvem bolj ali manj “lovili”. Malce je b ila druga zasedba. Whitney je mislim da bila le na prvem, Brando tudi in Britney Spears. JE pa na drugem zato bilan Gloria Gaynor z I will survive.

  Oh joj, samo korak sem stran, da si vržem DVD noter.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, eto, dan pred 11. septembrom. Prodaje tega dvdja pa pozornosti medijev do tega dogodka. Na to sem mislil. Slab tajming, a saj niso mogli vedeti.

 18. Thomas pravi:

  Pa mislim, da bi morda lahko enkrat napisal kakšen MSG 30th anniversary appreciation članek, kaj praviš? Navsezadnje gre za poslednji koncert, ki ga je imel.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vzeto na znanje.

 20. Thomas pravi:

  Pa zdajle sem se spomnil, da se je 06.09. odvilo še eno popolno presenečenje z Michaelom na MTV nagradah, ko je naredil presenečenje na odru:
  Si predstavljaš, tiste, ki so bili v obinstvu, nič hudega sluteči?

  http://www.youtube.com/watch?v=aUNgU3AoRbc

  !!!

  O.O

  !!!

 21. Thomas pravi:

  DVD-ja pa nikoli niso izdali. Obstajajo le TV posnetki in piratske verzije.

  To je le eden izmed projektov, ki še čakajo na Estate, da jih realizirajo. Vse turneje na DVD pa ven z dobro reklamo. Se bo prdajalo kot vroče žemljice!

  Sploh kakšna Victory Tour!

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se spomnim tega, ja, čeprav moram priznati, da se mi takrat ni zdelo nič posebnega, saj mi je MJ deloval malo leseno. Ko pogledam zdaj pa mi je enkratno. Mi pa ni bilo povsem jasno zakaj je tako zelo cenil ta bend :)

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A niso izdali DVDja? To pa skoraj ne morem verjeti, da so bili tako bedasti. Kot sem rekel, 11. september.

 24. Thomas pravi:

  Meni tudi ni jasno, ampak pustimo. Navsezadnje je morda šlo za “poslovno korektnost”.

  Meni je fenomenalen efekt presenečenja na tem posnetku.

  In pa ja, tudi jaz sem mnenja, da je takratnemu povratku prišel navzkriž 11/09. Če bi tisto brez napadov predvajali po tv, bi se o tem govorilo najmanj toliko kot o Elvisu na Havajih leta 68.

 25. Thomas pravi:

  Edini uradno izdani koncertni DVD od Michaela Jacksona je Dangerous Tour Bucharest, kolikor jaz vem.

  No, pa CD The Jacksons – Live, ampak je samo CD (letnik 1981).

  Vse ostalo še čaka in po moje je nepravično in neupravičeno, da čaka.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Je tudi tole pirat?
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/07/29/jacksonov-dvd-ki-ga-je-danes-ponujal-delo-je-sramota/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !