Moonwalking: The True Story of Michael Jackson

29.06.2010 ob 03:03

Super zadeva, letnik 2009, z zelo redkimi posnetki, kjer Jackson sreča Nelsona Mandelo in princeso Diano. Prav to srečanje, ki datira v leto 1988 (dobila sta se na moj rojstni dan), je nepozabno, je začetek čudovitega prijateljstva, kjer sta se našli dve sorodni duši. Dobro je videti tudi govor Elizabeth Taylor, ki leta 1993 javno prizna, da Jackson zaradi odvisnosti od tablet potrebuje medicinsko pomoč, saj je prekinil celo turnejo Dangerous (lažna pedofilska obtožba je bila seveda glavni krivec za to stanje).  Skratka, zelo insajderski in dobro izveden dokumentarec, ki ga kronajo še zanimiva mnenja psihologov, kateri se potrudijo podati iskreno in kljub temu zelo pozitivno mnenje o najbolj spornih trenutkih Jacksonovega življenja. In potem pridemo do njegove sestre LaToye, ki v tistem svojem konfuznem nastopu, kjer je pač lovila medijsko pozornost, pove grozne reči in dejansko popolnoma sesuje svojega slavnega brata. To je bilo zelo grdo in tega ji ne bi smel odpustiti niti Michael, kaj šele njegovi oboževalci. Jp, LaToya sikne tudi to, da je njo zlorabljal oče Joe in da ne želi, da bi otroci, ki spijo v Neverlandu doživljali isto usodo. Bedasto, res, še vedno mi ni jasno, zakaj je pristala na to sranje in koliko denarja so ji dali, da čveka take umazanije. Prav zato nanjo tudi po Michaelovi smrti, kjer ji je bilo iskreno žal in je izvedla nekaj okej potez, nisem mogel gledati z lepimi očmi. Tu ni dileme, LaToya si je dovolila nekaj, kar si ne bi smela in zaradi tega bo za vedno imela ogromno črno piko. Eno so mediji, pa trači, povsem drugo pa je družinski član, ki ti s takimi pizdakanjem lahko res pošteno uniči imidž in v ljudeh sproži dosti dvoma. Kakorkoli že, Moonwalking je, kot sem že dejal, enkraten doku, ki Jacksona pokaže tudi na moskovskem Rdečem trgu in poudari tudi njegovo dobrodelnost, kjer je skozi celotno kariero pomagal na tisoče otrokom po celem svetu. Ali kot fenomenalno zaključi narator: “Jackson je imel talent, ki ga imajo ponavadi različni pevci skupaj.”

 

5 komentarjev na “Moonwalking: The True Story of Michael Jackson”

 1. RHYME-G pravi:

  Tole glej….kir kul nastop!
  http://www.youtube.com/watch?v=Lnbuvsz9QXY

  Ful mi je zau da nism mal starejsi ,bi lahko vse te koncerte vidu v zivo,iz avstrije,nemčije,italije itd..6 ur vožnje pa si tam

 2. smoger pravi:

  Meni je škoda, da najbrž ne bomo nikoli izvedeli zaradi česar je MJ v resnici umrl. To je pol štof za Hollywood et consortes, da vsako nekaj let nas spamajo s kakim ‘filmom’ ali priredbami njegovih uspešnic. Žal.
  Naj izdajo vse live nastope (video in avdio) in intervjuje in naj ga pustijo pri miru. Zgleda, da MJ čaka ista usoda kot Monrojevo itd….
  Bolano!

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, ta Švedski koncert zgleda hudičevo dobro. Celo Blood on the Dancefloor je izvajal.

  Smoger, vse sorte izdajajo, samo ne pri nas, v tujini. In poudarek je na muski in na koncertih. Trači so kaplja v morje, zato je tvoj strah zaenkrat odveč. Pa v naslednjih letih nas čaka najmanj deset takšnih in drugačnih albumov, tudi nov material. Spamanje s filmi? Katerimi, lepo te prosim, kaj govoriš? Pa menda ne misliš, da je bil This is It spam? Tile dokumentarci pa so pač aktualni in po večini zelo dobro narejeni ter zelo zanimivi, zato ne vidim nobenega problema.

 4. NoMercy pravi:

  kolega mi je zadnjič poslal sliko MJ_a — menda je spet živ :)

 5. Thomas pravi:

  Občasno pa mora nekdo blekniti kakšno neumnost, a ne, NoMercy?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !