SP 2010: Osmina finala: Urugvaj vs. Koreja, ZDA vs. Gana

26.06.2010 ob 23:13

Urugvaj in Koreja me nista preveč zanimala in mi je bilo pravzaprav vseeno kdo gre dalje. Je pa res, da bi v četrtfinalu raje videl Korejce, da bi bilo bolj pestro, saj zdaj dobivam občutek, da gledam prvenstvo Južne Amerike.

Sem pa toliko bolj z zanimanjem spremljal tekmo med Američani in Ganci, ki so izmed vseh afriških reprezentanc edini napredovali v drugi krog. Navijal sem za ZDA, ki tudi v fuzbalu postajajo čedalje večje zvezde, toda kmalu sem ugotovil, da ne bo šlo in da danes ni njihov dan. Ganci so jih dvakrat sesuli na isti način, na samem začetku polčasa oz. podaljška (hm, se po novem kljub golu v podaljšku še vedno igra do konca?), Američani pa so bili premalo agresivni in po izenačenju niso več znali ustvariti prave priložnosti.

Gana gre dalje, Američani pa so še ena ekipa, za katero mi je žal, da gre domov.

 

9 komentarjev na “SP 2010: Osmina finala: Urugvaj vs. Koreja, ZDA vs. Gana”

 1. dvojna merila pravi:

  Američani so pacarji, ki so se preko celega prvenstva reševali v zadnjih minutah, drugače pa igrajo neatraktiven nogomet z ogromno prerivanja in komolčenja, poleg tega pa imajo tipičen kompleks velikih velesil, pa čeprav to v nogometu sploh niso. Tako ves čas vršijo pritisk na sodnike, kot da bi jih moral obravnavati z večjim rešpektom, ob dvomljivih sodniških odločitvah pa takoj jokajo, da je to zgolj zato, ker nihče ne mara Američanov in je cel svet proti njim. Zato je prav, da so jih Ganci poslali domov, kjer naj se raje še malo učijo osnov pravega nogometa.

 2. Vanja1 pravi:

  Amerike mi ni škoda, ampak sem prepričana ,da bi naši v tem primeru Gano premagali!! Res škoda, za nas, še vedno mi je krivo ,da nas ni več.. na tem prvenstvu bi vse bilo možno!!

  Navijam za €uropske reprezentance, saj smatram ,da je nogomet doma v €uropi in tam mora tu ostat tudi naslov, čeprav vemo, da so Južno Američani izredni tehničarji in po zaslugi njih se v €uropi igra najboljši klubski nogomet. Težka bo za €ropejce, glede na to ,da igrata skup Nemčija:Anglija, Španija:Portugal, Slovaki tak nimajo kaj iskat, tukaj še je Nizozemska…

  Urugvaj pa ima samo 3,3 milijona prebivalcov in so izredni, igrali bodo z Gano in se verjetno prebili v polfinale…ampak moremo vedet,da v primerjavi z nami nimajo nobenih drugih športov, samo nogomet, in s tem tudi močno gledano ligo!! Mi pa imamo praktično vse športe,za razliko od njih, redko kje vidiš kakšnega Urugvajca v drugih športih!! Mi pa imamo Hokey, rokomet, košarka, Zimski športi,atletika, veslanje..itd.. in vsepovsod smo dokaj uspešni!! Toliko za primerjavo.;)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje so Nizozemci letos na dobri poti, da pridejo zelo, zelo daleč.

 4. Vanja1 pravi:

  Magari, samo ,da zmaga €vropa.:)

 5. sezirey pravi:

  €vropa!! :D :D

 6. izmisljeni pravi:

  sem že pri sebi napovedal za koga vse bom v osmini finala navijal …..

  Urugvaj je meni prav simpatična ekipica, na katero ni nihče računal, čvrsti zadaj, odlični spredaj ….
  Gana pa je končno storila tisto kar bi morala že Anglija, Slovenija , Alžirija ….

  podaljšek je spet po starem, tisti zlati in srebrni gol sta bila neuspešna eksperimenta, saj je tako najbolje ….

  moj stavni listek na katerem je Nizozemska napisana kot prvak, se mi zdi vse boljši ….

 7. Geco pravi:

  Haha je rekel Nizozemci. Oranje so večni chokerji in ob smešni obrambi (Heitinga, Mathijasen, Gio), ter še bolj smešen Stekelenburgu nimajo najmanjših možnosti za uspeh, ne bi bil presenečen, če bi jih že Jarošiki poslali domov.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Izmišljeni, tudi meni se zdi bolj kul ta nekdanji načinj podaljška. Tisti je bil vseeno nekako nepravičen.

  Geco, bomo videli kdo se bo na koncu smejal glede Nizozemcev.

 9. izmisljeni pravi:

  Geco, verjetno si podobne stvari pisal tudi pred dvem letoma za špance, katerim se sedaj nihče več ne smeji …..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !