Billy Idol: The Very Best Of

26.06.2010 ob 22:37

Itak, da sem ga moral kupiti, greh bi bil, da ga ne bi, še posebej po četrtkovem rokovskem spektaklu, kjer sem podoživel svojo rano mladost in v Billyjevo musko padel kot že dolgo ne. Mater ej, tip je imel res veliko hitov, skoraj toliko kot Michael Jackson. Pravzaprav sta bila v osemdesetih oba ikone MTVja. Michael kralj popa, Billy pa kralj roka, če malce napihnem. In pozor, Billy je kariero začel kot punker, že v drugi polovici sedemdesetih, nato pa odpotoval v New York in začel s super uspešno samostojno kariero. Zame ni bil nikoli punker, bil mi je frajerski roker, pozer prve klase, upornik za imidž in karizma, ki je zlepa nisem našel pri nikomur drugem.

In tale The Very Best Of, ki ga je podnaslovil z Idolize Yourself, ima vse njegove največje hite, tudi novejše kot sta Speed in Shock to the System, pa vsaj zame svežega Johna Waynea, odlično rok balado, ki mi je čedalje bolj všeč. In tu so Dancing With Myself, Hot in the City, White Wedding, Rebel Yell, Flesh For Fantasy, Sweet Sixteen, Mony Mony in Cradle of Love, če omenim le najbolj ključne. Zares velike uspešnice, ponarodele rokovske mojstrovine, ki si jih od četrtka dalje vrtim po cele dneve.

Jp, od četrtka dalje sem spet fan Billyja Idola, zelo dobro pa je vedeti, da je veliko večino pesmi napisal sam, tri tudi v sodelovanju s Steveom Stevensom, ki je bil njegova ekipa že v osemdesetih.

In še nasvet, Billy najbolj paše med vožnjo, zelo naglas in z nostalgijo po osemdesetih.

 

6 komentarjev na “Billy Idol: The Very Best Of”

 1. Idolize yourself pravi:

  Ja, car je…in karizma, da mi ni para! Iztok, preveri še njegovi odlični plošči Whiplash Smile in Charmed Life iz osemdesetih. Ima nekaj kultnih pesmi tu gor. Jaz imam praktično vso njegovo diskografijo in ni ga lepšega, kot se vozit v avtu ob poletnih večerih z odprtimi okni in nažigat Billyja:))

 2. smoger pravi:

  Zame najboljša Eyes without a face in Sweet 16.

 3. Tina M Tina M pravi:

  Dober je bil.. moj favorit je že od nekdaj Sweet 16, pa John Wayne mi je odličen komad.. seksi komad :) Pa seveda Cradle of Love.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa si mi omenjala tega Johna Waynea, pa ga nisem poznal dokler nisem nabavil tega albuma. Dober komad, res.

 5. markopigac pravi:

  Njegov najboljši “best of” je VH1 Storytellers

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zame ne bi bil, saj manjkata Speed in Shock to the System.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !