Kaj je zdaj to zaeno sranje okoli Line?

7.06.2010 ob 20:45

Ko berem nekatere komentarje, kjer folk prodaja jezo, da bi morala biti tako majhna punčka doma, se igrati z barbikami in prepevati pesmice tipa Kuža pazi, me pritisne srat. Lina ni navadna punčka, Lina je tako imenovani čudežni otrok, ki se ne more obnašati in živeti kot ostale navadne punčke. Če bi bila navadna punčka, bi med včerajšnjim Talentom že spala, se igrala z medvedki in pela Kuža pazi. Ker ni navaden otrok, pa poje pred 6000 ljudmi in zmaguje na Talentih. Kaj tukaj ni jasno, res ne vem. Po mnenju ljudi, ki prodajajo moralne nauke, bi tudi Mozarta morali nasekati po riti, ko je hotel kot otrok igrati na klavir in skladati simfonije, Michaelu Jacksonu pa reči, naj ne gleda Jamesa Browna, naj ne pleše in ne poje ter gre pač delat v rudnik. Bedna filozofija, res. In še enkrat, Lina ni navadna punčka, Lina je čudežni otrok, drugačen otrok, nekaj posebnega, dajte že razumeti no, porka madona.

Prav tako butast mi je očitek, da si zmage ni zaslužila in da je Slovenija kao spet dokazala, da je totalno debilna. Da je šlo 50 tisoč evrov v nič, da se je ne bo dalo tržiti, da je fušala in da je zmagal samo zato, ker je pač majhna punčka. Kot prvo, Lina ni le majhna punčka, Lina je majhna punčka, ki poje odlično. Kot drugo, četudi ne bi zmagala, bi ujela isto slavo in pozornost medijev. Isto velja za ostale tekmovalce, četudi niso zmagali, jih čaka lepa kariera, če jih bo v roke prijela prava ekipa. Mar Peter Vode za slavo in kariero potrebuje zmago? Le zakaj, najstnice mu ležijo pred nogami pa četudi bi bil zadnji. Isto velja za Majo Keuc in za Alena Vogrinca. Zato nehajte bluziti, da je to sedaj neka huda krivica in se obnašati, da bodo zdaj vsi ostali zaradi Line ostali brez kariere in slave. In le zakaj bi bila Slovenija debilna, če je glasovala za Lino? Le zakaj ne bi, se vprašajmo. Lina ima vse, kar je treba, da zmaga. Lina je cel paket, pa še poje odlično, ne samo za punčko, tudi na splošno. Tu ni dileme in tisti, ki trdi drugače, ga pošteno lomi in je padel v neko splošno ovčjo čredo, ki prodaja bučke o neki hudi krivici.

Četudi debate o tem, da se Line ne bo dalo tržiti, nimajo nobene zveze z dejstvom, da je Lina zmagala, mi ni jasno, od kje ideja, da se je ne bo dalo tržiti. Če bo izdala album, ga bodo kupili otroci, mamice, atiji, dedki in babice. Kot Susan Boyle, kot Bepop. Pa ne vem zakaj ne bi mogla nastopati, kot posebna gostja ali kot samostojna pevka. Pa četudi ne bi, pa kaj, kakšne zveze ima to s čimerkoli. Lina je tekmovala na Talentu in zmagala, pika. Pa če jutri izgine iz medijev, to nima zveze z ničemer. Sicer pa otroška zvezda pri nas ni nič  novega, spomnite se recimo Hajdi, poznali smo jo vsi, potem je zrasla in se nehala ukvarjati z musko. Pa kaj.

In potem neka bluzenja, da je slava za otroke nevarna, da lahko padejo v mamila in zabluzijo. Dajte no, saj nismo v Ameriki, to je Slovenija, kjer taka slava sploh ni mogoča. Sicer pa je to slab argument proti Lini. Zelo slab. Če pa drži, zakaj za vraga je potem zabluzilo tako veliko otrok, ki slave še na daleč niso povohali? In seveda, če se tako zelo bojite za Lino, zakaj istega sranja ne uporabite proti Petru, ki je tudi še otrok, če smo iskreni? A njemu se pa ne more zasukati, a njega pa ne more odnesti v mamila? Bedno, res.

 

30 komentarjev na “Kaj je zdaj to zaeno sranje okoli Line?”

 1. mn pravi:

  Se strinjam.

  Taki komentarji ne koristijo ničemur razen ustvarjanju slabega ozračja. Linini starši bodo po mojem že sami presodili, koliko medijskega izpostavljanja je dobro zanjo. In zakaj naj bi bila zdaj to neka huda travma tudi ne vem, če ne bodo lih pretiravali s tem in če bo imela dovolj dobro podporo. Prej se mi zdi, da škodujejo taki negativni komentarji, ki jih btw lahko preberejo tudi Lina in njena družina (ali pa je to mogoče celo namen?).

  Zakaj naj bi denar šel v nič. In zakaj kdo misli, da bi ga ostali bolje porabili? Mogoče ga pa ne bi. Kdo ve, če bi si res plačali študij, ure petja, glasbeno opremo, itd. Mogoče bi pa kupili nov avto ali obnovili stanovanje. Če si Lina s tem denarjem nekaj časa plačuje najemnino, ko bo velika, me osebno prav nič ne moti. Nagrada je nagrada. Če ni nikjer nobenih pogojev, kako jo moraš porabiti… Kako pa porabijo denar tisti, ki ga zadenejo na lotu?

  Zakaj naj bi bilo tako narobe, če posname pesmi za otroke, ali pa venček priredb kakšnih starih uspešnic s primernimi besedili (mogoče bi bil tudi zanjo kakšen znan muzikal?). Ali pa če samo občasno objavi kakšen posnetek na youtubu? Ali pa če se čez en par let odloči, da bo vseeno raje veterinarka.

  To ni poklicno usmerjanje, je samo tv oddaja, ki lahko določenim ljudem ponudi eno odskočno desko (in mislim, da jo nekaterim tudi je), kaj več pa ne.

 2. lazo pravi:

  Se popolnoma strinjam s tabo in nimam kaj dodati.

 3. mina pravi:

  Še enkrat preberi komentarje, ne samo da moralizirajo, nekateri so še skrajno žaljivi in zaničevalni. Res, zloba do plafona. Slovenci smo res en skrajno primitiven, nestrpen, šizofren, ksenofoben, šovinistični, homofoben……………………………talentofoben, uspešnofoben narod.
  Mi smo res ena totalna katastrofa. V bistvu ne vem, od kje smo se vzeli. V bistvu me je tole okoli Line toliko razpizdilo, da bi Andrejem in kaj je una druga blesava žaljiva baba vzela opravilno sposobnost, ker sta očitno psihično močno prizadeta.
  Ampak res hec, Connie Talbot ali kaj je že bila, je bila še mlajša, kako leto in pol, pa nisem nikjer zasledila enega samega samcatega žaljivega komentarja o njej ali njenih starših. Ampak to je tam za devetimi gorami in devetimi vodami, v enem takem pravljičnem civiliziranem svetu. In res hec, tile zafrustrirani, zapsihirani zlobneži se upajo moralizirat, kako bodo starši sfukali Lino, v resnici pa so oni tisti, ki bog ne daj, da imajo otroke. Res, poden od podna od podna. Bogi otroci, hkrati pa si domišljajo, kako so super truper oni fajn in kako oni samo super truper koristijo svojim otrokom. Potem se pa sprašujejo, zakaj jih otroci, ko odrastejo, ne jebejo pet posto in jih ni nikoli domov.
  p.s. če je preveč žaljivo, pač zbriši, men je samo totalno razpizdilo njihovo zaničevanje, še bolj oa zaradi tega, ker moralizirajo, kako bo otrok preživel breme slave, v resnici so pa oni tisti, ki to breme nalagajo na njena ramena in to na najbolj podel možen način. in če bo Lina tole brala, ji bo en komentar od Andreja ali une blesave babe res prinesel same koristi. Jebenti, me take stvari razjezijo.

 4. pikica pravi:

  Omenil si Hajdi – ona se je, ko je odrasla, poskušala prebiti s pomočjo oddaje Orion (komad Tvoj pogled muči me), vendar ni bila dolgo na sceni. Potem je bila tudi v Pop Stars, če se prav spomnim. Verjetno jo imamo skoraj vsi v očeh kot majhno punčko, ki poje Naš kuža.
  Lina ima vsekakor talent, zmago si je zaslužila. Vendar mislim, da je vseeno še premlada za tole. Poslušala sem njene izjave, ki jih je podala včeraj in danes. Pravi, da ni pričakovala zmage, po drugi strani pa si želi biti zvezda in da bi jo vsi poznali, ji ploskali. Upam, da so starši dovolj močni in pametni, da jo bodo obdržali na realnih tleh.
  Dejstvo pa je, da bi padale hude debate ne glede na to, kdo bi zmagal.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Se strinjam z zapisom, še posebej v tistem delu moraliziranja okrog domnevnega zafuranja življenja mladih zvezd. Mislim …. Who cares, če si ga zafurajo, ker jim je preveč lepo, pa objestnost naredi svoje. Koliko si jih enako zjebe, zadrogira, pa e denarja za dobro komuno nimajo in pojma nimajo, kaj bi pičeli s sabo, ko se spravijo k sebi. Brez veze.

  S talentiranimi otroci je treba postopat drugače kot po kopitu za vse. Uniči jih lahko tudi in predvsem siljenje v igračkanje v peskovniku in obmetavanju z žogo. Tako veliko različno talentiranih otrok zatre šola in nesposobni starši. Seveda pa lahko tudi talentiranega in uspešnega otroka starši zjebejo, če ga forsirajo itd. Ampak koliko otrok zjebejo starši tak s tem in onim. Zakj bi preprečevali, da otroci izražajo in pilijo talente je lahko jasno samo tistim, ki nadarjenost nasploh sovražijo in se je bojijo, ker sami ne vedo, kaj bi s tem počeli.

  Ne strinjam se pa s tem, mina, da bi morali posebej pazit, kaj neki se o Lini ali komer koli že reče ali ne reče, češ, da otrok ne bo trpel, ko bo bral grde komentarje (ko se bo naučil brat … hehehe). Slabo se mi je zdelo, ko sem slišala Linino izjavo, da cela Slovenija glasuje in navija zanjo. Očitno so ji tako razložili zadevo, verjetno starši, da je bila bolj pogumna in samozavestna. Vendar tako ne gre. Tudi to je del tega procesa, da se moraš naučit prenašat kritike, magari, da te marsikdo ne mara, ker si pač slaven, kar si si tudi želel, in se več in bolj govori o tebi, ljudje pa so pač različni. Popotnica, da te imajo vsi radi in se ves svet vrti po tvoji meri tebi v lepo življenje, je zelo slaba psihološka popotnica, še predvsem za otroka.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mn, točno tako, tisti, ki se kao zgražajo kaj vse bo škodovalo Lini, dejansko najbolj škodujejo sami.

  Mina, res je, še ko gre za tako prikupno zadevo kot je 7 letna punčka, smo polni zlobe, negativizma in fovšije. Bedno do konca, res. To je menda res samo pri nas. Tudi ko kdo od znanih umre, smo polni dreka. Recimo pri Tošeju, ko so eni pisali, da je pač še en čefur in take bedne fore. Res je, ko v tujini zmaga kak tak talent, so vsi polni pozitive, kar je jasno, saj obvladajo zadevo, pri nas pa je vse pomešano v glavah in bi vsi vse potolkli. Ma če bi zmagal kdorkoli, bi imeli čez njega za povedat vse sorte. Pa ni panike, če ti kdo ni kul, pač rečeš, da nisi navijal zanj in da bi moral zmagati ta pa ta, ampak zakaj žaljivke in nesramnost, tega ne bom nikoli razumel, res ne.

  Pikica, res je, Hajdi je potem še poskušala pa ni več ratalo. A ni bistvo v tem, pač omenil sem v kontekstu, da smo že imeli male zvezdice. Res je, kdorkoli bi zmagal, bi imel nasprotnike in zagovornike. Glede izjav, ne pozabi, da je vseeno stara 7 let, da se mora na vse navaditi in da je tudi še malce zmedena. Je pa meni čisto kul, da govori, da si želi slave, zakaj pa ne, pač si jo želi, naj jo ima, saj si jo zasluži. Meni so sporni otroci, ki sanjajo o slavi, pa nimajo nobenega talenta.

 7. AndrejM pravi:

  Glede na to, da v tvojem komentarju vidim nekaj mojih misli, dobronamernih, no potem pa postanem kaj..talentofob…da bi mi vzeli opravilno sposobnost…verjetno bi mina prižgala grmado, na kateri bi gorel, vidim, da nima smisla.

  Morda sem za časom in morda svet gre res v maloro. Iztok, včasih te je bilo lepo brati, včasih ne, ampak nekateri tvoji komentatorji bodo morali najprej odrasti, pa potem pisati. Marko Crnkovič je zase zapisal, da hitreje piše kot misli. Nekateri pa pišejo, ne da bi kdajkoli v življenju razmišljali.

  In če spuščaš skozi moderacijo tako pritlehne, sovražne komentarje kot je omenjeni, potem tukaj nimam več kaj iskati. BTW: slučajno imam otroke v vrtcu in slučajno s edružim z ljudmi, ki imajo nekaj v glavah in imajo radi svoje otroke. Kot sam. In moram povedati, da večina razmišlja (dobronamerno) kot jaz. In nobeno zmešano babišče me ne bo prepričalo v nasprotno.

 8. mn pravi:

  Zdaj sem si šla pogledat še en par drugih blogov, saj to je huje kot referendum!, eni že pri naslovu nimajo prav nobenega občutka. Tudi meni se zdi, da če bo Lina imela kakšne travme zaradi tega, jih bo imela ravno zaradi takih ljudi. Kje pa piše, da bo zdaj hodila na naporne turneje in pela enourne koncerte? Javnost je že pokazala, kaj se lahko pričakuje od nje – eno ali drugo skrajnost. Mogoče res bolje, če še malo počakajo s tem nastopanjem ali pa se osredotočijo samo na otroške zadeve.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, moj zapis ne leti nate, ne lomi ga, leti predvsem na tiste, ki so res žaljivi. Pa saj nisi edini, ki tako misli, tako da brez panike. Komentar pa sem spustil skozi, ker je v kontekstu debate in očitno si komentatorko s svojimi izjavami razjezil, kaj ti naj, pa se brani, če želiš :)
  Glede vrtca in ljudi, ki imajo otroke radi, res me zanima ali je kdo izmed njihovih otrok potencialni Michael Jackson, Mozart, Oto Pestner, Maradona, Carl Lewis, Rudolf Nureyev ali Lina? Če ni, je jasno, da niso za ta štos, če je, pa je žalostno, da jih zapirajo le v peskovnik in pred barbike.
  Le zakaj ne bi bil dobrodošel na mojem blogu, več kot dobrodošel si, ampak mnenja se krešejo, tema je vroča in stavki padajo, le mirno :)

 10. neron pravi:

  Kje točno je viden talent? Resno vprašam, kar slišim je razglašeno dretje. Je slišat visoke tone, kar je fizična sposobnost organov, kar počne, celotno petje, pa zame definitivno ni poslušljivo. Ne da se poslušat, vse je sfaljeno. Nima nič skupaj z Mozartom.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno ne poslušamo iste Line, jebat ga :)

 12. Morant pravi:

  “Če pa drži, zakaj za vraga je potem zabluzilo tako veliko otrok, ki slave še na daleč niso povohali?”

  Wow. To je isto kot bi rekel “Če pa drži, da je rak tako nevarna bolezen, zakaj za vraga potem umre toliko ljudi še za nečim drugim?”

  Ok, resno. Kot sem že rekel sam, sem navijal za Majo, nimam pa ničesar proti temu, da je zmagala Lina. Ta šov nima jasno zastavljenih kriterijev za zmago; važno je le prejetje največ glasov. Ona jih je prejela največ in zato si je zmago tudi zaslužila.
  Že pred zmago je bila izpostavljena do maksimuma, tako da sedajšnje stanje stvari ne bo kaj prida spremenilo. Napaka je bila ta, da so jo pustili nastopati in the first place. Ima pač neodgovorne starše (s tem tvegam, da bom označen za “negativca” in “zafrustriranca”; sicer ne vem, po kakšnih merilih, pa dobro).

  Postavljaš primere v svoj zagovor, Gartner, pozabljaš pa, da je Boyleova, sicer tudi z dušo otroka, kmalu po šovu doživela živčni zlom. Michael Jackson se je razvil v duševni kaos, človeka, ki je patološko hlepel po pozornosti in pripoznanju, za Judy Garland pa tako vemo, da je bila tabletomanka, ki nikoli ni prebolela tistega večera Oskarjev, kjer ji je Grace Kelly pred nosom speljala Oskarja.

  Hočeš še domačo sceno? Zadnjič na Preverjeno je govoril Emil iz Bara 2. Med drugim je rekel, da zdaj iz srca obžaluje, da se je prijavil. Potreboval je več let, da lahko spet zaživel pomirjeno, normalno.
  Nekdo iz BB 2 (ne bom poimensko, ker zadeva naj ne bi bila javna) je po nastopanju padel v globoko depresijo in se še zdaj ni pobral.

  Dalje, jaz (če si slučajno mislil tudi name) nisem nikjer rekel, da je Lina navaden otrok. Seveda je posebna, saj zna lepo peti. Ampak to ne pomeni, da jo je zato pametno pri sedmih letih dajati na televizijo.
  Edini izpadli tekmovalec, ki se je jokal iz razočaranja in žalosti, je bil otrok (Matija). Mali otrok ni za te šove.
  Mimogrede, v Mozartovem času ni bilo televizije, radia in interneta, če razumeš, kaj želim povedati, Gartner.

  Še dobro, da je Lina zmagala. Tako smo se izognili zlomu bodisi nje ali njenih staršev. Morda pa kar obojih.

  Še za na konec – najbolj zafrustrirana se zdita ravno vidva, Gartner in Mina, če sodimo po tonu pisanja in (neutemeljenih) žaljivkah. Mene ta šov ni čustveno vpletel, no ja, razen takrat, ko sem s studom ugotovil, da se je Lina doma na pamet učila svoje replike. Dobri starši iz svojega sedemletnega otroka ne delajo cirkuškega robota, ampak mu pustijo, da svojo osebnost razvija normalno, proč od neštetih intervjujev; pustijo mu, da svoj talent neguje kot normalen sedemleten otrok.

  Iztok, mogoče bi bilo najbolje, da bi nekaj časa preživel brez svojih neštetih šovov in filmov. Dobesedno živiš pop kulturo in zdavnaj si že vstopil v slepo malikovanje TV osebnosti. Pozabil pa si, da so tudi oni ljudje z osebnostmi.

  LP

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tvoj argument glede raka je blesav in izven konteksta, saj je bil eden glavnih očitkov Linine zmage tudi ta, da bo zaradi tega zapadla v mamila. Kot da se to ne zgodi neštetim, ki niso slavni. Torej popolnoma nepotreben argument, da ne bi smela zmagati. Pika.

  Ti pa pozabljaš, dragi kolega, da nismo v Ameriki in da smo le v Sloveniji, kjer taka slava ni mogoča, zakaj to trobim že stotič, mi res ni jasno.

  Neodgovorni starši, ker so jo pustli nastopat? Daj no, ne seri. Po tvoje bi jo morali zapreti v klet in jo prebutati s pasom, če bi slučajno pela, a ne? Bedno, res.

  Ubogi Emil, sočustvujem z njim in s tabo. Pa daj za foro omeni še koga, ki se mu to ni zgodilo in ki mu je tak šov prinesel same dobre stvari in kariero. Pa ne iz BBja in Bara, to je glupa primerjava, daj kak glasbeni šov, recimo Pop Stars, Idole pa Maria, daj omeni Bepop, Nuško Drašček, Anžeja Dežana, Omarja Nabra, Petra Januša, Nino Pušlar, so vsi bogi in nesrečni, ker so sodelovali v takih šovih, a ne? Pa ja.

  Zapis ne leti nate, si premalo pomemben, da bi se te spomnil, to menda ja veš, ti tečnež, ki se na mojem blogu od nekdaj oglaša samo zato, da mi lahko kontrira.

  Mozart, dragi bučko, je omenjen z vidika čudežnega otroka, ki je tudi pri otroških letih dobil podporo staršev, da se je lahko razvil v genija. Kaj tle ni jasno, res ne vem.

  Zlomu? Le zakaj, bi bila kaj manj zanimiva in uspešna, če bi bila druga ali tretja? Pa zakaj to spet ponavljam, a nisem že v osnovnem zapisu pojasnil, ne znaš brat?

  O žaljivkah in tonu pa ne bi, razen če želiš, da pripnem vse tvoje dosedanje komentarje :)

  A res, a zdaj pa že vse veš kaj so jo naučili in kakšna bi morala biti v resnici, a pri njih živiš al kako? Jaooo :)

  Da talent neguje kot normalen 7 leten otrok? Kje, v peskovniku, ko svojim barbikam poje ringaraja?

  Sicer pa, Lina je videla, da bo ta šov, dobila je idejo, da bi se prijavila, starša sta bila za, šla je peti pred tv in zmagala, to je vse, zakaj tako bluzenje in filozofija kot da je to ne vem kako načrtovan projekt bil s strani staršev. Daj no, ne bluzi.

  Hvala za nasvet, bom razmislil, tebi pa svetujem, da si malo bolj dobre volje, da nisi cinik, negativec, fovšist in zlobnež pa tečnež in nedojebanec, ampak da si vsaj enkrat možakar na mestu.
  Če gre seveda :)

 14. Vanja1 pravi:

  Se strinjam z zapisom, Pop Tv, je teh 50 tisoč €, že zdavnaj dobil noter, moremo vedet, da se je glasovalo ceu teden in se je vsak od 10ih kandidatov organiziral(tako kot verjetno že v polfinalu) , plus tisti gledalci ko so izbrali svojega favorita, POP je tu skasiral kar nekaj milijončkov, skozi celoten šow, zato pa se številke ne povedo, da si folk nebi izračunaval, koliko denarja se obrne.

  Slava pa v Sloveniji tako vemo kakšna je, če starši želijo ,da se umakne sedaj , lahko to milo storijo, in ji naložijo denar na vezano vlogo bo pr 20ih , lahko lepo živela.. Tako ,da ni nič izgubila otroštva, takšni komentarji , kaj sem jih brala so naravnost smešni, kot ,da smo v Ameriki…

  Punca je vsekakor talent, moraš vedet, da če ti postaviš pred klavir malega froca, in mu igraš, pa če ti trofi vse akorde je to naravni talent. Ker pri teh letih še ga ni kaj extra ne moreš naučit, kot petja , ki ga že sam oblada, pol delaš na njem še popravke. Večina povprečnih toliko starih nimajo tako razvitega posluha, in morejo kar nekaj časa vadit ,da pridejo na nivo.. pri Lini pa je že to naravno.

  ..Zapela je v nulo, in zmaga ni bila nikakršna krivica do drugih…

  Slovenci pozabljajo ,da je to Slovenija, in da lahko gre hitro vse v pozabo, ko bo nasledja sezona , pa se bo o drugih veliko govorilo, in o teh še bore malo… bomo videli kdo se bo od teh dejasnko obdržal, zmagovalka pa je dosegla namen oddaje in je zmagala, pa če posname kaj al ne, na kakšnih Victorjih jo bomo videli, in na prireditvah, kakšna gostja na koncetih. Kaj več pa na naši sceni tak ni, niti glasbenih oddaj ni veliko kjer bi se lahko promoviral, tak ,da itaq ,da ni blema. ;) Lp.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Že od reklam, ki so se vrtele med šovom, so pokrili stroške, kaj šele vse ostalo.
  In več kot strinjam se z zadnjim odstavkom.

 16. mina pravi:

  Simona, me nisi razumela. Sem bila včeraj jako razpizdena, sem malo prebrala po forumih in ljudje poišejo take nesramnosti in podlosti, da te srat prime. Lina očitno tudi slučajno ne zna peti, vse, čisto vse zafuša, starši so pa psihopati, po Andreju je očitno treba poklicat policijo in socialno službo, najbrž zato, da jim otroka vzamejo.
  Kritika je za vse, tudi za male otroke, ampak tako kritiko so deležne samo še pojoče misice. Pri katerih je taka kritika objektivna, ni pa objektivna pri Lini, zato jo lahko poganja samo čista zloba, od kje, ne vem.
  S kritiko kritike pa sem očitala tistim, ki se sprašujejo, kako bo Lina preživela ves ta medijski pritisk, hkrati pa ravno ti, ki so najbolj zaskrbljeni za njeno duševno zdravje, najbolj pljuvajo po Lini. Če bi bilo njihovo pljuvanje vsaj približno objektivno, se ne bi sploh bunila, tako pa mi gre neskončno na k. Res, zloba pri nas ne pozna meja.

 17. Anja pravi:

  Lina ni noben čudežni otrok, ampak cvileči forsirani pamž. V finalni oddaji je pela najslabše do zdaj in si glede na finalni nastop zmage ni zaslužila. Besedila niti izgovarjati ni znala, da ne govorim o tem kako je požirala konce besed in mikrofon prehitro dajala stran od ust. Pa tako se napravlja in važi, da bi jo bilo treba enkrat ornk okol kepe.

 18. NoMercy pravi:

  Vse, ki grenijo sladico tipa Lina (pa ni ravno moj favorit) in podobne negativiste na kol. Po turško. Naj do popolnosti uživajo v svojem trpljenju. :)
  Kaj z Lino no, ne bo, bi lahko bilo in nebi smelo biti – “fuck you” – zanjo sta odgovorna starša (verjetno imata še svoje starše, brate in sestre, nad njimi bedi tudi država s socialo … :)
  Naj ima Lina naravno danost ali pa “talent” – pravilno je, da so jo izpostavili javnosti, ker je pač neke vrste “nacionalni” biser, takorekoč “javna” dobrina” :)
  Sta pa voditelja Talenta dripca – se ne znata pogovarjati z “odraslim” otrokom!! Kaj za hudiča naj bi bilo kupovanje” fanta” ??? (v današnjih časih to izpade pedofilsko!!)

 19. Stanko pravi:

  Iztok, teli tvoji SIT posti se berejo, kot če bi bil megafon večinske rulje in pomanjkujejo kritično misel. Verjameš ali ne, medijska izpostavljenost pri tako mladih letih je legitimna skrb mnogokterega starša. Nikakor niso ljudje kar tako izbrali tega argumenta iz časopisja in se zdaj sklicujejo nanj, ker je punčka dejansko zmagala. Sicer se mi zdi argument odveč, ker sta Linina starša že sama presodila, kaj bo najboljše za njunega otroka – onadva jo najbolje poznata in Lina je njihova skrb, ne naša. Enako velja za vse ostale mlajše udeležence oddaje, ki so prav tako “čudežni otroci”, če že gledamo na izraz kot oznako za nekoga, ki stopi na oder in predstavi svoj talent. Odkrito rečeno, gre za izraz, ki ti je bil položen v ušesa, Iztok. Zato pa lahko mečeš ven tako zgrešene izjave, češ da je Lina pela odlično. Dober vibrato avtomatično ne pomeni dobrega petja, se pa vseeno lepo sliši nekomu, ki nima dobrega posluha.

 20. Don Marko M pravi:

  Čisto nič me ni motilo, da je mala Lina nastopala in zmagala…..s svojo malo pojavico me je pač ganila, kot večino gledalcev….čeprav v isti sapi priznam, da če bi jih imela vsaj 15 in če bi tako odpela me ne bi ganila kaj preveč oz. bi jo komaj opazil….postavit sem se sicer poskušal v njeno vlogo, ko ne bo več velika zmagovalka SIT, ampak bivša zmagovalka in verjamem, da bosta njena starša imela zajetno dozo dela….
  škoda, da si omenil ravno Hajdi kot primerjavo, saj je ravno Hajdi bila tipičen primer, kako starši lahko z nepravilnimi vzgojnimi ukrepi dobesedno uničijo otroka….Hajdi je bila namreč res otroška zvezdica do 11 leta, a se je potem, ko so začela naročila in zanimanje upadati potopila v nepovratnost tudi s pomočjo drog in vprašanje je, če se je še danes osebnosto pobrala…..
  edino kar me je res zbodlo v tvojem zapisu je, da si Lino označil za čudežnega otroka, čeprav je res, da je posebna v različnosti….ne vem sicer ali si to storil zgolj za provokacijo ali dejansko tako razmišljaš, ampak res bi ti priporočal, da si ogledaš vsaj ene par otroških festivalov talentov v recimo Italiji, Hrvaški, Nemčiji, pa bova potem nadaljevala o čudežnih otrocih….

 21. ena_ pravi:

  se strinjam s simono. sploh z zadnjim delom njenega zapisa: psihološka popotnica v stilu vsem sem kul, vsi me majo radi … se mi zdi mal toomuch:) pa linini odgovori so mi za 7 letnico v določeni meri naučeni, premalo spontani za starost takšnega otroka.

 22. MATEj pravi:

  Iztok, to si napisal kul. Men gre najbolj na živce, ko večina kritikov pri nas govori, da bi morala biti neka starostna omejitev. Tako je po licenci. Ne moreš dvomit v nek preverjen koncept. To sploh nima smisla. Potem pluvajo, da je to neumna oddaja. Zakaj jo potem gleda skoraj vsa Slovenija in ves svet? In pa najbolj neumen očitek na podobne oddaje: ta zmanjšujejo kvaliteto televizijske produkcije in pa pevcev na sceni. Aja? A Spet doma je kvalitetnejša oddaja od Talenta? A je Jadranka Juras boljša pevka od Maje Keuc? Hočem povedat, da mi gre na bruhanje udrihanje dela Slovencev čez same talente in koncept oddaje. Talenti so bili dobri. Koncept je pa svetovni. Pač nerganje je slovenski nacionalni šport. Edine kritike, ki so na mestu, so: zelo slaba žirija, preveč blebetanja voditeljev v studijskih oddajah, predolge oddaje (glede na EPG).

 23. MATEj pravi:

  Aja, še to sem pozabil napisat: franšiza Talent nima v konceptu, da ustvari pevca, ki bo posnel plato, da naredi plesno skupino, ki bo nastopala v videospotih … Oddaja je namenjena le temu, da se pokaže čim več čim bolj različnih talentov in nato gledalci med njimi izberejo najboljšega, ki nato dobi denarno nagrado (v VB še denimo nastop pred Kraljico). Torej: kdo pravi, da mora zdaj Lina posnet CD? Ja, če bi bila to poanta tega šova, bi morala zmagati Maja, ker pa se nagrajuje le tistega, ki ima ta hip najboljši talent (nima veze kaj bo čez 5 let), je pa prav, da je zmagala Lina. Letos so mel v finalu Britains Got Talent 14-letnega fanta, ki bo zdaj zdaj mutiral, navdušil pa je z neverjetnim dekliškim glasom, pa ni noben delal kravala, ker čez eno leto najbrž ne bo imel več tega, kar ima zdaj. Če bi želeli iz pevskega talenta naredit glasbeno zvezdo (profija), bi pa morali odkupiti oddajo X-Factor ali Idola.

 24. TATJANA pravi:

  talent je Lina saj ne more usak otrok pri toliko letih zapet takih pesmic,
  da je na finalni oddaji malce sfalila kak ton,ga je še kdo drug od finalistov,mislim da je doma bolj malo vadila,ne toliko kot ostali,pač je bila ona izven konteksta,edina možna zmagovalka zaradi let in težavnosti pesmi za svoja leta,mnogo sreče Lina,saj ti bo uspelo živet,ker si še tak otrok,
  use lepo Lina….

 25. STELA pravi:

  evo, čisto na kratko…..pod ta blog se podpišem!!!

  in k zadnjemu odstavku….ne, Lina ne bo zabluzila, prepametno deluje že pri teh letih, da bi se pustila zapeljat …..

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina preberi Anjin komentar pod sabo.

  Anja, hm, imam občutek, da si se zmotila in da misliš, da pišemo o kaki pojoči misici, o skupini Baby Twins ali pa o Enesu Kurtoviču.

  No Mercy, četudi mi voditelja v finalni oddaji nista bila okej, je vprašanje na mestu in zelo prisrčno ter zabavno, njen odgovor pa sploh.

  Stanko, ti bo pokritiziral tudi Jacksonov Bilie Jean nastop na obletnici Motowna iz leta 1982 :)

  Marko, če bi jih imela petnajst, bi odpela še veliko bolje, v tem je finta, da je ljudem jasno, da če pri sedmih poje tako, kako bo šele pri petnajstih ali tridesetih.
  Lina je čudežni otrok za naše razmere, o tem ni dvoma in pri tem ostajam, že sam pa sem v enega izmed prejšnjih zapisov prilepil otroke iz drugih podobnih šovov, ki pa so vokalno še boljši in zapisal, da ko pa njih vidim, pa mi naši niso nič posebnega. Pa kaj, nima veze, Lina je za Slovenijo čudež.
  Hajdi sem omenil le znotraj konteksta otroške slave, je pa res, da sem prepričan, da slava ni imela nobene zveze z dejstvom kaj se je z njo dogajalo potem.

  Ena, četudi so naučeni, pa kaj, zakaj pa ne, že zgodaj je treba obvladati medije. Če pa niso, pa gre še za en dokaz, da je res nekaj posebnega. Ker vsega pa se že ni mogla naučiti, če mene vprašaš. Okej, jasno je, da ni dobro vsega zavijati v vato in samo hvaliti, samo določeni komentarji so šli čez mejo, tokrat res povsem neopravičeno, v tem je štos.

  Matej, ta z zmanjševanjem kvalitete pevcev je res hudo debilna.

 27. mn pravi:

  “Pa tako se napravlja in važi, da bi jo bilo treba enkrat ornk okol kepe.”

  Ni mi jasno od kje ljudje sploh poberejo takšne komentarje. 7-letna punca se napravlja in važi in zato bi jo bilo treba enkrat udarit? Če avtorica nima tudi sama ca. 7 let, je to izven vsakega okvira razumnega razmišljanja. Verjetno bi kdo videl, da je važna tudi če bi prišla kot Pepelka (preden je spoznala princa).

  Mislim, da je vsem jasno, da ima slava tudi slabe strani, ampak zato ker je Lina trikrat ostala malo dlje pokonci in pela na televiziji, se ji zdaj po mojem življenje ne bo drastično spremenilo in da ne bo kar uničeno za vedno (kot nekateri napovedujejo).

  Mogoče bi bilo res bolje, če bi bilo kakšno tekmovanje za otroke, ampak trenutno mislim, da ne obstaja prav popolnoma nič, no saj tudi za odrasle je bolj beda. Še tisto kar obstaja, je bolj tako. Zato pa je tako gledan tale talent. Številk ne poznam, ampak na pamet si upam reč, da bolj kot so bili resničnostni šovi ali kakršna koli druga podobna oddaja.

 28. Bronte72 pravi:

  Vseh komentarjev niti nisem brala, vso srečo Lini in njenim staršem. Tebi Iztok pa, zgolj mini odgovor na nekaj, mimo česar res nisem mogla:

  Glede vrtca in ljudi, ki imajo otroke radi, res me zanima ali je kdo izmed njihovih otrok potencialni Michael Jackson, Mozart, Oto Pestner, Maradona, Carl Lewis, Rudolf Nureyev ali Lina? Če ni, je jasno, da niso za ta štos, če je, pa je žalostno, da jih zapirajo le v peskovnik in pred barbike.

  Ko boš imel otroka, ti bo jasno, da je za vsakega starša njegov otrok Michael Jackson ali Mozart. Ali pač Picasso. Pa naj bo to res ali ne. Ali pa so za štos ali pa ne, pa je odvisno tako od staršev kot od otroka. Jaz osebno mislim, da je Lina še res majhna. Otroštvo mora biti namenjeno otroštvu. Zdaj, ali se jo je pri njeni želji dalo ustaviti ali ne… boh ve. Dejstvo je, da otroci vedo kaj si želijo. Kaj pa je za njih dobro, pa naj bi vedeli starši. Vsak za svojega seveda.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Razumem poanto, ni panike, ampak je pa razlika, če bi na oder stopila punčka, ki ne bi znala peti in punčka, ki bi znala. V tem je bistvena razlika.

  Ali še bolje, če bi slavo in pozornost pobrala punčka, ki ne zna peti, je to sramota za organizatorje in tudi za starše, ki so jo očitno res forsirali in ji recimo potencialno uničili otroštvo vsaj za nekaj časa, pa četudi iz nje ne bo nič, saj nima nobenih čudežnih sposobnosti. Če pa bi zmagal čudežni otrok, pa je to pač cena za vse skupaj in je na nek način logično.

  Se mi pa itak zdi, da taki otroci itak niso otroci v nekem splošnem pomenu in da lahko povsem okej furajo brez peskovnika in barbik, saj so nekaj posebnega v vseh pogledih. Še posebej, če kje zmagajo in postanejo slavni.

 30. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Slovenija ima talent 2011: Kiksi žirije pravi:

  [...] Tudi lani je bilo nekaj podobnega, ko je izpadla Sandra Harb, očitno zato, ker je bila v igri že Lina Kuduzović, pa četudi so naprej šli taki zadetki, da je bolela glava. Pa recimo Nika Zorjan, dobra pevka, ki [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !