Slovenija ima talent: Finale

6.06.2010 ob 23:40

Pa začnimo malo sproščeno, z Mariborčanovim mnenjem o Branetu Kastelicu in z nasveti za finaliste.

Tako, zdaj pa k desetim najboljšim, kjer bi namesto Fanike Križaj in Tine Drole, morda tudi namesto Petra Vodeta, raje videl recimo Go Breakers, Evo Kovačič, Nino Dremelj, Sandro Harb in Niko Zorjan.

Kakorkoli že, tule je naša deseterica:

ALL THAT

Fantje so mi zelo kul, veliko bolj kot Maestro, saj so izvirnejši in zabavnejši. Zelo močno me zanima njihov današnji nastop, če na koncu zmagajo, pa ne bi imel nič proti. Po moje pravih šans za zmago nimajo, saj jih bodo vsaj pri glasovalcih povozili favorizirani Maestro. Uf, glej ga, Željko Božič, njihov koreograf in mentor, zdaj mi je še bolj jasno zakaj so tako zelo dobri. Bravo za izvirno in perfektno mešanje plesnih stilov, ki pa me vendarle ni navdušilo tako zelo kot njihov polfinalni nastop. Vseeno držim pesti, a hkrati čakam še na Maestro in seveda na Dunking Devils.

FANIKA KRIŽAJ

V prvem nastopu mi je bila zelo všeč, potem pa se mi je malo zamerila, saj je zgodbo o svojem hendikepu furala preveč očitno, polega tega pa je bil v polfinalu od nje veliko boljši Boštjan Bračič. Jp, v predtekmovanju je pela dosti bolje kot v polfinalu. To, da danes govori, da si želi, da bi si jo ljudje zapomnili po talentu ne pa po hendikepu, pa deluje privlečeno za lase. Itak pa ne gre za to ali je šla naprej zaradi hendikepa ali zaradi glasu, ampak za to, da je bila slabša od Bračiča. No, zdaj poje Whitney Houston in poje jo slabo. Da nihče od žirije ne bo pritisnil iksa, je seveda jasno, da jo bodo spet hvalili, pa prav tako ni dileme. Tole ni za finale pa pika, tole je dokaz, da je šla Fanika v finale samo zaradi invalidnosti.

DUNKING DEVILS

Polfinale mi je bil malo sporen, saj so na oder pripeljali povsem drugačno ekipo kot v predtekmovanju. To je nekako tako, kot da bi recimo Lina Kuduzovič danes pela še s celim pevskim zborom ali simfoničnim orkestrom. Povedano drugače, take finte niso poštene do drugih tekmovalcev. Današnji nastop je bil resda bolj razbijaški, zabijaški in akrobatski kot polfinalni, toda vse skupaj me še vedno ne prepriča dovolj. Pač zabijanje žog in malo plesa. Po moje oceni daleč za All That.  

SANJA POLJŠAK PESAN

Presenetljivo dobra vokalistka, ki pa žal nima dovolj močne zgodbe za zmago. Sedem otrok je bolje od tega, da si pač mamica, ki si želi peti, in od tega, da si sedemletna punčka. Pa še Majo Keuc ima na grbi, ki seveda poje bolje do nje. Uf, tudi njej ne gre najbolje, je dosti boljša od Fanike, toda slabša od svojega polfinalnega nastopa. Zakaj za vraga vsi pojejo Whitney Houston, ki je zadnje čase pretežka celo za samo Whitney Houston. Solidno, a s precej fušanja v ključnih momentih pesmi. Očitno bo treba res počakati na Majo Keuc.

ALEN VOGRINEC-VESEL

No, tole pa je moj favorit, verjetno tudi zaradi tega, ker poje Tošeja. Resda ga poje odlično, toda prav Toše je njegov kriptonit, če smo malo filmski, saj imamo gledalci občutek, da ne bi znal peti ničesar drugega. Res me zanima kaj bo pel danes. Če bo spet Toše, ne bo zgrešil pri svoji ciljni publiki, če bo bolj pogumen in bo pel kaj drugega, pa se lahko zajebe ali pa prav zaradi tega dosežel še večji uspeh. Bravo, Alen, care, pokazal si, da imaš jajca in da nisi le Toše. Kapo dol za izjemno pogumno odločitev. Čudovita odpeta pesem in vokal, o katerem lahko večina slovenskih pevcev le sanja. Poba ima moj glas. Brez dvoma. Avtorski komad, ne me jebat, to pa je pogum, še enkrat čestitke.

TINA DROLE

Je zabavna, je prikupna, toda to zame ni za finale, kljub temu, da jodla odlično. Ne vem no, namesto nje bi raje videl koga izmed tistih, ki sem jih omenil v uvodu zapisa. Sicer pa, kaj bi Slovenija brez malo kmetije, a ne. Toda tudi kmetija bo danes premalo za zmago, saj imajo ostali več oboževalcev.

PETER VODE

Evo ga, slovenski Justin Bieber, ki se mu dvorana dere najbolj glasno. Kaj vem, morda zaradi tega fanbasea danes celo zmaga. Všeč mi je zaradi dejstva, ker zelo dobro priredi znane uspešnice. Me pa zanima kaj bo pokazal danes. Bravo, tudi on nastopa z avtorskim komadom, ki ga poje še bolje kot priredbe. Pogumen nastop mulca, ki se zaveda, da mu punce jedo z roke in da ima lepe šanse, da na koncu dobi 50 tisoč evrov.

LINA KUDUZOVIČ

Če zmaga, ne bo nič narobe. Lina ni le otrok, Lina je otrok, ki poje zelo dobro. Imel sem občutek, da bo pela Bena od Jacksona, ki ga je pela v Preverjeno, toda izbrala je izjemno težek komad, ki ga je odpela praktično brez napake, še posebej za tako drobceno bitjece. Jebat ga, tokrat bom tudi jaz patetičen starec in bom rekel, da ima moj glas. Celo pred Alenom. Super nastop, res, res super nastop. Pa še izjave, ki gredo naravnost v srce. Mater no, tole je bil vrhunec šova.

MAESTRO

Očitek, da so že zvezde, je na mestu, pretirano favoriziranje pa mi ni všeč že od začetka, saj niso bili tako nad vsemi ostalimi, da bi si zaslužili take presežnike. Četudi mi dance muska najeda ko sto mater, moram priznati, da so me fantje pozitivno presenetili in da so daleč zadaj pustil All That in Dunking Devils. Všeč mi je bilo mešanje različnih stilov in izvrni rekviziti, ki so jim pomagali do popolnosti. Kap dol, to je bil finalni nastop, da se reče. Zabijte si nekam ta “manj je več”, hvala bogu, da so fantje poštekali, da je samo več več. Pika.

MAJA KEUC

Uf, ta pa si upa še več kot tiste, ki so pele Beyonce, Whitney in Celine, to pa je Tina Turner, tu pa ni zajebancije in blefa. Nastop je bil okej, toda če sem iskren, ji bolj ležijo počasne pesmi. Je padla ali sem videl narobe? Vsekakor talent prve klase, toda po moje bo za zmago prekratka. Fanbase namreč ni tako zelo velik, pa četudi se po mnogih forumih in blogih govori, da bo sramota, če zmaga kdo drug. A ne morem si kaj, da ne bi rekel, da je bila Tina Turner pretežka celo zanjo.

Moji favoriti:

Alen Vogrinec-Vesel, Lina Kuduzovič in Maestro.

Vmesni komentar:

 • Nastopajoči pri VIPu so okej, Vid in Peter pa žal nista kos nalogi, ko morata zabavati dlje kot deset sekund. Časa za pripravo je bilo dovolj, zato mi ni jasno, da se ne znata spomniti kaj bolj smešnega in improvizirati kak boljši štos, recimo z gledalci ali z žirijo, navsezadnje tudi s tekmovalci.
 • Uf, glej ga, Boštjan Bračič na mikrofonu, pa Maja Triler na violini in Lucienne na klavirju. Super nastop, dobra ideja. In zdaj še solo Maja Triler, ne popolna, vsekakor pa boljša od Fanike. Pa še Daniel Rampre, legenda, kapo dol. Zelo kul, da so povabili izpadle, ki so res dobri, ne pa spet neke klovne in bizarneže.
 • No, zdaj pa poje še Lucienne, kar je prav, da pokaže, da ni le žirantka. Po mojem mnenju ne poje slabo.
 • Evo jih, zdaj pa še skupaj, dobro zveni, dober šov, dobra odločitev, škoda je le, da niso povabili še Sandre Harb, Nike Zorjan in Eve Kovačič. 
 • Rezultati spletnega talenta, ki ga nisem spremljal, me ja pa zanimalo kako poje zmagovalka Dajana Japič. Uf, super pesem, najboljša danes, vokal pa tako tako, ni ravno za umret, je pa stokrat boljši od Fanike in če sem iskren, boljši tudi od Sanje. Me pa zanima, če bi Dajana prišla do finala, če bi tekmovala kot ostali. In seveda, kaj je bila njena konkurenca na spletu. Po eni strani pa je okej, da ne poje ravno odlično, saj bi bilo smešno, da bi spletni talent pel bolje od talentov iz oddaje.

In veliki zmagovalec je:

 • Ne upam napovedati kdo bo zmagal, preveč izenačeni so mnogi.
 • Maestro, Vode, Vogrinec, Lina in Keuc imajo po moje enake možnosti za zmago. Ostali nimajo šans, niti v sanjah.
 • No ja, publika najbolj kriči pri Maestru in Vodetu, publika doma pa verjetno bolj navija za Lino in Alena. Počakajmo še nekaj trenutkov, pa bo vse jasno.
 • Izbrali bodo dva superista, med njima pa seveda zmagovalca. Prva je šla naprej MAJA KEUC, kar je po eni strani presenečenje, po drugi pa kristalno jasno. Druga pa LINA KUDUZOVIČ, itak, kdo pa drug.
 • Zdaj pa smo tam, porka madona, zdaj pa smo tam. Kdo, hudiča, kdo? Jaz sem za LINO, jebat ga.

Evo jo, L I N A  K U D U Z O V I Č, zmagovalka vseh zmagovalk. Bilo je za pričakovati, majhna deklica pač, čudežni otroček, zdaj najbolj znani slovenski otrok vseh časov, idealno za glasovalce in čustva gledalcev. Če bi živela v Ameriki, bi res bila nova Shirley Temple, kot je rekel Kastelic, ker živi v Sloveniji, pa bo pač še ena zvezdica na našem slovenskem nebu.

Krasen zaključek, še bolje odpeta pesem, plus mami in ati, ki sta se seveda stopila od ponosa. Popolno.

 

265 komentarjev na “Slovenija ima talent: Finale”

 1. Vanja1 pravi:

  Kaj ta komad od Fanike je v resnici tak, al poje fouš?!!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo zelo fouš !!!

  Evo originala:
  http://www.youtube.com/watch?v=k1wMlw8nPuU

 3. simba pravi:

  A je žirija gluha ali kaj? Glede fanike mislim…

 4. Mirko pravi:

  Da o zanič matrici na katero je pela ne govorimo.

 5. :) pravi:

  pa vešš, da sm ti hoto napiat… o joj fanika , ooo joooj … pa nism hoto bit nesramen :) … žirija pa zmaga ;)

 6. lisa lisa pravi:

  Žirija bo danes samo še hvalila. Itak,
  Faniki pa danes res ni šlo.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simba, zelo zelo gluha !!!

  Smeško, če rečeš, da nekdo poje slabo, ker je invalid, še nisi nesramen. Le zakaj bi bil. Tole je bil pač dokaz, da je šla v finale samo zaradi ker je invalidka. Pa naj se sliši se tako zelo nesramno.

 8. :) pravi:

  izjava kastelica : ” ker je bil naslov pesmi i wanna run to you, sem hotel kar pritečti na oder … tole je bilo izjemno ” hahaha, kaka pederčina :D

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lisa, tudi v polfinalu je bilo isto.

  Mirko, matrica je štimala, problem je bil vokal.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, niso imeli jajc, da bi rekli vsaj to, da je bila pesem pretežka zanjo. To je bedno, a jih na nek račun razumem, saj očitno nočejo tvegati, da bi jih konzervativci raztrgali, češ, da so zlomili sanje invalidki.

 11. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  All that so bili taki kot vedno. Dobri, nič slabši kot v polfinalu, ampak teh zgodbic se po prvem navudšenju pač naveličaš, ker so preminimalistične.

  Fanika je odpela slabo. Ne, Vanja, ta komad je v originalu od Whitney Houston daleč od takšnega. Fanika se preprosto ne odpre, pa tudi razpona nima za tako zahtevne pesmi, pa si kar prilagodi na en nivo vse skupaj. Mislim pa, da jo je zdelala tudi trema, ker glas ni bil čist. Pritisk zaradi očitne pristranskosti, zaradi česar je izpadel Bračič, je tudi še dodatno naredil svoje verjetno. Skratka, diletantska žirija ji je naredila slabo uslugo. Da bi to bilo jasno, ti ni treba bit Simon Cowell. Lahko premoreš samo zrno zdrave pameti.

 12. AndrejM pravi:

  Kot v kakšnem butastem ameriškem filmu, ko na koncu morajo preživeti po ena ženska pa črnec. Saj je finale pač tudi kuhinja: malo govedine, malo sočutja, otroček, malo plesa, malo šova, adolescent…
  Drugače pa ne gledam zadeve, samo berem komentarje IG. Iztok, pokliči Simono, da kaj napiše :)

 13. NoMercy pravi:

  da ima kdo glas je pač neka “naravna” danost.
  Da pa se 3 ekipe mulcev najde 3-4x na teden in trenira je pa spoštovanja vredno početje.

  Zmagovalec pa je POP in Čakarmiš – pravi veter so ujeli v jadra, kar se tiče kazalcev po katerih se konkurira za denar oglaševalcev :)
  respect :)

 14. lisa lisa pravi:

  Requiem for a Dream.
  Mene so imeli že s tem.

 15. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Dunking Devilsi odlični. Če se greš zgodbo, je bilo tole pač spet glamurozno in seksi v vseh aspektih.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, če bereš moj blog, ne rabiš tvja :)

 17. Tina M Tina M pravi:

  Fanika mi je bila zelo slaba. Najprej sem mislila, da jo daje trema, ampak potem sem se spomnila, da tudi njen polfinalni nastop ni bil baš nešto, fušanje pa je tukaj trajalo skozi celo pesem. Sem mislila, da bo vsaj Branko kaj rekel. Ali pa Lucienne, če je tako naštudirana v petje.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lisa, to glasbo je imel tudi Beatboxer Žiga.

  Simona, kjer si videla zgodbo pri Devilsih? Jaz sem videl le v rdeče oblečene zabijače in nekaj punc, ki so pač popestrile nastop.
  Zgodbo imajo All That, nihče drug.

 19. Vanja1 pravi:

  Fanika je res bla mimo, od vseh nastopov je pela najslabše, ne samo ,da je Bračič bil boljši, boljših je bilo kar nekaj ženskih vokalov , ki niso šli naprej, naprimer ona kaj je pela Pokerface od LadyGaga. Sem samo čakala, da bo kdo stisnil X, pol pa nisem vedla al je original komada res takšen ali dejsko tak fuša.:)

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, finalistov se očitno ne sme šinfati :)
  Invalidov pa še manj.
  Jebat ga, tako je.
  Kot sem rekel, saj jih razumem, toda lahko vsaj ne bi pretiravali s pridevniki presežkov, vsaj to, če že za kaj drugega nimamo jajc.

 21. lisa lisa pravi:

  Iztok, vem. Ampak on mi ni bil všeč.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, niso upali, ker je invalidka. Pika.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lisa, rekla si, da so te imeli že zaradi te pesmi, pa sem pač povedal, da niso bili edini.

 24. simba pravi:

  Tudi meni so bili Dunking devilsi odlični!!!

 25. simba pravi:

  Oh joj, Sanja si je pa pretežko pesem izbrala. Tole pa ni bilo ok.

 26. Tina M Tina M pravi:

  Pevke imajo očitno rade Whitney… ne vem zakaj izbirajo tako težke zadeve. No, ja… boljše od Fanike pa je vseeno bilo.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina & Simba, točno to ugotavljam tudi sam.

 28. ppp pravi:

  Dobr ocenjuješ Iztok, rajš pust politiko pri miru na svojem blogu.

  A se mogoče pevci danes slabo slišijo na tem odru, ali pa niso navajeni takega placa, ker večji kot je oder, bolj je težko. Pa tudi težke pesmi si izbirajo, verjetno pretežke, ker kakšne kilometrine vsaj prvi dve pevki nimata.

 29. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ah, žirija bo danes vse hvalila. Da so izredno slabo in nesposobno opravili svoje delo nasploh, je pa itak jasno.

  Pesanova je bila danes mnogo slabša od polfinala. Verjetno velika trema. Glas ji je zatajil.

  @Iztok:

  Danes se mi ne ljubi pričkat in razlagat. Si boš pogledal video še enkrat in razmišljal, kaj delajo hudički v kletki in vse ostalo. Seveda niso imeli zgodbe v takem stilu kot All that, uvod, jedro in zaključek, ampak so izpeljali pač odlično tisto,česar in kakor so se lotili. Včasih je manj več, ker tisto manj velikopotezno in odličnejše izpelješ.

 30. Tina M Tina M pravi:

  Dobro si to napisal… da je postala pretežka še sama zase, kaj šele za Faniko in Sanjo :)
  Upam, da ne bo zdaj Alen pel Andreo Bocellija :)

 31. Mašon pravi:

  fanika in sanja sta bli, vsaj po mojem mnenju slabi. ne vem al ju je zje… trema, al je bil problem v ozvočenju, muzki, ne vem, slišat je blo grozno.

 32. pikapoka pravi:

  škoda… jaz pa ne morem gledati Talenta, ker pop tv ne vleče… še dobro, da pišeš komentarje ;)

 33. Leiito pravi:

  ni glih requiem for… ampak lux aeterna, zlajnano ampak pač dramatično, podobno kot carmina burana.

  prvič slišim komad, ki ga poje AVV, nekaj o beračih. lahko bi izbral bolje

 34. :) pravi:

  nevem nevem … ni to to … čakam na svojo favoritko ;)

 35. pikapoka pravi:

  uf sem se spomnila, da lahko gledam preko neta… cool ;) že gledam ;)

 36. ppp pravi:

  Pogumno od Alena, da je šel s svojim komadom, ampak rime na prvo žogo, muska s tremi akordi…

  Kakšen najboljši vokal? Žalitev za Ota Pestnerja, pa še koga….

 37. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  No, da Vogrinec ne bo izvajal Tošeja še tretjič, sem upala in pričakovala. Na žalost pa je potrdil moje strahove. Da je Alen mladi Oto Pestner, torej pase projekt. Alen je zmagovalec slovenske EME, ki pogori na Eurosongu totalno, ker gre za plesnive preživete popevkarske lokalne koncepte po slovensko. Žal. Vokal ima odličen, ampak zastrupljen s plesnivo slovensko klimo, s kakšrno nas podebiljajo in ohranjajo zaostale v času plesnivi pisci muzike, ki se ne spokajo z monopolnih pozicij. Zdaj imajo Alena, ko se je že ravno Dežan odselil. Lepo, da je zapel avtorski komad, ampak komad je za v smeti.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Leiito, hudo napačno razmišljaš, Alen je dokazal, da ima jaca in da ni le Toše. In pel je svoj komad, avtorski. To je pogum, ki ga nisem pričakoval od nikogar. Lahko bi pel Tošeta in se šlepal, pa je ubral čisto nekaj drugega. Kap dol.

  Mašon, zdaj ko je pel Alen, je jasno, da je z ozvočenjem vse okej.

  Tina, Alen je junak, pel je avtorsko pesem, svaka čast, care je, velik care.

 39. pikapoka pravi:

  meni je sanja že pred polfinalom pele zelo slabo, ko je pela I will always love u in sem bila presenečena, da je šla sploh dalje… mi je pa škoda za Bošjana, da ni šel dalje… ker če bi bil danes v finalu, bi po moje zmagal ;)

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, Devilsov je na odru dvesto, kak manj je več, se ti meša?

 41. Tina M Tina M pravi:

  Ja, res je fino, da je izbral pokazati sebe. Sicer meni komad ni bil nevemkaj, ampak on ga je odpel super.

 42. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Dej nehi, Iztok, si predstavljaš, da se Alen pojavi na idolu ali talentu pred Cowellom in ostalimi s tako gnilim komadom??? Samo adijo dobi, takoj. Dobrih vokalom imaš na tone, pomembno je tudi, kako izvajaš nastope v celoti. Ni kar dober samo zato,ker je izbral svoj komad. Komad je grozen. Za rojstnodnevno zabavo pri babici pred šestdesetimi leti.

 43. :) pravi:

  ko je alen na začetku neki zatulil dvakrat … me je postalo že zelo strah :) … ampak, on po mojem mnenju ni presežek … za mene ima pač dober glas za petje in zato se dobro sliši … pač poje brez napora ampak samo odpira usta in zveni dobro … sigurno NI zmagovalec Sit-a … jodlarka – hehe ;)

 44. ajda1 pravi:

  Vogrinec je zapel čudovito kljub slabemu besedilu in mislim, da mu to ne bo odvzelo glasov, oz. da se glasovalci zanj zaradi tega ne bodo odločili. Morda je pa to tudi dobro, da ni spet zapel pesem od Tošeja, no bomo videli. Me pa Sanja ni tako navdušila kot na prejšnjem nastopu, da pa ne govorim o Fanikinem petju oz. fušanju, sploh mi ni jasno, kako je lahko zapela tako slabo. No, zdajle je pa ena po domače jodlarsko in če se spomnimo, kaj pali pri Slovencih, smo spet tam:), upam, da ne. Plesni skupini bi verjetno bilo bolje videti v živo na odru kot pred malimi ekrani, zame nista najboljši točki za zmago.

 45. pikapoka pravi:

  joj če tale jodlarka zmaga sem bom pa nasmejala ;) mislim je talent, samo ni za zmago, kaj pa vem ;)

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PPP, nobena žalitev, poba poje res odlično.

  Simona, pa ne da si mislila, da bo odpel kvaliteten jazz komad? Daj no, kake tupiš, pa kaj ma veze komad, saj ne ocenjujejo glasbe, važen je vokal, ki je super, ga bodo že vzeli v roke pravi, če bodo hoteli. Če ne, pač ne, to nima nobene zveze z njegovim nastopom. Pa EMA pa Evrosong, daj no, serješ brez veze.

  Pikapoka, Sanja je v polfinalu pela odlično Beyonce oz. Etto James, tokrat pa je res malo fušala.

 47. Leiito pravi:

  cenim avtorsko pesem, ampak zanič je. a ni potem bolje nekaj manj izvirnega.

  in spet, ne moreš reči “care je” ampak car je. Care je vokativ, čefurji se med sabo včasih pozdravljajo z “đe si care?” (sicer retorično vprašanje). Slovenščina nima vokativa in zato potem zmeda, ampak verjemi mi tole na besedo. ali pa vprašaj kogarkoli, ki uporablja “care” v srbohr, hrvosrb itd

 48. Žogca pravi:

  Pri meni na kavču se navija za Tino.

 49. Rado Rado pravi:

  Alen je nadpovprečen. Brez dvoma.
  Tudi Tina Drole je bila fantastična. Vsaj po izrazu na Kasteličevem obrazu sodeč!

 50. David pravi:

  Meni je bil všel All That, Vogrinec in Tina Drole je bila tudi zelo dobra.

 51. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Da ne omenjam totalnega razočaraja do zdaj, kar se stajlinga in koreografije tiče. Pevski nastopi porazni. Tudi Alen. Obupna obleka in sprehajanje po odru. nič od niča, nobene, prezence, privlačnosti, karizme, samo obstoječ dober vokal. Ostali dve pa še od vokala nista nič skupaj spravili.

  Tina Drole mi sicer ni ljuba s svojo ohcetjo, jodlanje me spravlja pa totalno ob živce. Bolj nervoznega sklopa glasov si ne morem predstavljat. No, ampak je bila do zdaj najboljša. Okusno se je oblekla, sproščeno in samozavestno je nastopala, glas je štimal in glede na jodlanje, je bilo vse skupaj še najbolj prebavljivo od pričakovanj. Prvi dober pevski nastop.

 52. David pravi:

  all that je bil veliko boljši od dunkin devilsov, za moj okus, seveda.

 53. :) pravi:

  stari zakurl ti bomo blog! hahaha :) … bolš ko politika, bolš bolš … kot opomin sam, sanja je res pela beyonce – listen … nima pa to veze z etto james … etto je pela moja draga favoritinja MAJA ! :)

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, meni je važno, da ga je Alen odpel vrhunsko. To je vse, kar rabim ta hip z njegove strani.

  Leiito, ocenjuje se vokal in ne kvaliteto pesmi. Pika.

  Ajda, po moje imajo ljudje itak svoje favorite že od prej, pa jim niti ni važno kako bo kdo pel.

 55. ppp pravi:

  Iztok, Alen poje odlično, ampak Oto je pa samo eden, pejt ga enkrat poslušat na samostojni koncert.

  Sta pa Alen in jodlarka dokazala, da ozvočenje štima, po moje sta bolj navajena odrov in so izkušnje tudi nekaj naredile. Pa tudi težavnost Alenovega komada je na ravni kot je Simona zgoraj napisala in se je bilo lažje dobr izkazat

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, hvala za popravek, malo sem zamešal. Blog je zdržal še vse kaj hujšega kot en talent :)
  Je pa zanimivo, da ga na googlue kljub štali ni med top zadetki, če vpišeš Slovenija ima talent :)

 57. Žogca pravi:

  “Pevski nastopi porazni. Tudi Alen.”

  Očitno ne gledamo iste oddaje. Pa daleč od tega, da bi jaz bila kakšna fenica tega Alena.

 58. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  PPP, s Tošejem, ki ni ravno lahek, se je izkazal še bolje.
  Ota sem poslušal stokrat, vrhunski je, a Alen zanj vseeno ni žalitev. Pika.

 59. :) pravi:

  ja had ga ma … s 6imi komentarji med top 10 ;) … veze stari, veze :) … da čujem vodeta …

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, pusti Simono, ona je kontra samo zato, ker je to pač v njeni naravi :)

  Smeško, itak :)
  Če se ne motim, me ni niti na prvih sedem straneh :)

 61. :) pravi:

  vode – ne hvala …

 62. simba pravi:

  Alen je odpel dobro, daleč najboljše od vseh do sedaj. Komad je diametralno nasprotje mojega glasbenega okusa, ampak ok…

  Vode… ne vem, če je pametno avtorske komade danes peti. Bolj bi vžgal kakšen znan komad. Sicer pa tole sploh ni bilo slabo. Ta bo dobil dosti glasov, cvilečih najstnic je že v dvorani očitno ogromno…

 63. ajda1 pravi:

  Ne vem ali je to le subjektiven občutek, da so njihovi nastopi slabši kot v predizborih in vse bolj se vame seli občutek, da bomo jodlali , jodl di jodl da, joj joj:).

 64. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bravo, Peter Vode! Tako se predstavi z avtorskim komadom!!! Iztok, vidiš, sem ti rekla, da sumim Petra, da bo s svojim komadom nastopil. Pesmica je preprosta, ampak hitasta, dela na prave strune, skratka, mulc, kakršnega nimamo na sceni tinejdžerjem v zgled, z glavo v 21. stoletju. Ima prezenco, svoj stil in nesporen talent od igranja do petja. To je talent!

 65. Leiito pravi:

  čekiraj search engine optimization pa ti bo jasno zakaj te ni

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, niti danes ti ni bil kul? Zelo čudno.

  Ajda, danes je bil najboljši. Jodlali pa ne bomo, ni šans, ne slišiš kako se derejo pri Petru?

  Simba, kot sem rekel že Ajdi, po moje niti ni važno kaj kdo poje, saj ima folk že od prej svoje favorite.

 67. David pravi:

  Vode je bil meni slab.

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Leiito, nimam pojma kako se to čekira. Ponavadi sem vedno pri top zadetkih za razne reči, tudi pri posameznih imenih kakega Talenta se je zgodilo, sam naslov pa je porazno uvršen :)

 69. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Iztok, ne bluzi! Seveda se ocenjuje kvaliteta komada, če nastopiš s svojim. zakaj se ne bi ocenjeval???? Petrov komad je dober, čisti pop rock hitič, torej je večstranski talent, še komade zna pisat že pri štirinajstih. Alen je pa oponaševalec z dobrim vokalom, ki ne zna pisat komadov.

 70. Žogca pravi:

  “Komad je diametralno nasprotje mojega glasbenega okusa”

  Saj to, jaz bi na takšen komad vedno ugasnila radia, ampak moram reči, da ga je on zapel fantastično.

  Zdaj pa mala Lina …

 71. ppp pravi:

  Peter Vode je upanje za slovensko sceno, ne le vokalno in glasbeno, predvsem še avtorsko. To pa zna ogroziti slovenski lobij avtorjev.

 72. :) pravi:

  ne stari, nimam pojma … men ni všeč … niti moji lepši polovici … niti enkrat mi ni bil všeč … ampak poglej, to je samo moje mnenje …

 73. pikapoka pravi:

  joj tale net pa danes tak šteka, da ne morem nič gledat :( pač naj zmaga najboljši … lejko noč ;)

 74. :) pravi:

  ma nemorem si pomagat, da mi mala lina nebi bila všeč , pa čeprav spet o ljubezni poje in niti neve kaj to je :) … ampak prisrčna, z dobrim glasom in poglej 7let, pa ni blo čutit treme :) … lina je zakon

 75. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Fuck, Lina … hahahaha … “Cause I’m your lady and you are my man” pa še besede, kot so body itd. Pedofilska v center.

  Odpela je pa fantastično in suvereno. Škoda, ker to še ne pomeni, da ne bo odrasla v Britney Spears.

 76. Rado Rado pravi:

  Mala je genialka.
  Kot bi jo programiral sam satan. Neverjetna sproščenost, enostavnost. Težko je razumeti, kako se v tako mali osebici zbere toliko talentov.

 77. David pravi:

  Nismo še slišali Maje Keuc, ampak vnaprej stavim nanjo.

 78. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če odrasteš v Britney Spears prodaš 100 milijonov plošč. Le kaj je s tem narobe? Ali naj raje odraste v Janis Joplin in se zafiksa že pri dvajsetih? Ali pa v Nino Pušlar, ki ne proda skorajda ničesar? Kaj spet bluziš.
  Ej, kot da hočeš da vsi ratajo neki hudi pa nadkvalitetni glasbeniki, najmanj Mozarti, Dylani, Bowiei, fak no, saj ni vse zanič, če je pop, ne jebaj, saj niso Kalamari in Rok Žlindra in Damjan Murko.

 79. lily pravi:

  Ne morem si pomagat, Lina mi ni všeč. Vidi se ji, da je že vsa napihnjena, najbolj mi gre na živce, da jo vsi “pumpajo”, da je princesa in najpomembnješe je to, da je danes pela slabše kot na polfinalu, ampak naša žirija, ki je vsa ganjena in vedno premalo kritična, vidi pri vseh samo superlative. Od povsod se cedi cuker, še posebno pri Lini in počasi mi gre že na kozlanje.

  Fanika pa je dokazala, da si ni najbolj zaslužila finala. Najslabša je bila, ostali so vsak po svoje bili zelo fajn.

 80. lisa lisa pravi:

  Lina je najboljša do sedaj. ;)
  Svaka ji čast.

 81. peter pravi:

  za moje pojme je tina drole tista, ki ima pravi talent, neki novega, neki drugačnega, res da se nekoliko ponavlja, vendar se oddaja imenjuje ’slovenija ima talent’ in tole je prazaprav talent. Tole tamalo bi jst izloču, ker kljub popolnemu posluhu lahko v nadaljevanju zabluzi in postane neka slovenska hanna montana, ima še čas. peter je lep, nadarjen, pogumen, vendar še zdaleč ne tako zelo kvaliteten kot kdo drug. razni tile plesalci pomoje nimajo šans, zmago pa napovedujem maji keuc.

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, zakaj satan, jaz sem videl boga.

  Lily, ne pozabi da se ocenjuje vokal ne pa kartakter in “pumpanje”.
  Je pa čudno, da te cuker ni motil pri Faniki, ki je bila res zanič in si ni zaslužila takih pohval.

 83. Tina M Tina M pravi:

  Vode mi je bil odličen, Lina pa tudi. Ona si izbere Celine Dion in povozi obe, ki sta peli Whitney :)
  Zelo me zanima, kaj bodo naredili Maestro.

 84. Mašon pravi:

  ok, jest se resno sprašujem a mam jest kej tv fovš nastavljen al je folk preprosto gluh? al gledam kako drugo oddajo? ker večina pevcev je dans za umret fušala, VKLJUČNO z lino, ki jo je že zanč pobiral, dans pa še bolj. o izgovorjavi sploh ne bi, o temi komada pa še manj. mislm tok je blo narobe s tem nastopom da več ne bi mogl bit.

 85. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Iztok,

  ja, Lina je bila vrhunec šova, kot si zapisal, in v tem je največji problem. Šov je namreč samo to, da je pač otrok. Če ne bi bila otrok, odlično in suvereno odpeta pesem pač ne bi bil vrhunec šova, ker to ne bi bilo dovolj v primerjavi z Vodetom in Majo Keuc.

  Sicer pa ne vem, ali je talent pokvaril referendumski filing na Popu, ali referendum kvari s temile vpadi finalni šov Slovenija ima talent … haha ..

 86. AndrejM pravi:

  Bom malo starševski, jebiga, dve mali deklici doma :) Lina je sicer lahko velik talent, ampak še vedno sem mnenja, da otroci ne sodijo na tak šov. V končni fazi bi morala v tem času biti doma v postelji in spati, ne pa da poje “I am your lady… “. Hvala bogu, da ni pela Hanky Panky od Madonne.

 87. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Peter, kaj je narobe, če postane Hanna Montanah?
  Tina pač jodla, pa kaj.

  Tina, res je, mala Lina je kot za šalo pohodila Sanjo in Faniko.

  Mašon, očitno imaš napačno nastavljen tv in gledaš neko drugo oddajo :)

  Simona, tudi Vode je še otrok, ne sprenevedaj se.
  Ej, pa kaj ti sploh hočeš? America’s Got Talent, World’s Got Talent? V Sloveniji smo in vse kar je nad Kalamari je bomba. Daj ne bodi tako trapasta no.

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, torej bi ti svojim otromom zatiral talent in jim ne bi pustil, da uresničijo sanje in bi jih rekel, naj počakajo do polnoletnosti, ko bi že pozabili kaj so hoteli. Ne strinjam se s tem.

 89. :) pravi:

  jst mislim, da so oddajo tak stempiral, da gremo vedno na boljše … zdle maestro … potem pa še moja rastura … zmaga … in lahko noč :D

 90. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Prav gotovo meni ni poglavitna informacija, da Britney proda veliko plošč. Denar pač ni zame merilo kvalitete. In Britney zame ni kvalitetna, omenila sem jo pa zato, ker je tudi ona začela kot deklica in bila zelo uspešna in obetavna. Zato je stopila na estradno sceno, ker je bila od malega zacahnjena. Ampak … Skratka, pri otročku je problem, ker ne veš, kaj boš dobil, ko odraste. Niti tega ne vemo, kakšen glas bo imela. Zaenkrat ima otroškega in ga vrhunsko uporablja. Mislim, da ni za zmago. Če ne bi bilo Vodeta in Maje Keuc pa absolutno, ker je nesporno najboljša karaokarca na Slovenija ima talent. V kolikor ne bi zmagalo Maestro, seveda.

 91. :) pravi:

  ajja, da ne pozabim … to sm hoto omenit že prej … ZAKAJ imamo mi takšen finale? v drugih različicah je vsak teden odšel domov en finalist … mi pa takoj naredimo konec, zakaj to?

 92. AndrejM pravi:

  Iztok, ne da bi zatiral talent, daleč od tega. Vendar, vsak vidi samo uspeh, kaj pa vsa tista uničena otroštva tistih, ki ne uspejo (no, tudi mnogo tistih, ki uspejo, imajo uničena otroštva). Ko boš sam imel otroke, boš pač videl, se ti bodo določene stvari obrnile na glavo. Kot sem enkrat že zapisal: upam, da se bo za to deklico vse dobro izteklo.

 93. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, ja … Maestro hudi … še čarali so hahaha … Perfektni! Prvoligaši.

 94. ajda1 pravi:

  Super Maestro!!! Uh, to pa je bil nastop. Upam, da zmagajo.

 95. Tina M Tina M pravi:

  Wau… kakšen nastop od skupine Maestro. Brez primerjave.

 96. ajda1 pravi:

  In kot je rekel Čakramiš, ta nastop danes ni imel nobene konkurence in resnično je tako:). Bi pa bilo zanimivo, kako se bi odločila žirija, če bi morali odločati med Maestrom in Lino, ki je zapela tudi dobro, ja deklič je talent, ni kaj.

 97. Leiito pravi:

  Lina je robot. maestro so mi bili prvič všeč

 98. David pravi:

  eh, kastelic…kakšne stresa.

 99. mina pravi:

  Maestro so plesni geniji. S temle bi morali k Simonu Cowelu, da odčitajo lekcijo Angležem in njihovim plesalcem, ker no one can top that.

 100. lisa lisa pravi:

  Mater, so zažigal.
  Zaslužjo si zmago.

 101. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Boga Maja Keuc. Po takem hrupu zaradi Maestra pa ni simpl nastopat.

 102. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, tudi jaz 100 milijonov plošč nisem onenil v kontekstu kvalitete, ampak v kontekstu tega, da ni nič narobe, če ti to rata, mar ne.

  Smeško, očitno zato, ker je na vrsti nogometno prvenstvo že naslednji teden.

  Andrej, Lina je že uspela, ne glede na to, če zmaga ali zgubi danes. Torej razočaranih čustev ne more biti na način kot govoriš.

 103. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, težko je primerjat petje in ples, zato je taka izjava malo nespametna, je pa res, da so brez konkurence glede plesa, to pa.

  Leiito, Maestro so šele roboti, no ja, en robot :)

  Mina, angleški in ameriški plesalci so še boljši.

 104. David pravi:

  ufffff C.C.R. v izvedbi Tine Turner

 105. lily pravi:

  Iztok, sem napisala, da mi gre na splošno ves cuker na živce, ampak nikjer ni večje hvale kot pri Lini. Hvalabogu so zdaj mnogo bolj pohvalili Maestro. V nulo!! Najboljši! Čeprav mi je še vedno največji vtis pustil prvi nastop (avdicija).
  Vem, da se ne ocenjuje “pumpanje” itd., ampak mnenje pač povem, zakaj bi morali vsi govorit samo o tem, kdo je favorit in kako je nastopal?!

 106. David pravi:

  not good enough

 107. mina pravi:

  O og, kakšen obupen song choice od Maje. Ne prenesem osemnajstletnic, ki pojejo komade šestdesetletnic.

 108. mina pravi:

  Iztok, name one.

 109. AndrejM pravi:

  Iztok, se ne razumeva. Talent kot oddaja je eno, tukaj je uspela. Njeno življenje se je pa šele začelo in tukaj se bo šele pokazalo, kako in kaj.

 110. Mirko pravi:

  Take Keučeva je pa danes bolj švoh, posluh ima … ampak … no energy, no spark, no nothing…

 111. David pravi:

  vseeno ji bom dal svoj glas zavoljo prejšnjih dveh nastopov.

 112. :) pravi:

  that girl can sing ;) … ampak padec, dej nehi nooo … ampak, zmagala bo vseen !!! :)

 113. Tina M Tina M pravi:

  Opppssss … Maja je za sekundo dve padla iz ritma, potem pa še na tla. Škoda… res je kurac v zajebanih štiklih po drsečih tleh, ki so bila plesalkam v Dunkin Devils v prednost, ko so se vrtele.
  Za moje pojme ji pri tej pesmi malo zmanjka energije v glasu in ni mi všeč izbira. Christina in Etta sta ji bolj pasale kot Tina.

 114. Leiito pravi:

  Maja Keuc ima poleg vokala tudi več seksapila kot katerakoli slo pevka, ki se jo spomnim na pamet

 115. Morant pravi:

  Ja, padla je, ampak to ni umetnostno drsanje, tako da ni panike. Toliko hujši je bil sam izbor komada, ki je zelo zlajnan +(pre)težak vokalni izziv

 116. lily pravi:

  :) , v Angliji npr. je tako, da v finalu nastopa 8 (ne 10) finalistov (v polfinalih imajo samo 40 tekmovalcev, čeprav je večja država) in “spucajo” na hitro. Imajo pa polfinale vsak dan, cel teden, tako da imajo finalisti iz zadnjega polfinala samo en dan časa za priprave, kar ni najbolj fer.

  Tudi mene zanima, kaj bi Cowell rekel Maestru, hehe. :)

 117. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, Tina Turner je bil pretežka celo zanjo. Pika.

  Mina, na misel mi pride Diversity. Ostalih pa se mi zdalje ne da iskati. Počekiraj malo njihove oddaje, pa boš videla.

  Andrej, ker ne veš kaj bo, pa je nefer da že v kali zatreš možnosti, a ne. Lahko da bo čisto vse okej. Pa ne pozabi, da smo v Sloveniji in ne v Ameriki.

  Lily, Lina si je hvalo zaslužila, Faniko si je, to je zame bistvo.

 118. mina pravi:

  Sem se odločala med Maestro in Majo, zdaj mi je pa vse dol padlo. Pa kaj ni mogla izbrati nekaj primerno njenim letom? Mislim, da je Maja s komadom zajebala zmago.

 119. lily pravi:

  Če smo v Sloveniji, še ne pomeni, da mora zato nujno biti vse nekaj nivojev slabše.
  Ja, Lina si je zaslužila hvalo, ampak ne takšne, sploh pa ne za ta nastop. Kot sem že rekla, problem naše žirije je, da ne zna biti (dovolj) kritična, predvsem ne do tistih, ki imajo talent. Tudi oni kaj zafušajo.

 120. ppp pravi:

  Edino pravično bi bilo, da je en pevski in en plesni zmagovalec.

  Resnično upam, da bodo talenti, ki jih nesporno imamo, kar nekaj jih je odpadlo tudi v polfinalih, začeli dobivati prostor na odrih namesto multipraktikov.

  Moj velik aplavz gre skoraj vsem, ki smo jih gledali preteklih 6 oddaj!

  Upam, da Maja dobr piše maturo, itak se gre tukaj samo za papir.

 121. ajda1 pravi:

  Iztok, res je težko primerjati ples , zato sem postavila hipotetično vprašanje, kako bi se npr. žirija odločila. No, zdaj je v igri še Maja Keuc. Če se bo večina odločila za pevca in ne plesalce, najboljši so seveda bili Maestro, upam, da zmaga Maja in ne jodlarka, čeprav nimam nič proti jodlanju, vseeno. No, bomo videli:).

 122. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, saj to je pizdarija pri folku, ki ga slišiš peti tuje komade. Dokler ne zapoje svojega nimaš pojma, če je res dober. Pa še pri izboru pesmi lahko zgreši. Samo če si res dober, lahko odpoješ čisto vse brezhibno. Maja TT očitno ni bila kos, kar je čudno glede na to kako zelo so jo hvalili. Za balade je, za tele energične komade pa ni. Simon Cowell bi ji stisnil X, brez dvoma.

  Morant, res je, TT je bila pretežka.

  Lily, če si tekmovalci nastopov niso pripravili že dva meseca nazaj, so neumni.

 123. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Ne razumeš poante manj je več. Tudi zdaj Maestro niso imeli tiste tvoje kurčeve zgodbe!!!! Ampak so bili še vedno skoncentrirani na izpiljene gibe, množico le teh. Tokrat so nastop le še nadgradili v težavnostni stopnji in dosegli plafon. Še vedno se pa niso razbijali, da bi le pokazali čim več različnega, niti se niso ukvarjali s scenariji, ampak s tistim, kar je point njihovega plesa. In to je to!!!

  Maja Keuc je bila po pričakovanjih odlična, zelo seksi itd. Komada si ni izbrala najboljšega, ker je res izpet, po eni strani, po drugi strani pa dobro, da je izbrala zlajnanega, ker je še toliko bolj prišlo do izraza, kako odlična izvajalka je. Da je padla na polno in nadaljevala, kot da se ne bi nič zgodilo, je pa samo potrdilo, kako se obvlada. … Čeprav menim, da je padla, ker si preveč želi zmage in je po Maestro haloju pripikirala na odru z vso energijo, kar jo premore oziroma že ne premore več … hahaha …

 124. mina pravi:

  Diversity?!? Ko bo tale nastop Maestra na utubu, si daj zavrti ene pa druge, Angleži se skrijejo. Vsakič so isti, Maestro so vsakič drugačni, imajo boljše ideje in boljšo tehniko, pa še bistveno boljše zgledajo.

 125. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, ne jebaj, po tvojih glupih teorijah bi morala danes Maestro raztrgati, saj so bili povsem v stilu All That, le da še boljši.
  Maja Keuc žal ni bila odlična, če tega ne vidiš, si slepa. Bila je veliko slabša kot v prejšnjih nastopih.

  Lily, to pa je res, žirija ni dovolj kritična do tistih, ki so zajebali v finalu in polfinalu, no ja, razen do Enesa, ki je bil res podn.

 126. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, stvar okusa.

 127. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  All That so primerljivi z Diversity, Maestro pa s Flawless, kar se tiče britanskega talenta. In Maestro so boljši, veliko preciznejši in hitrejši. Cowell bi dol padel.

 128. Tomo pravi:

  Tina jodla spet isti štiklc,ni slabo,vendar ji svetujem da gre raje na kako jodlarsko tekmovanje ali pa oktoberfest,tako da ji ne bi dal zmago,že zato ne ker bi se nam europa spet smejala.Fanika tudi ni slaba vendrar prešvoh za zmago.All That ter Maestrovci so tudi super vendar niso moji favoriti.Sem pa za zmago toliko bolj naklonjen Dunking Devilsom,Lini,Maji ter Alenu.

 129. lily pravi:

  Meni Diversity tudi niso tako oh in sploh, ampak daleč od slabega. Odkar so oni lani zmagali, je na Britain’s Got Talent ful več plesalcev, letos (včeraj) pa so zmagali neki akrobati, res odlični, Spelbound, poglej, če te zanima, dih jemajoče.

 130. :) pravi:

  izy, ravno zato sem prej rekel,d a je bedno da imamo takšen sit … ker evo zapele je tri pesme in je konec šova … tudi leona tudi kelly je kdaj izbrala narobe pesem … in zdj, ker je pač zadnja oddaja in je pesem pač takšna kot je, ona rečmo ni vredna zmage … pri meni je zmagala že v prvo oddaji in še vedno sem sigurn, da bo zmagala danes … je pa škoda, da je padla … ker to jo bo sigurno zaznamovalo, kar nekaj časa … ampak počakajmo, kdo je zmagovalec :)

 131. mina pravi:

  Da, stvar okusa :)

  Maja je bila pa danes pod svojim nivojem in prav nič odlična. Preslabo, ne verjamem, da bo zmagala. Še Lu je skritizirala komad. To je tako, ko hočeš preveč.

 132. mina pravi:

  Ja, po moje bi tudi Cowel dol padel :)

 133. Tina M Tina M pravi:

  Boštjan in ‘Joe’… dober, dober nastop :)

 134. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, fuzbal, nimaš kej :)
  Vesel bodi, da ni odpadlo zaradi politike :)

 135. :) pravi:

  ehh, govoriti da maja ni zapela odlično je bedarija … zgrešila je pesem … to pesem, smo vsi mi predvajali biljonkrat na raznih feštah in tino turner smo sukali vsak dan … na radiu je bila vsak dan 10x s to musko … sigurno zgrešena pesem … a odpela je vseen odlično …

 136. :) pravi:

  ja škoda :) … ampak fuzbal je pa fuzbal :D hehe …

 137. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, čisto preprosto, Maja ni odpela odlično, odpela je solidno, to je vse.
  Eno je peti Beyonce in Christino, povsem nekaj drugega pa Tino Turner. To je danes postalo jasno tudi Maji.

 138. :) pravi:

  to se strinjam … ampak ni ji zmanjkalo vokala, temveč energije … tina ni tako znana po vrhunskem vokalu ampak neizmerni energiji … to jo je mal pofuralo … nebom je zdj metal v višave ampak vseeno mi je danes bila boljša od vseh pevcev …

 139. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alen in Lina sta jo pustila zadaj.
  Tina ni znana po vrhunskem vokalu? Upam, da se šališ.
  Če najdeš bolj vrhunski vokal od nje, ti čestitam.

 140. David pravi:

  Iztok, Maja ni pela Tine Turner, ampak C.C.R.

  Prosim, da si natančen. :)

 141. mina pravi:

  Smeško, če zgrešiš komad, tudi odpoješ preslabo, saj v tem je fora zgrešenega komada, da ga ne znaš odpeti. Petje ni samo vokalna tehnika, ampak celoten paket in celoten paket danes je bil soliden, zaradi zlajnanosti pa tudi anojing.

 142. :) pravi:

  hehe izy, boma rajš nehala :) … no pa počakajmo, kdo je zmagovalec …

 143. opazovalec pravi:

  Kot producent bi vložu svoj denar in čas le v Majo Keuc in Alena.Čez kakih 10 let pa tudi v Lino. Thats it.

 144. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, Turnerjeva ga je pela tako dobro, da se ga nihče več ne spomni v originalu. Kot My Way, ki je zame samo Sinatrin, pa dobro vemo, da ni, mar ne.

 145. lisa lisa pravi:

  Bračiču se je zgodila blazna krivica. Če nisem bila prepričana o tem v polfinalu sem se danes prepričala u nulo.
  Žirija je zajeb…na žalost.

 146. mina pravi:

  Smeško, Maji bi Samon danes rekel “song was to big for you”. To pomeni, da je komad prezahteven, da bi ga odpel dobro. Maja danes ni bila dobra, niti kot pevka niti kot performerka. Čisto razočaranje.

 147. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, vedno ko začneš govoriti bedarije, hočeš nehat :)

  Opazovalec, pa v Petra Vodeta tudi, nisi slišal kako si punce kričale, ko so omenili njegovo ime?

 148. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lisa, ker so vedeli, da so zajebali, so mu pa dali danes možnost. Po moej pa je itak bolj zažgal od Fanike.

 149. :) pravi:

  mina, ja sej se strinjam … sam veš kak je s tem … v polfinalu je maestro zaplesal tak tak, in vsi so govorili, da bi si drugi zaslužili bolj zmago … danes, ko so se izboljšali, jih veliko govori : najboljši so … maja je v prvih dneh nastopih pokazala, da je vrhunski talent, ki ji ni para … in čeprav je danes bila, meni sicer še vedno odlična, drugim malo slabša … še vedno mislim, da si ona resnično zasluži zmago … in ni važno, kako je odpela danes … so pa to diskusije, ki lahko trajajo in trajajo … zato, raje počakajmo kako in kaj ;) … za koga pa sploh si ti?

 150. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Jaz navijam absolutno za Petra. On je poprock hitmejker. Igra, sklada in poje, ima prezenco, avtorski prepoznaven slog. Prva liga mulc!

  Maestro so bili fenomenalni, imajo veliko možnosti za zmago, ampak tudi če ne zmagaj, so itak že infiltrirani.

  Maja Keuc, ja, bi ji prav prišel keš za študij v tujini, ampak ni tako vsestranska kot Peter. Potrebuje tim, da bi lahko delala, kar in kakor želi.

 151. :) pravi:

  ne izy to ni res … ampak ko si ti neki zatupiš, nima smisla nadaljevati ;) … rečmo, da sem se z časom spametoval :)

 152. David pravi:

  Iztok, a si normalen. Original je neprimerno boljši od Tine Turner. WTF ???

  Pravi rocker in poznavalec si take izjave ne bi privoščil niti v sanjah.

 153. rob pravi:

  Zame zmaga večera, ko novinarka reče janši med govorom, žal moramo nazaj na talente.lol

  Drgač pa bo zmaga šla maestrotom, ne rabiš bit gartner, da to prav napoveš.

 154. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, kaj mam za zatupit pri vokalu Tine Turner in pri dejstvu, da Maja Keuc danes ni bila tako dobra kot v prejšnjih dveh nastopih? Je tu sploh kaj za zatupit?

 155. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rob, ta izjava res zmaga, ja :)

  David, stvar okusa, da je Tinina verzija bolj znana pa seveda ni treba posebej poudarjati, mar ne?
  In ja, nisem pravi roker, zato to lahko rečem :)

 156. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Sicer se strinjam s Smeškom, da je imela Maja odličen nastop, nič ni bilo narobe, razen da je padla na nos … hehe … Prezenca je bila močna, izvedba super. Ni razloga, da je Cowell ne bi pohvalil. Izbira komada je bila pa pod nivojem. Podpbno, kot ga je evidentno usral tisti Roi z My way. Neprebavljive so te zimzelene na takem šovu, kjer sigurno, če si odličen, najbolj fasciniraš z izvirnostjo ali celo z avtorstvom.To je oddana vrednost za nadpovprečne. In v tem smislu Maja ni izpadla pogumna, ampak kot da je hotela igrat na ziher. Škoda.

 157. Tina M Tina M pravi:

  Zakaj ljudje ne pojejo v jeziku, ki ga znajo izgovarjati in naglaševati, no.

  Zelo mi je žal, da Boštjan ni prišel do finala.

  Moji favoriti so Maestro. Nič nimam proti, če zmaga tudi Vode ali pa Lina.

 158. David pravi:

  Zatupil si v izjavi, da je izvedba Tine Turner boljša od originalnega C.C.R. -a.

  Grozovito zatupil, ampak če bolje pomislim niti ne, ker ti nisi rockerska duša, ti si bolj pop varianta …. heh

 159. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, Smeško bi Majo hvalil četudi bi pela kot Enes Kurtovič, saj ne bo priznal, da je zajebala. Kot ti nočeš, pa kaj, sem navajen.

  Tina, v bistvu je prišel :)

 160. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, meni je Tinina izvedba boljša, saj ima več powerja, več filinga če hočeš, je super soul muska, zelo, zelo super. V njeni izvedbi je komad presežek, v njihovi je pač še en stari rock. Moje mnenje, ubij me.
  In ja, tudi Come Together mi je boljši v izvedbi Michaela Jacksona kot v izvedbi Beatlesov.

 161. :) pravi:

  hehe, vidiš izy ravno o tem govorim :) … se strinjam s tabo simona … preveč zlajnana pesem, prevečkrat slišana … in tudi sam sem razočaran nad izbiro … nevem kok ji ni noben prjatu al pa en tam reko … ne ne tino … dej rajš nevem leono, kristino al beyonce … z tino je res zgrešila … jebat ga, jst sem večni optimist in še vedno verjamem v zmago ;)

 162. David pravi:

  VEČ POWERJA? Ne bom te ubil, ampak ko boš imel čas si poglej tole, ker verjetno si še nisi, če takšne izjavljaš

  http://www.youtube.com/watch?v=0ROalKnVZfU

 163. mina pravi:

  smeško, v polfinalu niso odplesali tak tak, ampak je režiser zajebal, polovico dela nog in gibov je bilo zgubljenih zaradi glupe kamere, ker se režiserju sanja ne, da mora biti pri plesnem nastopu kamera pri miru in ves čas kazati cel oder. In tako se je celotni učinek nastopa izgubil.

 164. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, lily, poznam Spelbound z avdicije, ampak mene to boli. Ko sem jih gledala, sem premišljevala, če bi bilo bolje ta sadomazohize prepovedat, porkaduš. Tisto je pa res tumač.

 165. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Kaj pizdiš, jaz itak za Petra navijam, ki ima verjetno premalo široko občinstvo v primerjavi z Lino, Maestrom in Majo.

 166. :) pravi:

  ja ja … superfinalist :) … še je upanje !

 167. mali pravi:

  PEEEETTEEEEEEEEER, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
  ZAKAJ? UEUEUEUEUE NEEEEEEEEEEEE peter .. :’(

 168. lily pravi:

  Ma ne Lina!! :( :mad:

 169. :) pravi:

  GOD DAMN ! … blizu sem bil … blizu :) … lina? nee noo, hahaha :) … ampak bravo, čestitke !

 170. lily pravi:

  Slovenci nimajo pojma. Pa kaj bojo s tako smrkljo??! Jao jao … še slabše od Kalamarov in Žlindre. *facepalm*

 171. mina pravi:

  Eto, kaj sem rekla, Maja je zajebala. Z boljšim komadom bi zmagala.

 172. Geco pravi:

  LOL, ne more nek otrok zmagat…

 173. Celjan pravi:

  David, Turnerjeva ga je pela tako dobro, da se ga nihče več ne spomni v originalu. Kot My Way, ki je zame samo Sinatrin, pa dobro vemo, da ni, mar ne.
  —–
  Ne seri, da se ga nihče več ne spomni… Tinin komad se zaradi energičnosti in ker se da nanj bolje plesat, pač več vrti po klubih. Kdor koli pa se vsaj malo bolj zanima za širši spekter glasbe kot samo klubsko glasbo, pa slej ko prej naleti na original.

  Sinatrina verzija pa je bolj znana samo zato, ker je original v francoščini, kar mu je na žalost omejilo širši uspeh…

 174. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  To je tudi specifika Slovenije, da otrok zmaga kljub nekaj izjemnim talentom, ki že tukaj so pripravljeni na delo. Mislim … odfukano.

 175. Celjan pravi:

  Simona, zakaj so po tvojem Spellbound sadomazohisti? Sicer sem pogledal samo njihov polfinalni nastop, ampak tam so bili super

 176. David pravi:

  adijo pamet in slovenci

 177. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, adijo pamet bi bila, če bi Lina pela slabo.

  Simona, le zakaj bi bila zmaga odvisna od tega koga se bo dali bolj tržiti? Če bi bilo tako, ne bi odločala publika, daj razmišljaj malo.

  Mina, ne bi, proti Lini ni imela šans, pa če bi pela kot Aretha Franklin.

  Smeško, kdaj padejo čigumiji v moj žep?

  Lily, kaj bomo z njo? Naredili bomo veliko zvezdo, ki bo nastopala vsepovsod in svojo prvo ploščo prodala v rekordnih izvodih.

 178. :) pravi:

  to da so plesalci popušili, to sem že davno napovedal … čeprav so dobri, nimaš kej … ampak da je lina zmagala je pa res mal smešno … ampak, vseeno ji čestitam … jebat ga, konec je šova! :) … izy, ka če je v superfinalu, dobim polovico čigumijev? :D

 179. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Celjan.

  Ne trdim tega dobesedno. Ampak tiste sveče na eni roki na glavi in vse podobno deluje očem tako prekleto boleče in mučno, da si ne predstavljam, kako bi se kdo spravljal počet kaj takega brez sadomazovzgiba. Perfektni so, neverjetni … ampak mene vse bol, ko jih gledam. Tudi ko mala deklica v loki frči metre in jo ujamejo skoraj z mezincem na roki. Meni deluje groteskno, čeprav jih občudujem.

 180. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, stavila sva za zmago. Čakam čigumije, popušil si.

 181. lily pravi:

  Slovenski izbori me vedno razočarajo. Ma kaj res vedno pademo na nek cukr pa otroke, pohabljence itd.?!! Namesto da bi na pravi talent, na nekoga, ki je sposoben delat? Lina bo znana še nekaj tednov, potem pa adijo. Ves čas in denar projekta SIT je šel v nič.

 182. :) pravi:

  haha, dobiš izy dobiš … čeprav sem jst imel enega favorita, ti pa 9 … ker vsak bi jo lahko premagal, recimo … ampak dobiš … se boma zmenla … lahk pa kr poveš kam ali kje … ni problema

 183. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, zelo se motiš, Lina ima šanse, da bo zvezda celo življenje, le pravo ekipo mora dobiti. Le počakaj, presenečena boš. In Lina ni le otrok, Lina je otrok, ki krasno poje in ki se jo bo dalo super tržiti. Sicer pa je POP TV zaslužil že dovolj, saj ni bistvo zmage v tem, da se bo tržilo, ampak o tem, da pač publika zbere zmagovalca na koncu. Pa četudi gre v enem dnevu v pozabo, to nima veze z ničemer. Sicer pa so tudi vsi ostali na odlični poti, da potržijo slavo in da POP Tv tudi z njimi lepo zasluži, tako da ne vem zakaj je mnenje, da če ne zmagaš, da je s tabo konec.

 184. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Seveda tržni aspekt ni ključen, kaj šele edinstven in lina je pela odlično, Maja je tudi odlična, Peter pa vsestranski hitmejker v cevtu svojega življenja. Maestro pa itak že utečeni profiji.

  “Lily, kaj bomo z njo? Naredili bomo veliko zvezdo, ki bo nastopala vsepovsod in svojo prvo ploščo prodala v rekordnih izvodih.”

  No, v tem stavku je keč. Lina je dobro nastopala, ampak kdo jo bo polsušal? kdo bi kupil njen CD? Kaj bo pela??? “Jaz sem tvoja dama in ti si moj moški …. uouo … bližam se tvojemu vročemu telesu …?” Ali bo pela pesmice za otroke??????? Nastopala vsepovsod pa možno, ja. Kot frikšov. Edina možnost za Lino je, če jo vidi na youtubu Amerika, se nauči dobro govorit in gre v Hollywood mogoče. Ampak kje piše, da zna igrat? In zakaj bi jo rabili, saj imajo kopico svojih megatalentiranih malih glumic. Doseže lahko rekordno klikanost na youtubu. To je to.

 185. Celjan pravi:

  Simona, se strinjam da tiste akrobacije delujejo precej boleče za izvesti. Sploh če pomisliš, da na treningih najbrž ni šlo vse brez napak oz. da že najmanjša napaka tu lahko povzroči nič kaj glamurozen padec s par metrov direkt na zobe ipd.
  Ampak konec koncev tudi npr. Dunkin Devils kaj kmalu pride do poškodbe… jebiga, “no pain, no gain”. To, kar počnejo Spellbound, je po mojem mnenju ornk blizu adrenalinskemu športu. V tem kar počnejo, so definitivno dobri.

 186. Celjan pravi:

  Aja, pa glede na to, da je zmagala Lina, ena aktualna:
  http://www.shrani.si/f/41/dE/4p1nqlve/60439623-0000000.jpg

 187. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, njene cdje bodo kupovali mamice, atiji, dedki, babice in osnovnošolci, kot Bepop, kaj tle ni jasno?
  Za Ameriko pa je po moje vseeno prekratka, že na prejšnji temi sem prilepil nekaj otrok, ki jo posekajo kot za šalo.
  Za naše razmere pa je čudežni otrok, tu pa ni dileme.

 188. Mirko pravi:

  Lahko en našteje tri otroške zvezde ki so ostale zvezde celo življenje (ne najstniške ampak prav otroške).

 189. Jan pravi:

  SEm pričakvov d bo lina zmagala..navdušl so me tud dunking devilsi..kar se pa maje keuc tiče pa- za njo sm vedu d ne bo premagala line, ampak sm useen glasovov za njo, ker res ma dobr glas pa še se mi zdi da je ena najlepših punc kar sm jih kdaj vidu na tv..tko da…škoda da ma že resnga fanta in zavidam temu fantu:)

 190. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V Ameriki cel kup, pa četudi potem niso počeli kaj dosti. Recimo Macaulay Culkin, Dakota Fanning, Shirley Temple, Judy Garland, sestri Olsen, Britney Spears, Bobby Brown, Gary Coleman, Elijah Wood…

  In seveda, en in edini, MICHAEL JACKSON.

 191. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Celjan, Lina večkrat razmišlja in govori veliko bolj odraslo od večine wannabe najstniških pevk, ki jim ni nihče povedal kako zelo zanič pojejo.

 192. Antipat pravi:

  Simona et al.

  No zdaj pa se lahko spet vrnete k svojemu vsakodnevnemu delu, ker toliko profesionalnih poznavalcev glasbe, plesa, besedil, intonacij, vokalnih razponov kot jih imate nekateri “čipi čips na kavču” talenti, potolče tudi tiste tri navdušene vsevede s križci.

 193. Celjan pravi:

  Mirko:
  - Michael Jackson (v paketu še sestra Janet, čeprav njena zvezda ne sije več tako močno)
  - ene par iz Mickey Mouse Cluba (čeprav ne vem, kake zvezde so bili takrat): Justin Timberlake, Britney Spears, Aguilera?)

 194. Tanja Gobec pravi:

  Res ne vem, a vsi pozabite realnost.
  Že tako jočemo kaj je z mladimi……pa že nekaterim (dokazano) starši jemljejo otroštvo tudi na tak način, ko jih izpostavljajo javnosti in svoje neizživete frustracije izživljajo sedaj preko 7 letnega otroka

  Pa kaj je danes ljudem in kje so strokovne službe?

  In prosim vas pozabite vse olepševalnice od princesk naprej, ker to že presega meje okusa….pa kaj, saj bojo še mediji željni blaga svoje dodali……dobro, da po zakonu z denarjem ne morejo starši razpolagati in nad njim do polnoletnosti bdi socialna služba. Vsaj nekaj dobrega v vsej bedni zgodbi.

 195. David pravi:

  Lina je pela odlično za otroka. In še vedno je to samo otrok. Pika. Cdje bodo kupovali kvečjemu otroci.

 196. Rado Rado pravi:

  Prepir o tem, kaj bo kdo, ali kaj kdo lahko naredi s svojim talentom v prihodnosti, ne sodi v “Slovenija ima talent”.
  Pop TV je naredila šov in v tem šovu, tukaj in zdaj, je zmagala Tamala.
  Drugih vprašanj si TV ni zastavljala.

 197. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, pa mamice, ateki, dedki in babice. Že če bi samo otroci, pa bo prodala ogromno in več kot večina naših pevcev.

  Tanja, a ni bolje da otroci pojejo kot pa da se drogirajo in nalivajo z alkoholom?
  Saj res, kaj bi rekla svojemu otroku, ki bi imel tak talent, lahko tudi športni recimo? Bi ga zatrla in rekla naj počaka do polnoletnosti?

 198. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Antipat:

  Saj bi šla raje na Slovenija ima talent kot v fotelju grickala časopis, ampak tam je prostor samo za pevce, plesalce in cirkusante, ki lahko nekaj pokažejo v par minutkah. Jebi ga. Jaz bi se šla pomerit za komentatorko Slovenija in talent in računala na 99% glasov med Čakarmiš, Kastelic in Lu sokandidati … hahaha … Bi dala res vse od sebe.

 199. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, točno tako, to trobim tudi sam, ti pa si še bolj jasno rekel.

 200. Antipat pravi:

  Simona

  hehe, to bi šele bil show!

 201. Vanja1 pravi:

  Kastelic se ni popolnoma izpraznil, kot mu je svetoval Mariborčan :)

 202. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  To, kar si zapisal se sploh nihče ni spraševal, o namerah TV, ki so jasne. zaslužit na polno z glasovalnim izkupičkom. To je poglavitni namen TV, ne izbira talenta. Zato se ponavadi po zmagi določenega talenta vedno klepeta o razlogih s strani občinstva, zakaj je kdo zmagal ali ni zmagal. In seveda predvidevanja, kaj bo z njim lahko v prihodnosti. To je povsem normalno!

 203. Morant pravi:

  Na nekem forumu je bila Lina označena za “creepy robotskega otroka”. Sploh ne vem, če bi se jo dalo bolje opisati. Podaja replike, za katere sem prepričan, da jih ne bi mogel spontano izreči noben otrok.
  Robot z naučenimi replikami in s fonetično naučeno angleščino … vse to pri sedmih. Saj ne rečem, prejela je največ glasov in zato si zmago zasluži. Krivda je izključno na tistih, ki so ji dopustili sodelovati.

  Navijal pa sem za Majo. Res škoda, da ni izbrala boljšega komada.

 204. Rado Rado pravi:

  Me pa nekaj zanima.
  Kaj je tisto, kar poznavalci vidite več od nas navadnih smrtnikov.
  Peter Vode npr.
  Mene je pustil hladnega. Celo tako zelo, da sem raje spremljal referendum.

 205. Forestina pravi:

  http://sawiggins.files.wordpress.com/2010/01/da-vinci-leonardo-mona-lisa.jpg

  Ni Lisa, je pa Lina. Popolno bitje :)

 206. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morant, vsi pozabljate, da Lina ni navaden otrok, ampak čudež. Če bi bila navaden, bi se igrala z barbikami, poslušala ringarinag raja in šla spat takoj po risanki. Ali kot je Vili Resnik enkrat v moji oddaji rekel za Michaela Jacksona: “Če bi bil navaden človek, bi hodil v službo.”

  Rado, samo za mnenje gre, za nič drugega, enemu je všeč nekaj, drugemu pa nekaj drugega. Je pa vseeno čudno, da smo si tako različni glede Vodeta, saj je svoj komad odpel odlično.

 207. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, očitno ni poslušal Mariborčanovega nasveta. Je pa zanimivo, da je že tri dni cifra ogleda 344, pa čeprav vem, da se klika na posnetek. Očitno se je vse skupaj zablokiralo :)

 208. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, celo nastop iz leta 2008, ko je gospa Turner že močno letih, ima zame več powerja od tvojih rokerjev:
  http://www.youtube.com/watch?v=6-6-7N9AxTE

 209. AndrejM pravi:

  “In Lina ni le otrok, Lina je otrok, ki krasno poje in ki se jo bo dalo super tržiti.”

  Ja, saj v tem je keč, otroka prodajati naokrog, v to smer gre svet. Kot sem napisal že večkrat pa tudi pred njenim nastopom, ona bi morala včeraj kot vsi običajni otroci (ja, Iztok, ne boš verjel, punčke se igrajo z Barbikami) biti v postelji. In med vsemi, ki si jih naštel kot čudežne otroke, boš težko našel nekoga, ki je bil v življenju res srečen. Vsak med njimi ima 1001 fobijo in frustracijo in probleme, eni so se drogirali, drugi kurbali, tretji opijali, četrti imeli vsak mesec plastično operacijo, med njimi pa bi težko našli koga, za katerega bi rekli, da je vsaj s od starša. Poglej recimo Britney.

 210. mina pravi:

  Tanja Gobec

  “…pa že nekaterim (dokazano) starši jemljejo otroštvo tudi na tak način, ko jih izpostavljajo javnosti in svoje neizživete frustracije izživljajo sedaj preko 7 letnega otroka”

  Pa dobro, saj ni čudno, da je v Sloveniji vse u pizdi – in s tem ne mislim samo glasbeno – če je pri nas absolutni greh spodbujanje talentiranega otroka, ker je (zakaj le) potrebno čakati do polnoletnosti. Pa od kje ste sploh potegnili to mantro, da se otroku jemlje otroštvo, v kolikor počne še kaj drugega kot se igra s punčkami. A bi mogoče kdo stopil ven iz svojih okvirjem in pomislil, da bi se temu otroku kradlo otroštvo, v kolikor bi se ga selilo, da so punčke vse, kar lahko počne, to pa ne, a ne?
  Jaz sem pred leti spoznala tipa, ki je šel v šolo s štirimi leti, pri 16ih je začel študirati medicino, pri 23ih je bil že lepotni kirurg in je danes ful uspešen in priznan (seveda, to ni bilo v Sloveniji), pa tip sploh ni genij. Je šel na teste in je samo povprečno inteligenten, resda v zgornjem povprečju, a vendar v povprečju. Stvar je samo v tem, da njega igranje sploh ni zanimalo, njegovi interesi so vbili že od malih nog drugje. In tip je popolnoma normalen, nobenih drog, ekscesov itd….In mi je govoril, kako je srečen, da so se znali starši pravilno odločiti in da ga niso posiljevali z nekimi otroškimi forami, igranje z igračami, pa “izkoriščanje otroštva” in podobne fore, ker bi ga na ta račun zajebali in danes verjetno ne bi bil tam, kjer je. In govoril mi je, kako starši sjebejo otroke s tem, ko jim na silo ubijajo talente samo zato, ker imajo pač malo let in so jim neki tupi psihologi ali kdorkoli že v glavo utupili, da je igrača edina stvar, ki sme otroke zanimati, ker vse kar je drugega, otrokom jemlje otroštvo (karkoli še to pomeni ???) in potem ratajo….kakšni že?
  Dajte že dojet, da ne ne obstaja termin kot je “kradenje” otroštva, v kolikor otrok počne tisto, kar ga zanima in kar ga veseli. Pa kake frustracije staršev in podobne bedarije! A je komu zgledalo, da Lina trpi ali pa je zgledalo, da neskončno uživa? A? In da je na odru neskončno sproščena in srečna? A? Saj, narod povprečnežev, kjer je povprečnost edino, kar se ceni. In to se ppotrjuje na vsakem koraku, vsak ljubi dan. Za popizdit!

 211. David pravi:

  ah daj no….

  sicer pa, ne bom se kregal zaradi različnih okusov, ne vem, zakaj sem sploh začel, sploh pa z nekom, ki niti ni rockerska duša.

  ajde, mej se

 212. Papir pravi:

  Mnenje o izbiri zmagovalca: za moje pojme ni bilo prav, da zmaga 6-leten otrok, pa čeprav je jasno, da je talentirana in lepo poje. Ne mislim se spuščati v to debato “zbogom otroštvo”, ampak bila sem negativno presenečena, da je folk tako množično glasoval ravno zanjo, sploh ker je bilo tudi nekaj drugih nastopov odličnih – boljših od nje. Odpela je … solidno, še posebej za otročka. Nisem pa padla v žveniment.

  Mnenje o pevcih: Žal, porazno za pevke. Maja, prelepo pojoča Maja, je izbrala komad, v katerem ni imela priložnosti pokazati niti polovice svojih pevskih sposobnostih. Klasičen flop z izbiro komada in veliko razočaranje, drugače pa poje odlično. Ostale pevke … Ne gre izgubljati besed, razočaranje zaradi groznega fušanja. Aja, jodlarka je bila OK. Veliko boljši nastop od Fanike in Sanje.
  ALEN – BRAVO! Res je dokazal, da zna in to še s komadom, ki bi komot sodil med kakšne klasike a la repertoar od Mišota Kovača. Hvala bogu, da je vsaj en pevec odpel 1A, ker vse ostalo … Peter Vode .. .Sorry, annoying glas in komad za rezat žile. Razočaranje.

  Plesne skupine: Devilsi OK. All that simpatični in OK, ampak … ne vem, meni tudi ni bilo za zmago. Maestro so pa razturali in po mojem bi si resnično zaslužili včerajšnjo zmago.

 213. STELA pravi:

  kapo dol – maestro so razred zase, je pa res, da so imeli v Allthat hudooooooo konkurenco – hja, njihov koreograf in trener pač ni kar tako.

  in Maja Keuc je je tudi razred zase – resnična pevka.

  Da je zmagala princeska je bilo za pričakovat – ne rečem, poje fenomenalno, ampak brez konkurence je bila zato ,ker je stara 7 let. Taki so slovenci, treba je zaigrat na čustva :) )

 214. PT01 pravi:

  Nika Zorjan

  http://www.youtube.com/watch?v=O4VLiWYwA6Q

  Tale je ena izmed tistih, ki so jim naredili krivico, ni tole moja glasbena zvrst, ampak vseeno dobro

 215. smoger pravi:

  Bravo Lina!

 216. MATEj MATEj pravi:

  Evo iztok, pa je konec. Naj svoj komentar s svojega bloga napopam še tlele.

  Slovenija ima talent se je končal s pričakovano zmagovalko in preveč vreščečimi najstnicami. Mi je všeč zmaga Line? Ja in ne. Ja, ker je pač za svojih 7 let fantastična. Ne, ker si pač glasbene kariere ta hip ne more naredit, in ker dvomim, koliko bo imela ona od denarne nagrade. Zaradi tega, kar sem zapisal pod ne, bi morala zmagati Maja. A zanjo sem bi že zelo vesel, da je bila druga. Očitno so vreščeče najstnice več vreščale in bolj malo glasovale za svoje Maestro in Petra. Upam, da Maji res uspe narediti kariero, ker je bila razred boljša od vseh na Talentu.

  Zdaj pa splošna ocena šova in talentov. V finalu je bilo pet res izjemnih talentov, kar me zelo veseli, saj sem na začetku mislil, da bo nivo (v primerjavi z britanskim) zelo nizek. Ja, na splošno je bil (v letošnji sezoni britanskega bi si finale zaslužilo vsaj 20 talentov), a letošnji britanski ni imel tako noro dobrih, kot so Maja, Lina, Maestro, Dunkin Devils in Peter, še posebno pa niso imeli nekaj tako dobrega, kot so bili lani Diversity. Kar pa se tiče same izvedbe oddaje: tukaj mi negativnih kritik ne manjka. Prvič. Tri ure in pol za finale je vsaj eno uro preveč (morda so morale najstnice ob 22ih spat in zato Maestro niso zmagali). Poleg tega so bili spet 30 minut predolgi (od napovedanega). Drugič. Voditelja sta mi bila na avdicijah kul, nato pa sta iz oddaje v oddajo več blebetala in govorila čiste neumnosti. Tretjič. Slabša režija in kamera. Okej, to je bila učna sezona. Četrtič. Povsem nesposobna žirija. Še posebej v finalu. Niti ene konkretne kritike. Brane govori le čudovito, Lucienne je bila iz oddaje v oddajo manj razumljiva, Branko pa je bil v finalu že povsem nezainteresiran in sploh ni vedel, kaj naj pove. Petič. Glasovanje tekom tedna se mi je zdelo neprimerno. S tem so zaslužili milijone in bi lahko žrtvovali nekaj za nastop npr. Diversityja v finalu. In šestič. Dirigiran in ne žreban vrstni res nastopajočih. Po dveh in več urah oddaje na prve nastopajoče že pozabiš. In tako so bili favoriti žirije vselej na koncu (tudi v finalu).

  In zdaj kratki komentarji finalnih nastopov.

  AllThat: V polfinalu eni od top 3, tokrat pa so me malo razočarali. En teden je bil očitno premalo za pripravo. Poleg tega so bili prvi na vrsti in že zato niso imeli možnosti za zmago (pač še en dokaz, da so avtorji oddaje favorizirali Maestro).

  Fanika: Tako ali tako ne vem, zakaj je v finalu. In bila je slaba.

  Dunkin Devils: Vau! Zabijanja, ki smo jih pogrešali v polfinalu, so bila zdaj še bolj nora. Znova presežek, a kaj ko so bili na sporedu dve uri pred začetkom glasovanja in smo do takrat itak pozabili na njihov super nastop.

  Sanja: Punca res dobro poje. Sem in tja je bilo nekaj zgrešenih not. Vendarle pa mi pri njej nekaj manjka. Ne vem kaj. Morda premalo karizme. Dokaj dolgočasen oderski nastop. Čeprav je super pevka, jaz denimo zanjo ne bi nikoli glasoval.

  Alen: Dokler je bil ponaredek Tošeta, je bil še kar kul, tole zdaj pa je bila patetika in groza do konca. Če bi spet pel Tošeta, bi jaz v vlogi žiranta takoj stisnil X, tako bi ga pa malo pred koncem, ko enostavno nisem mogel več poslušati. Oderski nastop je bil povsem preživet. Njegov vokal je dober, a gotovo ne najboljši v Sloveniji, predvsem pa je njegov način petja povsem zastarel. Deloval mi je kot kak Nace Junkar ali kake dalmatinski pevec. In pesem? Povsem neprimerno besedilo za komercialno pesem, kvečjemu za kako poezijo ali za v cerkev. Potem pa še posnetki njegove žene. Po pravici: šlo mi je na bruhanje.

  Tina: Sicer ne vem, zakaj je v finalu, a po nastopu Alena je bilo tole vsaj malo olajšanja.

  Peter: Je pravi glasbenik (ne le pevec) in to pove vse, da bo prej ali slej uspešen. Komad je bil tako tako, razumel pa nisem niti besede. Mislim, da bo moral razmisliti o petju v slovenščini.

  Lina: Še vedno kar ne morem verjeti, kako lahko sedemletna punčka pove tako fantastično, od kje vleče tako močan glas. Potem je tu še odličen odrski nastop, super interpretacija. Pa tako sproščena in samozavestna je. Jasno mi je bilo, da bo zmagala. Mislim sicer, da za kako pevsko kariero nima pravih možnosti. Posebna je, ker tako poje težke in znane pesmi. Pa bi kupili njen CD z originalnimi skladbami v slovenščini? Najbrž ne.

  Maestro: Njihov daleč najboljši nastop. Praktično jim res ne moreš česa očitati, razen tega, da so jih preveč favorizirali, in da so bili zvezde (nenazadnje so nastopali na Viktorjih) že prej in zato je prav, da niso zmagali.

  Maja: Brez dvoma prva pevska zvezda oddaje in morda že kmalu prva zvezda slovenske glasbene scene. Super vokal, kljub padcu super odrski nastop, zgleda kot zvezda … Izbor pesmi pa ni bil najboljši, saj njen glas ne paše na Proud Mary, v polfinalu je bila mnogo boljša in takrat je dokazala, da si najbolj zasluži zmago. Na koncu je bila druga in dejansko je bila presenečena in tudi jaz, saj nisem mislil, da bo Slovenija res tako zelo glasovala zanjo.

 217. smoger pravi:

  not

 218. ena_ pravi:

  a je kje objavljeno število glasov?

  ker kar težko verjamem, da niso prišli maestro med prva 2. res ne. sploh, ker nastop majena finalu ni bil ne vem kak presežek, upoštevajoč, da gre za top 10 talentov.

  vsi so bili mi okej, sam men žal peter vode ne potegne, res ne. morda ga trenutno rešujejo najstnice, a ta model men pač ni nben presežek. da bi ga opevali med zvezde.

  če ne bodo razgalsili št.glasov (overjenih npr.), je lahko tole glasovanje čista manipulacija. kaj pa če pop tv ni želel, da zmaga maestro, glede na to, da so se promovirali na konkurenčni televiziji v času sit-a? okej, teorije zarote boste rekli, nisem njen pristaš, a vendarle … vse je mogoče. ker tole je čista nategancija lahko. že to, da voditelja niti 1!!!!!! nista omenila ceno klica (čeprav je bla izpisana z mikročrkami), se mi zdi zelo maniplutivno s strani pop-a. pa lp. hvala bogu, da je konc, da se začne sp:)

 219. AndrejM pravi:

  @mina:

  se ne strinjam s tabo. Sicer so res primeri, da so otroke forsirali, vendar ne pozabi, da tvoj primer ni iz show-buseness-a. In ne verjamem, da so starši tistega fanta vlačili naokrog po prireditvah zvečer in ne verjamem, da je fant pri sedmih sanjal, kako zelo bo bogat in uspešen in bo imel veliko denarja. Primeri, ki jih je IG navedel kot otroške zvezde, so vsi bolj ali manj tipi, ki se danes vlačijo po takšnih drugačnih odvajalnih klinikah, ki so čustveni invalidi in ki jim svojega otroka ne bi pustil niti za pet minut. Preprosto, ker sami niso imeli normalnega otroštva, ne vedo, kaj sploh to je. Tako kot pedofili: največ je med njimi takšnih, ki so bili sami izkoriščani v preteklosti.
  Povezovati skrb za otroke s tem, da smo zaradi tega nekakšni povprečneži, je pa komentar na ravni 7 letnega otroka. Sam se s povprečnostjo nisem nikoli sprijaznil in sem zato raje pustil kakšen projekt (no, IG tudi istega in ve, zakaj gre), kot da bi delal v slabem projektu. Neuspeh projekta samostojna država Slovenija pač nima nič s tem, ali bo en froc pel ali ne, stvari so veliko globje.

 220. Rožica pravi:

  Mislim, da padeš dol, pa ne zato, ker je dobro, pač pa zato, ker je slabo.
  Kako je lahko zmagala Lina, ko pa je bilo tooooooliko boljših od nje.
  Tukaj se je šlo samo za izpostavljanje otroka pred vso slovensko in mogoče še kaj večjo javnostjo.
  KATASTROFA!! Punca je fuširala, da o izgovorjavi besedila niti ne govorim!! In kot je nekdo napisal, Lina bi morala biti doma in spati ne pa žurati v Tivoliju. Ne, te zmage ji res ne privoščim …
  Sem ostala kar brez besed! Ko sem zvedela, da je zmagovalka ona, sem bil tako razočarana, žalostna, jezna …
  Otrok res nima kaj delati v takem šovu. Tudi Lu je povedala v finalni oddaji, da upa, da Lina ne zmaga, ker je pač premlada. Kdo ve, kakšen glas bo imela, ko se bo razvila?? Slovenija, ZAPRAVLJENIH 50.000€!! :S
  Kakšna škoda! Nagrado bi si dosti bolj zaslužili Allthat, Devilsi, Alen ali pa Maja.

  :(

 221. anna pravi:

  otrok nima kaj delat na takih talentih, ki za povrh dobijo nagrado v visoki denarni vrednosti.
  In kaj bo njen talent dal slovenskim poslušalcem? A bo koncertirala? :neutral:

  Maja je, čeprav bi morala nesporno zmagat, razočarala z izvedbo Tine Turner. Popolnoma ne-energično, preveč togo in neizrazito. Kot, da ne zna peti višjih tonov. Škoda, mora biti previdna pri izbiri pesmi. Ne vem zakaj se ni, ali če se je poslušala, ni slišala, da ne zveni dobro…

  Naša raja pojma nima….že če si slišal komentarje za Maestro, te samo “fras uhvati”. “Lepi so, luštni so….morajo zmagat” – kje je širina naših ljudi in mladine….poznavanje kvalitete in zavedanje, kako se ocenjuje nek nastop.

  Na podlagi česa so izglasovali tamalo, mi ni jasno.
  Sramota in debilizem.

 222. Rado Rado pravi:

  Alenov Berač:

  http://www.youtube.com/watch?v=C66IFQPG27o

  Vse pogoje ima za hit. Danes, dan po finalu bi ga dal na prvo mesto!

 223. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, pozabljaš, da Lina ni navadna punčka. Lina je čudežni otrok. Če bi bila navadna punčka, ne bi pela tako enkratno in ne bi zmagala na Talentih, ampak bi bila doma, se igrala s punčkami in pela Kuža pazi. Ker ni navadna punčka, poje Power of Love in nastopa pred 6000 ljudmi. Zakaj to ni jasno, nimam pojma.
  Glede frustracij, zakaj za vraga je tako veliko ljudi zafrustriranih, pa niso niti približno slavni?

  Mina, podpišem do zadnje pike.

  Papir, kdo so vsi tisti, ki so odpeli bolje od nje? Jaz sem slišal le Alena. Še sama jih šinfaš v nadaljevanju komentarja.

  Stela, Lina je cel paket, če bi bila samo punčka, ne bi zmagala.

  PTO1, o tem sem pisal tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/04/27/slovenija-ima-talent-trije-najvecji-kiksi-zirije/

 224. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, glede na to, da je bila samo ena finalna odaja, je prav, da je bila tako dolga. Meni je minila v petih minutah.
  Vsaj nekdo, ki se strinja, da voditelja nista bila nek presežek.
  Glede tega, da koga pozabiš, po moje za fane določenih tekmovalcev itak ni bilo važno kaj bodo pokazali, saj so se zanje že prej odločili in bi glasovali v vsakem primeru.
  Res je, All Thatom so tudi organizatorji vzeli možnotzi za zmago.
  Glede Line, itak da bi kupil pesmi v slovenščini, le zakaj ne.

  Ena, tudi meni je zelo sporno, da ni cifre glasov. Je pa res, da bi tudi ta cifra lahko bila prirejena, mar ne. Če bi hoteli goljufati, bi lahko ne glede na karkoli. Maestro? Po moje je Vode dobil še več glasov. Zame je bila Keučeva presenečenje, saj sem imel občutek, da nima tako močne baze.

  Rožica, naštej vse te številne, ki so bili boljši od Line?
  In seveda, če recimo ne bi zmagala, a misliš, da bi bila kaj manj na očeh javnosti?
  In tudi tebi bom rekel isto, Lina ni navaden otrok, Lina je čudežni otrok, če bi bila navaden, bi doma spala, poslušala Hajdi in se igrala s punčkami. Ker je nekaj posebnega, pa je pri sedmih stala na odru pred 6000 ljudmi. Kja tle ni jasno, nimam pojma.
  Sicer pa, tudi tisti, ki niso zmagali imajo enako možnosti za slavo in kariero kot Lina.

  Anna, kake veze ima kaj bo dala? Saj niso tekmovali zaradi tega kaj bodo dali. Pač tekmovali so za zmago in Lina je zmagala. Pa če že jutri zgine v pozabo, nima veze z ničemer, kar čvekaš.
  Glasovanje? Na podlagi tega, da je čudežni otrok, skrajno simpatična punčka, ki poje več kot odlično. Kaj tle ni jasno, res ne vem.
  In le zakaj ne bi koncertirala? Ne vidim razloga.

  Rado, ne vem zakaj so se mnogi tako zelo tgražali nad tem komadom, tudi meni ni slab, pač Pop Design stil, čisto okej.

 225. AndrejM pravi:

  Pa še en vidik, zopet s strani starševstva, pa bo morda kdo rekel cepec konzervativni… Ja, sem konzervativen kar se tega tiče, sicer liberalec (pa ne tisti popredalčkani v kaki stranki). Za takšne nadarjene otroke večkrat starši rečejo “joj, pa si naša Jožica (Miša, Lina, whatever…) tako zelo želi peti in nastopati.” Ja, potem pa seveda dajmo to željo uresničiti. A res? A se morajo vse želje otrok uresničiti? V trgovini bi moji tamali kupili cel voziček sladkarij, torej jima moram željo uresničiti? In če bi si onidve sestavljali jedilnik, bi bil za zajtrk čokolešnik, za malico keksi, za kosilo čokolada, za večerjo pa bonboni. Jap, pa morata revici jesti kruh pa jajca pa repo pa brokoli pa špagete pa vse to. Hočem reči, da vsega pač ne morejo starši otrokom uresničiti. In kaj otrok razume, kaj potegne medijska slava zraven. Ko bo kdo zapisal ali povedal svoje mnenje, da je zanj Lina slaba pevka in popolnoma nesimpatična in da takoj vrže televizijo skozi okno, ko se ona prikaže na TV, bo otrok to razumel? Bodo starši rekli, da so pa to samo nevoščljivci, ki njihovi princeski hočejo slabo ali kaj? In ko bodo deklico vlačili naokrog po televizijah in radijih in tako naprej, kako se bo počutila? Verjetno krasno, brez dvoma, kaj pa pritiski kasneje?

  Kot sem že dvakrat napisal, upam, da se bo za tamalo v redu izteklo. In računam na zrelost in modrost njenih staršev, da ju ne bo zaneslo tja, kamor v želji po uspehu zanese večino staršev takšnih nadarjenih otrok. Zaradi zdravljenja lastnih frustracij in v škodo tamalih.

 226. AndrejM pravi:

  No, me je IG prehitel s svojim odgovorom. Iztok, velika večina tistih, ki jih naštevaš kot čudežne otroke, so postali potem zahojeni zadrogiranci, ki niso vedeli, kaj bi s sabo v življenju in ki polnijo časopisne strani s svojimi ekscesi. Ja, in zakaj za vraga je kaj narobe s tem, da se 7 letna deklica igra s punčkami? In kar se Kuža pazi tiče: če bo to pela in lepo pela, bom za moji tamali kupil CD. Če pa bo pela “I am your lady”, pa bi se morali z nekaterimi ljudmi resno pogovoriti policisti, tožilci in psihiatri.

 227. smoger pravi:

  Jaz grem stavit, da je bila razlika v glasovih ista kot na referendumu:
  ZA=Lina
  PROTI=Maja Keuc

 228. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, pa kaj res ne razumeš kaj ti govorim? Lina ni Jožica, Lina ni Petra, Jasna in Poldka, Lina je čudežno dete, nekaj posebnega, res neverjeten talent, ki ga ne gre držati doma. Saj zdaj ne bodo vsi otroci pevci in zmagovalci, le Lina bo.
  Le Lina ima tako velik talent. Daj razumi no, porka madona :)
  Pa trapasta je primerjava z nakupom igrač in nastopom na Talentu, zelo trapasta, še posebej če veš, da ima tvoj otrok tako velik talent, da se bo zatresla vsa država.
  In še enkrat ponavljam, Slovenija ni Amerika, pri nas ni še nihče zaradi slave postal narkoman in ne vem kaj, daj ne ga srat.
  In še enkrat te sprašujem, zakaj je tako veliko zahojenih zadrogirancev, če uporabim tvoj izraz, med otroci, ki niso nikoli niti povohali slave?
  Nič ni narobe, če se otrok igra s punčkami in poje Kuža pazi, narobe pa je, če samo to počne čudežni otrok, ki bi lahko počel že marsikaj drugega, recimo zmagal na Slovenija ima talent in pobasal 50 tisoč evrov.

 229. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo ga:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/06/07/kaj-je-zdaj-to-zaeno-sranje-okoli-line/

 230. Papir pravi:

  Sem rekla, da so bili NASTOPI boljši od njenega, ne petje – pa čeprav tudi v vsaj 2 primerih!!! Maestro, Alen in Maja (flop je bil z izbiro komada, ne petja), meni so bili tudi All that in Devilsi boljši od nje, žal, pač več energije, bolj zanimivo mi je bilo. Okusi so različni. Glede Line je jasno, da je dobra pevka, ja – za svoja leta. Ne bi pa tle o čem drugem, kako je ona čustva posredovala in ne vem kaj … Ker I’m your Lady 7-letni otrok ne more odpeti s pravimi čustvi, pa če se obrne na glavo in poskakuje po trepalnicah. Najbrž ni treba razlagati, zakaj. Ne pomeni, da mora peti zajčka dolgouščka, pač pa kaj drugega, malo bolj zahtevnega, a letom primernega. Zato je bila zame odločitev ljudi presenetljiva. Res presenetljiva. Ona je posebna punčka. Ni bil pa to nastop da dol padeš, zakaj niste iskreni pri tem?

 231. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Plesno skupino težko primerjaš s pevsko točko, zato to dvoje ne bi mešal.
  Maja tudi pevsko ni blestela, na začetku komada, ko je bil počasen ja, potem, ko je šlo zares, ne več.
  Kaj pa naj bi naredila glede nastopa in balade? Naj bi letala po zraku in lovila angelčke? Pač stala je na odru in odpela odlično. To je vse in to je bilo znotraj te pesmi povsem dovolj.
  Res ne vem kaj hočeč povedati s tem, da nismo iskreni.
  Meni je bilo za dol past, pa še solzne oči sem imel, tako močan vokal in interpretacijo redko vidiš pri tako malem otroku.

 232. Christopher pravi:

  Hja, Maji je bilo hitro žal, da si je izbrala ta komad. Resnično ni pokazala niti 50% tega kar zmore in se tega tudi zaveda. Neudobno se je počutila v tistih vrtoglavih petkah in še pod so slabo zbrisali, vse tiste bleščice od maestra prej. Boga revca, čist je bla boga po nastopu, ampak pobrala se je kot profesionalka in odpela naprej, čeprav so vsi pevci včeraj trdili, da je bilo ozvočenje katastrofalno. NIhče se ni slišal skoraj nič, potem pa ti odpoj dobro. :(

 233. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko sta Fanika in še posebej Sanja sta peli slabo, sem tudi jaz pomislil, da nekaj ne štima s tehniko, Alen pa je potem dokazal, da ni panike v ozvočenju ampak da je treba imeti odličen vokal, pa se vse dobro sliši :)

 234. Vanja1 pravi:

  Ozvočenje je itaq blo bomba, v tej licenčni oddaji majo po vsem svetu takšno tehniko, je že tako navedeno v pravilniku, tako ,da je to vse vrhunska roba. :) Nekatere je malo trema zdelala, pa tudi v Halii ali TV studiu se sliši malo drugače, pa če se ne motim ni bilo direkt povezave na TV ampak iz Halle na TV, če ne druga vsaj delno, in se ralika tudi opazi. Me prav zanima, če bo slučajo nova sezona, ali bo se kdo od teh zasilo spet zraven.;)

 235. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sicer se redkokdaj zgodi, da bi tekmovali isti, no ja, izjeme so, samo se mi zdi, da pri kakih outsiderjih, ne pa pri finalistih. Je pa čisto možno, da kdo še enkrat poskusi srečo, zakaj pa ne navsezadnje.

 236. Vanja1 pravi:

  Ja maš prav, od teh , ki pridejo daleč , pol ne hodijo več, ker že malo čudno izpade, naj še potem novi poiskusijo ne..

 237. lily pravi:

  Iztok, sori, ampak daješ mi vtis, da ne razmišljaš s svojo glavo, da samo ponavljaš, kar slišiš po TV. Mediji imajo preveč močan vpliv, folku perejo možgane, vsi so postali zastrupljeni s to Lino, ki je kao čudež in fenomen. Lina ni noben čudežni otrok, to je bil recimo Mozart. Misliš, da Maja ni lepo pela, ko je imela 7 let? Talent je talent, lepega petja se ne naučiš, lahko ga pa poboljšaš z učenjem. Zmago bi si vsak zaslužil bolj kot tamala. Ni ji treba gledat skozi prste samo ker ima 7 let, rekoč “dobro je zapela za svoja leta”. Moralo bi biti čimbližje perfekciji … pa ni bilo, ušesa so me bolela (pa ne samo pri njej, da ne bo pomote). Zmago bi si zaslužil kdo drug, ki že leta dela za uspeh, potem pa zmaga froc, ki nima pojma o ničemer, kar se dogaja, ampak zmaga samo zato ker je otrok in ker je folk debilen.

  Raje si poglej to punčko, 10 let:
  http://www.youtube.com/watch?v=85w54eLMP3Y
  http://www.youtube.com/watch?v=4U6TLr32IGY

  Daleč presega Lino, ki poje skozi nos in ima grozno zoprn, otroški glas. Pa žal ni šla v finale, ker očitno Britanci ne glasujejo samo zato ker je otrok.
  Počasi me bo res sram, da sem Slovenec. Vsi se pritožujejo, da je zmagala Lina (česar sem se najbolj bala), tako da res ne vem, kdo je glasoval zanjo. Še jodlarka bi bila boljša, res! Razočarana sem tudi nad žirijo, ki po navadi ne spravi enega pametnega komentarja skupaj. Hvalabogu, da je vsaj Lu bila sposobna komentirati, da bi raje videla Majino zmago. Zakaj si je Lina zaslužila finale, kakšpen drug otrok pa ne? Eva je bila boljša, lepši glas, začrtane želje. Strinjam se z enim komentatorjem, ki je napisal, da je kot robot. Tudi meni njeno blebetanje deluje naučeno in nespontano, neiskreno in tak človek ne bo imel moje simpatije nikoli. Upam da uspe Maji, Maestru, Petru, All Thatom, da se pokaže napačna izbira publike, tako kot se je pokazalo pri Faniki, da ni bila prava, da je žirija zajebala, ker, sori, Lini je “slava” odmerjena.
  Na žalost je še vedno ona zmagovalka ali pa bolje rečeno njeni starši, ker vse naše besede ne spremenijo ničesar in se lahko samo sladko smejejo, ker so zaradi njenega fušanja in prilizovanja dobili 50 000 €. Only in Slovenia.

 238. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, najprej glede linkov, brez veze to lepiš, že sam sem pri objavi pred finalom, kjer sem pisal o favoritih v enega izmed komentarjev prilepil številne linke otrok iz ameriškega in britanskega talenta in povedal, da ko pa njih vidim, pa niso naši nič posebnega. Toda to nima veze, tisto je tujina, Lina pa poje v Sloveniji, kjer je pač pometla s konkurenco, zaradi tega ali onega, kaj me briga.
  In le zakaj bi mi kdo opral glavo, pišem kar mislim, ne nasedam nobenemu, če me bereš dolgo časa, veš da je tako in da velikokrat kritiziram tudi reči, ki jih mediji na veliko hvalijo. Očitek je povsem odveč in nepotreben.
  Lahko da je tudi Maja lepo pela, ko je bila 7, a zdaj je 18, kaj mi to pomaga. In ne vem zakaj občutek, da Maje prav tako ne hvalim? Od kje le? Nisi brala mojih prejšnjih zapisov?
  Ne strinjam se, nikakor se ne strinjam, da je zmagala samo zato, ker je otrok, že stokrat sem povedal, da ni samo otrok, ampak otrok, ki odlično poje, tudi na splošno.
  Če je dovolj samo to, da si otrok, zakaj ni v finale prišel tudi mali Matija, pa Sandra Harb, ki je pela celo opero, pa tisti mulo, ki je plesal kot nor, pa oni hiperaktivec, ki je pel Saško Lendero?
  Prišla je samo Lina, ker ni samo otrok, ampak tudi otrok, ki odlično poje. Nihče ni rekel, da poje bolje od Maje Keuc in Alena, pela pa je bolje od Fanike, Tine in Sanje, o tem ni dvoma, če že hočeš te trapaste primerjave o petju. Lina je cel paket, zato je zmagala. Pika.
  Sram, da si Slovenec? Saj ni zmagal Enes, porka madona, ali če sem nesramen, Fanika, ker je pač invalidka in je pela slabo. Ne ga srat, no.
  Proti Lini so pač tisti, ki se ponavadi kurčijo po raznih forumih, nič novega, je pa tisočkrat več takih, ki jo imajo radi in ki čakajo v vrsti za avtogram. V dvorani je bilo pravo veselje, nobene fovšije in prerekanja, vsem so ploskali, za vse so se veselili, odlična atmosfera, povsem neslovensko. Slovenci pač šinfajo in šinfali bi vsakega ki bi zmagal, vsakega. Tudi Majo, ki bi ji očitali, da je prevzetna, da misli, da je ne vem kaj in take fore. Pa Alena, ki bi mu rekli, da se je pač fural na otroke. Pa Tino, ki bi ji rekli, da je zmagala zaradi tega ker je Slovenija kmetija. In tako dalje, nič novega, nič nepričakovanega.
  Okej, ni panike, če meniš, da bi mogla zmagati Maja ali kdo drug, samo zakaj take blesave izjave, da te je sram, da smo debilni, da Lina poje zoprno in tako dalje. To pa je brez veze in pod nivojem in dokaz, da gre res za neko čudno mišljenje in ne več za iskreno mnenje.
  Če Eva ni šla v finale, ni kriva Lina, kriva je žirija, ki je ni dala v finale. Lina nima nič s tem.
  Zakaj upaš, da se pokaže napačna izbira? Izbira je taka kot je in uspeh ostalih bo isti kot če bi zmagali. Dovolj so ratali znani brez zmage. Isto je z Lino, četudi bi bila zadnja, bi bila enako znana in aktualna. Nime veze kdo je zmagal glede tega. Tudi Susan Boyle ni zmagala, pa glej kaj je naredila.
  Naučen robot? Niti najmanj, pač pa zrela in presenetljivo odrasla punčka, ki je čudež tudi glede tega.
  No evo, “fušanje in prilizovanje” pa “only in Slovenia”, daj no, kaki stavki so to čudni, to zveni kot ne razmišljanje s svojo glavo, kot čredni nagon, kjer je pač kul, če se šinfa zmagovalca, pa brez zamere.

 239. mina pravi:

  @ lily

  “Pa žal ni šla v finale, ker očitno Britanci ne glasujejo samo zato ker je otrok.”

  V finale ni šla, ker je dolgočasna. Pri pevcu je potrebno še vse kaj drugega, kot samo čisti vokal. Cel paket, ki ga ta punčka, kljub temu, da ima dober vokal, nima.
  Kar se tiče denarja, ga starši ne bodo mogli kar zapraviti, kot namigujejo ljudje, jim bo morala to odobriti socialna, baje so pa zelo zajebani in zelo težko dovolijo kaj takega. Se moraš zelo potruditi in jih prepričati, da boš z njim naredil nekaj dobrega za otroka.

  Kar se pa ozvočenja in fušanja tiče, pa je možno, da so pevci sami sebe slabo slišali, to znajo tehniki marsikdaj zajebati in potem je prisotnega več fušanja. Nekateri imajo sposobnost kontrole glasu v primeru, če se ne slišijo, ker pač ne vejo, kaj pojejo. TO s kvaliteto pevca nima veze. Tudi v enem šovu od Simona Cowella je bilo enkrat prisotnega precej fušanja in to od tistih, ki so sicer peli zelo natančno, pa so se veliko pritoževali nad tem, da se niso slišali. Jaz sem enkrat v preteklosti to probala, kako to zgleda. Če se ne slišiš, začneš grešit tone. Ne pravim, da je bilo tokrat tako, možno pa je, glede na to, da mi je bilo Majino petje zelo čudno, pela je, za njo, nenavadno slabo. Če se namreč ne slišiš, ni sicer nujno, da fušaš, lahko je rezultat tudi ta, da začneš peti bolj previdno, da lažje kontroliraš glas, in potem te zmanjka na jakosti. Ugibam, pač.

 240. Papir pravi:

  Saj to je to … Ni ji bilo treba leteti na odru pod ognjemetom ali kaj. Petje samo je tisto, ki naredi odličen nastop, saj to je Alen dokazal, on tudi ni letel, pa je bil performans 1A. In meni njen nastop ni bil pač na nivoju drugih. Koliko lahko primerjaš petje in ples, bi lahko pol cel show spremenili, ker so tekmovale skupine s pevci.

 241. NoMercy pravi:

  me zanima, če se je kdo od “šinfarjev” kdaj prijavil na kakšno tekmovanje?
  Recimo vsaj v lulanju v daljavo za prvaka bloka, ulice?
  Meni ti “šinfarji” delujejo kot prizadeta bitja, ki jih je strah pogledati skozi okno, da jim kdo, ki ga vidijo ne ogrozi njihove samopodobe :)

 242. lily pravi:

  Glej, to je samo moje mnenje in ga izrazim, ne šinfam, ker sem Slovenec in moram. Če bi zmagal kdo drug, bi bila zadovoljna (no ja, razen če bi Fanika ali pa Tina bi bilo tudi čudno). Saj imaš večinoma prav … Res je tudi, da Lina lepo poje – za otroka, ampak pravim, da je moje mnenje, da si zmage ni zaslužila. Pač zmagala je zaradi čustev ljudi. To je na kratko povedano, kar si mislim. Naj zmaga, kaj hočem, pravično pa ni.
  Neka posebnega pomena linki nimajo, dokažejo pa da so otroci, ki so od Line veliko boljši, ne glede na to, kje živijo. Amen, konec debate, ker se mi ne da več. Itak ne tebe ne mene ne bo nihče prepričal o nasprotnem in te nimam namena prepričat, samo povem, kar mislim o tem.

 243. PT01 pravi:

  Jaz se ne strinjam s kakršnimkoli pljuvanjem po forumih, ima pa AndrejM veliko prav, oba imava punčke v vrtcih. Ko imaš enkrat svoje otroke živiš drug svet, drugo življenje, druge prioritete. Jaz si v svojem primeru ne bi želel tega za svojega otroka, že zaradi vse gnojnice ki se jo zliva zdaj po forumih in med ljudmi. Prav tako pa bo še čas, saj mora človek imeti pred sabo nove izzive in je včasih po takem vrhu težko najti pot kam naprej.

  Vsekakor Lina je nekaj posebnega, Maja prav tako, žal se ji finalni večer ni poklopil (kot pravijo športniki včasih), Alen je tudi dober (s stališča interpretacije in načina petja se mi zdi zastarel, ima pa lep glas in z lahkoto poje), Maestro so bili vrhunski, da ne vem kaj bi si še lahko izmislili za svojo točko, Tina Drole pa poseka vso narodnozabavno sceno z vokalom.

  Mogoče bom še večkrat napisal – želim si še takih multitalentov na TV namesto posiljevanja z multipraktiki!!!

 244. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, kot sem že povedal, če je lahko Alen pel tako zelo dobro, navsezadnje tudi Peter, je jasno, da je bilo z ozvočenjem vse super. Fanika je slabo pela že v polfinalu, Sanjo je očitno zdelala trema, čeprav se še vedno sprašujem kaj je šlo narobe, saj sem prepričan, da je dobra pevka, Maja pa je odlično pela le uvodni počasni del, potem pa ni bila kos nalogi. Kljub super vokalu.

  Papir, stvar okusa, prav za Alena so mnogi namreč rekli, da je imel zanič nastop, ne glede vokala, ampak glede same pojave na odru. Jebat ga, ljudje so si različni.

  No Mercy, nisi slabo povedal.

  Lily, le to bom še dodal, pa kaj če so drugi otroci iz linkov boljši, saj jih ni bilo na istem odru z Lino. Po tej logiki lahko pripneš tudi pevke, ki so boljše od Maje, od Alena in od Petra, pa plesalce, ki so boljši od Maestro. Le zakaj, ni potrebe, važno je kdo je bil na našem slovenskem odru.

  PT01, prepričan sem, da v svojem otroku, če bi imel nek velik talent, le tega ne bi zatrl. Le zakaj bi ga? Kljub možnim slabim učinkom. Po tej logiki ne bi nihče nič naredil, saj vedno obstaja možnost, da gre kaj narobe. Isto velja za fuzbal, igranje klavirja in še kaj. A sina ne bi vpisal v klub pri desetih, če bi videl kako hudičevo dober je? Bi, brez skrbi.

 245. :) pravi:

  ehh, sam veš, da nisem najbolj vesel, da je lina zmagala … pa vseeno zmagala je in pika. zakaj še nekateri tri dni po tem o njej, nimam pojma … konec je šova! :) … škoda za Majo, ona je res pravi talent … in čeprav bo iz sebe zagotovo naredila zvezdo … bi ji vseeno pasala titula ” naj talent ” … mislim, da si ga je zaslužila, ampak res res zaslužila. prej bi lahko govoril čez cel šov, ki je res beden, da se je že končal … izbrali smo talenta talentov po 2 nastopih! haloo, prosim?? in ” baje ” zaradi svetovnega prevenstva … nevem zakaj? kajti on ki bi gledal fuzbal bi gledal fuzbal, on ki pa bi gledal talente, bi gledal talente … saj je ista tv hiša… tak da, meni je šov bolj zgrešen in miselnost, da izbereš zmagovalca v tako kratkem času … kot pa zmaga Line … poleg tega pa sem izgubil svoj ponos, heehe in sem iziju dolžn paket orbita :) … uglavnem, ko ti bo zasmrdelo iz ust, ko boš ravnokar pojedel čebulo ali ko se boš hotel kušvati z svojo Malino … povej, dobiš paket :D

 246. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, POP tv skrbi za rejtinge, to ni TV SLO, ko jim je vseeno, če kaj pade, in zato je jasno, da niso hoteli v konkurenco s fuzbalom.
  In ne, prijatelj, orbit bom vzel samo zato, da končno vidim kdo se skriva za tem nikom :)

 247. :) pravi:

  ja ja, skrivnost je kur*a :) … sicer si me pa že videl, tudi pozdravil in tudi šopal muziko iz ax pred našo hišo :) … tak da, popolna tujca pa le nisma ;)

 248. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To si že povedal, ja, ampak nisi pa povedal kdo si :)
  No, ko me prime za orbit, bom končno izvedel to veliko skrivnost :)

 249. lily pravi:

  Smeško, taka je licenca, niso naši predčasno končali zaradi fuzbala, samo tajmirali so oddajo tako da konča pred njim. Pametno.

 250. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, nekdo zgoraj je rekel, da je po licenci tako, da vsak teden izpade en finalist in da oddaja traja veliko dlje.

  To pomeni, da so naši zaključili na tak način zgolj zaradi fuzbala.

  Pametno v vsakem primeru glede rejtingov.

 251. smoger pravi:

  Edina stvar, ki me še zanima v zvezi s SHIT je…zakaj niso objavili št.glasov ? Baje tudi v Koloseju ne povejo kolko kokic prodajo na leto…Mulder…

 252. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni to ni jasno. V bistvu nikomur ni po moje.

 253. fly pravi:

  št. glasov – are u nuts – da si pol lahko izračunamo, da je glasovanje pokrilo celo produkcijo, glavno nagrado, + tax = pa še čisti dobiček imajo? kot pribito. saj res niso neumni :)

 254. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot da ne vemo, da je tako. Saj menda ne mislimo, da je klicalo 5 ljudi in da so v minusu :)

 255. :) pravi:

  lily@izy – kaj ti če rejting, če je oddaja izgubila tisti svoj čar … čar, vzdušenje ko bi vsak teden videl kaj novega, novo odpeto pesem, nov ples in enega tekmovalca, ki izpade … to je velika napaka, pa ni važno na rejting … kako jimm lahko pade rejting, če je to ista tv hiša? ka bo pop tv jezen na a kanal, ker bomo vsi pubeci v slo gledali fuzbal? ja vse stare mame, punčke in ženske bi gledale pa talenta … pa še jst bi poškilil nastope, ker koneckoncev so me zanimali samo nastopi in ne šov kot šov … izbrati zmagovalca po 2 nastopih je pa največja izmišljena bedarija … kot da so s tem pokazali vsi kaj premorejo … kot, da nas nebi Maja spet očarala nasledni tedn z eno boljšo, pametnejšo izbiro pesmi … mogoče bi alen potrdil, da le ni nek kvazi toše … mogoče bi Lina spet zaprla večini usta itn. itn. … mislim da je ves čar takšnega šova, da ta traja in traja … da se lahko resnično prepričamo kdo za vraga je najboljši talent v državi … tak da, kdo je zmagovalec vemo to je Lina … a če želim še kdaj gledati takšen šov v slo? ja če bo po istem kopitu – ne hvala.

 256. ajda1 pravi:

  Na eni radijski frekvenci, ne vem sicer katera postaja je bila to, sicer pa ni pomembno, je bilo rečeno, govoril je psiholog, da bi bilo dobro spremeniti pravila in bi smeli nastopati le starejši oz 15 let stari. Ne vem, če bo tak predlog sprejet, ker bi s tem naredili krivicu nekomu, ki v času prijave še ni dopolnil 15 let, karikiram malo, drug dan pa bi bil itd. itd. in zakaj ne dopustiti tudi mlajšim od 15 let, zakaj bi bila tu ena pravila, ki bi si jih oz. so si jih izmislili psihologi. Glede Line pa mislim, da sta tu najbolj pomembna starša in kolikor sem ju imela priliko videti, oz. slišati, kaj sta izjavila, mislim, da imata zdrav odnos do vsega tega, kar se okoli njunega otroka dogaja in da sta lahko tudi pričakovala, da bo Lina zmagala. Če bi se bala, da temu ne bo tako, bi deklica ne nastopala in druga stvar pa je, nas gledalce bi prikrajšali za vse tisto, kar nam je dala in pokazala. Sem jo gledala tudi na 24ur, ko je suvereno odgovarjala na novinarkina vprašanja, čeprav je bila novinarka malo nestrpna in pozabila, da ima v gosteh 7-letnega otroka, potem ji je kar ona polagala besede na jezik, Lina pa je odgovorila tisto, za kar je smatrala, da je potrebno. Upam, da se bo pomp okoli tega ali je prav ali ne, da nastopajo otroci, četudi gre za čudežne otroke, polegel in da nas bo drugo leto razveseljeval še kak mali talent. Aja, na Matija smo pa kar pozabili? Njemu je malo manjkalo pa bi prišel med 10 finalistov, o njemu pa ni bilo toliko govora. Morda zaradi njegove “primernosti” sedmim letom? Kaj vem:).

 257. lily pravi:

  Ja, zakaj je pa potem v VB enako kot je bilo pri nas??

 258. lily pravi:

  Ali so tudi tam pohiteli zaradi fuzbala? Ne vem, če res.

 259. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, veliko ljudi ne glede tujih šovov, saj jih ne vrtijo nikjer, tako da se s tem niso obremenjevali. Gledanost je bila rekordna, tako da ljudem ni manjkalo ničesar, verjemi. Če sem iskren, bi se meni izpadanje vsak teden vleklo predolgo časa. Morda najboljših pet, ampak vsak teden eden pa, je pa bilo to pri Net TV na tak način, le da ni bilo toliko predtekmovanj, če se ne motim, pa še samo pevci so bili.
  In kot sem že rekel, po moje nima veze kaj bi kdo pel in fušal, ljudje so si izbrali favorita ne glede na nastop v finalu. Bodi prepričan. A misliš, da kdo zdaj ni glasoval za Faniko, ker je slabo odpela? Ni variante, itak da je, ker mu je bila všeč že prej. Isto velja za Majo, nema veze, če je odpela slabše ali če bi bolje, še vedno bi zmagala Lina.

  Ajda, govorilo se je, da je jokal in da je žirija grozna, ker je to dovolila. Če bi šel v finale, bi verjetno govorili še bolj. Je pa res, da njegova zvezda ni zasijala tako zelo kot Linina, saj ni imela take vrste nastopov. To pomeni, da ni bil tako zelo aktualen za take debate.

 260. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, nimam pojma, morda tudi, ker če se ne motim, sta bila lani v finalu samo Susan Boyle in Diversity. Vsi ostali pa so izpadali prej.

 261. :) pravi:

  lily – siiigurno verjemi, da so pohiteli zaradi fuzbala! verjemi … pač, tudi talent nemore kunkurirati fuzbalu … ampak sej ni važno … bolje bi sigurno bilo, da je vsak teden en velik šou na tv, po katerem nekdo izpade … izy, nevem če se lahk strinjam s tem, da če bi Maja odpela, nevem etto james v finalu, da bi še vedno zmagala lina … ravno fora vsega tega je, da so ljudje glasovali na bazi zadnje oddaje in ne vseh treh nastopov skupaj … ker kar vidiš, zato tudi glasuješ …

 262. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne bo držalo po moje, folk je glasoval za svojega favorita, pa če bi favorit na odru spal :)

 263. ajda1 pravi:

  Zato bi pa bilo fajn, da bi nam postregli s statistiko, koliko jih je sploh glasovalo, koliko za koga do finala in po nastopih v finalu. No, to so pobožne želje;), a bilo bi sigurno zanimivo. Verjetno je res, da zadnji nastop ni bil odločilen za glasovanje, čeprav se je lahko v tistih minutah marsikaj spremenilo. Ne vem sicer kako je to v drugih državah, če to objavijo oz. povedo.

 264. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na facebuku so bili neki glasovi oboževalcev, največ jih je imela Lina, sledili pa so Maestro. Pred Majo je bil tudi Vode.
  Je pa res, da so doma za Lino največ glasovali starejši, za Majo pa mlajši, tako vsaj menim.

 265. Rado Rado pravi:

  Podatki s Faceboka nimajo absolutne vrednosti, ker različne starostne skupine različno pristopajo nanj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !