Zbogom, Dennis Hopper, care, zbogom Gary Coleman, faca

30.05.2010 ob 00:47

Dennisu Hopperju sem malo nazaj voščil za rojstni dan in zapisal tole:

“Gospod Hopper danes praznuje 74 let. Ker zadnje mesece bije strašen boj z rakom na prostati, ki se mu je razrasel po celem telesu, me je vedno znova strah klikati na svetovni splet, saj se zavedam, da bom slej kot prej zagledal novico o njegovi smrti. Tip je legenda, kultni filmski upornik, ki je leta 1969 s filmom Easy Rider na novo napisal zgodovino Hollywooda. Stavki, da se je film snemal sam, ker so bili vsi nenehno zadeti, so seveda ponarodeli, slab sprejem njegovega naslednjega režijskega projekta z naslovom The Last Movie pa je seveda dokaz, da je bil preveč nor za filmski biznis. Kot igralec je bil večkrat odličen, večkrat pa zelo slab, kar je jasno, saj je filme štepal kot po tekočem traku. Še posebej v osemdesetih in devetdesetih, ko jih je posnel skoraj sto. Sam se ga najbolje spominjam iz filmov Rebel Without a Cause, Easy Rider, True Grit, Blue Velvet, Hoosiers, Apocalypse  Now, Rumble Fish, The Osterman Weekend, Flashback, Chattahoochee, Paris Trout, Red Rock West, True Romance, Boiling Point, Speed, Waterworld, The Last Days of Frankie the Fly, Jesus’ Son, Land of the Dead in Elegy. In seveda kot režiserja filmov Colors in The Hot Spot.”

In zdaj je odšel, za vedno. Po hudem boju z rakom, ki ga je spremenil v živega okostnjaka. Predlagam, da se nehajo snemati tudi ameriški film. Bilo bi logično, saj je odšel poslednji upornik, poslednji igralec in režiser z jajci, ki je konec šestdesetih na novo izumil ameriški film. In če umre izumitelj, je prav, da preneha obstajati tudi njegov izum, še posebej, če ga je hotel tudi sam končati sredi sedemdesetih, ko je posnel film z naslovom The Last Movie. 

Gospod Hopper, imeli ste prav, they blew it.

Smrt Garyja Colemana, nekdanjega zvezdnika serije Diff’rent Strokes, ki je včeraj nenadoma umrl za posledicami možganske krvavitve, me je prizadela tudi zavoljo dejstva, ker sem ga malce nazaj gledal v filmu Midgets vs. Mascots, kjer se je norčeval iz svojega finančnega stanja in težav s kariero, kjer mu zadnja leta ni šlo preveč dobro. Umrl je star 42 let, kar je srhljivo malo in tudi zato še bolj šokantno. Najprej sem ujel novico, da je v kritičnem stanju in upal, da se bo pobral, potem pa so nekaj ur kasneje sporočili, da je umrl. Škoda, no, poba je bil del moje mladosti.

 

2 komentarjev na “Zbogom, Dennis Hopper, care, zbogom Gary Coleman, faca”

  1. smoger pravi:

    OMG

  2. Animirani maraton « IZTOK GARTNER pravi:

    [...] pozabimo dobro finto tuljenja skozi pesem, toda narejeno tako, da prime in navduši gledalca. Plus Dennis Hopper v svoji zadnji vlogi, plus pestra zvezdniška ekipa, kjer se v koži zaljubljenih volkov odlično [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !