Evrosong 2010: Finalni večer

29.05.2010 ob 22:58

Oba polfinalna izbora sta me presenetila z nekaj dobrimi in za Evrosong neobičajno kvalitetnimi songi, kjer je kič prvič nadomestila glasba. Da so recimo Hrvaška, Malta in Makedonija ostali zunaj, je grda krivica, ki je ne razumem povsem, pa četudi pravijo, da je Evrosong še vedno le politična kuhinja. Ostale pesmi, ki so šle v finale, so v bistvu okej, seveda z nekaj izjemami, ki pač morajo ujeti kič in poanto te prireditve, ki ji je šov in bistvo itak speljala Lady Gaga, če smo iskreni. Jp, to, kar je bil nekoč Evrosong, je sedaj Lady Gaga, kar pomeni, da je Evrosong ubral malce drugačno taktiko in morda nekoliko razočaral svoje najbolj zveste privržence, kjer je tudi ogromno gejev, ki letos prav tako ne bodo orgazmirali.

Dovolj filozofije, gremo h glasbi:

 1. Azerbajdžan, moja favoritka iz predtekmovanja, za katero držim pesti tudi danes. Poleg Hrvaške, ki je žal izpadla, je tole najbolj kvaliteten komad celotne prireditve, če me vprašate za mnenje. Punci je ime Sofura, stara je vsega 17 let, poje kot Beyonce in Leona Lewis, zgleda pa kot Miley Cyrus, kot sem povedal že v enem izmed prejšnjih zapisov. Samozavesten in dodelan nastop, kapo dol.
 2. Španija, prva izmed štirih držav, ki so se v finale uvrstile že prej. Cirkuška pesmica s cirkuško koreografijo, simpatično, poslušljivo, a nič več kot to. In dali so mu še eno možnost, saj ga je pri prvem nastopu zmotil nek gledalec. Pesem ni slaba, a še vedno mi ne potegne v pravem pomenu besede, pa četudi imam občutek, da bi pasala v kak film Pedra Almodovarja.
 3. Norveška, skandinavski Marko Vozelj. Balade so mi ponavadi všeč, toda tale je bila kljub okej vokalu precej dolgočasna.
 4. Moldavija, isti občutek kot prvi večer, pač tipična dance štanca, podložena z ravno prav kičasto koreografijo, ki jih publika Evrosonga obožuje. No ja, vsaj nekoč je bilo tako, kar pomeni, da so letos eni redkih, ki premorejo tako živahne barve in make up, ki ga lahko nosiš tudi za pusta.
 5. Ciper, zame ta pesem ni presenečenje, saj je dobra in zelo spevna. Poba je pač ciperski Justin Bieber, no ja, eden izmed bratov Jonas, ravno prav pocukran, da je všeč pridnim dekletom, in z dovolj dobrimi pevskimi sposobnostmi, da ne fuša. Skratka, povsem dober nastop. 
 6. Bosna in Hercegovina, še vedno me ne prepriča, niti malo, neatraktiven rock komad, ki bi ga Bon Jovi zavrnili že leta osemdeset.
 7. Belgija, evo ga, John Meyer in še ena izvedba pesmi Walking in Memphis, na katero bi bil ponosen tudi Marc Cohn. Preprost in zelo učinkovit nastop, ki mu držim pesti.
 8. Srbija, Milan Stanković, kralj frizur, z glasbo Gorana Bregovića, ki bi jo odlično zapela tudi Severina, kot sem že zapisal. Jp, Stanković ima tako kul frizuro, da bi lahko v vrtec poslal tudi Justina Bieberja.
 9. Belorusija, evo ga, Raay iz naših Turbo Angelsov. Pesem mi je bila všeč že v predtekmovanju, kljub temu, da je pocukrana, mi sede na dušo, zato podpiram tudi krila na pevkah, ki so v kontekstu balade in zgodbe.
 10. Irska, še ena lepa balada, za katero sem navijal že v drugem večeru. Jebat ga, od nekdaj mi izven hip hopa sede lagani pop, kjer so tokrat dobro učinkovale tudi “braveheart” piščali.
 11. Grčija, drži, ko tele postavne pubce zagledajo ženske, lahko rečejo le: “Opa.” Drugače pa mi pesem kljub žurka ritmu ne potegne. Jp, ko smo Grkom tudi Slovenci dali denarno pomoč, bi prav tako morali reči: “Opa.”
 12. Anglija, spomin na čase, ko je raztural Rick Astley, ki bi ga na odru videl veliko raje od tegale mladiča, ki me ni uspel prepričati. Tudi zaradi fušranja na koncu pesmi.
 13. Gruzija, najboljši vokal prireditve in pesem, ki je moj glas dobila že v predtekmovanju. Plus plesalci, ki bi jih v skupino Total Knockout kot za šalo vzel naš Ricky.
 14. Turčija, čeprav ne padam na rokovske pizdarije, mi je tale pesem všeč, saj je narejena dobro in dovolj karizmatično, da potegne čez meje svojega konteksta.
 15. Albanija, albanska Alenka Godec, ki me je kljub dance štanci pozitivno presenetila že v prvem večeru. Povsem okej komad.
 16. Islandija, neupravičena uvrstitev v finale, kljub podlagi, ki bi ji lahko naredil tudi David Guetta. Tečna pesem, kjer si bom še enkrat dovolil malce nesramnosti in zapisal, da bi lahko pevka sedla na vulkan in preprečila izbruh, če je že ravno iz Islandije, mar ne.
 17. Ukrajina, čisti safer, naravnost iz filma Twilight, kjer bi se vanjo brez dvoma zacopal Edward Cullen. Vokal je super, toda tak imidž in poza, no ja, statement, mi ne potegneta najbolj.
 18. Francija, najbolj žurerski komad prireditve, še en Coco Jambo in miganje, ki ga je brez dvoma oponašala cela dvorana. Kul komadič, za dobro voljo in sprostitev.
 19. Romunija, Toni Cetinski in Shania Twain, ki sta povprečno štanco nadgradila z odlično interpretacijo in karizmatičnim nastopom. Pesem mi je bila boljša kot v prvem večeru, še vedno pa me moti beden refren.
 20. Rusija, hladen sem ostal že v prvem večeru, verjetno zaradi polomljene angleščine, ki pa jo, to pa moram priznati, spremlja lepa melodija.
 21. Armenija, pesem “perzijske princese” sicer zveni dosti bolje kot v predtekmovanju, toda punca še vedno ne poje dovolj dobro, da bi si zaslužila finale.
 22. Nemčija, kot da bi Lily Allen odpela pesem Bjork, ali kot da bi Bjork prisilili, da mora odpeti pesem Lily Allen ali pa Pixie Lott. Na kratko, super pesmica, ki ji držim pesti.
 23. Portugalska, moja favoritka iz polfinala, lepa, res lepa baladica, kjer ne moti niti to, da ni v angleščini.
 24. Izrael, jp, to je tisti lepi deček, ki bi ga posvojile vse mamice, in ki je malce zafušal v predtekmovanju. Boljše od Norvežana, a vseeno nekoliko dolgočasna baladica, ki jo je poba na koncu spet malce zafušal, kar je škoda.
 25. Danska, kičasto in osladno, a vseeno dovolj spevno, da ne ugasnem televizije. Če ne bi dodali malo rokerskega rifa, bi šlo za enega redkih tipičnih Evrosong komadov, ki jih danes skoraj ni več.

Moji favoriti: Azerbajdžan, Ciper, Belgija, Irska, Gruzija, Francija, Nemčija, Portugalska

Rezerva: Srbija, Belorusija, Izrael

Vmesni komentar:

Niti enega glasova ne bi dal Islandiji, Norveški, Danski, Rusiji, Armeniji, Moldaviji, Bosni in Hercegovini in seveda Angliji, ki je imela daleč najslabši komad prireditve. Če moram po izpadu Hrvaške in Malte izbrati najboljšo pesem, stavim na Azejbardžan, ki mu sledijo Nemčija, Francija in Portugalska. Prav tako kul so seveda Gruzija, Belgija, Irska in Ciper, nič pa ne bo narobe, če bi zmagali tudi Srbija in Belorusija. Moji najdražji so poleg Grkov všeč še Azejbardžan, Francija, Izrael in Nemčija, kar pomeni, da se ne strinjava le pri Grkih, ki so pač “opa” in nič drugega, če me vprašate za mnenje. Nastopi so minili hitro in tekoče, tretja voditeljica pa mi čedalje bolj vleče na Juliette Binoche. Dejansko dobre pesmi, no ja, vsaj polovica njih, kar je vsaj zame lepo presenečenje. In šov, o katerem lahko v Sloveniji le sanjamo. Jebat ga, Slovenija je pač dežela, ki še vedno nima pojma kaj je poziranje na odru, kaj pa nastop na podelitvi Prešernovih nagrad. In zato smo tam, kjer smo. In tam, kjer bomo za vedno. Pač na stopnji narodnozabavnega rocka, ki potegne na povprečnih vaških veselicah.

Glasovanje:

 • Presenečen sem nad točkami za Dansko, ki je imela dejansko slabo pesem, toda kot sem že povedal, bila je edina, ki je nekako ohranila melodijo tipičnih evrosongovskih pesmic iz preteklosti.
 • Vesel sem, da gre Belgijcu dobro, saj je imel super pesem.
 • Joj, je smešno tole kolegialno glasovanje, ki ga države iz istih blokov furajo že od nekdaj.
 • Pa dobro, da lepe točke dobiva tudi Azerbajdžanka, ki je za Evrosong vendarle nekoliko premoderna.
 • Odlično gre za Nemčiji, ki lahko na koncu celo zmaga, kar bi bilo prav okej.
 • Presenetljivo visoko pa so Turki, za katere sem bil prepričan, da so preveč divji za ciljno publiko Evrosonga. Očitno so v igri geji, ki jih je navdušil glam rock imidž.
 • Itak, Slovenci so glasovali za Dansko, kar je jasno, saj smo na Evrosong poslali Kalamare in Žlindro. Bedno, res, še ko glasujemo smo kmeti.
 • Portugalski gre zelo slabo, kar je škoda, saj so imeli lepo baladico. Pa Cipru tudi, kar mi prav tako ni kul, saj poba ni pel slabo.
 • Solidno gre tudi Franciji, za katero pa sem vseeno pričakoval malce več navdušenja.
 • Azejbardžan popravlja svoje točke, kar je zelo dobro, saj gre, kot sem že povedal, za najboljšo pesem celotnega šova.
 • Zelo visoko je tudi Romunija, kjer je tečen refren rešila odlična interpretacija in še boljša scenografija, kjer sta se pevec in pevka znašla več kot prepričljivo, tudi zavoljo dobroh vokalov.
 • Srbiji ne gre najbolje, pa četudi je bila pesem dobra, očitno zaradi preveč mehkega pevca, na katerega mestu bi tudi sam raje videl kakega mačota, recimo Željka Joksimovića.
 • Turčiji gre res presenetljivo dobro, kar dokazuje, da se okus Evrosong publike spreminja. No ja, če so lahko zmagali Lordi, lahko zmaga vsak, mar ne.
 • Tudi Armenka preseneča, saj je imela slab vokal, a očitno dovolj zanimiv stas za moške glasovalce, ki so jo pač gledali z zamaški v ušesih.
 • Eva ga, zmagala je Nemčija, kar je okej, saj je bila zelo všeč tudi meni. Poleg Azerbajdžana je bila moja favoritka.
 • Punci je ime Lena, stara je 19 let, ta hip pa je postala zmagovalka novega Evrosonga. Čestitke in vprašanje: “Ali moram peti ta hip?” Ne, Lena, lahko poješ tudi jutri :)

Jp, Slovenija je v predtekmovanju zasedla 16 mestu, kar je nasmejalo celo Andreja Hoferja.

 

149 komentarjev na “Evrosong 2010: Finalni večer”

 1. aljaž pravi:

  iztok, jst ti predlagam da se že zdejle psihično pripraviš na komentarje simone rebolj! xD

 2. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Aljaž:

  Hahahaha … Upam, da je pripravljena, jaz sem na broju.

 3. Matic pravi:

  Aljaž, ne samo on, ampak bralci njegovega bloga se tudi moramo pripraviti…

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Safura je seksi in energična. Odlično je izvedla. Lu bi rekla, da ji šli vsi kocina pokuncu … hehe …

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Fak, Gartnerju sem spol spremenila.

  Španija je brez veze.

  @Matic:

  A ni simpatično malo poklepetat.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aljaž, počutim se kot v filmu Misery, malo strašljivo postaja vse skupaj. Nimaš kaj, gospe je očitno dolgčas, pa še nekje si mora delati reklamo za svoj blog :)

  Matic, upam, da boste zdržali :)

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Ja, valjda, da mi je dolgčas. Te prireditve so vse prepočasne zame, prijatejev, ki bi to radi gledali skupinsko kot fuzbal, nimam, pa tudi nočem, ker bi me govorjenje motilo. Tole je idealka.

 8. David pravi:

  No, evo, še jaz se bom malce oglaševal na tem blogu. :D

 9. David pravi:

  in spet sem v moderaciji …. pič…(pip)…erno!

 10. singlewhitefemale pravi:

  Ja, se bom pa še jaz pridružila komentiranju, ker je pač tako naneslo, da nisem v domovini in nimam s kom komentirat v živo, čeprav to ponavadi gledamo skupi s frendi ob pivu in imamo sočne komentarje!
  Zaenkrat se kar strinjam z Iztokovimi komentarji, čeprav meni tudi norveški Marko Vozelj (tudi jaz sem dobila najprej to asociacijo) ni bil napačen…
  Aja, drugače pa je men prav všeč, da Simona zraven komentira! A ni veliko bolj zanimivo, kot pa da bi brali samo, kako se vsi strinjajo z Iztokovimi komentarji?

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, ne pizdi, v moderaciji si manj kot minutko, potem pa si v etru kot ostali. Piši o Evrosongu in ne zgubljal cajta z nepotrebnimi komentarji.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Srbin je bil pa v finalu neprimerljivo bolj v formi kot v polfinalu. Super.

 13. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Oh, super, singlewhitefemale (i like your nickname … hehehe) in David. Tale moderacija je pa res zoprna v tem primeru.

 14. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ne vem, kako so lahko ti metulji prišli v finale. A nimajo pesticidov … eeeeh … zdaj pa še Irska v enakem slogu za Lado Leskovarja in vse oboževalke iz prejšnjega stoletja. No, ja, medgeneracijska prijaznost mora bit vsaj na Eurosongu … hehe ….

 15. xy pravi:

  Ja, tile metulji so obupni! Sem morala kar zamenjati kanal.

 16. medsimona pravi:

  Mislim, da se bo srbska pesem znala kar visoko uvrstit, ljudje si ga bodo zapomnili (frizura pripomore k temu), pesem pa tudi ravno prav pritegne, všeč so mi še Ciper, Norveška in Belgija, ki pa niso stavile na šov, so pa lepe pesmice, ki bi jih tudi izven Eurosonga z veseljem poslušala

 17. David pravi:

  Sem strogo proti uporabi pesticidov, zadevo bi bilo potrebno opraviti “ročno”, :lol:

 18. xy pravi:

  Na Evroviziji bi morali dati podnapise pesmim, ki se pojejo v materinščini. Tako bi še negovorci tega jezika vedeli o čem pesem govori in bi mogoče kakšna država dobila več (ali pa manj) glasov.

 19. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Medsimona:

  Uau, i like your nicknamen too! Srb zna zasekat in res je dobro sfural nastop, ima pa, kar se melosa komada tiče, močno konkurenco v Grku, ki je naredil še več hrupa. Mačo verzija Stankovićevega Ovo je Balkan … hehe ..

 20. Vanja1 pravi:

  Do sedaj, je z naskomom nabolj bedna pesem bila prav Grška.

 21. singlewhitefemale pravi:

  Srbija je kr neki,pač nisem fen njihove narodnokompovane al kaj je že ta zvrst..
  Postavni Grki?? Not my cup of tea…drugače pa, če sem lahko malo politično nekorektna, bi bilo boljše za Grke, da bi denar, ki so ga namenili za Eurosong, raje dali v svojo izpraznjeno državno blagajno… :)

 22. Sinnaia pravi:

  Safurin nastop sem ujela le proti koncu, se mi je zdelo, da je precej fušala.

  Sicer mi je simpatičen nemški komad, me zanima, kakšna bo izvedba na odru.

 23. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, tale ingliš skulboj naj se čimpreej reši Kylie Minogue vpliva. Res, no. zdaj še metuljem odpuščam.

 24. medsimona pravi:

  meni pa je irska pesem čudovita (lepo odpeta, klasično romantična, dovolj privlačen refren), pevka mi je pa malo manj všeč, predvsem je zgrešila z barvo in modelom obleke. Grka pa ne maram, zgleda mi kot nek diktator, pesem pa agresivna štanca, edino ognjemet je bil kul. Britanec me ni pritegnil, neškodljiva pesem, lep nasmeh, to pa je vse.

 25. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Safura ni nič fušala. Te grške fore tudi niso niti najmanj po mojem okusu, ampak imajo veliko veliko privržencev po svetu, ki komaj čakajo, da se ga nažgejo ravno na take komade, tako da …

  In ja, jaz tudi najbolj čakam, kako bo izledal nastop simpa Nemke.

 26. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Uau, zelo zelo lepa pesem Gruzije. Na drugo poslušanje še lepša kot prvič.

 27. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ekola, Turčija! To je pa moj najljubši žanr, ampak se mi vseeno ne zdijo najboljši, ampak zelo dobri.

 28. xy pravi:

  Do sedaj mi je turška še najbolj všeč, vsaj ni nek ‘’safr”.

 29. Vanja1 pravi:

  Meni je do sedaj tudi bila najbolj všeč pesem od Azarbajdžana in Gruzije, sledeča me malo spominja. (oz. bridge) na pesem od Monike Pučelj-potiskaš me ob tla.:)

 30. singlewhitefemale pravi:

  Evo, men je Turčija tut super. Itak sem jaz za rock, ampak vseeno, tale komad sploh ni slab, pa še Turčija se mi je nekak prikupila z njim, da je enkrat za spremebo poslala nekaj druga od tistih prežvečenih štanc!

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, meni pa je bila Gruzijka malce slabše kot v predtekmovanju, še vedno zelo dobra, a vseeno ne tako zelo prepričljiva kot v prvem nastopu.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, metulje pusti na miru, že tako jih je malo :)

 33. David pravi:

  Islandka je pa suha, težko bi jo ročno odstranil. Ne mi zamerit, zezam se, naj mi punce odpustijo.

 34. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Mah, ta štanca od Islandije je nevarna, ker gre vsem v uho.

  Moja favoritka Ukrajinka. Odliiično!!! Ampak je pretemačna verjetno za zmago, čeprav nima konkurence.

 35. David pravi:

  Od nekdaj Ukrajinke kot lepe so slovele. ;)

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, ne ga srat, tale ti zlomi vrat in spije kri še preden rečeš harašo :)

 37. David pravi:

  Simona, Ukrajinka nima šans za zmago.

 38. David pravi:

  Francozi so mi všeč…

 39. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Ukrajinke so lepe za popizdit, zato jih pa toliko tako žalstno konča na tem morbidnem grdem svetu.

 40. xy pravi:

  Francija mi je simpatična, sploh ne spadajo na evrovizijski oder, ampak so na nek način cool. So bolj za na nogometni stadion. :)

 41. David pravi:

  Iztok, a ti je bila francozinja kaj všeč? Priznaj!

 42. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Mi je pa všeč, da so Francozi pokazali, da je bolje gledat Eurosong in navijat v patritskem vzdušju kot gledat fuzbal in poslušat tako debilne komade … hehehe …

  Aha, še romunski hitič za vsako uho.

  @david:

  Ja, seveda nima šans, predobra, ampak s pomočjo žirij verjetno vseeno nekaj več podpore … pa ne mislim na slovensko žirijo … hahaha …

 43. opazovalec pravi:

  Vidim morilka spet operira pri Gartnerju. Ta se je res namenila, da ti odžene bralce!!??

 44. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Mi je pa vedno bolj všeč tale Rus. Počasi se ti zavleče pod kožo, pa še duhoviti so. Fora s “fotko” je za crknit od smeha. In komot bi pel v ruščini, bi bilo še bolj zabavno. Nevaren!

 45. xy pravi:

  Pri Rusu me je šibek vokal zmotil, kar je bilo izredno očitno na začetku, melodija je pa luštna.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, kaka Francozinja? A niso z ritmi migali samo postavni črnci?

 47. singlewhitefemale pravi:

  Mislim, tile Rusi pa naj se že enkrat naučijo angleško al pa pojjo v ruščini, ne pa da vse skupi ni nič – poje s takim naglasom ,da komaj razumem, za kaj se gre.

 48. David pravi:

  Simona, glede Ukrajink se strinjam, ampak ni kriv ta morbidni svet, temveč “tržišče” oz. debilni pokvarjeni smrdljivi tipi.

 49. xy pravi:

  Ne, še ena punca je bila med njimi, potem si imel pa še eno pevko. :)

 50. David pravi:

  Iztok, oprosti, samo postavno francozinjo sem videl, a so bili kakšni črnci?

 51. David pravi:

  Meni Rus ni bil všeč, krneki

 52. David pravi:

  Uf, Nemka je tudi dobra, mislim tako pesem, kot izvajalko.

 53. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Noro simpatična in luštna Lena z odlično poskočnico.

 54. aljaž pravi:

  meni je nemčija zelo ušeč, samo mal so zajebal styling-pesem je hitra in poskočna, pevka pa je oblečena kot da žaluje za preminulimi starši!

 55. Sinnaia pravi:

  Jaz navijam za Nemko. Meni najbolj všečen komad, bejba ima krasen, poseben vokal, plus neverjetno simpatična mi je.

  In ja, še vedno vztrajam pri tem, da je Safura fušala. ˘-˘

 56. singlewhitefemale pravi:

  Ka naj rečem, js sm že skoz za Nemčijo in upam, da bojo zmagali!!! In ne bom utemeljevala svoje odločitve!!! :D

 57. Sinnaia pravi:

  Portugalski komad je pa totalno brezvezen.

  Ja, meni je tudi nemška pesem že od prej najbolj všeč, ampak nekaj je video, nekaj pa nastop na odru, pa sem na dokončno razsobno počakala do zdaj. In ja, definitivno moja edina favoritka.

 58. Sinnaia pravi:

  razsobno= razsodbo. Ops.

 59. xy pravi:

  Izrael ima tudi lepo melodijo, fante pa dober glas. Pa še lepe zobe je imel. :) )) Razumem pa nič. :p

 60. David pravi:

  Opazovalec – 43, ta morilka je v resnici zelo luštna morilka, kolikor jaz vem, seveda :)

  p.s.
  Židi so zaj…., slabo

 61. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Izraelec ima pa najboljšo, najtežjo klasično balado.

  Ah, seveda zdaj pa še po tradiciji ena abba.

 62. Niny pravi:

  Neverjetno. Meni je pa dojčland smrklja grozno antipatična (skupaj s komadom).

 63. Brisko pravi:

  Evo, menda že deset let nisem glasoval pri Euroviziji, ampak za Leno Meyer-Landrut sem pa moral. Huda je, mora zmagat.

 64. David pravi:

  Jaz pravim, da bo zmagala Nemčija. No ja, upam.

 65. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Hehe … nekateri mi na tako čudne načine izkazujejo brezmejno ljubezen.

  Joooooj, pa ravno Španca moramo še enkrat prenašat. U pm, no.

 66. xy pravi:

  Portugalska mi je bila všeč, dečva ima dober glas. Španska mi je tudi ok, celo razumem o čem poje. :) Nemška pa mi ni všeč in sem jo že večkrat slišala.

 67. singlewhitefemale pravi:

  A mi lahko nekdo pove, zakaj Španija še enkrat nastopa, ker ne zastopim, kaj mi tule v flamščini razlagajo! :)

 68. David pravi:

  xy, ti si brez okusa, ti rečem :D

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Singlewhitefemale, če sem pravilno razumel je med nastopom na oder priletel nek gledalec, kar pomeni, da je bilo več ljudi kot dovoljujejo pravila.

 70. Sinnaia pravi:

  Ker jim je pri prvem nastopu en idiot uletel na oder.

 71. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, najprej hvališ Francozinjo, zdaj pa še Simono Rebolj, kdo te bo resno vzel :)

 72. Analena pravi:

  Tud jaz navijam za Nemčijo. Je pa res da smo letos dobili kar nekaj lepih balad. Aja pa še to, naj nekdo skine tega slovenskega komentatorja. Kako mi para živce!!! Kar prepeva poleg, grrr!

 73. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če lahko komentira Simona Rebolj, lahko tudi Andrej Hofer :)

 74. xy pravi:

  Težko bi rekla, katera bo zmagala, ker mi nobena ne izstopa tako močno, da bi jo lahko za favoritko razglasila.

 75. David pravi:

  Iztok, če bi mene kdo resno jemal, bi to pomenilo, da ima ta svet še nekaj šanse :D

  Glede metuljčkov sem slišal od moje boljše polovice, da so to winksice :D

 76. xy pravi:

  David, nisem, nisem. :D Je pač različen od tvojega. :)

 77. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Okej, najboljši so Azerbajdžan, Bosna in H., Belgija, Srbija, Gruzija, Turćija, Islandija, Ukrajina, Romunija, Rusija, Nemčija in Izrael.

  Meni najboljša Ukrajina in najslabša med najboljšimi Islandija.

  Zaradi babic, ki spremljajo ESC in glasujejo sta zelo nevarna predvsem najboljši zet Norvežan s stereotipno Lado Leskovar balado iz prejšnjega stoletja in Irska s klasiko.

  Na mini evrogartner festivalu pa očitno z največ skupne podpore zmaguje Nemka!!!

 78. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno so bili metulji všeč le meni :)

 79. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  XY, brez skrbi, tudi meni je Portugalska odlična pesem.

 80. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, še na Grka sem pozabila z veliko pijanih feštarskih fenov in starlet, ki bi si z veseljem priviščile en hard kor fuk s tem modelom.

  V bistvu je tliko različnih žanrov in namenov med komadi, da bomo lahko videli, katera generacija in profil ljudi najbolj glasuje. V tem trenutku niti nisem tako slabe volje, če so penzije malo nižje in babice bolj šparajo … hahaha …

 81. David pravi:

  Meni portugalka ni bila všeč. Francozinja je bila boljša :D

 82. singlewhitefemale pravi:

  Ok, jaz navijam za Nemčijo in Turčijo (kdo bi si mislil!) :)
  Drugače pa me ne moti, če posežejo po najvišjem mestu še Ciper, Belgija, Romunija, Danska in Azerbajdžan.
  Aja, drugače pa bi si predstavnika Norveške z veseljem odpeljala domov, pa še peti mu nebi bilo treba! :P

 83. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bohpumagi, a bi že začeli, no. A bo glasovanje trajalo do treh zjutraj, al’ kaj. Nekateri imamo še delo.

 84. xy pravi:

  Za metulje sem bila (negativno) presenečena, da so se uvrstili v finale. No, pa še za kakšno. Moja favoritka je bila Hrvaška, ampak žal punce niso dobile dovolj točk.
  Domnevam, da se bodo za prestol borile Azerbajdžan, Islandija, Nemčija, Gruzija, mogoče Belgija Kar ne pomeni, da so meni všeč :p). Letos je težko teči, ker se nikoli ne ve, kako je glasovala žirija.

 85. David pravi:

  A sem prav slišal, kaj letos ne bo Polesa? Najprej izberejo debilno pesem, potem pa ukinejo še Polesa.

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Menda ja veš, da je Poles zdaj voditelj Talenta. Odlična odločitev, tudi za njegov žep.

 87. Vanja1 pravi:

  xy, tui Ciper in Danska (ki ima tipičen €song komadič).

 88. David pravi:

  in kaj potem, še vedno bi se lahko oglasil

 89. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Najdi mi enega voditelja, ki dela hkrati na nacionalni in komercialni televiziji, daj no, ne ga srat :)

 90. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  A sem vam rekla, da Grki sekajo in posekajo publiko Srbu.

 91. xy pravi:

  Ja, Danska mi je bila že ena kandidatka, ampak nikoli ne veš, kdaj se ljudje naveličajo takšnih tipičnih evrovizijskih štanc in nehajo glasovati zanje. :) Mi pa ni bila fuuuul napačna. :)

 92. xy pravi:

  Pa Grk je bil boljši od Srba, si zasluži več točk od njega. :D

 93. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Okej, babice šparajo penzijo, ampak gospe srednjih let, ki so nekoč norele na abbo pa še vedno težijo z Dansko. Ampak vseeno gre kar v redu.

 94. xy pravi:

  Končno nismo dali Srbiji 12 točk. Pesem si jih ne zasluži. :)

 95. Vanja1 pravi:

  Ne morem verjet, da se Grčija zaenkrat tak dobro drži, najbolj beden komad na € – songu letos, neki hopa, al opa.. krneki.. sploh prav besedila nima.

 96. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  valjda, Slovenci med idioti s plesnivim abba okusom podpremo Dansko. Bljak.

 97. David pravi:

  Danska???

  Nemčija vodi že 6 krogov in beži, beži :D

 98. Sinnaia pravi:

  Simona, se strinjam. Pa saj drugega ni za pričakovati, pač glasujemo za sranje.

 99. xy pravi:

  Je še kak bolj beden komad od grškega – tisti o marelicah, npr. Pa meni še metulji in še kak se najde. :)

 100. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Dragi udeleženci mini gartnerfestivala skupen favorit Nemčija zmaguje!

  Sem pa vesela, da gre tudi Turkom odlično, pa tudi proti Belgijcu nima nič. Za Eurosong tata mata zvišan nivo okusa.

  @sinnaia:

  Ja, žal res ni kaj drugega pričakovat.

 101. singlewhitefemale pravi:

  @Simona:
  itak, Nemčija in Turčija, kot bi sama izbirala… ;)

  @Iztok:
  pa kaj že lahko nehaš enkrat poniževat slovenski narod (katerega del si tudi ti, če se ne motim)! Pa kaj potem, če so glasovali za Dansko, potemtakem je 2/3 celotne Evrope samih kmetov, glede na to, da je Danska na tretjem mestu!

 102. pitija pravi:

  Ne vem, ne vem…čudni cajti,tud v muziki…moj edini in glavni favorit je ISLANDIJA in spet ISLANDIJA……pesem, ki gre v uho,tako kot naš OTO PESTNER z vsem kar naredi,pa čeprav tudi takrat kadar spi….glasbo potrebujemo, ne neko brezvezno dretje in poskakovanje kot pajaci sem in tja…pesem, katero bomo popevali dan na dan, kot Džuli še danes in vedno….ja dragi moji, če je pevka malce bolj okrogla še pa ja ni za odstrel, a te naše suhice,ki se derejo brez vsakega posluha sploh kaj predstavljajo in katero njihovo pesem bomo poslušali še TRIDESET LET…oh ja…okusi smo pač različni, Evrosong in njegovo brezvezno dretje pa je čista kuhinja…to vemo tudi mi na kmetih.

 103. David pravi:

  Simona. Nemčija je že zmagala.

 104. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pitija, kje za vraga si v Islandiji našel Ota Pestnerja?

  Singlewhitefemale, slovenski narod se ponižuje sam.
  Sicer pa moje mnenje, kaj se pizdiš.
  Pa nisem edini, da ne bo pomote, celo tukajle ne :)

 105. xy pravi:

  Tudi sama sem mislila, da bo Islandija višje, ženska je imela res dober glas, so mi kar kocine šle pokonci.

 106. David pravi:

  pitija, ne žali nas kmetov, lepo prosim :D

 107. pitija pravi:

  Hja zmaguje pač država, ki je finančno najbolj močna na vseh področjih od gospodarstva naprej, vsi smo ji podrejeni in seveda samo od nje in njenega sposobnega gospodarstva smo in bomo še dolgo odvisni…..naj zmaga, saj bo tudi nam to zelo prav prišlo, če se ne bomo prej potopili,ko pridemo pri njej na vrsto.
  Naj zmaga, naj zmaga Nemčija…poslušala bom Islandsko.

 108. xy pravi:

  Še najbolj me je ta večer navdušil švedski sporočevalec točk. :) )))))

 109. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bravo Lena!

  Tipičen dokaz, da če je komad dober, ima šanse. Nemci že leta niso dosegli nič, tokrat pa upravičeno zmago.

 110. David pravi:

  Bravo Lena, super.

 111. Vanja1 pravi:

  no, je Hofer reko, kot sem tudi sama pričakovala ,da smo bili v polfinalu 16, al pa 17, no sem kar ugotovila saj smo bili predzadnji 16-ti, kar je bilo pričakovano, saj ta komad ni spadal na ta festival pa povrh še bil beden!!

  Zmagovalna pesem še mi ni nevem kako všeč, morda jo dobim v uho še… Je pa res ,da so mi bile nekatere pesmi veliko bolj všeč.

 112. pitija pravi:

  Iztok…OTO PESTNER je kralj popevke, večnih melodij, kot dunajski kralj valčkov na modri Donavi…..večna sta in vedno bosta…še nekaj biserov je pri nas takih, vendar to več ne sodi med to brezvezno dretje, ki se ji reče Evrosong…živel Evrosong, se vsaj nekaj dogaja in ob tem pozabljamo,da je jutri nov dan z novimi problemi, ki se jim reče, da smo brez denarja za vsakdanji ljubi kruhek…naj vsaj Evrosong traja….

 113. Sinnaia pravi:

  Super za zmago!
  Kok je to eno simpatično bitje.

 114. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @pitija:

  Trapaš kozlarije. Nemčija je bila kljub finančni moči vedno na dnu na Eurosongu, letos je zmagala, ker je pač poslala odličen komad, ki jemoderen in nekaj posebnega.

  @David:

  Ja, super. Gartner s tole moderacijo zavora tok komunikacije.

  @singlewhitefemale:

  Nemčija in Turčija, kaj češ lepšga, še rockerska duša je potešena. Pozdrav!

 115. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pitija, torej trdiš, da se bo tale Islandska pesem poslušala še leta in leta,ker je tako zelo super? Daj no, ne lomi ga, pač navadna dance štanca, ki jo pozabiš že med poslušanjem in ki je ne bi rešil niti Oto Pestner, če ga že omenjaš v nekem čudnem kontekstu, ki ga razumeš le ti.

 116. ajda1 pravi:

  Ni mi jasno, kako je lahko zmagala Nemčija, s pevko, ki je bolj govorila kot pela, momljala, da ne napišem še kaj hujšega. Pesem, ki bi jo dala na zadnje mesto oz. sploh ne spustila v finale. Škoda je, da se Hrvaška ni uvrstila, sem imela pa seveda svoje favorite kot so Azerbejdžan, Gruzija, Ciper.

 117. Nidurun pravi:

  upam, da bodo slovenci po tej zmagi nemcev vsaj na daleč povohali inidie glasbo.

  žal mi je za ruse, meni najljubši. nad bosanci razočaran, zaradi angleščine. ne moreš zastarelega komada v angleščini, helou. očitno babice res rade glasujejo, če sodimo po uvrstitvi danske. zadovoljen tudi z belgijci in turki. hja.

 118. Vanja1 pravi:

  Točke iz drugega polfinala za izgledale takole :

  1.Turčija 118 T
  2.Azerjbajdžan 113 T
  3.Gruzija 106 T
  4.Romunija 104 T
  5.Danska 101 T
  6.Armenija 83 T
  7.Izrael 71 T

  16. Slovenija 6 T
  17. Švica 2 T

  kaj so povedali nekateri o naši pesmi : Pevka Marie Serneholt je pesem označila za shizofreno ‒ ”Človek lahko znori!” ‒, načuditi pa se ji ni mogla niti Lena Philipsson, leta 2004 je na Eurosongu zasedla 5. mesto: “Sploh ne razumem, kdo si je to lahko izmislil. Res bi rada videla to osebo.’

 119. taaš pravi:

  omg kak je laahk taka kraava zmagaala splooh pet nezna niti niič no
  še musko je feejkala…* hoodit sploh nezna u petkah ..*
  ko poje sam goovori sploh zle na koonc kak pa je zapela..?
  še angleešk neznaa no

 120. Vanja1 pravi:

  …pa morda še to , med nastopom Španije je na oder vdrl Jimmy Jump(njegovo umetniško ime za to početje), ki je že zelo znan po tem iz nogometnih igrišč, od finala lige prvakov, tenis, v formuli ena itd.. http://www.youtube.com/watch?v=o0l9n_58trY

  Tolko pač, za zanimivost…
  http://www.youtube.com/results?search_query=jimmy+jump&aq=f

 121. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Še eno čestitko Gartnerju za tale minifestival, na katerem je skupen favorit sodelujočih celo zmagal. Luštno je bilo.

  Lahko noč.

 122. lily pravi:

  Vesela sem za Nemčijo. Punca je lušna, simpatična, dobro postavco ima, njen glas, način petja in pesem sama pa so mi kot mix Lily Allen, Kate Nash in Keshe. Šla mi je hitro v uho, na prav poseben način se je usidrala vame.

  Islandija tudi meni ni bila všeč. Najbolj je bilo narobe, da se pevka ni skladala z dance komadom.

  Za Srba sem mislila, da bo višje, Grki pričakovano (nad njim), Francozi tudi kar v redu, čeprav komad je res fuzbalerski in ni za Eurosong. Mogoče je zažgal, ker se ravno približuje svetovno. ;)

  Uno s pesmijo o marelilčni koščici bi pa samo ostrigla. :)

  Na splošno se je kvaliteta letos nekam dvignila. Drugih se ne spomnim toliko. Aja, Izraelec je bil cute, Norvežan tudi. ;)

 123. Morant pravi:

  Sem kar vesel, da je zmagala Nemka. Nenarejena in z dovolj všečnim (indie?) komadom.

  Pa še ko je odpela zmagovalno pesem in potem spraševala v nemščini, kam mora sedaj iti, je bilo kinda cute. :)

 124. mina pravi:

  Valda. Zmagala je najboljša. Bravo!! :) )
  Sicer pa, odkar obstaja youtube, samo bereš komentarje pod komadi in ti je zmagovalec v naprej jasen. Letos je po komentarjih premočno vodila Lena, in na koncu so to potrdili še glasovi.

  Čakam na teorije zarote, ziher je zmagala, ker Nemčija rabi suport, ker vem pomaga in brez njih bi Evropa že zdavnaj crknila, pa ziher so tudi podkupili vse po vrsti. :)

 125. Duko pravi:

  Ali je tule govor o muziki? In kaj navsezadnje to sploh je? Če skušam slediti avtorjevemu nakladanju (Iztok Gartner, si moram zapomniti)najdem kup imen, ki jih še nikoli nisem slišal, čeprav že kar nekaj časa tlačim travo. Sem pa spoznal zame nov izraz – dance štanca. Ali je to tisto, kar se da zapeti in si povprečen človek more zapomniti? Če je, potem sem jaz za. Sicer so mi pa najbolj ugajale dobro grajene islandske vikinške device. Delujejo skoraj materinsko. In muzika? Ne vem, verjetno sem res kmet (po I.G.), ker mi je naša všeč.

 126. nika pravi:

  Iztok zakaj hudiča mešaš KMETE v naš izbor. Mislim ,da je čas ,da se poišče neko drugo besedo za sloj ljudi ,ki imajo v sebi drugačne poglede ,drugega duha in misli.Zakva hudiča vedno primerjamo kmeta z primitivcem?

 127. AndrejM pravi:

  Sem si na youtube pogledal Leno in pesem je zelo kul, punca pa je seksi do amena. Moja draga si je Eurosong pogledala v celoti in je navijala za Nemce in Belgijce. Sem pa prebral nekatere komentarje, sploh na 24 kur je kar precej komentatorjev, ki so tipični zafrustrirani slovenski nerazgledani seksualno zavrti gumpeci, za katere je žlindrska glasba največ, kar si sploh zaslužijo. Saj, marsikdo bi Leno spravil tudi med rjuhe, seveda pod pogojem, da bi najprej sploh bil zanimiv za kakšno takšno lepo dečvo, no, potem se mu tamali ne bi niti dvignil po vsem tisti popiti šmarnici. Ker pa vedo, da so svoje odjebali pred 40 leti in da je tam spodaj do vekomaj mirno, delopust, nič več henki-penki, so zafrustrirani. Isto velja za frigridne nezadovoljne in nezadovoljene babure, ki so fovš vsaki, ki izgleda bolje od njih, kar pa tudi ni težko.

 128. Sinnaia pravi:

  Taaš, daj malo bolj čitljivo slovensko piši.
  Označevat punco za kravo se mi zdi popolnoma primitivno in nedoraslo.
  Musko fejkala, WTF?
  Angleško zna čist lepo, ne vem od kje tebi, da ne zna.
  In ja, hoja v petkah je kakopak najpomembnejši faktor na izbiranju pesmi za Evrovizijo.

 129. s.p. pravi:

  Jaz sem bila za Gruzijo. Lepa pesem

 130. Boris pravi:

  V vsem se strinjam z Iztokom, razen z mnenjem o Azerbejdžanu. Super pesem, a Safura je definitivno fušala, sploh pri tistem teku proti koncu komada. Sicer tudi Nemka ni odpela najboljše, a je bilo sprejemljivo. Najboljši vokalni nastop je bil vsekakor v drugem polfinalu – Gruzija.

 131. Papir pravi:

  Zmagovalna pesem je ološ, prav zoprna štanca, ki gre sicer hitro v uho in se je ne moreš znebiti, ampak njeno petje vzbuja željo po klofutanju. Mogoče samega sebe, ne vem. Skratka, skoraj nisem mogla verjet, da je zmagala.

  Grčija, Turčija, Srbija so bile še kar OK. Srb je pa fušal da je kaj.

 132. Matej pravi:

  Papir, voda, kri, blato vse vreje? Prvo poveš, da je zmagovalna pesem štanca, ki gre sicer hitro v uho in se je nemoreš znebiti! Ja kaj pa bi ti rad? Drugo pa napišeš, da so Grčija, Turčija, Srbija bili OK, naprej pa napišeš da je Srb fušal! Eh, ti lepo naprej glasuj za Žlindre, Leno pa nam prepusti! Lehko noč!

 133. Vanja1 pravi:

  Folk morate razumet ,da je Stephan Rabb, €uropska mega zvezda, in je že do neke mere malo zlobiro, plus tega , če ga je že malo pokazalo je folk tui glasoval za to..

 134. AndrejM pravi:

  Hehe, res zanimivi komentarji o Leni. Ne samo tu. Ja, Nemčija je zmagala, ker je kupila vse poslušalce po Evropi. Pajade, vsako leto zmagajo Nemci ane? Vse je kuhinja. Seveda je, do neke mere vsekakor. Jaz si ne predstavljam, da Grki s Cipra ne bi dali največ točk Grkom iz Grčije in obratno. Recimo. Če pa Slovenci kot narod nismo nikomur všeč in se z vsemi kregamo, smo si pač sami krivi. Da pa je Lena lepa, seksi, zanimiva in pesem poslušljiva, pa jaz tako mislim in me razni komentatorji ne bodo prepričali drugače. Ko bom pa popil dva litra vina, bom morda na gasilski veselici ob bruhanju pa poslušal žlindrnike, sicer pa ne, kdor pa hoče, naj jih posluša. Če so žlindrniki in kalamari slovenski, to še ne pomeni, da moram nanje biti ponosen. Tudi politike imamo naše, nam jih ni nihče pritrosil od drugod, pa nanje niti slučajno ne moremo biti ponosni.

 135. Papir pravi:

  Matej, pojej kakšen jogurt za boljšo prebavo.

  Oh, in če je fante fušal, še ne pomeni, da je bil komad od Srbije slab. Veliko bolj poslušljiv od zmagovalnega, z malo več življenja vsekakor.

 136. Brisko pravi:

  Vanja, če bi bilo zaradi Raaba, bi Nemčija zmagala že štirikrat v zadnjih 12 letih.

 137. Vanja1 pravi:

  Brisko, nihšče mi nebo rekel ,da ni Rabb vsaj malo kje zlobiro, veš kolko denarja so zmetali za promocijo vun in promovirali komad po €vropi,pa tip ima v €vropi velik vpliv, nacionalni izbor je letos sam izbiro.. Seveda to ne pomeni , da je vse kupljeno sploh ne, ampak delček zagotovo pripomore, poglej Rusa ,ko je zmago, je imel na Drsalkah onega najboljšega drsalca vseh časov na odru, že njega so videli in so glasovali, moreš vedet ,da je €-song velik lobij, (največji je Geyevski) tako ,da bi se moralo imenovati EuroShow, ker včasih z glasbo nima veze.

  Papir in podobni, nevem kako se vam lahko ta južnjaška muzika dopade, ni nobene kvalitete, bedno zavijanje med pesmimi itd.. Sicer je “Srb” bil nesporni zmagovalec v Fušanju.

  Vsako leto normalno ,da ne morajo zmagat isti, stroski organizacije so pač dragi. Naši pa ne morejo nič naredit, če jim nacionalka ni plačala niti spota, niti nobenega efekta za oder, saj €fekti, (npr. pirotehniko) se vse zaračuna… Če ni vložka ni uspeha. Vem pa kdo bi palil na odru €-songa, zato škoda, da noče it. To bi bil MAgnifiko, ima najboljšo produkcijo od Slo. glasbenikov, da ga vidiš gor s curami in njegovim slogom oblačenja, in vdari Give me money, al pa Hir I come, Hir i go.. To je zmaga.

 138. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, zanimivo, da šinfaš Nemčijo, vseeno pa ti je všeč nič manj moderna Azejbardžan :)
  Za Hrvaško pa je tudi meni škoda in prav nič jasno, da so jim obrnili hrbet.

  Nidurun, kjer za vraga si našel indie glasbo v nemški pesmi?
  Za Bosanca pa se strinjam, ja, ni pasala angleščina, to ga je vsaj zame pokopalo.

  Taaš, ker kao ne zna hodit v petkah si ni zaslužila zmage? Si dobil občutek, da je šlo za izbor za miss?

  Lily, dodal bi še natasho Bedginfield.
  Zakaj fuzbalerski? Od kje vam to? Meni se je zdel čisti žurerski za na plažo.

  Nika, zakaj primitivec, kmet je kmet, pač nekdo, ki mu sede harmonika.

  Duko, lepo, da sem te malo izobrazil.

  Andrej, pusti 24ur.com, tam so glede komentarjev svetovni prvaki v debilizmu, negativizmu in škodoželjnosti, celo bolj kot na mojem blogu nekoč.

  Papir, Srb je fušal da je kaj? Sva gledala isti nastop?

  Vanja, mar ni Raab enkrat celo nastopal pa ni dosegel kake vidnejše uvrstitve?
  Glede izjav ta našo pesem, le kdo bi jim zameril zanje :)

 139. AndrejM pravi:

  Mislim da je Srb v finalu zelo fušal. Še najbolj od vseh. Sicer pa, Vanja1, Magnifico je enkrat že poskusil priti na Eurosong (Silvija), pa je pri nas pogorel. Ja, raje pošiljamo Saške, duo Platin, Anžeja pa Žlindro in Kalamare. Je pa stvar tudi v oglaševanju in promociji, se strinjam. Idiotsko je, da javna TV z našim denarjem tale projekt fura bolj ali manj za tisto plastično babišče, da hodi naokoli. Bi se pač morali odločiti. Morda pa ne gremo več na Eurosong pa bo samo prenos na Tv ali pa še to ne, se bo gledal pač drugje. Težko pa je vložiti veliko denarja v promocijo, če se ne motim, je Leno skupaj producirala nacionalka plus komercialka, pa verjetno tudi založniška hiša, kar je pri nas verjetno nedosegljivo.

  Iztok, 24 kur je tipičen dokaz slovenske zaplankanosti. Saj, kaj tam vse prebereš, pa je baje moderirano, je res višek.

 140. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, res je, Magnifico je takrat pušil, kar ga je po moje zelo razjezilo, saj je bil prepričan, da je naredil zmagovalni evrovizijski komad.

 141. Papir pravi:

  Vanja1, dobro, saj o okusih se ne da razpravljat (bojda), ampak samo da pojasnim: Srbi in Grki so imeli vsaj komade, ob katerih nisi ZASPAL, ampak so malo poživeli vse skupaj. Ne pravim, da bi morali vsi divjati, ampak od vsega, kar je bilo na tem evrosongu, sem vsaj takrat dobila vtis, da je komad živ in ne napol mrtev – kot recimo pri eee… Španiji?? OMG, tista cirkuška scena … Za rezat žile, dobesedno. Pol se pa kdo čudi, zakaj raje slišimo “Oppaaa!”?

 142. Vanja1 pravi:

  Ja, takrat je pušil , tokrat bi bilo morda drugače, ker res nevem kaj bi še lahko poslali, druge države vlagajo v promocijo milijone, in še jim ne uspe, kako za vraga pa bi nam kaj uspelo, če zmagovalci Eme nimajo niti Glasbenega spota, je pa tudi res ,da temu komadu spot nebi nič koristil,heh!!

 143. Vanja1 pravi:

  Papir, dobro ta stil ti je pač všeč, oz. da je komad hitrejši in živahen, ampak pesem , ki ima v besedilu zgolj nekaj besed in Opaaa, kot so imeli Grki, je res najlažje naredit, vsaj za moj okus je bila to najslabša pesem prireditve.

 144. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, grška pesem ni potrebovala besedila, ker je bilo vse ostalo narejeno dobro. Komad je imel power, pa dobro koreografijo. Mene je bolj kot besedilo zmotil slab vokal.

 145. Papir pravi:

  Vanja1, saj je res – ampak oprosti … Kakšna globina je recimo v zmagovalnem komadu? Tako nadležnega besedila in izgovorjave pa še ne … In se strinjam z Iztokom, grški komad je imel naboj, neko energijo, medtem ko se jih je večina svaljkala po odru. Taki komadi, ki imajo zanič besedila z enostavnim refrenom, gredo bolj v uho, so primernejši za sprostitev – in večina ljudi išče prav to! Se pa strinjam, da ni to najboljša glasba – rabi vse kaj drugega. Ampak v primerjavi z vsem ostalim je bilo vsaj živo, ne pa na apaurinih. In Eurosong je daaaleč daleč od časov, ko je vladala resnična kvaliteta ali sporočilnost komada (Unite unite Europe itd.). Ma tko je …

 146. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, meni pa so prav letos bili komadi veliko boljši kot zadnja leta. Vsaj glasbeno. Besedila pa me itak ne zanimajo preveč, saj niso bila nikoli bistvo Evrosonga.

 147. kristjan pravi:

  kako je ime gruzijskim plesalcema

 148. Evrosong 2011: Prvi večer « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] v Dusseldorf, v Areno Dusseldorf, kjer bo na odru stal tudi vedno zabavni Stefan Raab, kar je kul. Evrosonga dejansko ne maram, prav zato ga gledam, ker je tako poceni, tako zelo kičast in trapast, da fino [...]

 149. Evrosong 2011: Finalni večer « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] Nemčija, lanska zmagovalka Lena, letos žal le slaba kopija Bjork, ki take stvari dela veliko bolje. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !