Recenzija: Trailer Park Boys: The Movie, Spanglish

26.05.2010 ob 14:38

TRAILER PARK BOYS: THE MOVIE

Ker nisem videl istoimenske in v Kanadi izjemno popularne tv serije, kjer so bili ravno tako glavni Ricky (Robb Wells), Julian (John Paul Tremblay) in Bubbles (Mike Smith), trije ne ravno bistri možakarji in rezidenti prikoličarskega naselja, ki bi odlično pasali tudi v kak film bratov Coen, na srednjo šolo, kamor je hodil Napoleon Dynamite, in v ekipo filmov Super Troopers in Reno 911: Miami, ne morem reči ali je film boljši ali slabši od serije. Lahko pa rečem, da ni ravno moja scena, vsaj ne toliko, da bi mu pel hvalnice in ga proglašal za odlično komedijo. Štosi so na trenutke resda izvirni, liki pa tako zelo posebni, da jih boste težko našli drugje, toda vseeno gre za klišeje že videnih komedij, ki premalokrat zares zabavajo gledalce. Naši trije junaki tokrat ropajo mašine s kovanci, Ricky se ukvarja še s svojo punco, ki mu je pobegnila v strip bar, Bubbles, ki močno zabava že s svojimi očali, pa pazi na svoje preštevilne mačke. Odštekana komedija, ki  preveč časa nameni imidžu in pozabi na prave humorne situacije.

Ocena: vredno ogleda

SPANGLISH

Fatalno predolga, premalo očarljiva, zmedena, premalo zabavna in razvlečena komična drama, ki jo iz zagate vlečeta le Tea Leoni in Cloris Leachman. Film, ki je hotel iz Adama Sandlerja narediti resnega igralca. Film, ki ne zna nikoli zares dobro premešati komedije in drame. In film, ki teče počasi, razvlečeno, moteče in zoprno. Kot Američan, ki ne razume špansko. In kot Španec, ki ne zna angleško. Pač zgodba o Američanu, o kuharju Adamu Sandlerju, ki ga zmeša mehiška služkinja Paz Vega, kar je jasno, saj njegovi ženi Tei Leoni pride prehitro, tako hitro, da njemu še vstane ne. Impotentno frigidna komedija, kjer je zares zanimiva le kultna Cloris Leachman, ostarela mama Tee Leoni, ki pravi, da ima rada prav vse.

Ocena: izguba časa

 

9 komentarjev na “Recenzija: Trailer Park Boys: The Movie, Spanglish”

 1. MATEj pravi:

  Meni se je zdel Spanglish zelo zabaven in prisrčen film, se pa strinjam, da je malo predolg oz. malo razvlečen.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo zabaven in prisrčen? Ufff, le zakaj, ufff, le kje?

 3. Geco pravi:

  Točno tak, skoraj vsak film kjer igra Adam Sandler je debilen in bebast. End of story!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če sem iskren, mi je Sandler v nekaterih film prav kul, še posebej tam, ko se ne spreneveda, da je nekaj drugega kot Sandler, torej trapasti komik iz šova SNL.

 5. MATEj MATEj pravi:

  Včeraj sem spet pogledal nekaj delov Špangleščine in v prvih dveh tretjinah filma je res kar nekaj super zabavnih in prisrčnih kadrov (še posebej tisti ko ponori, ker da Sandler ta mali 640 dolarjev), medtem ko je zadnja tretjina filma le še razvlečena in pocukrana ljubezenska zgodba, ki bi jo lahk skrajšal na pet minut. Sicer mi je pa Sandler zelo kul, denimo The Longest Yard je super film.

 6. Papir pravi:

  Spanglish ni tako slab – je pa res borring in tečen za znoret … Konec je kul. Pa tista tamala je super igralka. Teo Leoni drugače obožujem, ampak s tako vlogo, kot jo ima v tem filmu … Groza. Edina dobra scena z njo mi je, ko se usede v kabriolet in reče, da ona najbrž ni ena od tistih deklet, ki jim lasje lepo plapolajo pri odprti strehi – pa ji pol tip nastavi šipe tako, da ji lepo nazaj zaplapolajo :) Tisto je OK.
  Aja, Sandlerja imam iz popolnoma neznanega razloga prav rada. Res večinoma igra kretenske vloge. Ampak neki je na njem …

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, The Longest Yard tudi meni ni bil slab.

  Papir, ni slab, je pa borring in tečen za znoret? Hm…

 8. Papir pravi:

  Ja, ni slab! Ima poanto, ni glih za v smeti, ni Roadtrip drek, če razumeš kaj mislim. Med dolgočasen in slab je velika razlika. Težko ga je gledat, ampak ni slab.
  Dobro, saj res zveni dvoumno …

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, če ni Roadtrip še ne pomeni, da je dober :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !