Evrosong 2010: Dve veliki krivici prvega večera

26.05.2010 ob 18:17

Thea Garrett: My Dream (Malta)

YouTube slika preogleda

Gjoko Toneski: Još ja imam silata (Makedonija)

YouTube slika preogleda
 

12 komentarjev na “Evrosong 2010: Dve veliki krivici prvega večera”

 1. aljaž pravi:

  fak, še zdej ne morem verjet da malta ni šla naprej…a si vedu da je pevka stara samo 18 let?!

 2. ena_ pravi:

  kolk je stara maltežanka?zgleda 30-35, vsaj men. too much make upa:)

  ta evrosong je kr neki, če mene vprašaš. ne vem no, tudi države potem glasujejo tako usklajeno, da se zabriše raznolikost okusov: spomnim se lani, ko je mel rybak takšno prednost še ne na polovici glasovanja; to je men iber čudn, pa da isto skladbo z največ točkami nagradi 3/4 evrope?! pa ajd, sej je bil posrečen nastop, simpatičen dečko,ki bi ga vsaka mamkica mela za zeta:), a na prvo poslušanje men ta skladba ni ne vem kok potegnila. očitno sem med ono 1/3, ki miu pač neb dala kr s prve 12 pik:) vprašanje se men postavlja,kdo sploh glasuje. sploh pa letos, ko naj bi mela polovičen vpliv žirija, in ne spustijo notri npr. teh dveh skladb, ki si jih sam izpostavu (čeprav men je spevna bolj makedonska). zato je men ta evrovizija blesava, lahk bi poslali npr. hama in gala, ki sta zelo kvalitetna, pa bi težko verjamem dosegli finale. zato je ta prepirancija okrog žlindre čist odveč: folk je to izbral in je toto. takoj pa ko je zraven žirija so pa spet komentarji (npr. če je ne bi bilo, bi nas mislim, da enkrat zastopali Bepop!!!!!!, pa Derenda neb šla leta 2000 naprej). tak da karkol bo dans (kej velik ne upam:), ker so tudi izvajalci v tej grupi boljši), bo okej.iluzija je pač zame, da bomo pač mi neki oh in sploh dosegli, ker smo poslali že svega in svašta, od balad, do abbawannabe do opere .. pač mamo letos alpsko poskočnico:) raj mam pa to,torej žlindro, kot pa neke saškine kvazi grško-turške ritme in kopije shakir, shakisov ala sebastian ipd. pa da ne bo pomote: zamisel skladbe je dobra, torej mix dveh stilov, a izvedba slaba:)

 3. Nicky pravi:

  Se strinjam. Čeprav Makedonija bi mi bila veliko bolj všeč brez tega reperskega vložka, vokal je dober, pesem tudi, plesalke še bolj B) . . . pač moje mnenje. Sem jim napovedala finale, pa sem bila res negativno presenečena, ko niso šli naprej. :(

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aljaž, sprva nisem vedel, potem pa sem ugotovil in nisem mogel verjeti.

  Nicky, meni je bil komad kul tudi zaradi rap vložka.

  Ena, stara je 18.
  Pač tako glasujejo, nimaš kaj, jaz sem že navajen, niti ne gledam zaradi tega kdo bo zmagal, ampak zaradi zabave in kiča.
  Slovenija je res majhna, toda vseeno bi bilo stokrat bolje, če bi poslali kaj drugega kot Kalamare in Žlindro, ki imajo res za en drek komad. Kaj vem, morda pa presenetijo, nikoli se ne ve, saj so pravi cirkus na odru :)
  Hamo in Gal bi bila preveč dolgočasna za Evrosong, nihče ju ne bi opazil. Res je, če ne bi bilo režije leta 2000, bi šli na Evrosong Bepop, kaj vem, morda pa bi se uvrstili bolje od Derende.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Nobene krivice ni bilo,če si še tako želi kdo. Vsi ostali, ki so šli naprej, so bili boljši. Rap vložek pač ni dovolj … hehe … kako si prozoren.

  Hamo in Gal bi imela velike šanse za naprej in ne bi bila prav nič predolgočasna, ker ima tak pop veliko privržencev. Tako kot je šel Belgijec naprej, čeprav je imel počasen in zelo subtilen komad, ne ravno za prvo poslušanje, ampak je bil dovolj atraktiven, tudi Hamo bi bil. Skratka, buče prodajaš in ne veš, zakaj gre kdo naprej in kdo ne. Cirkus v glavi.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kdo je rekel, da je samo rap vložek bistvo makedonske pesmi? Spet vlečeš iz riti moje komentarje?
  Belgijec je imel preprost in všečen pop komad na kitari, čisti John Meyer, Hamo pa ima zoprn rokerski vokal, ki ne paše k popu. Ne bi ratalo.

 7. Rado pravi:

  “Slovenija je res majhna, toda vseeno bi bilo stokrat bolje, če bi poslali kaj drugega kot Kalamare in Žlindro, ki imajo res za en drek komad”

  Vsako leto se smešiš s svojo vzvišeno pozo. (kot da na Evroviziji šteje kvaliteta?)
  Slovenija se nima česa sramovati. Imeli smo odličen komad.. Izgubila je slejkoprej Evrovizija, ki jih ni spustila dalje.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, čudno da nisi citiral stavkov, ki sem jih zapisal pri našem nastopu v naslednjem postu, kjer sem našo pesem celo pohvalil.
  Da smo imeli odličen komad, pa raje ne bi, saj se s takimi izjavami smešiš ti :)

 9. Rado Rado pravi:

  Iztok.
  Mi je nekaj podobnega že zabrusila Simona.
  Ste pa to res neki übermenshi.
  Trdiš torej, da je tvoj okus za glasbo boljši od mojega?

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Trdim le, da je naša pesem grozno slaba in poceni. Tako glasbeno kot kar se tiče besedila.

 11. direktni pravi:

  Imeli smo komad, kot si ga zaslužimo, izbrali smo ga menda sami. Sicer pa, tudi če bi imeli “oh in sploh” pesem, finala ne bi videli, kajti pesem Evrovizije z redkimi občasnimi izjemami postaja pač pesem Intervizije (nekdanji vzhodni blok). Zato tudi spremembe v načinu glasovanja, pa vključitev žirije, kajti v tej poplavi turbo folk ritmov tudi ABBA ne bi imeli velikih šans. A RTV SLO raje zapravlja naš denar za to idiotsko zadevo, namesto da bi rekla, DOST MAMO, kot so že zdavnaj rekli Italijani, ki pač prisegaja na svoj San Remo. A mi smo pač tako majhni, tako pohlevni, tako …. bedni. Žal.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, imaš poanto, toda vseeno se mi zdi, da je dobro, da smo zraven.
  Za Italijo pa se mi zdi, da so bili jezni, ker niso zmagovali, pa so nehali sodeloavti.
  Je pa res, da naše Melodije morja in sonca niso San Remo :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !