Slovenija ima talent: Četrta polfinala oddaja

23.05.2010 ob 21:30
 • Go Breakers, v prvem nastopu so mi bili kul, ker so se odlično poklonili Michaelu Jacksonu, zato me danes res zanima, če bodo pokazali še kaj novega. Super nastop, z nekaj izjemno izvirnimi koreografskimi štosi, kjer je več kot učinkoval tudi Dirty Dancing zaključek. Tole je zame veliko boljše od Maestra, ki mu manjka predvsem izvirnosti in dobrih štosev. Ali kot so rekli Breakersi: “Naredili smo romantično komedijo.” Kapo dol, resno, tudi za odličen šov, kot je rekel Čakarmiš.
 • Tina Drole, no, zdaj pa še poje, očitno zaradi gledalcev, ki imajo radi take štose. Pametna poteza, plus jodlanje, ki se ga je slišalo tudi do avstrijskih alp. Koreografija me je spominjala na Čuke, če sem iskren, pa lahko povem, da je bilo petja preveč, jodlanja pa premalo. Škoda, da ni jodlanje združila s kakimi modernimi ritmi, toda potem bi brez dvoma dobila manj glasov kot jih bo sedaj, saj vendar nastopa v deželi, ki je na Evrosong prav tako poslala jodlanje. Simpatično, a zame to ni finalna točka.
 • Brane Baloh, v same izluzije se ne bom spuščal, ker so kul, moti pa me dejstvo, da gospod med šovom zgleda kot navaden možakar iz ulice. Če hoče biti novi David Copperfield, bo moral malo delati tudi na imidžu. Saj veste, daljši lasje, poseben pogled, pravljična oblačila in seksi naboj. Jaz ga ne bi dal v finale.
 • Anže Medved, v prvem nastopu mi ni potegnil, saj se mi zdijo emo mulci in kvazi glam rokerji, ki so prepričani, da živijo v filmu Twilight, nezanimivi. Danes od njega nisem pričakoval ničesar, zato sem se pustil presenetiti. Mešanica Hima in Tokio Hotela, za tiste, ki furajo “safer”.  Pač nisem objektiven, jebat ga. Poba me ne prepriča, saj se mi zdi blefer, kvazi upornik, ki misli, da bo lahko živel od muske in mu ne bo treba hoditi v šolo. Pa tudi vokal je slab, če me že vprašate za mnenje. Finale? No way, EC.
 • Mek Stajl, tole bi bila še ena plesna točka, če ne bi dekleta seveda imela kotalk, kar je izvirno in zanimivo za gledalce. Namesto umetnostnega drsanja imamo pač umetnostno kotalkanje, zdi pa se mi, da so bile danes nekoliko zaspane in brez prave energije. Povedano drugače, preveč glasbene poetike, premalo spektakularne akcije, pa močno prekratek nastop brez pravega presežka.
 • Saša in Miha, drugi zaljubljeni par, ki na odru ni zganjal toliko čustev kot Kristijan in Larisa, ki sta se medtem že razšla. Ona je pela odlično, on pa se mi je zdel nekako odveč, še posebej, če bi ona hotela postati zvezda. Tak občutek sem dobil pri prvem nastopu. Tokrat je bil on spet v ozadju, ona pa je pela malce slabše kot v predtekmovanjih, kjer sem zelo pohvalil njen vokal. Od kitarista bi za šov pričakoval malce več poziranja, ki ga je znal vedno furati Slash, Saša pa je pela okej, a brez presežka.
 • Brata Vodlan, njun nastop mi je bil zelo okej, saj sta plesala step in prinesla nekaj nostalgije. Verjetno sta mi spet kul zavoljo tega, ker obožujem step. Pohvaliti pa je treba simpatični stajling in seveda priznati, da step vendarle paše v malo bolj old school scenografijo. No ja, razen če nisi Gregory Hines, ki ga je tako vrhunsko zmoderniziral v filmu Tap.
 • Matija in Matija, prvi je star 7 , drugi pa 67 let. Bila sta tako luštna, da bi ju tudi sam dal v polfinale. Fino je gledati njuno dobro voljo, toda žal nista pokazala nič več kot v prvem nastopu. Pesmica je bila odlično izbrana, mali Matija pa je kul fantiček. Po moje bodo glasovi leteli kot za šalo, čeprav je tole po moji oceni daleč od finala. Kljub temu, da veliki Matija izgleda kot dedek iz pravljice Žogica nogica. Pa smešno je, da mali igra na veliki kontrabas, veliki pa na mali harmoniko.
 • Mariachi La Paloma, dobro za šov na kaki obmorski terasi, za finale pa žal ne. No ja, razen če bi imeli na odru še Ponča in Tora, pa Speedy Gonzalesa. Ali pa Banderasa, magari le na sliki. In Pancho Villo, magari le kot tatu na prsih. Ali pa Spidija in Gogija, v kletki seveda.
 • Maja Keuc, brez dvoma favoritka za končno zmago. Če hočeš Majo Keuc, vse kar lahko dobiš pa je Christina Aguilera, počakaj. Bravo, vrhunski vokal, ki ga je kronal še temnopolti pianist. Povedano drugače, Talent je sramota za Majo, ki je tole pesem odpela enako dobro kot Beyonce.

REZULTATI IN KOMENTAR:

 • Moji favoriti so Maja Keuc in Go Breakers. Glede na slovensko publiko pa bi lahko presenetili tudi Tina Drole in Matija in Matija. Ostali po moje nimajo šans.
 • VIP Talent Šov je danes gostil Franca Lešnika, ki se je mučil s steklom. Kaj vem, morda bo danes na steklo sedel z golimi jajci. Uf, tokrat pa še poje, žal ne s steklom v ustih. Sadomazo v živo pač, idealno za Opus Dei. In še Jože Kralj, kralj štrikanja, kot je rekel Poles. Jebat ga, folk očitno rabi ventile za pucanje lastnih frustracij in taki modeli so za te reči idealni. Meni je to bedno. No ja, Jožetu je okej, saj bo glavna faca svoje vasi in bo pač dobil za pir. Pa upam, da bo te trakove tudi prodajal in bo imel res kaj od tega smešenja.
 • Prva je šla naprej MAJA KEUC, itak, kdo pa drug. Za drugo mesto pa sta v igri Matija in Matija in Tina Drole, kar sem seveda napovedal. Jaz bi dal dalje Tino, kaj bo storila žirija pa velja počakati. Uf, Čakarmiš je glasoval za Matijo in Matijo, Kastelic za Tino, Lucienne pa prav tako za Tino, kar pomeni, da je druga finalistka TINA DROLE
 • Po moje oceni so bili gledalci krivični do Go Breakersov, finale za Majo in Tino pa je dokaz, da ga Slovencijo res pihnejo kar se pestrosti tiče. Soul in jodlanje, only in Slovenija, tudi prav, tokrat me ne moti.
 

89 komentarjev na “Slovenija ima talent: Četrta polfinala oddaja”

 1. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, Go Breakers so bili odlični, samo doskoki so slabše izpljeni in še par detajlov. Ampak meni ni všeč ta razpršenost, da ni nobene kolektivne usklajenosti, vse razdrobljeno na skupine in vsakih deset sekund druga muzika.Tako se tudi lažje zakrije napakice. Ta pokazat vse, kar se da … naka … raje ima manj je več, pa tisto dovršeno v nulo, zato mi niso niti slučajno posekali maestra in nisem opazila romantične komedije. Res ne.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni so Maestro dolgčasni, resda usklajeni in doterani v nulo, a enolični, če hočeš, preresni, vsaj v nastopih, ki sem jih videl na Talentu.
  Je pa zanimivo, da tukaj šinfaš razpršenost in praviš, da je manj več, na veliko pa si hvalila Dunking Devilse.

 3. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, seveda, saj tebi bi bil tudi Dostojevski dolgočasen za brat v primerjavi z Mustrovimi prigodami z Zvitorepcem … hehe … V bistvu pa ni primerljivo, ker Go Breakers sploh ne izvajajo plesa, kot ga maestro, ampak je to dejansko pač šov z zgolj elementi plesa, predvsem pa akrobacij. Ni bilo nobene nevemkakšne plesne koreografije tukaj. Koreografsko pravzaprav slabo, sami elementi za šov pa dobri. Nobene zgodbe nismo opazili, tako kot je pri Dunking devils bila več kot jasna na primer.

  Jodlarka Tina je pričakovano tudi pela, saj samo z jodlanjem ne more nadgradit nastopa. Problem je v tem, da je bilo to jodlanje isto kot na avdiciji. Če ne res čisto isto po spominu. To ni presežek.

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Baloh je fejst. Meni je všeč, tak desc, na imidž bi pa res lahko več dal, ja, oziroma samo na obleko. Leder bi bil okej v tem okontekstu na primer. čarovnija okej. Naporno je delovalo. Tudi bjonda je precej zadihana s škatle skočila. Kaj neki je počela … hehe ..

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Razglašanje svoje pristranskosti do emo ali kakršnega koli imidža nikamor ne paše. Intepretacija je bila slaba. Ti kontrasti metaliziranja ali hardkoriranja štanc lahko fantastično izpadejo, ampak mu v interpretaciji niti slučajno ni uspelo. Samo solo je odlično izpadel. Meni je žal, ker sem naklonjena temu žanru, ampak to ni to. In vokal ni presežek v nobenem oziru, ja. O dobrem vokalu lahko samo diletantski Brane bluzi. Še en metalec, če me spomin ne vara, je na programu. Naslednjič. Tisti vokal je bil na avdiciji bomba, upam da ne razočara.

 6. Chrom pravi:

  @IG

  Mah, tebi bi bil vsakdo cool, ki bi se “poklonil” Michaelu Jacksonu…

  Da pošljejo na oder zadnjega kretenoida, ki bi naredil moonwalk v belih nogavičkah, pa bi že imel tvoj glas, ka-li?

  Maestro še vedno ostajajo presežek, pa da ga jebeš.

  P.S. Da pa kretenoid iz drugega odstavka zapoje kaj od Tošeta, potem pa že imamo zmagovalca, kajneda?

  :-)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poba, danes ni bilo o Jacksonu ne duha ne sluha, pa jim pojem hvalnice, mar ne?

 8. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Kotalkarice so bile super, ampak škoda, ker niso uporabile več učinka dramatičnosti z osvetljavo. Pogrešala sem boljšo luč, kontrastov med temo in svetlobo in prehodi. Luč dela lahko čudeže za takovrstne nastope.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Super? V čem? V tem, da so se pač kotalkale?

 10. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Žirija seveda po pričakovanjih ne zna artikulirat problema. Pojma nimajo, kaj je narobe. Izbor skladbe bi bil lahko popolnoma v redu, če bi bilo pač izvedeno v redu. Slaba izvedba pa je na njej. Ženska nima niti posebnega vokala, niti kapacitete, predvsem pa nima karizme niti za lasek. Ko nastopi solo, pa se njen dialog s publiko konča in se samo še zateka s pogledi proti fantu, najraje bi se skrila. Nima energije in komad je odpela kot ringaraja v uh me piš. Čeprav je čedna, ni seksi, nima energije in ne karizme. Tako je bilo že na avdiciji. Skratka pri obeh parih, ki so ju spustili naprej, ker moramo bojda reklamirat zaljubljenost, niso pokazali nič drugega, kot da bi morali fantje za kariero punci zamenjat ali pa it po svoje … hehe …

 11. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Žirija nas spet zabava z idiotizmi. Brata Vodlan sta bila simpatična, za slovensko vas dober izbor koreografije, sicer pa nezahteven in minoren, vmes, ko bi morala bit čisto usklajena v gibih, sta usekala mimo. Viš, v tem so maestroti maestroti, ker vse štima na sekundo, tukaj pač ni.

  Imaš prav, da kotalkarice niso še na tistem ultra akrobatskem nivoju. To je res. Vendar na tem nivoju, kjer so, so paizpeljale odlično. nivo je srednji.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Matija in Matija nastop spet za slovensko vas, torej za večino Slovencev, ki toči solzice zaradi otročka in upokojenca,ki se tako lepo razumeta. Seveda pa v nobeni drugi civilizaciji takšnega nastopa ne bi videli v polfinalu.

 13. Tina M Tina M pravi:

  Go Breakers so bili tudi meni všeč, tudi zaradi navezanosti na Dirty Dancing. Čeprav Tinin talent ni to, kar bi mi bilo običajno všeč, mi je punca vseeno zelo ok v tem, kar dela, priznam. Ostalo mi pa ni bilo nekaj posebnega, tudi Saša in Miha me nista očarala. Kotalkarke so mi bile dolgočasne.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Končno komentar, ki ga ni napisala Simona Rebolj. Hvala bogu, saj sem dobil občutek, da je tole njen blog, kjer jaz pišem komentarje, ona pa zapis :)

 15. David pravi:

  in sedaj ….. potomci spidi gonzalesa :lol:

 16. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, kako se ta oddaja vleče. Za popizdit. Naša verzija, da ne bo pomote.

 17. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Jahahaha, Iztok, pa še ta komentar je od tvoje punce, jaz pa itak počasi postajam vajina opcija za trojček. Sicer pa čakam že dolgo, kdaj boš popizdil zaradi sprotnega komentiranja. Imam 11 inčen laptopek za na rob fotelja in je super stvar takole vmes komentirat, ker je oddaja totalno razvlečena in dolgocajtna za razliko od kakšnega ameriškega idola. Mi pa ti komentarji za bajdvej pač niso za na blog, kakor ga jaz furam, pa se mi zdi takole prav super.

 18. David pravi:

  Iztok, še dobro, da se je oglasila Tina M, verjetno si si kar oddahnil. Kaj si jo poklical v kuhinjo, da je prihitela na pomoč? :D

 19. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Aja, tole megusta mučo je bilo megusta srednje, mučo pač ne. za v gostilno pač.

 20. David pravi:

  Ne morem verjet, da me imaš še vedno za vsak =beni komentar v moderaciji. WTF :(

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, moderacija je prižgana za vse ne le zate, zato se lahko pomiriš. Pa kot vidiš sploh ne čakaš dolgo, da gre komentar skozi, zato brez panike.

 22. David pravi:

  Upam, da je Maja izbrala dobro pesem, sedajle bi pa moralo biti dobro.

 23. :) pravi:

  moj komentar -> orbit plave prosim! ;)

 24. David pravi:

  Maja ni izbrala najboljše pesmi za moj okus, ampak bi vseeno morala biti prva z naskokom.

 25. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Uaaaa, kako je Maja Keuc lepa! To je pa stil, ki mene čist na rit vrže.Za popizdit seksi. Kje so ti časi … eeeeh … v tej pofukani kmetavzlarski Sloveniji, kot bi te kdo zaštihal v srce … baaaaah …

  Nastop sicer lepo zelo z okusom izpeljan, po pričakovanju odlično odpet, tako, kot v Sloevniji ne moremo slišat zaradi producentrskih in skladateljskih diletantov, ki nas posiljujejo z diletantskimi misicami, namesto s talenti, s katerimi ne znajo delat. Ja, Čakarmiš, Slovenija je za Majo premajhna, ker nas podebiljajo tebi podobni, ki se hvalisate s produciranjem Bepop!!! Majo Keuc pa pošiljate itak ven zato, ker ne znate s takimi delat in bi ob podpiranju takih potencialov vi ostali na zavodu za zaposlovanje.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smeško, ne pozabi kdo je zmagal na EMI, kolega. Počakajva do finala :)

 27. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Aja, za finale bo pa morala Maja izbrat kakšno energičnejšo in bolj štanc vizo, ki jo bodo poneumljani državljani v širšem obsegu sposobni začutit. No, če jo bodo sploh izglasovali tokrat.

 28. David pravi:

  Simona, strinjam se s tabo. Punca je super.

 29. David pravi:

  …in upam, da tole gledajo tudi vse slovenske pojoče misice in se že enkrat od*ukajo iz te scene. (malce sem nesramen – z razlogom)

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, pizdi se, ko bo izpadla.

 31. Tina M Tina M pravi:

  Ej, me pa res zanima, če bojo v ta VIP Talent ali katerokoli oddajo še povabili tudi tiste, ki so jim naredili krivico.

 32. mgerencer pravi:

  he he, tale steklohodec z Beastie Boys v ozadju pa bi bil za kakšen stranski lik v Twin Peaksu:)

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinč, veliko bolj pravično bi bilo in veliko bolje od tega sranja. Seveda pa tega ne bo, saj bi s tem pokazali kao veliko napako so storili.

  Mgerencer, še za tja je preveč art :)

 34. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok

  To pizdenje, ki sem ga izbruhala je neodvisno od tega, ali zmaga ali ne. Tukaj ta puca res nima prihodnosti med našo solatarsko mafijo, razen če bi se želela pokvarit.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bo pa šla v tujino, toliko bolje zanjo.
  Zdaj pa mir, da te ne začne sistem zaznavati kot spam.

 36. David pravi:

  Iztok, kaj pa Mariborčan pravi na vse to? Čuj! :lol:

 37. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Tina:

  Seveda ne bosta povabila tistih, ki so jim storili krivico, ne bi nikoli več dobila ponudbe za pred kamere.

  ker je pa Slovenija podebiljena, sta enega takega celo povabila po pomoti. Tisti policaj, ki je pel o celulitu, je bil kot kantavtor namreč prav dober, na kitari in vokalno. Če bi imela na plati na razne teme take cinično dvoumne komade, bi lahko izpadlo super.

 38. lisa lisa pravi:

  Meni Tina ni za finale. Pika. Bila mi nadležna.
  Maja Keuc & Go Braakers za finale. Ne Tina.

 39. Leiito pravi:

  Tudi meni je bil policaj všeč, kul refrenčič in odličen vokal, na nekoga me spominja po vokalu pa se ne spomnim na koga.

  Maja Keuc je bila glamurozna, samo še večje boobies rabi, da jo mogoče res kdo opazi na utubu, da ne bo končni domet na otvoritvah Turbo Šu štacun.

 40. mary pravi:

  hmm…mal mi je smešno k en laičn folk komentira umetnostno kotalkanje, o katerem sm prepričana, da ne ve nič, oz zelo malo…meni k sm se s tem ukvarjala 7 let že ne bo noben pravu kašna more bit dobra kotalkarska točka…tko da…lahko rečeš da ti ni všeč, ne pa da ji je po tvojem manjkalo to, to in to…lih iz tega razloga, ker se na to ne spoznaš…drgač pa skakale so dovolj, ne morš tm na unmu odru skočit 10 skokov in piruet je blo tudi dovolj..ponavljam, da ne morš usega tega stlačit u to kratko točko, v kateri nastopa 7 ljudi…tko da. čevlje sodi naj kopitar!

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi plesati ne znam, pa lahko rečem, da so mi bili Go Breakers odlični. Tudi drsati ne znam, pa lahko rečem, da je bila Katarina Witt vrhunska na ledu. Tudi peti ne znam, pa lahko rečem, da je Damjan Murko zanič pevec. Tudi fuzbala ne znam, pa lahko rečem, da je Pele super fuzbaler. Tudi čarati ne znam, pa lahko rečem, da Brane Baloh ni David Copperfield. Tudi kuhar nisem, pa lahko rečem, kdaj mi kaka hrana ni všeč. Tudi režiser nisem, pa lahko rečem, da je G.I. Joe zanič film. Tudi montažer nisem, pa lahko rečem, da je The Hurt Locker super zmontiran film. Tudi scenarist nisem, pa lahko rečem, da marsikatermu slovenskemu filmu manjka dober scenarij. Tudi pisatelj nisem pa lahko rečem, da mi je DaVincijeva šifra kul knjiga. Tudi skladatelj nisem, pa lahko rečem, da je Mozart enkraten. Tudi zdravnik nisem, pa vem kdaj moram vzeti spirin. Tudi baletnik nisem, pa lahko rečem, da mi je Rudolf Nureyjev odličen baletnik. In tudi kotalkati ne znam, pa lahko vseeno rečem, da me nastop Mek Stajla ni ne vem kako prepričal in da mu je manjkalo marsikaj. Kot vidiš pa so isto menili gledalci, ki jih niso uvrstili med prve tri.

  In seveda, zakaj za vraga je bila točka tako zelo kratka?

  In če naj čevlje sodi le kopitar, no ja, kotalkar, pomeni, da bi jih imeli pravico pohvaliti le umetnosti kotalkarji, mar ne, kar pomeni, da bi tudi v tem primeru izpadel iz igre :)

 42. NoMercy pravi:

  upss — zaradi objektivnih razlogov nisem spremljal 4. polfinala :(
  ali ima kdo link do clipa, kjer se vidi od Lu “bogastvo” :)

 43. anna pravi:

  samo, da Maja Keuc zmaga…

 44. anna pravi:

  sicer pa je za Majo Talent nek dodatek…saj ona poje ožji javnosti že lep čas…po klubih etc

 45. PT01 pravi:

  Sem spremljal tvoje zapise med oddajo in se bom kar strinjal. Tudi s Simoninimi izlivi in Davidovimi pripombami se moram strinjat. Tale naša šentflorjanska dolina je premajhna za nekatere talente.

  Za Majo Keuc je nastopanje v tejle zatohli Sloveniji žalitev, resnično upam da ji uspe v tujini, tam bodo znali ceniti njen talent, srce, in vse drugo. Tina Drole je pa vseeno boljša pevka kot 80% goveje scene, mogoče se motim, ker niti ne spremljam, ampak na hitro sem ocenil, kar imam priložnost slišat.

  Vsi, ki imajo žal vpliv v medijih, pa bi se morali zamisliti koga forsirajo, sicer pa tud politike sami izbiramo, pa glejte koga gledamo 20 let…

  Ampak kot je že Miha Mazzini enkrat zapisal – proti “ljudem brez talenta” se (pod)povprečna raja počuti nadpovprečno. Kako si sicer razlagate dejstvo, da pride Murko zaračuna v vaški lokal 500 eur in jih tudi dobi, lokal pa je bolj poln kot če bi tam nastopil npr. nekdo, ki pa je nadpovprečen in poznan, na primer Jan Plestenjak – pa ni on moj omiljeni, ampak v Sloveniji je ziher med top?

 46. lily pravi:

  Jaz sem bila prepričana, da bojo šli naprej kot prva Maja, potem pa Go Breakers in Mek Stajl. Glasovi so me totalno presenetili.
  Maja mi s stajlingom ni bila všeč, veliko bolj ji paše stil kot na avdiciji, tam mi je bila prav seksi, včeraj pa maškara, pa še lase si je potemnila. :| Razumem pa, da paše na pesem, ki jo je pela. Iztok, res da At Last poje tudi Beyonce, ne pa v originalu. ;)
  Mek Stajl so mi bile všeč, so me presenetile, samo po moje bi dobro učinkovalo, če bi po tleh bila meglica, potem bi zgledalo kot da lebdijo.
  Drugače pa, bolj kot gledam oddaje, bolj dobivam vtis, da Slovenija ni na nivoju. Tudi tisti, ki so drugačni, dobri, pri nas ostanejo na hladnem, niso razumljeni.

 47. Chrom pravi:

  Evo, da se razpizdim.

  Za koji kurac imajo tam tole kvazi žirijo? Koji kurac oni ocenjujejo, podajajo svoje mnenje etc?

  Tam so zato, ker naj bi imeli neke kompetence( pa jih nimajo!!! in da na podlagi teh ocenijo, kdo ima ali pač nima talenta!! Ne morejo pa tega prepustiti rulji, ki bi zagotovo izglasovala katerokoli od joškastih Špelc pred Alenko godec ali wernerja pred Otom Pestnerjem!!!

  In ja, vem da gre samo za nabiranje denarja s strani PopTv, je pa pač govedo isti, ki kliče!

  Kolikor je meni znano, v finalu spet odločajo tele trije klovni? In če je tako, potem lahko rulja preko polfinala spravi tudi zahripanega Murkota, pa ta vseeno ne bo zmagal, zatorej čisto metanje denarja stran!

  Kdo da bi moral biti v komisiji? Recimo Oto Pestner kot pevec, potem kak dober plesni koreograf ali plesalec in nazadnje še kak multitalent – zabavljač kot je recimo Godler.

  Takes one to know one.

  Takole pa je tole res živceparajoče.

 48. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Lily in PTO1:

  “Maja mi s stajlingom ni bila všeč, veliko bolj ji paše stil kot na avdiciji, tam mi je bila prav seksi, včeraj pa maškara, pa še lase si je potemnila.”

  Tole, Lily, je tipična izjava slovenske ozkosti in minornosti, kot jo je opisal PTO1 v izjavi:

  “Ampak kot je že Miha Mazzini enkrat zapisal – proti “ljudem brez talenta” se (pod)povprečna raja počuti nadpovprečno.”

  Ja, res, kako si je Maja sploh drznila prit v prečudovita v glamurozni opravi in stajlingu, ki ni enak vsaki povprečni najstnici, ki maršira po Čopovi. Ti, prekleta maškara.

  Hehe … toliko o okusu.

 49. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  P.S: Zgornji komentar Lily je seveda logična posledica nekritičnega uma žrtve kroničnega podebiljevanja. Kako naj ima smisel za okus človek iz države, ki leta in leta bulji v razne mašakaraste misice in druge Saške, ko skačejo po odru, potem pa kar naenkrat zagleda na odru osebo z izbranim okusom, v kakršnem izkazujejo odnos do sebe in nastopa pevke svetovnega top kalibra. Nemogoče. Še posebej v državi ne, v kateri hodijo še ustvarjalci filma po nagrade na festival v kavbojkah in spranih reklamnih majčkah, na Viktorjih pa sicer je mogoče videt nekaj bolj izbranih oprav, a jih večinoma nosijo pač kokoši, ki lahko izigravajo samo mentalni nivo in talent kakšne Paris Hilton, kar res ni očarljivo. Razlika je le v tem, da je Paris Hilton zunaj redek murkast primer, ki je kot tak tudi označevan, pri nas smo pa resno posiljevani, da je trop parisk upravičen do protežiranega nastopanja na odru in pojejo, plešejo in se gredo voditeljice oddaj in prireditev. Bizarno.

 50. STELA pravi:

  vsak ima pravico do svojega mnenja in okusa……..ampak tile komentarji so pa tko tipično slovenski, da glava peče…uf, kot debata o arbitražnem sporazumu, kjer je eden pametnejši od drugega in eden drugega “v nič daje”:)

 51. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, Maja je imela profi stajling Metke Albreht. Vem, da to pesem v priginalu poje Etta James, toda meni je bolj znana verzija Beyonce, saj jo je pela tudi v filmu Cadillac Records, kjer je igrala prav Etto James. Pa isto pesem je pela tudi zakoncema Obama, ki sta plesala takoj po zmagi.
  Tudi meni je čudno, da so Go Breakers ostali zunaj, očitno so Maestro tako zelo favorizirani, da folk ne opazi nikogar drugega.

  Anna, noben dodatek to ni, to je odskočna deska in skok v svet prepoznavnosti. Pred Talentom jo je namreč poznala peščica ljudi, praktično nihče, vsaj po imenu in priimku ne.

  PT01, kot sem rekel že Simoni, Maja je šla dalje, le zakaj pizdenje?
  Glede Murka, dvomim da je lokal poln, res pa so bili polni pri Milerju, a le zato, da se mu je folk režal, to ej pa že druga zgodba. Sem se na to temo, ki tudi mene zelo moti, menil z Alyo na svoji oddaji, pa je dobro rekla, da naj preverim, koliko nastopov imajo vsi ti kvazi zvezdniki in kako so le ti nastopi polni in kje jih sploh imajo. Tudi o tem velja razmisliti. Res pa je, da kraljujejo v rumenem tisku in zato dobi folk občutek, da so carji tudi na odrih.

  Chrom, od kje ideja, da bi žirija dala prednost Špeli Grošelj pred Otom Pestnerjem? In od kje ideja, da spustijo dalje samo tiste, ki ne znajo peti? Tu in tam so naredili napako, o tem sem pisal, toda v glavnem se z njimi strinjam glede izbire. Ne vem kaj točno serješ, saj pavšaliziraš brez pravih argumentov. Ker ogromno takih “Špel” je izpadlo že v predtekmovanju in niso imele nobenih šans.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, na katere komentarje leti tvoja replika?

 53. Rado Rado pravi:

  Meni je bil oni,
  ki je izgubil proti invalidki, prepričljivejši od Maje.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, Boštjanu Bračiču so na račun Fanike Križaj naredili grdo krivico.

 55. ajda1 pravi:

  No, meni je bila Maja Keuc čudovita, njena glamurozna oprava, če uporabim termin Simone R., je bila ulita s pesmijo, ki jo je pela in bilo bi zelo neokusno, če bi bila v kakšni frajerski opravi, tu bi sigurno mimo mahnila, oz. njeni svetovalci, ki so dobro preštudirali do potankosti njen nastop. In tako je prav, za takšno pesem, elegantna in kot sem rekla, čudovita. Tudi jaz navijam zanjo in upam, da se ji vrata odpro v svet glasbe in morda tudi filma, mjuzikla npr., in da ne glede na izid, mislim, da je opazna in da smo lahko Slovenci ponosni, da imamo pevko takšnega formata kot je ona. Klobuk dol! In žirija je popravila kiks, ki ga je naredila pri izboru, ko je odločala med Boštjanom in pevko s cerebralno paralizo, da so se prav odločili, da niso prisluhnili srcu in izbrali ata in prikupnega fantiča, čeprav nimam nič proti njima, a to zame pač ni talent, žal in izbrali jodlarico (ja kaj je pa bilo pričakovati drugega, saj je bil za izbor evrovizije tudi izbrana ena po domače:))). Škoda za plesno skupino Go Breakerse in morda steparja. Kakorkoli že, žirija je objektivna in kar je povedal Čakramiš, je prav in tudi pošteno, da ne govori le o superlativih, da zna realno postaviti izvajalca na realna tla in mu povedati, kaj je bilo narobe, da ga ni prepričal.

 56. ajda1 pravi:

  Aja, so me pa ganile solzne očke malega fantiča, ki ni skriva razočaranja in ne vem zakaj je kamera tako dolgo vrtala vanj in ga snemala. Se je pa zelo dobro zadržal, požrl solzice in tu se vidi, da iz tega 7.letnega fantiča še nekaj bo, da bo znal oz. zna prenesti poraz in da se zaveda, da je tudi pred njim lepa prihodnost. Kot pa sem omenila v prejšnjem postu, je prav, da je šla jodlarka naprej, čeprav je bilo pričakovati drugačen razplet.

 57. STELA pravi:

  Iztok – nekak pavšalna izjava je bila to…na prvo žogo sem tokrat dobila tak vtis. Je pa res, da ga večkrat dobim….včasih mi gredo na levi živc komentarjo kot je trenutno od Croma, pa velikokrat od Simone….ampak ni panike…kot sem rekla, vsak ima itd itd:)

  in da bom še malo znotraj teme – Maja je …Maja je neki spešl:)

 58. Chrom pravi:

  @IG

  Daj raje preberi še enkrat, kar sem napisal, ker takole pa res serješ brez veze.

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Moja napaka, toda vseeno pavšalno pizdenje glede na to, da je rulja na prvo mesto postavila Majo Keuc in če hočeš, skupino Maestro.

 60. Papir pravi:

  Dobro, spet zamudila oddajo, čeprav sem si zelo želela pogledat nastop od Maje Keuc. Kje zaboga lahko pogledam posnetek njenega nastopa? In kako kretensko, da tega takoj ne objavijo na svoji “sijajni” spletni strani s samimi starimi posnetki iz avdicije.

  Ujela sem samo končno odločitev za drugega finalista in se mi je blazno smilil mali Matija, ki je jokal. Upam, da je lucienne zadovoljna, ko se je vsa topila in cmizdrila, ko so nastopali otroci. Tik izpred nosu mu je pobrala liziko, lepo, ne? Ali so se prav odločili pa ne morem sodit, ker nisem videla niti enega nastopa, na žalost.

 61. AndrejM pravi:

  Mislim, da otroci nimajo kaj nastopati na takšnih šovih, včerajšnje razočaranje tistega fantiča je dokaz. V naslednjem polfinalu pa spet dva otroka, ki se jima bo sesul svet (ali pa njihovim staršem, kar je še bolj žalostno), če ne bo šel otrok naprej oziroma če ne bo zmagal.
  Drugače pa je bila ona jodlarka oblečena tako, kot so kakšna poredna dekleta na paši v kakšnem nemškem khm kmečkem khm filmu. Pa ne da bi gledal takšne filme, so mi strici povedali :)

 62. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Papir, zakaj bi morala žirija otroka naprej spustiti samo zato, ker je pač jokal. Daj no, ne ga srat. Naprej greš, če si boljši od sotekmovalca ali če dobiš več glasov. Vsaj tako bi moralo biti, itak je že preveč manipulacije, hvala bogu, da ni še jok ena izmed njih.
  Posnetki pa pač pridejo gor z zamudo, jebat ga, pač kazen za tiste, ki zamudijo prenos :)

  Andrej, o tem smo že debatirali, toda menim, da mnogi pretiravate. Po tej logiki otroci tudi v športu ne bi smeli sodelovati ali še kje, kjer obstaja možnost, da ne bodo zmagali.

 63. :) pravi:

  veš česa se jst najbolj spomnem? ko je brane K. odločal koga bo dal naprej … takrat sem pomislil : ” uuu, če bi se dalo staviti, bi stavil hipoteko, da bo izbral žensko ” … in in bang bang, itak je izbral žensko. sej vem, da lako nekdo sedaj reče, ja je bila boljša … ok ni problema … ampak če pogledate vsako njegovo odločitev, vedno gre v žensko smer … tak pravi papak je v mojih očeh … pa sem ga drugače imel v lepši luči …

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A zato, ker so mu všče ženske, ga imaš v slabi luči? :)
  Ma daj no, saj menda veš, da je Brane nor na seks, da vedno govori le o seksu, da od tega živi in da je bil prvi, ki je pri nas pisal erotične zgodbe. Tak tip moškega je, nimaš kaj. Od nekdaj in za vedno. Plejer pač, žigolo če hočeš :)
  Navsezadnje je to tudi njegov imidž, ki ga ne more oz. ne sme zatajiti.

 65. :) pravi:

  ma mogoče sm se mal narobe izrazil … nisem mislil v slabi luči, kot človek … ampak, pač, drugačno mnenje sem imel o njem … zdj pa vidim, da je kr neki no … nevem, prej je bil bolj v ozadju in ga nisem tak poznal … sedaj ko je bolj v ospredju, vidim pravi obraz … kateri mi ni všeč … kr neki no . al je 5let stara punčka al 15 al 30 al pa 60 bakica, v vse je zaljubjen, vse so ga očarale, vse so izjemne … nevem no, meni to zgleda zlo čudno … ampak ja, naj bo a ne :) … žigolo, jebač, playa … ma mogo sm ruknat ven, ka me moti na njemu … to je to :D

 66. MATEj MATEj pravi:

  Joj, ko je Vid spet blebetal (stopnice so nazaj in valentinovo za državni praznik in podobne neumnosti). So razlogi, zakaj se v VB in ZDA striktno držijo planiranega programa (dolžina oddaje) in uporabljajo scenariste in trotlboben.

  Maja je pometla s tekmeci (iz tega polfinala in predhodnih), a kar nekaj preostalih tekmovalcev tega večera me je prijetno presenetilo.
  Go Breakers – zame največje presenečenje (na avdicijah sem jih očitno spregledal), plesno res niso tako dobri kot Maestro (še posebej dekleta), a njihova koreografija je zabavna, ima zgodbo, to je točka, ki je kot nalašč za Talenta.
  Tina – simpatično, dobro jodla, solidno poje, malce več premikanja (plesa) po odru od tako veseli pesmi tudi ne bi škodilo, a to zame ni točka za finale.
  Brane – sprva se mi ni zdelo nič posebnega, na konca je točka res izpadla kot prava iluzija, a tip je karakterno in kar se tiče imidža tako zelo dolgočasen, da ni za na televizijo.
  Anže – slab vokal, dolgočasen nastop, mah to ni zame, ne vem, kaj naj še napišem.
  Mek stajl – sem jih zamudil, a mislim, da nisem veliko zamudil.
  Saša in Miha – ona ni pela, tako dobro kot na avdiciji, on je igral zelo dobro, a brez karizme, kemija med njima je bilo pa še manj kot na avdiciji; zame največje razočaranje večera.
  Vodlanova – dobra steperja, a na teveju to zažge le, če je res zabavno, v njunem primeru je bilo le okej.
  Matija in Matija – prisrčno, zadovoljila sta pričakovanja, za enkrat pogledat bi še bilo, kaj več kot to pa s tem ne bosta dosegla, mi je pa všeč njuno poslanstvo.
  La Paloma – za prekmurske (ne prave mehiške) mariačije so bili čist kul, morda izbira pesmi ni bila ravno prava; pač kot fenu mariačijev mi je bilo to zelo kul, a se strinjam, da to ni za finale.
  Maja – po Dunkin Devilsih drugi presežek Talenta, izjemen vokal, zna tudi nastopati, poje iz srca in to poslušalec /gledalec čuti; punca je dejansko predobra za Talenta (je pa X Factor ali Idola); sicer bo težko zmagala, ker nima solzave zgodbe, a vseeno držim pesti in vse pozivam, da v finalu glasujejo zanjo.

  Ja, škoda in krivično do Go Breakersov in kot si napisal: Možno Only in Slovenia.

  Naslednji teden: glede nato da sta Matijata zaradi malega Matije dobila toliko glasov me skrbi, da bo že v primeru zgolj dobrega nastopa naslednjo nedeljo največ glasov dobila mala Lina in nato še zmagala v finalu, kar res ne bi bilo pošteno do Maje, Dunkin Devilsov, Maestra in še nakterih. Pravtako ima možnosti za finale Benjamin (mali Jacko).

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za Lino po moje ne bo dileme, saj se je vsedla v srca gledalcev, Benjamin pa po moje nima pravi šans, tudi zato, ker je Jackson, ki pri nas ne potegne.

 68. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Ta žirija je brez smisla za kar koli in se je vedno sukala od začetka proti mnenju publikie. Ker so nekateri izmed njih tudi primitivni, sta si Braneta privoščila celo udrihanje čez tistega fanta, ker je pel z ženskim glasom, čeprav je bil dober. Za sopraniste nista slišala še nikoli, sta si pa zlahka domišljala, da bo nestrpni in primitivni slovenski publiki to itak všeč, pa še mačota bosta bojda izpadla. To je niso Braneta Kastelica na primer.

  Zato so se vedno nagibali k mnenju publike, da bi izpadli priljubljeni pri folku, ker s profesionalnostjo in zabavnostjo ne morejo pridobit spoštovanja ali zaželenosti. Zato se samo tej žiriji lahko zgodi, da gre koga iskat, čeprav so mu že rekli ne, ker pač mama in navijači protestirajo. Ker kazen za blef ne počiva, se jim je zgodila blamaža, ker so se pri izbiri med Faniko in Boštjanom zajebali. Glas sta dala diletantska Braneta Faniki predvsem zato, ker sta bila prepričana, da bo primitivni slovenski raji tako najbolj prav, ki ponavadi ne glasuje za dobre, ampak saj vemo, kako. Sta se pa zajebala. Ker takega potopa osnovnega smisla za kakovost ni mogoče spregledat in po odločitvi publike ni bila Fanika v prednosti. Zakalkulirali so se v odzivih zato, ker glasovalna publika pri talentu ni povsem ista kot pri izboru EME. Če za EMO še vedno stiskajo največ glasove razne starejše tete z vasi, pa je zelo aktivna publika pri talentu tudi mladina, poleg EMAšev. In ta bolj zaktivirana mladina in mladi po srcu spravlja naprej take, kot so Maja, Maestro itd. Jodlarke pa še vedno kotirajo visoko zaradi EMAševskih glasovalcev s spodnje podraščice pri potoku levo od devetnajstega kozolca.

  Žirija se je pa v svoji podpori po blamaži s Faniko in Boštjanom morala malo prisilit, da poskuša podpret očitno boljše. Samo pri očitnem jim nekako gre, sicer so pa opleli. Niso si mislili, da bo javnost, ki je že pregovorno podebiljena, pričakovala profesionalnost in smiselne ter zabavne komentarje, saj so vajeni, da po vseh komisijah sedijo kar eni in si delijo honorarje, pa nikomur ni nič. Tokrat se je to višje pričakovanje zgodilo pač zato, ker preveč ljudi ve, kako to zgleda po britanski verziji ali ameriškem idolu itd. Obstaja primerjava.

  Čakarmiš ima pa na koncept za povedat to, da je Slovenija že od nekdaj imela take oddaje in ta licenčna ni za nas nikakršno presenečenje. Sem pobuljila, o čem to on bluzi. In veš, kaj je omenil kot primerljivo oddajo, ki smo jo mi ekskluzivno imeli pred Američani in Angleži??? Pokaži, kaj znaš in Veseli tobogan ali nekaj podobnega. Od smeha me je zvrnilo s stola.

  @smeško:

  Meni je zelo všeč, da se je Kastelic takole malo bolj predstavil pred ekrani, ker že celo življenje preko cajtnga blefira mačo frajerja. Njegovi teksti so sicer puhli, ampak imidž frika pač lahko marsikoga preslepi in si je predstavljal vsaj nekega mega frajerskega zajebanta. No, zdaj pa vidimo tam posladkanega, verbalno nesposobnega zelo utrujenega gospoda, ob kakršnem se čudiš, akko bi mu kdaj koli uspelo zapecat katero koli bejbo s svojim dolgčasom. In to je vsa pornografija … hehe …

 69. lily pravi:

  Jaooo, a je človek sploh upravičen do mnenja??! Saj obleka je bila lepa, frizura je bila lepa, ampak Maja mi v tistem ni bila tako zelo lepa, pa je lepa punca. Mogoče sem pretiravala, da je bila namaškarana in razumem, da ne more take pesmi peti oblečena v kavbojke, ampak meni je dajalo vtis, da se ne počuti preveč dobro. To gotovo ni bila ona in če bo ona kdaj slavna slovenska pevka, dvomim, da bo nastopala tako oblečena. To je vse, joooj! Če sem zaradi tega karkoli me je že Simona poimenovala, tudi prav.

 70. Jan pravi:

  neki je treba vedt- matija matija pa jodlarka sta pršla naprej sam zarad patriotizma->še en dokaz več da smo slovenci domoljubn narod, kar je tut prov. Ker drgač so bli go brakersi pa recimo čarovnik bolši..no sej tut jodlarka ni slaba, sam ona je itaq že v slovenski filharmoniji, kej več pa tko al tko ne more doseč.
  kar se pa maje keuc tiče pa….kapo dol, punca res dobr poje…da ne govorim o njenem nasmehu…za pojest!!
  Vidm d ful kastelica kritizerate..ma men je on ql…pač jebač ala plesti:))sam da je plesti mal bl zadržan do žensk ker je biseks, brane je pa pač 100% hetero in mu je usaka k ma usaj mal hud geštel huda..nč narobe

 71. AndrejM pravi:

  @ Simona: tale ti je bila pa dobra : “EMAševskih glasovalcev s spodnje podraščice pri potoku levo od devetnajstega kozolca”. Ampak pozabljaš, da je takih glasovalcev v Sloveniji še največ, da je Slovenija tako ena sama vas in kmetija. In to se odraža povsod, ne samo v glasbi.
  Kar pa se Braneta tiče: najboljši fukači so tako ali tako tisti, ki se ne mečejo ven. Tiha voda bregove dere, so vedeli že naši predniki.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jan, jaz temu ne bi rekel domoljubizem, ampak ljubezen do harmonike, kot pri Narodnozabavnem roku :)
  Plestenjaku praviš Plesti? Dobra :)
  Kot da sta bila sošolca :)

 73. :) pravi:

  @simona – ma točno to. nevem, ko je bil še bolj zakrit pred javnostjo mi je deloval pameten moški in sem na njega gledal drugače. zdj ko pa ga vidim na blizu, ooo joj ooo joj. Opažam, da mu dobro pišejo tekste, ker sam jih sigurno ni zmožen napisati :) … in jst nimam nič proti da on fura mačota, naj ga … a ko ga vidim v oddaji in njegovo slinjenje … kako ga vseee, ampak čisto vsee ženske prevzamejo … a dej nehi noo. nevem, men ne potegne on, res ne.

 74. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @jan:

  Ja, zaradi patriotizma. Tako kot se deli Lango glasove za kurčev komad zaradi slabe vesti zaradi rasizma, pa še vsem diskriminiranim na nepravem mestu ne za zasluge, ker se nič ne naredi, kjer bi bilo potrebno.

  Tale zaradi patriotizma je pa itak najbolj skregana z zdravo pametjo, ker v tem ni nič domoljubnega. To je populistična laž. Razen, če je skoraj cela Slovenija Avstrijska. Slovenci sploh ne poznajo svoje izvorne ljudske glasbe več. Avsenik je pa itak nateg, saj mu je dol viselo in je z veseljem igral po vseh nemškogovorečih deželah, kjer je res ta glasba doma, a ne. Šlo mu je predvsem za denar. In gospod zelo podpira Atomik Harmonik in vse te turbofejkarje po naše, ker trdi, da so veliko naredili za še večjo popularnost narodnjakov in da se mu zdijo kakovostni, ker je najbolj važno itak, da se narod zabava. Tako se reži patriotom, ki ne vedo, kaj sploh je domoljubna dota naroda, v brk narodnozabavniška ikona, ki je največ zaslužila tam, kjer je ta glasba pač doma. Ne rabiš domobrancev vprašat … hehehe …

  @AndrejM:

  Ja, seveda, točno tako. To je opis večine Slovenije.

  In ne, ne … Brane ni profil te tihe vode. Tihe vode zelo dobro poznam in se strinjam s tabo. Brane je profil, ki se še kako ven meče in se vedno je. Problem za takega tipa nastane, ko se znajde v okoliščini, ko bi moral pokazat, kaj je resnično v njem in do kod seže njegova karizma. Dokler lahko stresaš kozlarije v zadnji oštariji, kjer se ti smejijo tebi podobni plehkeži in avše mežikajo, je lahko bit frajer. Potem pa lepega dne pristaneš v neki zabavni oddaji, kjer se pričakuje, da boš kaj povedal, zablestel s kakšno pronicljivo oceno, gleda te tudi kritično občinstvo, ne samo retardiranke, in je vse mrzlo. Motivacija za frajarjenje pade, od tebe ni nič, razen en velik ja. Ker v drugi okoliščinah je en velik ja dovolj … hahaha … tukaj pač ne. In izpadeš šmokljan. Pokaže se pač bistvo stvari. In nobene energije več od nikoder, a ne.

  Te tihe vode, ki jih omenjaš pa funkcionirajo ravno obratno. Se ne mečejo ven in potem, ko sploh ne pričakuješ, ti zleze pod kožo … S komentarji in precej globljim pogledom!!! Hehe … S tem ima pa Brane še mnogo manj zveze od kakšnega Erazma Pintarja.

 75. Nidurun pravi:

  branko čakrmiš je prototip človeka, ki gre z gorcem vsak vikend na bližnji hrib in se poitem s prijatelji ob pivu oib sončnem zahodu pogovarja in prepira v kolikšnem času pridejo tja gor oni.

  lucienne lončina je ženska z neverjetno dozo želje po podojitvi nekoga s svojimi neprijetnimi vimeni. človeka zvije, ko sliši njene orgazmične krike ob pojavi kakšnega mladega, po mojem prevsem moškega, tekmovalca, starega zelo malo.

  brane kastelic je nekdo, ki je nekoč skompenziral svoje travme iz otroštva na maturantskem izletu s tem, da je pofukal dve s cvičkom naliti sošolki, seveda ne naenkrat, in je celo živiljenje bil prepričan, da lahko. potem je celo življenje fukal s cvičkom nalite sošolke. ne, brane, ne moreš.

 76. Nidurun pravi:

  in nehajte harmonike enačiti z narodno-zabavno glasbo.

  http://www.youtube.com/watch?v=FFl9gN_TF8M

 77. AndrejM pravi:

  @ Simona

  Saj za Braneta nisem mislil, da je tiha voda :)

 78. Papir pravi:

  Iztok, ehm … Khm… Zakaj je šla pa potem Fanika naprej, lepo te prosim … Kakšni kriteriji neki, dej. Kako ne ga srat – enkrat vidim to, valda pol pričakujem, da bo vsaj topeča se Lucienne podprla tudi otroka. Sicer pa se je ubogi Matija zjokal potem, ko je bila odločitev podana, ne prej, torej je ne bi mogle ganiti solze.
  Sicer pa nima veze – smilil se mi je, to sem hotela povedati. Nastopov nisem videla, ne morem primerjat. O žiriji imam itak svoje mnenje, posebej Brane Kastelic se mi zdi, da vanjo ne sodi.

  Še vedno čakam link, kjer se da pogledat zadnji nastop od Maje Keuc, anyone?

 79. STELA pravi:

  Nidurun….a teb se je pa cel svet zameril al kaj?:)))

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Papir, ne pozabi, da je prav Lucienne glasovala za Boštjana in ne za Faniko.
  Drugače pa imaš Majin nastop že od ponedeljka tukaj: LINK

 81. Nidurun pravi:

  stela, a ti si pa rahlo omejena al kaj? :)
  stela, nehajte ti in tebi podobni sebe enačiti s celim svetom. iz sveta sem iztisnil toliko soka kot ga ti, če si res tako trapsta, kot v tem komentarju, nikoli ne boš, v celem svojem življenju.

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poba, tvoje konfuzne komentarje sem združil v enega, da ne izpade kot spam. Bi te pa prosil, da se držiš teme, saj se boš drugače spet čudil, zakaj si ostal v moderaciji.
  LP

 83. mary pravi:

  meni se ni zdelo, da bi bla točka ful kratka…
  drgač pa jst sm vedla, da se punce v finale ne bodo uvrstile, ker je to šport, ki ni prepoznaven, še posebi tle v Sloveniji. V Italiji je že drugačna zgodba..
  Njihova prioriteta je bla predstavit ta šport širši množici, da bo vsaj vedla, da ta šport obstaja in da je zelo lep. Je pa podobno kot pri drsanju treba začeti zelo zgodaj.
  Vseeno pa mislim, da o vsem tem kar si mi naštel kot protiargument veš več kot o kotalkanju.
  Drgači pa jst ponavadi ne rada komentiram reči na katere se ne spoznam najbolje.. Recimo petje – lahko rečem, meni se zdi, da ta in ta dobro poje, ne bom pa se spuščala v neko ne vem kašno poglobljeno debato glede tega in prepričevala ljudi zakaj je to kar mislim jaz prav…to želim povedat, že ves čas.
  Drgač pa berem vsake tolko tvoj blog, ponavadi maš kar dobre argumente..No edino to me je zmotlo.
  lep pozdrav.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, predstavile pa so zadevo, to pa. Če je bil to glavni namen, je dosežen, zelo dobro.
  Res se na kotalke ne spoznam, toda podal sem svoje mnenje o nastopu, ki se mi je zdel slabši kot v predtekmovanju. Nisem ga pokritiziral, le povedal sem kaj manjka po mojem mnenju. Saj nisem pisal strokovno, le lastno mnenje sem podal, pač tako kot sem doživel ta nastop. Ker če je pa to nastop le za strokovnjake kotalkanja, pa je itak brez smisla, da so nastopile, mar ne. Se mi pa ne zdi tako abstraktno in le za poznavalce kot recimo slikarstvo, da ne bi mogel še kdo izven foha kaj povedati :)
  Ni panike, pač te je zmotilo, zakaj pa ne.

 85. Jan pravi:

  Simona Rebolj- sory, ampak še vedno menim da gre glede matije in jodlarke za patriotizem…kaj pa je slovenska glasba, če ni avsenikova??kaj potem je avsenikova glasba avstrijska?? je bil avsenik slovenc??JE BIV! ali je avsenik tisti ki je izumil ta žanr glasbe??JE BIV! če pa je avstrijska založba hotla da na plošči piše oberkreiner pa to ni nč on kriv..pač so ble slovenske založbe takrt tok neumne, oz. jih sploh ni bilo.Isto k da bi rekla, da ker sta pa brata Jakopin, ko sta izumla jadrnico iz ogljikovih vlaken pa sta ji dala ime shipmann,da pa to ni slovenski izum, zato ker je ime angleški..ja halo?..no, kokr kol avsenikova glasba je slovenska ostale stvari so pa čist irevalantne pa trumbli kokr hočš. in harmoniko pa jodlanje usak slovenc povezuje z avsenikovo glasbo.in to je to, zarad tega sta matija pa jodlarka pršla naprej.

 86. Papir pravi:

  Hvala za link Iztok, res dober nastop od Maje. Super je odpela.

 87. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jan, ne pozabi, da sta Matija & Matija pela pesem, ki nima s harmoniko in Avseniki ničesar, je le stara dobra slovenska popevka, ki je nihče ne poje na nobeni veselici in takrat, ko je treba patriotsko držati skupaj. Še več, to je v prvi vrsti ljubljanska popevka, če sva iskrena :)

 88. Jan pravi:

  iztok, ne pozabi da je matija starejši držu v roki harmoniko in nanjo tud neki zaigrov. Kokr sm reku, točka ni nč posebnega…je pa neka znana slovenska pesem (skor ponarodela), pa še ta star je držu v roki harmonko, pa kao neka stara glasbila in to je to…usak k je to vidu si je mislu-evo, tako je prov, da se skrbi za našo zgodovino in da se igra na nek star način…no usaj tko se men zdi da so drugi si tko razlagal (usaj starejša populacija), ker če si neb tko razlagal pol neb tok glasoval za matijo&matijo,ker se mi ne zdita glih kakšna talenta, če že zbiramo talente

 89. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po eni strani imaš prav, toda ne pozabi, da harmonika ni vedno sinonim za naradnozabavno sceno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !