Recenzije: When in Rome, Chloe

13.05.2010 ob 02:29

WHEN IN ROME (zda 2010, komedija, režija: Mark Steven Johnson, igrajo: Kristen Bell, Josh Duhamel, Danny DeVito, Anjelica Huston, Will Arnett, Jon Heder, Alexis Dziena, Dax Shepard, Judith Malina, Don Johnson)

V iskanju prave ljubezni.

Še ena amaterska romantična komedija, kjer ni zares dobro praktično nič. In kjer namesto šarma razturajo klišeji. Kristen Bell je Beth, deklina, ki bi ubijala za ljubezen. In deklina, ki iz fontane sredi Rima pobere kovance in si nakoplje prekletstvo. Štiri do ušes zaljubljene možakarje (kralj klobas Danny DeVito, slikar Will Arnett, maneken Dax Shepard in čarovnik Jon Heder), ki bi zanjo naredili vse. Prav zaradi tega ne verjame ljubezni simpatičnega in zelo štorastega Josha Duhamela, ki mu ni jasno kaj se dogaja. Tako kot njej ni jasno, da jo Josh ljubi brez čarovnije. Dolgčas, ki bo navdušil tiste, ki niso videli še nobene romantične komedije.  Plus pozabljeni šarmer Don Johnson v vlogi očeta glavne junakinje.

Ocena: izguba časa

CHLOE (zda 2009, drama, režija: Atom Egoyan, igrajo: Julianne Moore, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Max Thieriot)

Fatalna privlačnost.

Amanda Seyfried, tista pridna punčka iz Mamma Mie, je tokrat tako zelo poredna, da bi osvajala še hrčka, če bi ga imeli pri familiji Stewart. Da osvaja moža (Liam Neeson), ženo (Julianne Moore) in sina (Max Thieriot), je sicer v kontekstu njenega predatorsko patološkega karakterja, toda skrajno neumno in privlečeno za lase za gledalce, ki jih čaka še ena izjemno slaba erotično nabita drama o skokih čez plot. Še ena inačica kultne Fatalne privlačnosti, kjer ženo vzburja pripovedovanje o tem, kaj je z njenim možem počela naslovna junakinja. Že to je bedno in nerealno, kaj šele zaplet, kjer si ta ista žena mladenko privošči tudi v postelji. Blesav film, ki fura kvazi kvaliteto in še bolj kvazi elegantno dramaturgijo, ki ostaja na ravni enako slabega in tematsko podobnega filma The Other Man. Dialogi so prisiljeni, atmosfera dolgčasna, igralske kreacije ne dosegajo zadostne stopnje prepričljivosti, Amanda Seyfried pa ves čas izgleda kot riba teleskopka, ki ji bodo oči kmalu skočile iz jamic. Priznani kritik Roger Ebert je sicer pokazal zagreto navdušenje, kar je nezaslišano tudi zavoljo konca, ki sodi v poceni televizijski B triler.

Ocena: izguba časa

 

8 komentarjev na “Recenzije: When in Rome, Chloe”

 1. cosmopapi pravi:

  Tisti konec pri Chloe pa je itak višek natega enega B-filma, ki se prodaja pod oznako “A – kot art” film.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem videl, da tebe tudi ni prepričal. Ej, res mi ni jasno, zakaj je Ebert padel na kolena. Že zaradi konca ne bi smel. No ja, po drugi strani pa je res, da je bil navdušen tudi nad 2012 :)

 3. Tina M Tina M pravi:

  Pri filmu Cloe je bil meni konec totalno… zgrešen. Riba teleskopka hahah :D

 4. Vanja1 pravi:

  Pri filmu Cloe, je dejansko Cloe imela afero z njenim možem, zakaj pa je v srečanju med vsemi tremi, ko se srečajo tako izpadlo, kot ,da si je ona vse izmislila, ker je on ni prepoznal, al namerno? heh!! Ker mi ni vse točn jasno.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni imela afere, vse se je zgodilo v glavi. Lagala se je, da bi na svojo stran dobila ženo. Da bi bila čimvečkrat z njo in da bi ji pripovedovala čimbolj zanimive zgodbe.

 6. alenka pravi:

  When in Rome -romantična okej, komedija pa res ne. ni mi bil všeč. predvidljiv preveč, brez kake poante, glavna igralca mi imata ful premalo skupnih prizorov, vsak zase sta mi fajna, skupaj pa me nista nekaj prepričala. liki so razen njenega ful nedodelani. okej to še preživim, ampak tudi Rim je ful slabo prikazan-ja še v Lizi bo popstar al pa un film k sta Olsonove dvojčice ga bolje prikaže pa sta tut drugače slaba filma. pa nekje pri 40min se mi je začelo že vlečt, čeprav film sploh ni dolg. pa večina dialogov mi je bla tut pod povprečjem. 2/5

 7. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Chatroom, The Switch, You Again pravi:

  [...] se udarita hrvaški pevki Danieli podobna Kristen Bell (letos je posnela tudi enako bedno komediji When in Rome) in njena nekdanja sošolka Odette Yustman, ki se hoče sedaj poročiti z njenim bratom. Problem je [...]

 8. alenka pravi:

  Chloe – men je bil pa všeč, dobra igra, tudi prizori, tempo mi je bil dobr. sm že dost hitr poštudirala kaj se verjetno v resnici dogaja in sm samo čakala potrditev pa se mi je zdel zlo gledljivo. vredno ogleda, ni pa ne vem kaj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !