IZTOK faking GARTNER

« | | »

Video reportaža: 15. mednarodni razpis za likovna dela otrok in mladih

7.05.2010

Danes se je pod vodstvom in v organizaciji Mihaila Lišanina, urednika revije Likovni svet in direktorja ter ustanovitelja Galerije likovnih del mladih Celje, zgodil petnajsti, se pravi jubilejni mednarodni razpis za likovna dela otrok in mladih, ki so letos ustvarjali na temo etno oblačil in folklornih plesov svojega ljudstva.

Mednarodno pisana prireditev, katere pokrovitelj je tudi predsednik Danilo Türk, je v mesto ob Savinji kot vsako leto privabila celo vrsto predstavnikov ambasad in ministrstev, mentorjev in umetnikov iz celega sveta, kjer je največ pozornosti brez dvoma pripadlo delegaciji iz Afganistana, ki se je take prireditve udeležila prvič po tridesetih letih.

Pa naj tokrat namesto slik in mojega nakladanja spregovorijo kratki intervjujčki, kjer vas že v naprej prosim, da se ne zgražate nad mojo polomljeno angleščino.

Pogovor je tekel o Dalaj Lami, o večni mladosti župana Bojana Šrota, o penziji Goge Stefanovič, o filmu Rambo, kjer se je Stallone skupaj z Mudžahedini boril proti Rusom, o čevljih Mihaila Lišanina, o tem, zakaj ne bo nikoli dobil Prešernove nagrade in o moji slavi v turškem Gaziantepu.

PROGRAM JE POPESTRILA GLASBENA TOČKA, KJER STA DVE DEKLICI ZAPELI ZIMZELENO DJURDJEV DAN:

YouTube slika preogleda

SVETOVNA POPOTNICA BENKA PULKO:

YouTube slika preogleda

PLESNA PEDAGOGINJA GOGA STEFANOVIČ:

YouTube slika preogleda

CELJSKI ŽUPAN BOJAN ŠROT:

YouTube slika preogleda

PLESNA UPODOBITEV ŠTIRIH LETNIH ČASOV:

YouTube slika preogleda

MIZYAL KARABIBER NACAROGLU IZ GAZIANTEPA V TURČIJI, AMBASADORKA UMETNOSTI IN OTROŠKEGA LIKOVNEGA UDEJSTVOVANJA:

YouTube slika preogleda

FARZANEH AKHONDI, ŠESTNAJSTLETNA NAGRAJENKA IZ AFGANISTANA:

YouTube slika preogleda

IN SEVEDA, MIHAILO LIŠANIN:

YouTube slika preogleda

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 7.05.2010 ob 17:25 pod video reportaža. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Video reportaža: 15. mednarodni razpis za likovna dela otrok in mladih”
 1. jazby - 10.05.2010 ob 23:53

  Zabavna reportaža.
  Bojan se zadnja leta res ne spreminja,
  Mihailo pa se je malce postaral. Pred leti, ko je imel še galerijo na Starem gradu, smo si večkrat ogledali razstavljena dela otrok. Impresivno. Me veseli, da se še vedno ukvarja s tem.

 2. IZTOK GARTNER - 11.05.2010 ob 19:39
  IZTOK GARTNER

  Lepo, da je padel vsaj en komentar. Očitno bi moral napisati, da je dekle iz Afganistana vrgla bombo v dvorano, da je Lišanina kap sredi zahvalnega govora in da je Šrot rekel, da ne bo več kandidiral, saj je zaljubljen v Benko, ki mu je že kupila vikend na Maldivih :)

 3. AndrejM - 13.05.2010 ob 16:53

  Lepo je, da kdaj pokažeš še kaj zanimivega, kar se dogaja v Celju in kjer človek ni bil. Glede Šrota pa: res je lep in mlad, je pa skrajni čas, da ga kdo zamenja. Sicer je med sedaj znanimi štirimi kandidati (Šrot, Rihterjeva, Lobnikar, Požežnik) en zelo sprejemljiv, to je Požežnik, vendar se bojim, da ni dovolj znan, po drugi strani pa je kot direktor poklicnih gasilcev v Celju morda že padel v celjske “elitistične” kroge in bi kot župan ne znal nagnati nekaj (deset) ljudi, ki leta in leta vedrijo, nič pa na svojih delovnih mestih ne naredijo. Prednjačijo pa politični kadri in horizontalno usmerjena dekleta.

 4. IZTOK GARTNER - 13.05.2010 ob 17:12
  IZTOK GARTNER

  Šrot je resda že dolgo, toda za Celje je naredil veliko, o tem ni dvoma, škoda je le, da ga je umazala bratova afera, kar je bil tudi razlog, da mu ni uspelo kot politiku.
  Dokler bo on kandidat, ostali nimajo šans, sicer pa, če sem iskren, niti ne vidim razloga, da bi ga zamenjali, saj še vedno dela dobro, pa še tako dolgo je na položaju, da mu niti na misel ne pride, da bi kaj ukradel :)

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !