James Brown bi včeraj praznoval 77 let

4.05.2010 ob 00:29

Ko je James Brown, “the godfather of soul” in “the hardest working man in show business” leta 2006 umrl, sem bil močno presenečen, da ne rečem šokiran, saj sem imel občutek, da je še vedno zdrav kot riba in da bo z nami vsaj še dvajset let. Glede na to, da je tudi sam načrtoval nove nastope, je jasno, da ga je smrt presenetila. Da je resno bolan, so mu namreč povedali med rutinskim obiskom zobozdravnika, kar pomeni, da se tudi sam ni zavedal, da mu je kilometrina načela telo.

Brown, sicer idol in inspiracija Michaela Jacksona, mi je bil od nekdaj velik car, veliko bolj kot Ray Charles, ki je umrl dve leti pred njim. Njegovi komadi so imeli posebno energijo, na odru pa je pokazal tako super filing, da obiskovalci niso mogli ostati pri miru. Mojster interpretacije, kultnih muvov in karizma, ki ji zlepa ne boste našli para.

Četudi je imel cel kup zares dobrih komadov, pripenjam Living in America, ki ga je zapel v filmu Rocky 4, saj je prav ta najbolj zaznamoval mojo mladost in sem si ga prav zaradi tega zapomnil kot največjega frajerja.

YouTube slika preogleda
 

3 komentarjev na “James Brown bi včeraj praznoval 77 let”

  1. oomoo oomoo pravi:

    Enkrat sem ga gledal v živo tam ob koncu devetdesetih – pa sem bil zelo zelo razočaran. V bistvu je deloval kot cirkusant. V bistvu žalostno, ampak najbolj je publiko dvignilo na noge, ko je ansambel zaigral refren iz ene pesmi Jimmya Hendrixa. Vseeno, o mrtvih vse najboljše. Naj počiva v miru.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Leta so verjetno naredila svoje, a ker nisem bil zraven, ne morem reči kakšne občutke bi imel sam. Po moje nebi bil razočaran, saj bi me zelo navdušili že dejstvo, da pred mano stoji James Brown.

  3. oomoo oomoo pravi:

    Ja, to imaš gotovo prav. No, razen njega sem gledal v živo tudi Raya Charlesa in pa B.B. Kinga. Slednji je bil takrat star že krepko čez 70, ampak ko je “zavihtel” svojo Lucille….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !