Slovenija ima talent: Trije največji kiksi žirije

27.04.2010 ob 22:59

1. Sandra Harb, komaj 10 letna punčka z glasom operne dive, ki so jo tudi v tv prenosu pokazali le za vzorec. O njenem nastopu so se razpisali celo hrvaški mediji, naša žirija pa je ni uvrstila v polfinale, kar je preprosto nezaslišano in zelo velika krivica.

2. Nika Zorjan, najstnica z odličnim vokalom in znanjem igranja klavirja. Očitno premalo prepričljivo za našo žirijo, ki pa je po drugi strani v polfinale spustila kar nekaj veliko slabših pevcev in pevk.

3. Gašper, mali plesalec, ki je raztural sto na uro. Žirija je bila nad njegovim nastopom resda navdušena, toda za polfinale se jim je zdel očitno premalo prepričljiv. Grda napaka.

 

31 komentarjev na “Slovenija ima talent: Trije največji kiksi žirije”

 1. Tina M Tina M pravi:

  Res je, se strinjam.

 2. Vanja1 pravi:

  Jah, res je ja ,da so bili še nekateri dost slabši, ampak očitno jih žirija ni videla kot potencialne zmagovalce, bo pa zanimivo videt, komu bo folk namenu največ glasov. Zanima me kaj bo pripravil Benjamin Dolič, glede na to, da nekega vokala nima, original Tenor tonalitete nebo mogel pr nobeni Mikovi pesmi zadet. Tako, da bo poiskušal očarat z Imidžem in sočutjem iz prve oddaje.

  Pa kaj so v oddajah prikazali vse, ki so v polfinalu?? Ker imajo tisti kaj so jih bolj medijsko izpostavili več možnosti od ostalih, pa to je v teh talentih zanimivo ,da se po enem nastopu že vse sklepa ne… zato še je posebej potrebno dobro povadit vsako stvar ,da je res prvič popolna , ker 1 nastop ti lahko odpre al pa pokvari nadaljno kariero. Se pravi tisti kateri bo zmagal bo imel koliko nastopov v oddajah? 4,5,6??

  Za Talent showe pa vsi vemo ,da ponavadi niso pravični, tokrat bomo videli kako bo pri nas. Je pa res ,da groznih presežkov nismo videli, je pa bilo nekaj iztopajočih izjem. Lp.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na YouTubeu je kar nekaj posnetkov Doliča, počekiraj jih pa boš videla, da sploh ne poje slabo in da je bil vokalno najslabši prav v nastopu na Talentu. Se pa strinjam, da so za gledalce favoriti tisti, ki so jih več časa kazali po tvju, kar ni ravno pošteno za tiste, ki jih niso in so se nam pri izboru za polfinale zdeli skorajda neznanka.

 4. Vanja1 pravi:

  Ja saj glih, recimo ko so volitve za kakšne volitve ima vsak kandidat svoje minute in svoj medijski prostor, heh! Sem pogledala posnetke, in je kar fajn ja!! Ampak mi je vedno bilo zanimivo to, da po smrti Mika naenkrat vsi poslušajo njegovo glasbo in so vsi postali neki fani, kje so pa bili prej…
  dvomim ,da bi se našlo toliko emitatorov na talentu, kot se je sedaj, ko ga ni več. Sicer pa ko smo že pr tem, v letu 2011, naj bi prišel musical Thriller, kjer je sodeloval skoraj v celoti Mike, ki temelji predsem na videu, drug musical Thriller Live pa že lahko videvamo od 2006, ampak je bil nažalost prestavljen (na december, moral bi gostovati v Ljubljani naslednji mesec)

  Enako, kot pr nogometu večina navija za Barca a nevedo naštet 5 igralcev, ki so igrali nekaj let nazaj, saj veš kaj želim povedat. No sicer je po eni strani to normalno, tui Beatli bodo spet postali IN, ko ne bo več McCarneya.

 5. za devetimi gorami pravi:

  Strašno in nezaslišano, kakšne krivice in grdobije se dogajajo na tem svetu! Človeka prime, da bi ugasnil TV sprejemnik in prenehal gledati te neumnosti. NOOOOOT!!! ;-)

 6. AndrejM pravi:

  Vanja1, Beatli so vedno IN :) In pravilno je McCartney.

 7. Papir pravi:

  Točno tako in se ne bi mogla bolj strinjat. So morali biti slepi in gluhi, da so te tri spregledali.

  A ni možnosti glasu ljudstva, ki bi kaj vplival na ponovni privzem kakega izpadlega kandidata?

 8. ajda1 pravi:

  Se strinjam z napisanim. No, mene pojoče učiteljice niso prepričale, prav tako plesalke cancana in plesalec z ognjem in tu bi bila mesta za te tri, ki si jih izpostavil, Iztok. Morda je pa to namenoma, da so uvrstili tudi takšne, ki niso konkurenca najboljšim, kaj vem, morda kakšna taktika, ki jo skriva v rokavu žirija, ki je imela škarje in platno. Res pa je, da talenti, ki niso šli naprej, ne bodo ostali neopaženi in to je tudi tisto, kar jim je lahko v uteho, čeprav verjamem, da bolj slaba tolažba. Kakorkoli že, če vidjamo:)).

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda1, o tem, da naj bi Harbova predstavljala prehudo konkurenco mali Lini, je govoril tudi njen oče. Kdo bi vedel, če to drži. Učiteljice so bile okej, prav tako plesalke kankana, tisti z ognjem pa tudi mene ni prepričal, saj je bil plesno zelo lesen.

 10. Vanja1 pravi:

  AndrejM , vem ja, napaka se tui zgodi pri pisanju. Seveda so IN, ampak pr mladih nažalost ne…

  Ob njegovi smrti bo spet rahla Euvorija, seveda ne takšna, kot pr Miku, tui mladi jih bodo vsaj iz radovednosti bolj poslušali, ker se bo o njih spet govorilo, in da se Siru Paulu poklonijo, ki ima med drugim svojo mesto tudi v Guinessovi knjigi rekordov kjer je naveden, kot najuspešnejši skladatelj pop glasbe v zgodovini, tudi solo komadi niso od muh, jih ima kar nekaj odličnih. (hope and deliverance, Ebony and Ivory, No More Lonely Nights…itd)

  Za Beatle pa itaq vemo ,da so bili carji, jih poslušam kljub mlajši generaciji, kar lep čas, verjetno dlje kot ti.. heh! Uživajte :) ;)

 11. taya pravi:

  No ja. Krivice se dogajajo. Samo upam, da bodo teli trije dovolj trmasti, da jim bo uspelo – če ne sedaj pa kdaj drugič.

 12. Klemen pravi:

  Kiksi žirije? Žirija je velik kiks! Ni mi jasno, po katerih kriterijih ustrezajo, da so jih izbrali kot tiste, ki bodo prepoznali slovenski talent. Sicer sem pa zelo razočaran nad nastopajočimi. Pravih talentov je bilo le za ščepec. Za mene talent ni tisto, kar je naučeno. Talent je nekaj, kar nima vsak… nekaj takšnega, kar ne vidimo vsak dan. Če je talent to, kar smo videli v tej oddaji, potem je talentiran vsak drug slovenec. In kaj sploh otroci počnejo v takšni oddaji? Ni mi jasno. A za vas je normalno, da majhna deklica reče, da bi za slavo naredila skoraj vse?! No, vse skupaj se pa tako začne pri njihovih neumnih starših. Žirija pa tako in tako pada na otroke, pa čeprav so nekateri brez kakršnega koli talenta. Sem mislil, da je “Kmetija slavnih” poden slovenskih oddaj, ampak vidim, da premoremo še veliko več od tega.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Taya, mali Gašper je itak že svetovni in evropski prvak, tako da se zanj ne bojim. Za ostala dva pa bo prav tako po moje dovolj drugih možnosti.

  Klemen, okej, naučeno že, toda vsak se ne zna naučiti določenih reči in to je vseeno talent, če tako pogledaš. Jaz bi lahko vadil sto let, pa ne bi znal peti kot Maja Keuc in plesati kot Maestro.

 14. ena_ pravi:

  se poplnoma strinjam s tabo gartner oz. tvojim zapisom. …

  klemen, ja, tudi jaz se sprašujem glede line … res je, da poje super, a njeno razmišljanje in izjave .. to pač ne gre v kontekst sedemletnice, ki govori, da bi bila rada slavna in zvezda, da bi jo vsi poznali … očitno ji nekdo”pere” možgane in goji v instant produkt sodobnega čas, kjer je važno le uspeti, biti slaven in imeti denar. sreča je le, da lina ima vsaj talent (ponavadi jih taki nimajo). ne vem no, otroci na teh šovih, sploh z miselnostjo o slavi in zvezdništvu, se mi ,milo rečeno, smilijo.Tudi psihologi razvojne psihologije so odločne proti. kako bo takšno dekletce prenašalo poraze oz. – tega zvezdništva ne vem, ampak je pomembno, da ima ljudi okoli sebe prizemljene. upam pač, da lina ne bo zmagala, ker pri njej ne gre samo zato, da rada poje, temveč ima očitno v glavi cel koncept slave in zvzedništva, kar mi je pri takšni starosti res “adijo”.v bistvu pa je vprašanje,kaj lahko šov iz zmagovalke otrok iztrži, kariera pri 7?dvomim, da bi se dobro končalo. raje bi videla zmago dekletca (če že) z violino, ki so jo verjetno razmere prizemljile, in se vidi njena skromnost in iskrice v očeh,ko dobi pohvalo.
  vprašanje je , koliko bo folk sploh glasoval, saj sem iz enega intervjuja razbrala, da naj bi klic stal blizu 2evra. če je to res, potem “naavijaških grupacij, tipkajočih na tel”, ne bo, kar je sicer dobro. v bistvu pa .. naj zmaga kdorkoli, mam pa občutek, da bo verjetno potem kdo drug iz šova več iztržil kot zmagovalec …

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Navijaške grupacije bodo, le zakaj bi jih odvrnilo 2 evra? In zmagal bo tisti, ki si bo organiziral največ navijačev. Glede Line imaš poanto, toda ne pozabi, da je morda vse skupaj tudi malo zaigrano in v resnici ni tako “grozno” kot se sliši. Pač majhna punčka, ki sanja o slavi, ni edina, na milijone jih je, na to ste pač bolj pozorni, saj je to povedala po tveju. In Slovenija ni Amerika, da bi jo lahko odneslo v pekel slave, če mene vprašaš. Pač poznali jo bodo malo bolj kot prej, potem pa jo bodo pozabili tako kot vse. Iz tega ne bi delal kake večje filozofije.
  Se mi pa zdi, da starejši in najstniki poraze prenašajo še težje od otrok, zato tudi v tem kontekstu nimam pretiranih skrbi. Pa tole tudi ni edini šov, tak otrok se bo lahko prijavil še na veliko podobnih reči, nekatere manj odmevne, nekatere bolj.
  Sicer pa kaj pa lahko naredi starš, mar naj ji prepove nastop in jo prepriča, da to ni zanjo ter da naj počaka še deset let? To bi jo šele zlomilo, veliko bolj kot dejstvo, če ne zmaga ali ne gre v naslednji krog.

 16. AndrejM pravi:

  @vanja1: kaj poslušajo mladi danes pač ne vem. Sem pač rockerski glasbeni tip in ga ni čez kakšne stare rockerje. Včeraj sem bil v Gradcu na koncertu skupine Asia in stari prdci so RAZTURALI. To je glasba.

 17. Leiito pravi:

  Zanimiva poanta, psihološki efekt takih tekmovanj in slavoljubne mentalitete nasploh na otroke. Upam da je žirija imela v mislih tudi to in je zato skoraj vse otroke poslala domov. Je pa najbrž samo še vprašanje časa kdaj se bodo pri nas pojavili otroški peagants po ameriškem vzorcu, 8-letne punčke z makeupom v večernih toaletah koketirajo z občinstvom. Pedo paradiž.

 18. Klemen pravi:

  Še vedno se ne strinjam, da je takšen šov za otroke. Ne glede na to, da smo v Sloveniji, to ni primerno. Otrok je otrok in lahko še počaka nekaj let, da pride na svoj račun. Takrat bo bolj pripravljen in tudi bolj prizemljen. Zdaj pa naj se raje igrajo na igrišču. Glede končnega zmagovalca… mislim, da bodo zopet ustvarili instant “zvezdnika” (res veliki narekovaji), ki ga bomo pozabili prej kot v letu dni. Če pomislim samo na Bepop in Unique (oboji totalni poraz), kjer so podobno izbirali pevce, si zopet predstavljam skupino vreščečih najstnic/najstnikov ali še mlajših otrok, ki bodo častili zmagovalca. Ampak njih bom še razumel, ker zaenkrat pač požrejo vse, kar jim mediji dajejo. Bolj me skrbi za starejše:)

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Unique so ugasnile že isto leto, res je, toda zato, ker so se sprle med sabo. Muska ni bila slaba, je bil dokaj kvaliteten r&b. Za Bepop pa se nikakor ne strinjam, saj so bili kake tri leta špica. To pa ni kar tako. In nehali so zaradi Simona, ki se mu prav tako ni dalo več skakati po odru.
  In nikar ne pozabi Nuško Drašček, Omarja Naberja, Petra Januša, Nino Pušlar in Anžeja Dežana, vsi so bili prav tako produkt takega šova in vsi razen Dežana, ki je trenutno v tujini, in Januša, ki je malo zadaj, še kako trajajo in so zelo visoko. Še posebej Nuška in Nina, pa tudi Naber pravzaprav.
  Ne mešaj zmagovalcev Big Brotherja ali Bara z zmagovalci pevskih šovov, ti zdržijo dlje časa, saj dejansko nekaj znajo.

  Glede otroškega zvezdništva, ne pozabi, da je mnoge otroške zvezdnike zvilo šele v zreli dobi. Kot mladi so bili kul, zjebalo pa jih je takrat, ko človek tega sploh ne bi pričakoval. Otroci so bolj odporni kot si mislimo.

 20. NoMercy pravi:

  Če kdo hoče, da je po njegovo naj pač sam naredi takšen show :)
  Žirija ima (tako kot vsak športni … sodnik) prav!! :)
  Matr ste pizdontlni, da kurcate kaj in kako naj kdo drugi ocenjuje – sami pa še prdnete ne, da bi bilo kaj po vaše :(

 21. Klemen pravi:

  Ok… potem mi je vse jasno:) Unique dober r&b band ter Bepop kot špica skupina. A je to sploh poslušal kdo, ki je bil starejši od 13-14 let?

 22. Morant pravi:

  “Glede otroškega zvezdništva, ne pozabi, da je mnoge otroške zvezdnike zvilo šele v zreli dobi. Kot mladi so bili kul, zjebalo pa jih je takrat, ko človek tega sploh ne bi pričakoval. Otroci so bolj odporni kot si mislimo.”

  Ne, v bistvu je bilo povsem pričakovano. Vsi ti Edwardi Furlongi, Coreyji Haimi, Macaulayi Caulkini, Brandoni Calli, Lindsay Lohanove itd. so odrasli v objemu malikovalske množice. Ko pa je njihova zvezda pričela zahajati, pa so se zlomili in so zdaj mrtvi/težki narkomani/kriminalci. Če si že v najnežnejših letih izpostavljen svetu blišča, so možnosti male, da se lahko razviješ v normalno osebo, ki ni patološko odvisna od pozornosti in oboževanja.
  Starši, ki svojega otroka, ki komaj nekaj let že obvlada hojo in govor, silijo pred kamere in mu vsiljujejo filozofijo “bodi uspešen, da si boš lahko kupil vse lepe reči na svetu”, pa to bolniki, ki bi jim morali odvzeti skrbništvo, ne pa da Lady in Jana romantizira podobo njihove družinske idile.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, obračaš moje besede.
  Glede Unique, prvi singl je bil kul, še posebej v primerjavi z ostalim dance in pop sranjem, ki se je takrat poslušalo.
  Glede Bepop pa sem ti odgovoril le na tvoje posploševanje, kjer si želel prikazati, da so bili popularni le pet minut, kar nikakor ni res. Pa kaj če so jih poslušali le otroci, to nima nobene zveze z bistvom najine debate. Instant zvezdništvo je zame en komad, pa adijo, Bepop so bili nekaj let v špici popularnosti, pa če ti je prav ali ne.

  Morant, pusti Ameriko, mi smo v Sloveniji, kjer te na cesti prepozna deset ljudi. To je vse.

 24. mile pravi:

  men je biu pa un z ognem kul.
  bi pa z veselem zabrisala vn un zalublen parcek,k je una tko grdo fusala.nmors no.

 25. Morant pravi:

  Prepričan sem, da bi Lino na ulici prepoznali vsaj štirje ljudje od desetih, pa še to sem verjetno preskromen. Bila je pa itak v vseh možnih lahkotnejših cajtengih.

  Better remain silent and be thought a fool …

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa kaj, če jo poznajo, mar to pomeni slavo Britney Spears in Justina Bieberja? Daj ne nori no. To je Slovenija, kjer še za Janom Plestenjakom ne stojijo v vrsti, če se sprehodi po mestu. Pač malo šušlanja, kak avtogramček in to je to kadar pač ni koncerta. Nič takega, da bi človeka lahko zlomilo in ga odpeljalo na temno stran. Najhuje kar se lahko zgodi je, da se punčka prevzame in rata važička, drugega ni. In ne seri mi o tem, da naj bom tiho, raje se zamisli nad svojimi trapastimi primerjavami, kjer si naštel ameriške zvezdnike, ki so nekaj svetlobnih let slavnejši od teh naših. Kaj šele od teh na Talentu, ki jih bodo večino pozabili že čez 14 dni.

 27. Benjamin Harb pravi:

  Iztok še enkrat hvala za vzpodbudne besede,Saj kadar Sandra prebere tvoja razmišljanja glede oddaje talent je potem dosti boljše volje :) . Mislim da z svojim pisanjem in razmišljanjem resnično dobro vplivaš na ljudi kateri imajo talent in se jim godi krivica. Še najbolj od vsega sem bil razočaran ko sem gledal nastop od Sandre kjer je Lucienne imela svojo pipombo glede dihanja in kjer jo je publika izžvižgala zaradi njenega komentarja,vendar se na posnetku lepo vidi da je to bilo izrezano. Mislim da je bilo skrajno nepošteno če že dovolijo da se pokaže kritika reakcija publike pa ne.

  L.p.Benjamin Harb

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upam, da Sandra nadaljuje svojo glasbeno kariero, saj je brez dvoma velik talent. Očitno prevelik za slovensko žirijo.

 29. Slovenija ima talent 2011: Kiksi žirije « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] načinom resnično zajebejo precej okej talentov. Tudi lani je bilo nekaj podobnega, ko je izpadla Sandra Harb, očitno zato, ker je bila v igri že Lina Kuduzović, pa četudi so naprej šli taki zadetki, da [...]

 30. tejchy93 pravi:

  hm…malo pozno tole komeniram, ampak sem šele zdaj izvedela za ime te deklice. Meni osebno se je zdela še boljša od Line, ki za svoja leta tudi poje zelo lepo, ampak za tako petje rabiš dosti več vaje in tudi talenta. Se tudi sama ukvarjam s petjem in vem, kako prekleto težko je to. Če samo pomislimo, kakšna senzacija je bila v Ameriki Jckie Evancho, je OGROMNA sramota, da ta deklica za velecenjeno slovensko žirijo ni bila dovolj dobra za polfinale. Tu pa bi se tudi utavila. pri NESTROKOVNI žiriji in najbolj bom pokritizirala Lucienne.Kot neka huda strokovnjakinja za glasbo, bi mogla opaziti tole punčko in jo podpreti, ne pa, da se sama očitno odloči da ne more naprej. Tudi dokaz njene nestrokovnosti je bil, ko je za nekega pevca kar izjavila, da ima absoluni posluh, kar pa se ne da rabrati iz peja ampak rabiš zato klavir in človeku poveš, naj zapoje fis in če zadane, potem ima absoluni posluh in tudi prepoznati mora katerikoli ton, ki ga sliši. Petje pa je šolano vnaprej in tudi če ne vem kako dobro poje, še nima absolutnega posluha. Zmotilo me je tudi to, da Lini ni povedala nobene kritike, čeprav bi si jo zaradi netočnega petja včasih zaslužila. Zelo nepravično razlikovanje med otroci pravim temu jaz. In ko sem gledala Luciennine videe po youtubu, se mi zdi smešno, da so jo izbrali za žirantko, saj, glede na njeno petje in bolj treskanje po klavirju za finale ravno ne bi bila. V Sloveniji imamo veliko boljše pianiste. BRAVO, Iztok,čisto prav si povedal, da je Sandra prevelik talent za to poden od podna žirijo…veliko prevelik. Pa na drugih talent showih je vsako leto druga žirija in tudi tu bi jo pod nujno mogli zamenjati, saj so SRAMOTA za Slovenijo.

 31. IZTOK faking GARTNER » Slovenija ima talent 2013: Tretja avdicija pravi:

  [...] danes komaj verjamem. Prav Sandra Harb je bila leta 2010 poleg plesalca Gašperja in Nike Zorjan največji kiks žirije, kjer je seveda sedel tudi Branko Čakarmiš, ki je bil takrat očitno na kreku. Sandra jih danes [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !