Na kratko o tem in onem

20.04.2010 ob 14:11

Divjanje Katarine Kresal

Eh, dajte no, pač pritisnili so na gas in ruknili nekaj čez omejitev. Pa kaj, kot da tega ne počnemo vsi. Bedna afera, pač zato, ker je bila v avtu Kresalova, ki si kaj takega kao ne bi smela privoščiti.

Meja s Hrvaško

Kdaj za vraga bo Podobniku jasno, da bo Hrvaška slej kot prej v EU, kar pomeni, da mej sploh ne bo več in da bo tudi tale maratonska pizdarija povsem nepotrebna. Sem na Pahorjevi strani, tako ali drugače je treba to vprašanje rešiti in skrajni čas je, da se to zgodi še letos.

Borut Pahor na Odmevih

Vrhunski nastop, kot da bi gledal Kennedyja. Pahor obvlada. Prav zato je škoda, da ima okoli sebe včasih take bebce, ki mu kvarijo ugled. Še vedno sem za SD, še vedno menim, da je bil Pahor prava izbira za predsednika vlade.

Saška Lendero o slovenski glasbi

Jeza Lenderove, rekoč, da je šla slovenska glasba v maloro zaradi dejstva, ker se je ne vrti dovolj na naših radijskih postajah, je nepotrebna in smešna. Naše glasbe se ne vrti zato, ker je slovenska, marveč  zato, ker je po večini zanič. Hvala bogu, da je ne vrtijo in nam prišparajo ušesa.

Letalski kaos

Bruhne  kurčev vulkanček in ves svet se znajde v popolnem kaosu, kjer nihče ne more nikamor in kjer so vsi obupani. Da smo tako zelo odvisni od določenih reči, je strašno slabo in se ne bo dobro končalo. Uf, kaj bi šele bilo, če bi za en sam dan crknil internet.

 

22 komentarjev na “Na kratko o tem in onem”

 1. Bine pravi:

  Veš kakšne so lahko posledice, če bi bila letala v zraku na polno. Nekaj nesreč se je že zgodilo zaradi tega, ne smejo si privoščini še kake. Pravilno pravzaprav, da je tako kot je.

 2. Filip pravi:

  Hahaha, tale Saškina izjava o zanič slovenski glasbi je prav ironična, saj je sama del nje :D

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bine, ne govorim o tem, da so zagnali paniko po nepotrebnem, hvala bogu da so jo, saj je zelo nevarno, govorim o tem, kako smo ljudje odvisni od takih reči in ratamo popolnoma neboglejni ko pride do česa takšnega. Včasih temu ni bilo tako, v modernem času pa je in to se ne bo dobro končalo.

  Filip, malo narobe si razumel, ni kritizirala naše glasbe, ampak radijske postaje, ki je ne vrtijo, saj je to po njenem razlog, da je šla k vragu.

 4. Morant pravi:

  Eno je, če Jelinčiča ujamejo nažganega za volanom. Nekaj povsem drugega pa je dotični primer Kresalove, notranje ministrice, ki nam redno pridiga o nevarnostih hitre vožnje. Za volanom resda ni bila ona, močno pa dvomim, da je bila skrajno prehitra vožnja šoferjeva domislica. Kresalova je prav tista politična figura, ki bi morala najvestneje dajati zgled pri varni vožnji.

  Pahor na odmevih je bil katastrofa; sram me je bilo zanj. Tu sem tudi resno začel sumiti, da je “na nečem”.
  S tem, da je dopustil, da ga izsiljuje in javno poniža najmanjša koalicijska stranka, pa je izgubil zadnje točke kredibilnosti. On ni kos vlogi premiera. Dejansko je marioneta, s katero izmenoma upravljata Kresalova in Janša.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morant, na te reči ne gledam tako in sem prepričan, da drugi gledate samo zato, ker pač ne marate Kresalove. Pač šla je malo hitreje, pa kaj. In če je bil za volanom profi, še toliko manj možnosti, da se povzroči nesreča. Ni kul, ni pa konec sveta. In voznik bo dobil kazen, tako denarno kot tudi točke, če se ne motim. Kot da bi bil jezen na zdravnika, ki ti prepove kajenje, sam pa kadi. Pa naj kadi, ti namreč še vedno veš, da je kajenje škodljivo zate. In tudi Kresalovi se je mudilo, jebat ga, čisto logično, da je šla hitreje, saj menda nisi mislil, da bo šla 130 samo zato, ker pač mora javno govoriti, da hitrost ubija. Daj no, ne ga srat.
  Za Pahorja pa pač misliva drugače, ni panike. Meni je možakar na mestu, tebi pač ni, jebat ga.

 6. Morant pravi:

  Seveda je logično, da če se ti mudi, voziš hitro, zato pa ni v vseh kontekstih sprejemljivo. Primer z zdravnikom je dokaj sfaljen. Velika, velika razlika je med škodljivostjo pasivnega kajenja (ki, roko na srce, ni tako nevarna, kot nas strašijo mediji) in prehitro vožnjo, ki lahko v hipu vzame več življenj. Plus, če privzamemo, da zdravnik kadi le na dovoljenih mestih, ne krši nobenega zakona, v nasprotju s tistim, ki vozi prehitro.
  No, saj drugače pa sem že seznanjen s tvojo filozofijo, da lahko voziš tako hitro, kot ti pač sede, zato je o tem nevredno izgubljati še več besed. Itak pa se vedno vsem nekam mudi.

  No, fajn, da je Pahor vsaj za nekoga možakar na mestu. Vsa njegova dosedanja politika temelji na nemotiviranih, včasih tudi absurdnih odločitvah, ki jih razume le on sam. Avtoritete pa tako nikoli ni imel.
  Resno ga jemljejo le ljudje, nepodkovani v politiki, ki jim je pač vseč njegova markantna pojava.

  LP

 7. Bine pravi:

  Morant – Kresalova nebo nikoli rekla šoferju: “Ej malo bol počasi”. Zadeva je taka, da je Audi A8 tako udoben, da se ti zdi resničnih 160 km/h kot 80 – 100 km/h. Verjetno niti sama ni vedla koliko se je peljala.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morant, obnašaš se tako, kot da je Kresalkin avto divjal 160 po naselju, kjer je omejitev 50.
  Glede Pahorja, koga pa bi ti imel namesto njega? Ljudmilo Novak in Branka Grimsa verjetno, a ne.

 9. Anja pravi:

  Iztok: glede meje. Če bi v zgodovini vsi razmišljali tako kot ti, bi ti, ki živiš v Celju dan danes ne živel v Sloveniji. In Pahor nima prav in nima jajc in je navadna seračina, ki ga Janša drži v šahu in mu serje po glavi ravno toliko kot njemu paše.

 10. ena_ pravi:

  se popolnoma strinjam s morantom …
  ona je ministrica za notranje zadeve, ki hodi (celo nepovabljena!) z vlačičem pridigat o varnosti v prometu srednješolčkem, ki jokca zaradi žrtev v prometu, sam pa greši in se zgovarja na bedne razloge, kao da ni vedela koliko peljejo.:))) poleg tega pa ni vozila 160km/H, temveč očitno več, saj so jo v radar zaznali dober km, “divjali”so pa za njo več kot 9 min. tako da, ta hitrost ni realna, me ne morte prepričat v nasprotno, pa ne gre za to da je ne maram, gre za dejstvo … iz 200km/h so prišli na 166:)

  pahor .. jao ljubljenček gartner:) men se je zdel naspidiran, res, sm misla, da bo s stola padel, toliko mahanja z rokami … naštudiran nastop, a s prodajanjem imidža ne bo šlo dolgo … ma pa srečo, da ima aferaše okol sebe, da se njegov manko skrije…. on je narcis, največji v politiki, zato mi gre na živce:) hoja, gestikulacija, nasmeški in manšetni gumbi:) pozer na kvadrat, čeprav verjamem, da je od te vlade še najmanj pokvarjen.
  glede grimsa, men tud ni simpatičen, sm pa bila presenečena, da ima najvišjo povprečno oceno mag. študija na fdv. to pa ne pomeni, da ga zagovarjam, a zaplankanosti mu ravno ne moreš očitat:)

 11. Bestić pravi:

  Glede Kresalove – ne bodite bolj papeški od papeža…

 12. Mirko pravi:

  Zakaj pa sploh imamo omejitve, brezveze. Kaj pa potem če jih ljudje kršijo.

 13. AndrejM pravi:

  Kar se KK tiče: ko boš naslednjič morda razmišljal (in boš morda tudi nezadovoljen) o davkih, ki jih pčlaćuješ, se ugrizni v jezik in ne povej ničesar, kajti tudi tvoj denar gre za tako čudovite projekte, kot je “Reševanje prijatelja Igorja”. In tu gre za milijone in milijone in milijone. Kar pa se morale oblasti v Sloveniji trenutno tiče, pa je kdaj dobro prebrati kaj, npr. Franceta Bučarja.

  In Borut: obstaja lep slovenski pregovor ki pravi, povej ki s kom se družiš in povem ti, kdo si. In lepota in solarij ter Armani pri tem na žalost nič ne pomagajo.

  In koga namesto Boruta? Sam sem vedno bolj prepričan, da bi namesto njega JJ v kriznih časih državo uprvaljal bolje. Poudarek je na bolje, kar pa še ne pomeni dobro.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anja, torej Hrvaška ne bo šla v EU? In seveda, mar res misliš, da bo Pahor podpisal nekaj, kar bo dejansko škodilo Sloveniji? Daj no, ne ga srat.

  Ena, torej si ena tistih, ki bi na vodilnem mestu raje videla nekoga grdega, neurejenga, prostaškega in strganega? Tudi prav :)

  Andrej, te “barbika štorije” o Pahorju so mi tako zelo klišejske, zastarele in dolgočasne, da glava boili.

 15. AndrejM pravi:

  Hehe, barbika štorije? Bolj Mladinin izum, se mi zdi. Pa saj ni point v tem, da je Pahor (kao, jaz o tem kot moški ne sodim in raje gledam ženske) lep. Pa da hodi v solarij pa v fitnes in da se vsede v fička, pri čemer je njegova obleka nekajkrat več vredna od avta, v katerem se pelje. To je brez veze, naj se duva okrog, njegova stvar oziroma da ga citiram so what? so what?, ampak gre bolj za praznost delovanja, nesposobnost, da Slovenija preide iz krize in nesposobnost, da izbere okrog sebe ljudi, ki znajo. Ne vem, v kakšnih krogih se ti sučeš, ampak v tistem delu gospodarstva, kjer zdaj delam in ki ustvarja nekaj novega in pošteno plačuje davke, se kriza šele kaže. In če se ne bo zgodilo kaj res posebnega, bo Slovenija šla po grški ali islandski poti. Da ne omenjam bega možgan, splošno slabega stanja duha v Sloveniji (negativizem na vsakem koraku) in tako naprej. S praznimi besedami, ovitimi v lep papir, tega ne moreš spremeniti, zato je Pahor v tem trenutku žal (žal zato, ker to vpliva name in na mojo družino) popolnoma nesposoben za vodenje vlade. Sem pa prepričan, da bi Pahor lahko dobro opravljal kakšno delo, kjer ni potrebno nič znati in moraš biti samo šarmanten.

  Samo še tole: v zvezi s pregovorom s kom se družiš in povem, kdo si, si preberi (če nisi) članek v zadnji marčevski Sobotni prilogi o ex-ministru Pogačniku. In takšni so (bili) ministri, takšni so in zasedajo pomembne funkcije v družbi oz. v javnih ustanovah in takšne Pahor podpira. Narobe svet. Očitno Sloveniji ni več pomoči.

 16. Morant pravi:

  Se pravi, da po tvoje obstajata le dva ekstrema: šminkerske barbike in zanemarjeni, grdi, prostaški in strgani ljudje. To me spominja na zagovarjanje debelušk, češ zakaj bi morale izgledati kot anoreksični zobotrebci … Kaj pa zlata sredina – zdravo, vitko telo?
  A kakorkoli že, ne moti me, če se Pahor toliko ukvarja s svojim videzem, dokler se kot Kresalova s službenim avtom ne pelje v Italijo po nakupih.

  Jaz sem dejansko volil Pahorja in še kar verjamem, da je dober, nepokvarjen človek. Žal pa se je izkazal za nesposobnega. To pa je ravno tako slabo kot prevelika “sposobnost” (beri: skorumpiranost) Katarine Kresal.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, ne kupim tega, da je zdaj, ko je Pahor, vse narobe, kot da se je kriza v podjetjih začela šele lani. Daj no, ne ga srat. Te pa povsem razumem, da si jezen, če kak zakon, ki so ga sprejeli, neposredno vpliva nate.

  Morant, ne gre za to, ampak za kliše, da ljudje lepim in šarmantnim ljudem vedno znova očitajo, da so le to in da drugega ne znajo. Če je res tako, zakaj za vraga jih potem vedno znova volijo. Bi pa izvolili klošarja brez zob, pa bi bil mir.

 18. Papir pravi:

  Ta vulkan … In glih na Islandiji – Islandija je bila prva od evropskih držav, ki jo je ta kriza pošteno ruknila, tako močno, da je skoraj popolnoma kolabirala njena ekonomija. Zdaj pa so kao “krivi” še za to zadevo. Mislim, da res nimajo sreče :(

 19. Jan pravi:

  Divjanje Katarine Kresal

  Eh, dajte no, pač pritisnili so na gas in ruknili nekaj čez omejitev. Pa kaj, kot da tega ne počnemo vsi. Bedna afera, pač zato, ker je bila v avtu Kresalova, ki si kaj takega kao ne bi smela privoščiti.

  mislim da pa te babe u sloveniji noben ne prebavla. Je preveč naduta…če bi žvel kje v westernu pol mislim d je metek u glavo nebi zgrešu. nevem kako jo lohk zagovarjaš

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz ne vidim niti pikice nadutosti. Vidim pa odločno in uspešno žensko, ki se nepusti jebat v glavo bebcem iz desnice. Pa četudi ni brez brez napak, da ne bo pomote.

 21. AndrejM pravi:

  Iztok, nisi razumel moje poante. Pahor ni kriv za krizo, kriza je globalna. Problem je v tem, da bi zdaj moral biti na njegovem mestu nekdo, ki bi imel sposobno ekipo za reševanje krize in ki bi znal takšno ekipo tudi voditi. Saj meni osebno Pahor ni zoprn, nasprotno: simpatičen fant, ki se mi je zdel zelo dober kot predsednik DZ in trdno sem prepričan, da bi bil tudi boljši predsednik države kot Tuerk. Ampak za predsednika vlade v tem trenutku pač ni sposoben.

 22. NoMercy pravi:

  Prehitre vožnje:
  pravzaprav me zanima ali je tisti, ki objavi takšen posnetek in da info v javnost pooblaščen za to dejanje?
  Da pa so “medijci” aka “raziskovalni novinarji” totalni debili, je pa jasno :)
  Da je nekdo, ki sedi na zadnjem sedežu avtomobila povzročitelj prekrška?? :) – meni še žena, ko vozim njen avto nima kaj prigovarjati kako naj vozim, ker gredo plačila prometnih prekrškov takra iz mojega žepa :)

  Meja s HR
  Osebno sem proti vključitvi HR v EU in Shengensko območje.
  Vem pa, da če se s sosedom samo preklava bova prej ali sleje prišla na sodišče. Bolje je, da se dogovoriva za način, kjer oba lahko vsaj nekaj vplivava – za neko komisijo tretjih, kjer lahko priporočiva vsak vsaj po enega svojega vsaj eden pa naj bo po mnenju obeh neodvisen in z nama neobremenjen :)

  Saška L:
  ta bejba je že itak za bičati!! S tistim njenim, da ne gre na kolena sem bil prikrajšan za kar nekaj “vlečenj” in stroškov, da sem par bejbik z večerjami “prepričal” :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !