Slovenija ima talent: Peta oddaja

18.04.2010 ob 21:04
 • Podokničarji, simpatična skupina fantov, ki obujajo nostalgično osvajanje deklet. Z violinami, kontrabasom in vokali seveda. Kul in zabaven nastop. Kapo dol. Tudi za Elvisov Viva Las Vegas.
 • Zhiga, no ja, Žiga, mojster beatboxa, ki pravi, da je drugačen in da ljudje kaj takega še niso videli. Dober je bil, ni kaj, toda trapasto je, da je kot nekaj novega predstavljal sto let staro stvar. Tudi za naše razmere, če se spomnim le raperja Murata.
 • Trupa Aduta, vragolije v zraku, no ja, Kamasutra v zraku, kot je rekel Kastelic, zanimivo in drzno. Toda zanima me, kaj bosta lahko še novega pokazala v drugem krogu.
 • Jan Petrovski , mladi kitarist, Jimi Hendrix wannabe, ki pravi, da je edini, ki pri nas takole igra kitaro. Ne bo držalo, poba, tudi SoulGreg jo igra na tak način, le da še odlično poje zraven. Da je bil dober, pa seveda ni treba posebej poudarjati.  
 • Marija & Leo, ples senc, zelo izvirno in brez dvoma za drugi krog. Zelo kul so mi plesalci, ki na odru pokažejo še zgodbo.
 • “Bobnar” Dejan, zanimiv zaradi posebnega bobna, no ja, kuharske posode, če se malo pošalim. Slišalo se je okej, toda menim, da v drugem krogu ne more dodati ničesar.
 • Konrad Vrbančič, multi inštrumentalist, zanimiv patron, ki igra tudi na ločitvah in ne samo na porokah. Skoraj sedemdesetletni možakar, okej za lokalno kmečko ohcet, premalo dobro za drugi krog. Zabaven pa je bil, to pa.
 • Mladenič Jakob Polajžer, sicer kuhar, ki pač upodablja razne like. Tokrat je bil kuharska babica. Po svoje zelo zabavno, saj je oponašal tudi znane osebnosti. Jaz bi ga dal v drugi krog.
 • Iztok Bergant, preprost in iskren možakar, ki je doslej igral za pajke in muhe, sedaj pa prvič na takem odru. Kitara plus orglice, ni bilo slabo. Malo bluesa ne škodi, lep moment.
 • Darinka Vidic, 64 letna gospa, ki je naoder stopila zaradi tega, da dokaže, da tudi njena generacija upa kaj takega. Malo je cvilila, a naj ji bo, že zaradi starosti. Jp, danes sem popustljiv pa patetičen.
 • Rok Krajnc, trobentač in operni pevec, okej pobič, s presenetljivo okej vokalom.
 • Sandra Harb, še ena operna “diva”, pohvalno, veliko bolj kot kvazi pop pevke, ki nimajo talenta.
 • Žiga Lakner, uff, cvilil je še bolj zoprno od Alenke Gotar. Nočem biti nesramen, toda imel sem občutek,da ga nekdo ves čas brca v jajca. Faaaakkkkkk, bizarno, noro, odbito, še malo pa bo počil. Na nek način celo dober vokal, a zoprno, jebat ga. Pri takem vokalukje zelo težko reči ali je dobro ali ne. Na prvo žogo moteče ko sto mater, po premisleku pa morda res talent. Nimam pojma kaj naj rečem. 
 • Izidor Bincl, trebušni plesalec, z željo, da bi postal igralec v Hollywoodu, ki ni vedel, da je Los Angeles poln zvezd. Uf,  kaj pa naj bi bil, poln levov in tigrov. Čestitke za pogum in sanje, dejansko je migal dobro, toda folk ima v glavi, da je trebušni ples pač domena žensk, zato ga tudi jaz ne bi dal v drugi krog.
 • Jp, danes sta mi všeč tudi oba voditelja.
 • Go Breakers, ki želijo prižgati svojo zvezdo. Zelo okej nastop, tudi zaradi glasbene podlage seveda. Pa kul je, ker so fantje in dekleta, kar dopušča pestre koreaografije. Dejansko tribute to Michael Jackson. Fajn. Tudi glede stajlinga.
 • Današnja oddaja je zelo živahna, zabavna in pestra, kar mi je zelo všeč.
 • Mlada Nika Vidic, v vlogi Fate, z željo, da bi nekoč dobila oskarja. Morda je talent, toda kopiranje znanega lika Lucije Čirovič mi je bedno. Prav zato je ne bi dal v drugi krog. Kljub okej štosom.
 • David Jurič, z željo, da bi bil pevec. Eh, naj bo raje politik, za stranko SLS seveda.
 • Evo jih, wannabe pevci, jaooo, ne ga srat, vsi z idejo, da bi za slavo naredili skoraj vse. Porazno na celi črti. Spet modeli in modelke, ki jim ni nihče povedal, da nimajo pojma. “Ne vem zakaj jim ni bilo všeč, pojma nimam,” je rekel eden izmed njih. Morda zato, ker si bil totalno zanič, halo.
 • Še en parček, ki rad poje. Simpatičen poljubček in dobra volja. Kristijan Crnica in Larisa Lep, duet, lep duet, tudi zato, ker sta zaljubljena. Škoda, da je ona pela slabo in zasrala njega, ki je pel okej. Pa spet poljubček. Hm, za ljubezen da, za vokal pa ne. Jebat ga, tudi jaz verjamem, da je bila kriva trema. Če je bila odločitev tako težka, zakaj za vraga pa niso rekli, da naj zapoje še nekaj, saj so imeli čas, a ne?
 • Še en Toše wannabe in Pratim te. Ter mladenka Sara Planinšek in Janis Joplin wannabe. Oboje slabo glede vokala.
 • Pa Nika Zorjan, punca za klavirjem, dobro zaradi izvirne izvedbe, več kot zaslužen drugi krog. Plus dober vokal.
 • Anže Medved, glam rocker, wannabe Him, s svojo pesmijo Rising Terror, povsem v trendu filma Twilight, emo rock, nimaš kaj, drugače od drugih tekmovalcev, a vokal mi ni štimal, žal.
 • Janja Gomboc, za njena leta soliden šovdance, a brez presežka v poplavi številnih plesalcev.
 • Luka in Sebastijan Vodlan, brata, ki obvladata step, kul nostalgija, jaz bi ju dal v drugi krog.
 • Helly Kitty Crew, malo irskega melosa, pomešano s hip  hopom, ne ravno Lord of the Dance, a vseeno dobro za pogledat.  
 • Pet plesnih stilov v isti skupini, pet različnih modelov, plus zgodba, kar je super, jp All That so kul. Tudi v pestri glasbeni podlagi. Odlična fuzija hip hopa, baleta in šov dancea.
 • Nina Halilovič Pavlin bi rada postala Polona Jambrek, z željo, da bi z nagrado kupila protezo za svojega dedka. Malo moteča s svojo samozavestjo, še posebej, ko sem slišal vokal. Ne ga srat, no.
 • Maja Keuc, opa, to pa je vokal, svaka čast, kot da bi pela temnopolta pevka. Kot je rekla Lucienne, slovenska Christina Aguilera. Talent v pravem pomenu besede. Kapo dol, po moje resna kandidatka za končno zmago.
 • Dobra oddaja, res, najboljša doslej. Tudi s strani Vida in Petra, kot sem že omenil.
 

56 komentarjev na “Slovenija ima talent: Peta oddaja”

 1. :) pravi:

  uhh, danes je nasploh bla dobra oddaja …veliko res talentov … maja je pa čisti zmagovalec … mlada, sexy z odličnim glasom. mislim, da smo danes videli zmagovalca slovenija ima talent. voditelja, res super :) … poles je đekson

 2. Benjamin Harb pravi:

  Iztok hvala za lepe besede ! Sem pa zelo razočaran nad POP TV ker je Sandri namenila samo 1 minutu nastopa.Nastop ji je res uspel v celoti saj jo je tudi publika nagradila z velikim aplavzom in stoje.Vendar jim to pač ni bilo pomembno pokazat.Se bomo morali sprijaznit da pač živimo v Zloveniji.
  Sandrini nastopi
  http://www.youtube.com/watch?v=KzyEAlJxRT4
  http://www.youtube.com/watch?v=OivMa0IKswg

 3. lazo pravi:

  Ja res je bla dobra oddaja ne morem verjeti, koliko talentov imamo v Sloveniji !!!

 4. lily pravi:

  Danes je bila dobra oddaja, ja. Lepo je gledat talente, ne samih luzerjev. Danes so mi najbolj všeč bili plesalci, kapo dol.

 5. janez bb pravi:

  Malo preveč je že teh plesalcev,težka bo za žirijo.Saj se trudijo in so nastopi kar ok samo kakšnih hudih presežkov ni.Saj Slovenci smo itak narod plesalcev.Na raznih tekmovanjih po svetu v različnih kategorijah pobiramo prva mesta.Steparja dobra,Sence odlične izvirne,drugi pa več ali manj podobni.
  Trobentač,Bergabt iz keudra in t,zadnja Maja so moji favoriti iz te oddaje

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Benjamin, predvidevam da ste Sandrin oče, če se motim, se opravičujem. Škoda je, da so pokazali tako malo nastopa, saj po pripetih linkih ugotavljam, da je punca res talentirana. Morda jo bodo pokazali več na spletu kot se to velikokrat zgodi. Vsekakor čestitke za drugi krog in držim pesti, da pride med 50 najboljših.

  Lazo, zanima me, kolikim bo po oddaji uspel preboj v glasbeni ali plesni svet. Bojim se, da samo enemu ali morda dvema, ostali pa bodo aktualni pol leta potem pa bodo utonili v pozabo. Morda se motim, a tak občutek imam.

  Lily, plesalci so res razturali, vsi po vrsti.

  JanezBB, čudno da si spregledal All That, ki so res odlično premešali različne stile. In tudi Go Breakers, ki so pripravili zelo dober spomin na Michaela Jacksona. Se pa strinjam, da se bo žirija zelo težko odločila. Pa nisem vedel, da četudi so nekateri šli naprej, bodo dejansko izpadli, saj bodo za polfinale izbrali le 5o najboljših. Odločitev bo izjemno težka.

 7. janez bb pravi:

  Iztok sej jih nisem spregledal ,prav tako ostale grupe ki so že nastopale,pokazale so kreativnost in vajo zdi se mi da so spustili naprej 6 ali 7 grup ampak tudi ene se poimensko ne spomnim in kaj so plesali razen košarkašev in ples senc.
  ne vem koliko bo še teh predizborov?

 8. Papir pravi:

  Kako dobra oddaja, sem bila prav presenečena!! Ole!!
  Splačalo se je pogledati celo.

  Ker sem slučajno tako navdušena, ne bom kritizirala nikogar – sem namreč končno najmanj 2x vzkliknila “UAAAU, to je to!”, torej se raje posvetim tistim, ki so res razturali:

  All that – BRAVO! Skoraj vse plesne skupine se dobro odrežejo, ampak končno eni, ki so res, res pokazali tisto tapravo bravuro. Se vidi, kdo ima poleg trdega dela in ur in ur vaj še glavo za razmišljanje in ustvarjanje. Prva plesna skupina na nivoju kakšnih tujih, kapo dol. Navijam.

  Maja Keuc – ALELUJA! Končno nekdo, ki RAZTURA! Bravo punca, to bo najbrž zmaga, ki jo tudi močno privoščim. S takim petjem in vokalom so odprta vsa okna in vsa vrata, uspeh zagotovljen. Bravo.

  Tudi Nika Zorjan, vsa čast, super je bilo in držim pesti, da bi prišla daleč.

  Aja, pa še malenkost glede mladeniča, ki je pel Gotarjevo … Hm, se strinjam, da je bilo na momente prav bizarno in … Kaj pa vem, ne znam opisat. Ampak that dude can sing!!! Skoraj je fliknil ven zvočnike, mama, kakšen glas! :) In niti enkrat ni zafušal, lepo prosim, niti pri visokih tonih, tako da zasluženo v 2. krog in upam, da vidimo še kaj novega od njega. Res zanimiv nastop.

 9. sombobdy pravi:

  Anže Medved, glam rocker, wannabe Him, s svojo pesmijo Rising Terror, povsem v trendu filma Twilight, emo rock, nimaš kaj, drugače od drugih tekmovalcev, a vokal mi ni štimal, žal.
  on me ful dor glas!! kwa govoriš..

 10. ajda1 pravi:

  Zelo težka odločitev bo izbrati 50 najboljših in sigurno bo težje izbirati med plesalci, ki so kar izenačeni po dobrih nastopih. In tu bo sigurno kdo od dobrih ostal praznih rok. Glede pevcev bodo imeli “lažje” delo, ostalih talentov pa tudi ni toliko, da bi jih izbrali med 50 srečnežev, ki bodo šli naprej. In kot je bilo že omenjeno, tudi meni ni jasno po kakšnem ključu koga spustijo do konca odpeti pesem in koga ne, ker včeraj so bili nekateri res prikrajšani pri nastopu, mislim pa, da to nenazadnje ni tako bistveno, ker je žirija tista, ki odloča, kdo bo šel naprej in tisti, ki so bili izbrani, ne glede na krajši nastop, se nimajo kaj bati, svoj talent bodo lahko pokazali v naslednjem krogu. Kar se pa žirije tiče je korektna, čeprav se na trenutke zdi kot da jim je hudo, da nekoga odslovijo,ne mislim seveda tistih, ki že po prvih sekundah dobijo glasen NE, ampak se žirija odloča malo kasneje. Mislim, da niso naredili nobenemu krivice, čeprav nekateri reagirajo presenečeno, vendar je korektnost žirije na mestu. Če se še malo dotaknem voditeljev, sta bila tudi simpatična, seveda je pa tudi res, da smo se ju navadili, čeprav nam mogoče sprva nista bila ravno dobra izbira, ne mislim Polesa, a skupaj naredita gledljiv šov. V bistvu so pa pomembni nastopajoči in seveda žirija.

 11. NoMercy pravi:

  z veliko sreče sem ujel najboljši in po mojem okusu edini zanimivi del tega showa: bedrca od Lu :)
  njami :)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez BB, če se ne motim samo še en.

  Somebody, imaš kak link od kje drugje, ker včeraj me ni prepričal.

 13. Vanja1 pravi:

  No vidiš, sem ti rekla za Majo Keuc..;)

 14. Leiito pravi:

  Nisem gledal, ne bom več gledal. Če ni kruha se samo z igrami ne bom zadovoljil. Poskusite, občutek je osvobajajoč.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Finta je v tem, da je tudi kruha veliko.

 16. Tina M Tina M pravi:

  Ujela sem zadnjo polovico oddaje, zadnja kandidatka z noro dobrim glasom itak preseže lahko bi rekla da kar vse pevce do zdaj, tekmovalnost med plesnimi točkami bo pa iz kroga v krog vedno hujša. Kar bo fino gledati.
  Glede otrok pa upam, da jim starši pred vsako predstavitvijo pojasnijo tudi možnost, da ne bo šel naprej in da ne kljub temu ne sme obupati, da ni/ne bo razočaranje preveliko. Če se ne motim, je tudi Susan Boyle po tekmovanju imela nekaj psihičnih težav, ker se je zaradi pritiska ali poraza (ne vem) zlomila. Na mali srček lahko zavrnitev kar močno udari, če starši ne poskrbijo za pripravljenost.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, res je, Susan je končala celo na psihiatriji, če se ne motim, toda tudi to je bila morda marketinšak finta, kdo bi vedel. Tudi Alen iz prve oddaje se je baje psihično zlomil zaradi zlobnih komentarjev. Otroci se mi zdijo glede tega manj občutljivi, ampak res otroci, za najstnike pa je seveda druga zgodba. Recimo punca, ki je rekla, da bi rada kupila protezo za dedka in je bila zelo samozavestno prepričana, da ima talent, zanjo me recimo skrbi kako je prenesla poraz. Imaš poanto, zelo močno.

 18. Vanja1 pravi:

  Ta Maja Keuc, ki sem jo omenila že pred 2 tednma na tem blogu, je bila naprimer zavrnjena od “strokovne” žirije na Emi lansko leto, sprejeta pa je bila pravtako lani na Slo.popevko pod psevdonimom Makaya, ampak so jo nevem že zaradi česa diskvalificirali in takrat je namesto nje kot prva rezerva prišla not Manca Špik – poljub za lahko noč. Punco sicer poznam , nazadje pa je pela za malo bolj rockersko skupino Hrošči.

  No, še 1x nastop iz Hri-bara -> http://www.youtube.com/watch?v=dit7teYqGfE

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na Emi šteje tudi komad ne samo vokal. In očitno tudi veze in poznanstva. Težko rečem, saj pesmi nisem slišal. V nastopu iz Hribarja prav tako pokaže, da je res velik talent.
  Brez skrbi, slava ji ne bo ušla in tale oddaja ji bo zelo močno pomagala pri tem.

 20. ajda1 pravi:

  Mislim, da je za starše večji šok, če njihov nadebudnež ni uspel v drugi krog, kar se je lepo videlo pri hiperaktivnem otroku, kjer je bila mama dotolčena in razočarana, da je potem ona v bistvu dosegla, da se je žirija fanta usmilila. Je pa seveda veliko odvisno od staršev, kako znajo otroka vzpodbujati in ga pripraviti tudi na neuspeh, če bi se slučajno kje kaj zalomilo, ne mislim samo tega momenta, ko nastopajo v tej oddaji, ampak na splošno, ker zmagal bo le eden, talentov je pa sigurno veliko več in sigurno ne bodo ostali neopaženi. Sploh pri takšnih starših, ki v življenju niso uspeli v tistem, kar so želeli in to projecirajo na otroka in tu se sigurno lahko zgodi, da bo tak otrok doživel travmo, če ne bo izbran. Ko nekdo reče, ja, jaz sem imel take pa take sanje, pa nisem uspel, zdaj pa otrok je, to je tisto, kar je v škodo otrokovemu razvoju in zdravemu pogledu na življenje, kjer so vzponi in tudi padci in treba jih je znati prenesti. Mislim pa, da so otroci trdoživi kar se tega tiče in da jim je, vsaj večini, že veliko, da so nastopili v javnosti, pred publiko, strogim očesom žirije in nenazadnje pred tv gledalci. Se mi je pa deklica, ki so jo sigurno starši napiflali kaj naj pove, da je rekla, da bi kupila protezo za dedka, zapela je pa žal slabo in tu je sigurno frustracija staršev, kako pa to, da jih to ni ganilo, etc . … hujša kot njena. Bo pa še vroče do finala in seveda izbranca.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobra poanta, Ajda1, se strinjam, da starši vsaj na videz delujejo bolj sesuti kot njihovi otroci. Si se pa zmotila za tistega mulca, tam sta bila starša okej, saj je šel mali brez panike dalje, tista mama je bila pri fantu, ki je oponašal Michaela Jacksona.
  In res je, mnogi starši hočejo sedaj s pomočjo svojega otroka ujeti svoje sanje, kar je zelo sporno, če mene vprašaš.
  Mepa zanima kaj bo, ko kdo, ki je šel dalje, ne bo šel med prvih 50, kar pomeni, da je bilo veselje za drugi krog popolnoma zaman.

 22. :) pravi:

  puff, that girl can sing … ajj ajj ajj jaj jaj … njo bi mogl skrivat … ker zdj imamo zmagovalca že znanga. bodimo samo realni, otrok nje premagat nemore, plesalci v prvi se zoni tudi ne, drugi talenti pa tak neverjamem, da lahko šokirajo nas oz. slovenijo … tole dekle pa bo znova in znova dokazovalo da zna peti … in da zna peti, ko porkaduš :D

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne pozabi, da ni edina, ki zna peti in da na koncu odloča publika, ki večkrat pade na drugačne fore kot le na to, da nekdo zna peti.

 24. :) pravi:

  se upaš it stavit, da bo zmagala? :) … za čigumi magari -> http://www.youtube.com/watch?v=4HrwL2meiQY

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zmago bi si morda res zaslužila, a ne bo zmagala. Stava sklenjena, za paket čigumijev, ki ti jih izročim osebno, če zgubim. In seveda obratno, če zmagam.

 26. :) pravi:

  ok zmenjeno … sej smo celjani, tak da velik problem, dostavit ne bo :) … ampak, mlada, sexy in odličen glas … bo pojedel vse po vrsti. aja in še nekaj, a res misliš, da bo na koncu odločala publika? ni važn, kaj govorijo, si resnično misliš, da bo odločla publika?

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobro vprašanje. No ja, če pa gre za umazano igro, pa ima Maja Keuc še manj možnosti za zmago, se ti ne zdi.

 28. Tina M Tina M pravi:

  Wuhu padle so stave, zdaj bo še bolj zanimivo gledati :)

 29. :) pravi:

  zakaj že izy? v čakarmiševih očeh sm vido, da si je rekel, tale bo zmagala … zato, ker bom jst tako rekel … sej ti je tudi maja p. zadnič v oddaji rekla, da ni vse tako kot se nam zdi … mislim pa, da smo slovenci prav rabili en glasbeni čudež … po vseh mancih špik itd. itd. … in ljudje bodo glasovali za izjemen glas … v to sem prepričan, četudi verjamem, da ljudje nimajo zadnjega glasu. sej ne govorim, da jst zdj vse vem … ampak tole je moje mnenje … pa bomo vidli, če imam prav. … tina, ti pa če si že navijač, povej kermu od naju daš več šans? :D

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdaj pa že malo pretiravaš, kolega, tako dobra pa spet ni. Zame osebno ima boljši vokal recimo Martina Šraj iz letošnje Eme:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/03/02/glasbeno-odkritje-leta-martina-sraj/

  Odlično poje Maja Keuc, ampak glasbeni čudež pa to ni, ne ga srat s takimi pridevniki :)

 31. :) pravi:

  hehe, itak izyjeva kontra .. pa vešš, da sm vedo, da boš tole naredo ;) … ja vem, da tale martina super poje in res je odlična pevka, sem jo že takrat pohvalil, pa vseeno nima takšnega glasa kot maja … ajde naredi blog, martina vs maja … pa da vidimo … obe sta izjemni pevki, da pa rečeš da je martina boljša kot maja? puff, pogumno … in zakaj čudež? ker ga slovenija še nikol ni imela … in tako martina kot maja sta ta čudež. vseeno pa maja zapoje pesem lauren hill ( gospel ) jebeno teška pesem … martina pa halo od beyonce … spet ne ravno lahka pesem, pa vendar lažja kot prva … v to sem sigurn

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, ne gre za kontro, že v osnovnem zapisu sem poudaril, da je punca velik talent in da jo morda celo čaka zmaga. Toda govoriti o glasbenem čudežu, je vseeno otročje. Pa o tem, da Slovenija še ni imela take pevke. Daj no, si pozabil na Alenko Godec in na Nušo Derendo? Ne ga srat no. Veš kaj je čudež? To, da poješ kot Whitney, plešeš kot Jackson, poleg tega pa še sam delaš musko in pišeš besedila. Dokler prepevaš le tuje pesmi si “le” odličen vokalist.

  Zdaj pa bodi dovolj te debate, saj se oba strinjava, da je punca talent, le da ti pač pretiravaš s pridevniki.

 33. :) pravi:

  ja maš prav … pri tebi včasih res nima smisla debatirati … in je res bolje zaključiti. me zanima, kaj so ljudje govorili, ko je whitney imela 18let ali jackson 18let? pa vendar si omenil dva, ki sta vzeta iz amerike in 400miljonske države … pa sta čudež. mi smo pa 2miljonska država? in zate, ti dve punci nista čudež … zaanimivooo. hud kritik

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nista čudež, sta pa vrhunski vokalistki.
  In ja, ko je imel Jackson 18 let je bil že ogromna zvezda, saj je čudež pokazal že kot majhen deček.

  Še enkrat, misliva enako, le drugačne pridevnike uporabljava za isto stvar !!!

 35. Leiito pravi:

  Zakaj ima ta šou tako fantastično gledanost, ko pa so se predstavljali glasbeni anonimni talenti pri Mariu pa nikogar ni zanimalo? Ali res samo format oddaje z več ali manj identično vsebino pomeni tako razliko?

  To sem se spraševal že pri Who wants to be a millionaire. Še en kviz po stotih kvizih, takrat se mislil, da so pač zadeli timing, nek globalni zeitgeist. Očitno gre za več kot to.

  Btw, celo Afganistanci imajo Afghanistan Idol, v bistvu so ga imeli že pred nami, soliden dokumentarec na to temo. Afghan Star. Še kak teden nazaj je bil na youtubu, zdaj ko žanje uspeh po festivalih so ga umaknili.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kje podatek, da niso talenti pri Mariu nikogar zanimali? Mariova oddaja ima vedno top gledanost, njegovi talenti pa so dali velike zvezde, recimo Nino Pušlar, Omarja Nabra in Anžeja Dežana.

  Pri talentih na Net Tvju je bilo isto, kljub lokalnosti tvja odlična gledanost in zvezdi kot sta Peter Januš in Nuška Drašček.

  Čvekaš na pamet, kot ponavadi.

 37. Vanja1 pravi:

  Zdaj je brezpredmetno debatirat katera je boljša, dejstvo je da sta obe dobri in obe zelo mladi, je pa res, da bo imela Maja boljšo zaledje glede kariere za naprej, ker vendarle so talent showi najboljša promocija v Sloveniji saj te oddaje gledajo vsi. Finaliste bo folk brez dvoma dobro poznal, zmagovalec pa bo mel lahko kar nekaj “slovenske slave”. Zdaj nekaj pevk je bilo solidnih, pr fantih morda ni bilo groznega presežka , se najbolj sem si zapomnila poba s kitaro. Pr puncah pa itaq Maja, ampak to še seveda ne pomeni nič… Čeprav si sama želim ,da zmaga kaj drugega kot pevec/pevka.

 38. Tina M Tina M pravi:

  (:,
  glede na to da sem popoldne pri pokru izgubila milijon denarja, sem za danes s svojo intuicijo glede zmag zaključila. Res pa imam na sebi majico z napisom Iztok, če je to navijaški dres, potem sem že določena heheh :)
  Bomo morali počakati in videti, kdo bo komu dal čigumije :)
  Aja.. denar je bil od monopolija, da ne bo pomote.

  Iztok,
  pismo… ne vem, če ni mala s Talenta boljša od Martine. Ne vem, če bo zmagala, v primerjavi z Martino pa je meni boljša. Ima zmogljivejši glas.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinč, ko bo finalna oddaja, brez te majice nikamor :)

  Vanja1, hm, Ema je prav tako velika stvar. Na nek način še večja od Talenta, no ja, razen, če ne prideš res daleč, kar pa Maja verjetno bo, zato imaš prav v bistvu. Meni je bil od pevcev vokalno dober Alen, ko je pel Tošeta.

 40. Leiito pravi:

  @Tina M. Poker igraš, no kidding? My kinda girl. Varianca je del igre, je pa poker na višjih limitih, vsaj zame, naporen ravno zato, ker je emocionalno večji minus pušijada kakor ti da plusa zmaga. Ne glede na to ne morem brez pokra več kot dan ali dva.

  @IG, gledanost, medijska odmevnost…Mariovih oddaj se ne more primerjati s SITom, že prva oddaja je presegla rating tekme Slo-Rusija. Pa ne gre samo za gledanost, to je družbeni fenomen, ki se mu težko ogneš. Saj ne samo tu, Italijani imajo take oddaje od takoj po vojni, ampak ta format, Idol, Got Talent etc. očitno res brenka na prave strune. Zeitgeistno, čas reality showov, čas ko je mnogim slava skoraj ali pa že bolj pomembna kot denar, še malo American rags to riches dreama pa še kaj. Prepričan sem, da v ZDA že obstajajo psiho-sociološko-antropološke študije tega pojava.

  Za oddajo na Net TVju še slišal nisem, še manj za ta dva, ki ju omenjaš. Ne berem sicer ilustriranega listja a la Obrazi, Nova… v “resnih” medijih o tej oddaji ali njenih zvezdah nisem opazil besede.

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tole je Nuška Drašček:
  http://www.google.com/search?hl=&q=nuska+drascek&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_sl___SI358&ie=UTF-8

  Tole pa Peter Januš:
  http://www.google.com/search?hl=&q=peter+janus&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_sl___SI358&ie=UTF-8

  Le toliko, da se malo izobraziš.

  Okej za Januša, morda je zadnje čase res malo zadaj, toda Nuška je pa prisotna na vsem mogočem, tudi zelo prestižnih zadevah, kot Nuša Derenda in Alenka Godec.

  Glede medijske odmevnosti Maria, stari moj, pa ne boš menda rekel, da sta bila Naber in Dežan medijsko premalo odmevna, daj no, ne ga srat. To je bil takrat tak bum, da je pokalo, pa oba sta bila potem celo na Evrosongu.

 42. afnaa afnaa pravi:

  Maja je pela odlično na šolskih proslavah in koncertih, v šolskem pevskem zboru, pri EST, v bendu, pri Hri-barju in sploh še ni pokazala vsega. Zmore veliko zahtevnejše pesmi in je nedvomno ena izmed tistih, ki si zmago pač zaslužijo. Tudi, če ne zmaga, bo od šova odnesla veliko. Simpatična, z glasbenim poslanstvom in neverjetnim talentom. Tista, ki poje, ker je to izpopolnjuje in ne zato, ker bi se rada na vsak način dokopala do naslovnice.

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po eni strani je Talent glede na tvoj zadnji stavek zanjo čudna izbira, mar ne? Res pa je, da je idealna prilika za preboj in da bi bila neumna, da bi pela le doma za štirimi stenami in sanjala o uspehu, saj v Sloveniji nič ne gre brez zvez in finančnega botra. Hribar in petje v skupini ter šolske proslave so žal premalo za preboj. Talent pa je odlično izhodišče, če zmagaš pa si sploh car.

 44. Benjamin Harb pravi:

  Glede talenta bi lahko na veliko razpravljali in ne bi prišli do konca.Talent je zame punčka Lina ki ima 7 let in je več kot odlično opravila svoj nastop.Če pa ti poješ in se učiš petja več kot 10 let pa tudi če nisi talent moraš znat nekaj pokazat.Pevcu od 20 leta naprej ki poje že več kot 10 let jaz ne bi ravno rekel talent.Pri tej starosti so zame uspešni in neuspešni pevci.Moramo ločit kaj je talent in kaj je natreniran tekmovalec.
  Iztok res sem oče od Sandre.
  Bi pa še dodal člankom kjer nekateri pišete kako starši silijo svoje otroke itd…
  Pri nas je ravno obratno,saj Sandra sili mene ker zelo uživa v petju :) :) !
  Upam da nisem koga užalil in lep pozdrav vsem Benjamin !

 45. Vanja1 pravi:

  Ko je Januš zmagal vem ,da je bilo takrat ogromno tisoč glasov za Januša, ki so mu prinesli zmago, primerljivih s tolikimi, kot je zmagal Omar na nacionalki. Ima dva solidna pop albuma in naziv enega izmed boljših vokalistov pr nas, to leti na Leiitota. Za Nuško pa itaq vemo ,da super poje.

  Ja, na talentu če prideš dlje si seveda bolj poznan kot če se pojaviš 1x na Emi, ker tam si hitro pozabljen,moraš pravi čas to vnovčit. Talent šove pa gledajo vsi, + več nastopov imaš, (polfinale, finale)… da se te večkrat vidijo. Folku je to zanimivo, da vidijo razvoj na sceno nekega talenta.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upal bi si trditi, da so bili idoli na NET TV celo boljši za prepoznavnost, saj smo vsak teden gledali ene in iste, saj je vsako oddajo izpadel le eden. Isto je bilo pri Mariu, če se ne motim. Pri Talentu pa bomo nekoga videli morda še enkrat ali dvakrat in to je to. Tam pa so imeli odlično promocijo tudi slabši, če so recimo uspeli ostati notri kake štiri tedne.

  Glede Eme pa imaš po eni strani prav, samo je pa močna zadeva, ko poteka, saj si v predizboru in potem še v finalnem večeru in še v predstavitvenih oddajah, pa potem še po radiu. Če zmagaš pa si na Evrosongu. Ni le enkrat kot se morda zdi.

  Je pa res, da so ti talent šovi kot reality šovi in gledalci res vsak teden trepetajo za svoje idole. Ampak prav ta Talent oddaja pa niti ni tako pogosta za posameznika, saj je preveč tekmovalcev in ni narejeno tako, da bi izpadel en po en, če se ne motim, kar pomeni, da bodo na koncu izbirali med večimi in določili zmagovalca.

 47. amanda pravi:

  MAJA KEUC je CARICA in mora zmagat… poglejte si njen nastop na Hribarju! NIhče ji ne seg do kolen

 48. Christopher pravi:

  Naj samo omenim, da Maja sploh ni pela na nobeni Emi in nobeni SLovenski popevki, ampak je bila to ena grda packarija, za katero se njej niti sanjalo ni in je za vse skupaj izvedela preko medijev. Na ta show pa se je prijavila izključno zaradi tega, da jo morda več ljudi spozna, saj bi rada po zaključeni maturo pričela delati avtorsko glasbo, razmišljala pa je tudi o kakšnem študiju v tujini, kjer so šolnine kar precej drage in bi ji ta denar še kako prav prišel.
  Kar pa se tiče vokala pa sploh ne mislim izgubljat besed… slišal sem jo peti že najrazličnejše stvari in naj omenim, da je odlična tudi pri improvizaciji, kar pa pri nas zmorejo le res dobri pevci. Res je čisti natur talent! ;)

 49. gasec pravi:

  :)

  http://majiceso.in/artikli/nimam-talent/17736/?page=0

 50. Vanja1 pravi:

  Christopher, Saj ni pela.. na Emo ni bila sprejeta (ko se je lani prijavila), za katero ji je Domen naredil komad, na Slovenski popevki pa je bila diskvalificirana (pod psevdonimom Makaya ).

 51. Christopher pravi:

  Vanja vem :) Ampak NI se sama prijavila, ampak jo je baraba KUMER, o čemer ni mela pojma. Nasral jo je, da bo ta pesem ki jo je zapela samo predispozicija za drugo pevko ji dal denar in jo prijavil. Itak, da jo je šok! Ker z njim valda ni hotela meti opravka. :) Še ime Makaya ji je sam nadel.

 52. Benjamin Harb pravi:

  Pa smo le dočakali posnetek nastopa od Sandre na 24ur.

  http://talent.24ur.com/clanek/novice/talent-neverjetni-glas-10-letnega-dekleta.html

  http://joj.si/tv/aktualno/6581/slovenija_ima_zares_talent_o_sandri_harb_so_se_razpisali_tudi_hrvaski_mediji/

  http://www.24sata.hr/show/ucenica-10-odusevila-u-showu-pjevajuci-puccinija/169798/

  http://m.jutarnji.hr/spektakli/video-pogledajte-mladu-i-slovensku-verziju-susan-boyle/21294

  Vendar je žal to vse premalo za Slovenijo.

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No vidiš, pa so popravili krivico. Sandri pa še enkrat čestitke za super nastop in za vrhunski vokal. Prav ne morem verjeti, da je stara komaj 10 let. In zelo pohvalno, da so navdušeni tudi naši sosedje.
  Ne razumem pa zakaj je premalo za Slovenijo, saj je šla v drugi krog, a ne?

 54. Benjamin Harb pravi:

  Iztok če sem iskren sploh ne vem kakšnega pomena je drugi krog.Saj boš videl kako je to potekalo tako da do takrat bom se raje vzdržal komentarjev.

  L.p.Benjamin

 55. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kolikor jaz vem bodo ozbrali 50 najboljših, kar pomeni, da bodo izpadli tudi tisti, ki so šli v drugi krog.
  Če pa meniš, da je bilo kaj nepravilno, pa le povej in spišem nov blog na to temo, ni mi panike.

 56. Benjamin Harb pravi:

  Iztok če si boljši od njihovega favorita te pač morajo utišat,kar jim je delno tudi uspelo.

  L.p.Benjamin

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !