Naj se javi tisti, ki ni gej

30.03.2010 ob 03:18

“Priznavam, da nisem gej in na to sem ponosen,” je stavek, ki ga bomo v prihodnosti morda vendarle zaslišali prvič . Zdaj je pač moderen drugi stavek, saj veste tisti, kjer pravijo: “Ponosen sem, da sem gej.” Danes ga je izrekel tudi Ricky Martin, tisti Ricky Martin, ki je s svojim miganjem obnorel na tisoče oboževalk širom našega planeta. Očitno je globoko v sebi migal za moške in to pač skrival vrsto let. Zdaj je pač prišel iz omare, kot radi rečemo. Kot mnogi drugi zvezdniki, ki nas vedno znova presenetijo s svojimi izpovedmi. Zadnje čase so geji vsi. Tudi Neil Patrick Harris, tudi Sean Hayes, zvezdnik serije Will and Grace. Pri lezbijkah je isto, vedno več jih je med slavnimi. Tudi Queen Latifah je končno priznala, da je lezbijka, tudi Meredith Baxter, zvezda serije Family Ties, je imela dosti skrivanja in se lani končno le razkrila.

Da so gejevska nagnenja pripisovali tudi Travolti, Gereu, Cruiseu, DiCapriu in Stalloneu, je znano. Ker pač niso priznali, pa uradno niso geji. Isto je verjetno tudi pri naših zvezdah. Za lepo število se jih govori, da so geji, nihče pa tega pač javno ne prizna. Še znani koreograf Igor Jelen uradno ni nikoli rekel, da je gej, če se ne motim. Pa Ivo Godnič in Mario Galunič tudi ne. Vsi sumimo, nihče pa ne reče zares naglas. Hudiča, še celo za Plestenjaka se ves čas nekaj šušlja, pa za Sebastjana, Kumra in Miša iz Bara tudi. Pa za Murka, ki se je potem celo poročil in kao utišal govorice.

Pri nas so bolj od znanih ljudi pogumni navadni smrtniki, ki večkrat povsem brez sramu priznajo, da imajo radi isti spol in so na to celo ponosni. Tudi na slovenski blogosferi je kar nekaj gejevskih in lezbičnih blogov, istospolni pari pa že pridno posvajajo otroke. To je realnost, za katero se ne moremo več delati, da je ni in da jo vidimo le na filmu. Zdaj gejevski liki niso več smešni, zdaj bodo kmalu smešni hetero liki v gejevskih filmih. Hudiča, še celo zombiji so postali geji. Nimaš kaj, tako je.

Da se razumemo, nočem izpasti homofob in nekdo, ki ga to moti in se nad tem zgraža. Le zanimivo mi je, da je tega tako veliko zadnje čase. Kaj vem, morda je bilo od nekdaj tako, pa se samo zdaj, ko mediji delujejo tako hitro in široko, vse skupaj zdi še bolj napihnjeno.

So geji dejansko prava smer, heteri pa zmota? Smo dejansko vsi le geji in je samo še vprašanje časa kdaj bomo to priznali tudi javnosti?

 

31 komentarjev na “Naj se javi tisti, ki ni gej”

 1. anna pravi:

  koliko si v zadnjem letu osebnostno zrasel?
  o tem piši…o širjenju lastnih obzorij.
  Narediti bum (in “reklamo”) in priložnost zgražanja ter spotikanja zaradi spolne usmeritve je eden izmed večjih absurdov na tem planetu.

 2. NeradodareN pravi:

  Prava smer ali zmota? Smešno vprašanje, kakor za koga. Morda se bodo pa ljudje vendarle naučili ceniti svojo in tujo zasebnost. Tudi tako, da jih bo malo brigalo, s kom in kakšne igrice se gredo takile “zvezdniki”.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anna, kje točno sem zapisal, da se zgražam?

  Neradodaren, glede na to, da svojo spolno usmeritev na veliko obelodanijo v medijih, dvomim, da si želijo zasebnosti.

 4. smoger pravi:

  Evo me!

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lahko, da še boš in le blefiraš ter čakaš na pravi trenutek, da priznaš :)

 6. smoger pravi:

  Težko je biti gej na planetu z (recimo) 1 milijarado (primernih) žensk.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ženske so pobili gejevski črnci:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/03/28/recenzije-drool-american-virgin-gayniggers-from-outer-space/

  Tiste, ki so ostale pa so verjetno lezbijke :)

  Stari moj, čas je, da še ti postaneš gej :)

 8. Leiito pravi:

  Iztok, ne moreš soditi o nečem, česar sploh nisi poskusil (tiste igrice, ki ste se jih šli v puberteti ne štejejo). Homoseksualen odnos je posebno doživetje, povsem neprimerljivo s hetero aktom.

  Zakaj misliš, da so taki mačoti kot npr. Aleksander Veliki, špartanski bojevniki in starorimska elita preferirali mlade, tonirane fante brez dlake na jeziku ali kjerkoli drugje?

  Če si dejansko liberalnih nazorov, če želiš razširiti svoja obzorja, poskusi kaj je to kar privlači vedno več ljudi, tudi slavnih, ki imajo na voljo maso vrhunskih primerkov hetero partnerjev.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kje točno si dobil občutek, da sodim?

  Saj res, ti si že probal?

  Bi pa verjel na besedo, da mora biti super biti gej, glede na to koliko jih je, o tem pa ni dvoma, da nekaj že more biti na tem :)

 10. NoMercy pravi:

  o matr … a tako je že :)
  mene so kot mulca motili večina manj oblečenih moštvenih športov (vaterpolo, rokomet, košarka, nogomet … povsod je bilo neko prerivanje, šlatanje, prsti v anus … in sem bil potem individualist (atletika, smučanje, kolesajenje).
  Sem pa imel vse tiste tipe na sumu, da se raje “ravsajo” med sabo in gredo potem na pivo, kot pa, da bi kakšni pod kiklico probali pogledati :)

 11. smoger pravi:

  Tole postaja zanimivo :lol:

  V naslednjem delu bomo izvedeli:
  - Ali je don Leiito že kdaj varal svojo Mercedes
  - Ali bo Juan Iztoq de Blogos postavil na kocko svojo reputacijo latino loverja.

  Konec 467. dela kolumbijsko-mehiške nadaljevanke Prepovedana ljubezen.

 12. Leiito pravi:

  Kje točno si dobil občutek, da sodim?

  Implikacija tvojega teksta je sicer od kje naenkrat toliko gejev, ampak v podtonu se čuti vsaj rahlo neodobravanje oz. vsaj sprašuješ se ali je homoseksualnost modna muha?

  Saj res, ti si že probal?

  To je sicer zelo osebno vprašanje za naše, provincialno okolje, naj zadošča, da me privlači vsakovrstna dekadenca z več kot teoretskega vidika.

  Smoger, če je Ig res latino lover, predlagam Don Esteban Jardiniero des los Blogos.

 13. NeradodareN pravi:

  Iztok, dvomim, da zvezdniki lastnoročno objavljajo to v medijih. Mediji pač radi to izbrskajo, ker se jim gre za naklado saj vedo, da bodo ljudje takšne novice pograbili. Na koncu se na takšne novice itak obesi javnost – mi. Smo lahko bolj zreli od njih in rečemo, da nas tak šoder pač ne zanima?

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Neradodaren, Ricky Martin je novico objavil na svoji spletni strani. Prav tako večina ostalih, ki so resnico o svoji spolni usmerjenosti priznali sami in namerno čimbolj javno.
  Ta priznanja niso rumeni tisk, to je nekaj čisto drugega, tu gre za ponosno oznanitev, za katero se zvezdnik odloči popolnoma sam.

 15. NoMercy pravi:

  a bo te evforije s pedri že kmalu konec? :(
  Mi fukfehtarji (pri bejbah!) bi bili tudi radi znani :)

 16. sonček pravi:

  Iztok, na tvoj seznam dodajam še na Mirana Ališiča :)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, tega pa skoraj ne verjamem. Je enkrat eno mojo sošolko osvajal :)

 18. Jan pravi:

  evo, pa ena preverjena novica–domen kumer je gej..100%…sam roko na srce–>tip njegov je res hud, tuki pa nimam kej rečt…č bi biv ženska bi biv takoj z njim

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Daj sliko, da vidim, če ma okus :)

  Ni pa Kumer ravno gej, očitno je oboje, saj je imel tudi nekaj punc, no ja, vsaj govorili so tako, pa ga slikali v poljubih s Špelo Grošelj. Mar je bilo vse zaigrano? Ne verjamem :)

 20. lily pravi:

  Se ne čudim, da je Ricky Martin gej, drugače bi si po moje že zdavnja dobil punco ali celo že ženo, ker tako popularen kot je bil nekoč že zdavnaj ni več in po navadi si zvezdniki naredijo družino, ko jih to doleti, ker pač imajo tudi čas. Pa tudi dvojčke je dobil z nadomestno materjo.
  Ampak res, veliko dobrih tipov je gejev.
  To s Kumerjem me pa res zanima. :)

 21. Pika Blogavička pravi:

  Tega si pa res nisem mislila! Da je Ricky Martin gej? Vsekakor upam, da bo še naprej srečen. Vsekakor pa se ne bom preveč sekirala: saj nam še vedno ostaneta Elton in George.

 22. Leiito pravi:

  IG: Daj sliko, da vidim, če ma okus.

  Ta pripomba je indikator latentne fagoterije. Bodi previden.

 23. spookymulder spookymulder pravi:

  Tudi George Clooney je prišel iz omare: ;-)

  http://www.siol.net/Trendi/Avenija/Traci/2010/04/George_Clooney_priznal_da_je_gej.aspx

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, še za 1. april ne bi verjel :)

  Lily, imel je štiri resne punce. Ena ga je celo pohvalila, da je odličen ljubimec.

 25. alko pravi:

  evo, še anna paquin je dane priznala da je biseksualka… :P

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No evo, zdaj je moderno celo to, da priznaš, da si oboje :)
  Še malo pa bo kdo res priznal, da je hetero :)

 27. Limona pravi:

  Meni pri tej temi nikoli ni bilo jasno (in mi še zdaj ni), zakaj bi bil nekdo ponosen na to, da je gej. Ponosni smo lahko na kakšne izjemne dosežke, na dobra dela,… za kar se je potrebno potruditi.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pač ponosen si na to, da ti ni več nerodno skrivati svoje spolne usmeritve in da si končno zbral toliko poguma, da si to povedal tudi javno. Očitno je to dovolj velik dosežek, da si nanj lahko ponosen. Za razliko od tistih, ki tega ne upajo priznati in trpijo, ker skrivajo. Ti pa priznaš, s tem morda reskiraš ugled in oboževalce, toda vseeno ohraniš ponos in se nehaš skrivati.

  Tako nekako no :)

 29. NeradodareN pravi:

  Juhu, pe malo pa bo kdo s ponosom oznanil, da je gerontofil, dendrofil ali autoandrofil. Živela spolna usmerjenost! Kot da nimamo boljših stvari za počet.

 30. Leiito pravi:

  A kdo ve kako to gre pri gejih, kako se določa kdo je insertor in kdo receptor?

  V dobrih starih časih so bile te stvari jasne, če si bil aristokrat ali Aleksander Veliki, si dajal ljubezen, če si bil pa bolj pri dnu družbene lestvice, not so cool.

 31. GALEB pravi:

  Jaz imam prijatelja geja menie to sploh ne moti vsak ima pravico do lastnega življenja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !