Recenzije: Drool, American Virgin, Gayniggers From Outer Space

28.03.2010 ob 16:07

DROOL (zda 2009, komična drama, režija: Nancy Kissam, igrajo: Laura Harring, Jill Marie Jones, Oded Fehr)

Thelma & Louise, rezervna verzija.

Tudi tukaj imamo nezadovoljno in z bedastim možem (Oded Fehr)  poročeno gospodinjo (Laura Harring), ki se spoprijatelji in verjetno tudi zaljubi v svojo temnopolto sosedo (Jill Marie Jones), kar kretena še dodatno razjezi, saj je zagrenjeni rasist in šovinist. Razplet je pričakovan, da jo dami mahneta na cestno odisejo in kopirata Thelmo in Louise pa seveda ni treba posebej poudarjati. Na trenutke svojevrsten in nekoliko drugačen, na splošno pa poceni, premalo suveren in klišejski filmček, ki ne uspe ujeti niti enega drobnega presežka. Z izjemo prizora v službi, kjer vidimo razlog, zakaj je Oded Fehr tako nesramna kreatura.

Ocena: izguba časa

AMERICAN VIRGIN (francija & zda 2000, komedija, režija: Jean-Pierre Marois, igrajo: Bob Hoskins, Robert Loggia, Sally Kellerman, Mena Suvari, Ron Jeremy)

Solidna komedija zmešnjav, kjer hoče Mena Suvari nedolžnost izgubiti v živo pred kamerami.

Tole ni še ena cenena najstniška komedija, kjer bi fantje in dekleta čakali na izgubo nedolžnosti, tole je dokaj dinamična in na trenutke dovolj zabavna komično kriminalna farsa, kjer se zaradi uporniške najstnice Mene Suvari udarita dva legendarna porno  producenta (Bob Hoskins, Robert Loggia). Prvi hoče iz njene nedolžnosti narediti biznis, drugi pa je njen oče in bi naredil vse, da se to ne bi zgodilo. Okej tempo, ki ga pokvarijo le preveč poceni zapleti in štosi, kjer se režiser in scenarist Jean-Pierre Marois vse prepogosto zadovolji z udarcem na prvo žogo.

Ocena: nič posebnega

GAYNIGGERS FROM OUTER SPACE (danska 1992, komedija, režija: Morten Lindberg, igrajo: Sammy Salomon, Coco C.P. Dalbert, Gbatokai Dakinah)

Atentat na žensko raso.

Tale vsega 26 minutk trajajoči in celo za kultno robo preveč odbiti filmček, je nor že zaradi dejstva, da ga je posnel danski režiser, v njem pa nastopajo sami temnopolti igralci. Seveda geji, doma s planeta Anus, ki želijo z našega planeta odstraniti vse ženske in moškim omogočiti lagodno homoseksualno življenje. In pozor, ko res pobijejo vse ženske v Aziji, Nemčiji in v Rusiji, so moški res veseli in veliko bolj dobre volje, saj so jim ženske očitno težile in so raje geji kot da bi jih morali še naprej prenašati. Drzna ideja zelo zabavnega in originalnega filmčka, tudi parodije na žanr znanstvene fantastike, ki bi ga morali geji vzeti za himno.  To je čisti genocid nad žensko raso. Ultimativna gejevska fantazija, kjer se geji žensk močno bojijo, ali še bolje, kjer so ženske njihove največje sovražnice. Zato jih pač odstranijo in vsem moškim na Zemlji pričarajo pravljico. Plus zimzelena Balada za Adelino, ki spremlja najbolj romantične dele filmčka, ko naši gayniggers končno pridejo na Zemljo in uživajo v družbi, ki so si jo ustvarili povsem po svoje in v kontekstu s svojimi željami ter hotenji. Popolni odklop in film, ki mu zlepa ne boste našli konkurence.

Ocena: presežek

 

3 komentarjev na “Recenzije: Drool, American Virgin, Gayniggers From Outer Space”

 1. Leiito pravi:

  A si ga najdu, Gay Niggas? Na sumu te imam, da se pečaš z dolpotegovanjem, se ti ne zdi to nekoliko neetično, glede na to, da si sam umetnik in ti najbrž ni všeč, če tvoja dela “kradejo”?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Našel po tvoji zaslugi. Odlična in totalno odbita zadeva. Hm, kje za vraga naj bi ga po tvoje lahko videl če ne s pomočjo interneta? V kinu? Na domu danskega režiserja? Daj no, ne seri.
  Sem pa prepričan, da so avtorji veseli, da se kdo po tolikem času še spomni na njihov izdelek, tako da bi idejo o potegu z neta celo podprli in so ga morda celo sami lansirali na torente in še kam.

 3. Leiito pravi:

  valjda, sam mule in torrenti so že malo zastarela metoda, danes kraljuje rapidshare ipd

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !