Happy Birthday: Lady Gaga

28.03.2010 ob 17:26

Danes je stara 24 let. Tako zelo mlada pa že na vrhu sveta. Samo zato, ker do potankosti obvlada kič in cirkus šovbiznisa. Četudi je njena glasba potisnjena v ozadje, so komadi tako zelo nalezljivi, da se jim človek preprosto ne more upreti, pa čeprav mu gredo na živce. Punca je klovnesa, poosebitev glam popa, bleščic, narcizma in pozerstva. Toda tako dovršena in široko zastavljena, da je na vrhu in da jo za sodelovanje prosi tudi Beyonce. Čisto pravi fame monster, predstava Rocky Horror Picture Show novega tisočletja, dejansko cirkuška spaka, ki jo kažejo ljudem, vkomponirana v moderne trende. Z namenom, da šokira, navdušuje in premika mejnike popularne glasbe. Pač filmska vloga, predobra za oskarja. In s kostumografijo ter scenografijo, ki je ne vidimo niti na velikem platnu. Lady Gaga ni le pevka, Lady Gaga je dogodek. Kot Avatar, le da za boljši učinek na potrebujete 3D očal. Nič čudnega, da bi jo na svoje londonske koncerte povabil tudi Michael Jackson.

 

8 komentarjev na “Happy Birthday: Lady Gaga”

 1. pbozic18 pbozic18 pravi:

  Dobro razmišljanje, čeprav je meni še vedno uganka kako je lahko ta kič toliko ljudem všeč?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno pogrešajo čase, ko so to počeli tudi David Bowie, Elton John in Madonna.

 3. Morant pravi:

  Sedemdeseta so imela Bowieja, osemdeseta Grace, devetdeseta Madonno, ničta nikogar, zdaj pa je glavna Lady Gaga. Koncept spačka, večjega od življenja, ni nov.
  Glasba Beyoncé počasi postaja izživeta. V ospredje spet prihaja synth pop in ona s svojim spoliranim, korektnim popom potrebuje take, kot so Gaga, da ostane na površju.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morant, bog nam pomagaj, če bo synth pop glavni trend in če bo kvaliteten vokal ter r&b padel v ozadje.
  Sicer pa menim, da je Gaga še vedno daleč za Beyonce in recimo Alicio Keys, ki ne rabita takega sranja za uspeh, saj imata kvalitetno musko. Beyonce pač dela izlete, kot takrat s Shakiro, to je vse. Je pa sama povsem brez težav na vrhu in za to ne rabi nobene Gage. Ona pa nje tudi ne, da se razumemo. Toliko pa je že znana. Trenutno je top, toda ne bo trajalo dolgo, brez skrbi. Četudi ima tudi Gaga okej vokal, ga žal ne kaže in je vse stavila na cirkus, kar pa se dolgoročno ne bo obrestovalo, saj je šla v ekstrem. Glede tega je bila Madonna vendarle bolj pametna in je spretno nadzorovala do kam lahko gre in se potem vedno znova potegnila nazaj ter spremenila imidž in dejansko sama postavljala trende pop glasbe.

 5. smoger pravi:

  http://roflrazzi.com/upcoming/?pid=28348

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanima me samo ali je fotomontaža ali je bilo res točno tako. Če je bilo res, je močno smešno.

 7. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » MTV Video Music Awards 2010 so bile Gaga Awards pravi:

  [...] mtv-music-awards-2007/ se-nekaj-malega-o-incidentu-kanyea-westa/ happy-birthday-lady-gaga/ lady-gaga-in-bad-romance-najbolj-nalezljivo-tecen-komad-leta/ fenomeni-lady-gaga/ kesha-tiktok/ [...]

 8. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » It’s Gaga Time pravi:

  [...] happy-birthday-lady-gaga/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !