Recenzija: Brooklyn’s Finest

20.03.2010 ob 17:33

zda 2009, kriminalna drama, režija: Antoine Fuqua, igrajo: Richard Gere, Ethan Hawke, Don Cheadle, Wesley Snipes, Will Patton, Ellen Barkin, Vincent D’ Onofrio, Lily Taylor

Zelo prepričljiva, dobro odigrana, dramaturško močna in dinamična urbana kriminalka.

Četudi smo filmov o takšnih in drugačnih policijskih temah videli že na tisoče in čeprav nas vsako leto udarijo vsaj tri podobne filmske izkušnje, je Brooklyn’s Finest, najnovejši film režiserja, ki nam je dal prav tako zelo dobri Training Day, zelo dobrodošla in sila zadovoljiva žanrska poslastica. Tudi zavoljo izjemno dobre in karizmatične igralske ekipe, prepričljivega scenarija in tempa, ki gledalcu ne pusti dihati. Zgodba je sestavljena iz različnih usod različnih policistov, ki jih mučijo različne težave, na koncu pa se zlijejo v enkratno celoto in zaključek, ki na gledalcu pusti posledice. Ethan Hawke je nekoliko zdelani Sal, ki bi rad svoji ženi (Lily  Taylor) in otrokom uredil boljše življenje, zato razmišlja o korupciji in kraji narkomanskega denarja. Richard Gere je brezvoljni in naveličani Eddie, ki mu je nekaj dni pred penzijo vseeno za vse, kar se dogaja okoli njega, saj se zadovolji le z rednimi obiski pri neki mladi prostitutki. Don Cheadle pa je med mafijske vrste Wesleyja Snipesa infiltrirani Tango, ki hoče ven, saj misija traja predolgo in postaja vse bolj naporna. Resda znane štorije in celo klišeji številnih podobnih filmov, toda narejeni dobro, prepričljivo in tako, da gledaleca posrka v dogajanje že na začetku in ga spusti šele med odjavno špico.

Ocena: vredno ogleda

 

 

1 komentar na “Recenzija: Brooklyn’s Finest”

  1. dr. Onyx pravi:

    Tako kot v Dnevu za trening, mi je tudi pri tem filmu všeč, da Antoine Fuqua ne snema v studiu ali kakšni Budimpešti, ampak v avtentičnem okolju, kjer se film zares tudi dogaja.

    Film sicer meni deluje kot nekakšna kompilacija filma Crash in pa zaključka filma Departed, plus morda še Pride and Glory. Sem pa ljubitelj ameriških filmov o policajih, tako da sem ga z veseljem pogledal, čeprav mi Richard Gere deluje v filmu kot tujek, ki tja ne spada, oziroma se nisem mogel sprijazniti z njegovo vlogo, čeprav jo je odigral v bistvu zelo dobro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !