Zmagovalci oskarjev: Mo’Nique

9.03.2010 ob 10:32

Na leta 1967 rojeno Mo’Nique sem postal prvič pozoren v zelo povprečni komediji Phat Girlz, nekakšni pravljici za debeluške, kjer sploh ni bila slaba. In v premalo zabavni, a vendar dovoj drzni komediji Farce of the Penguins, kjer je posodila glas. Da je prav tu igrala skupaj z Whoopi Goldberg, ki je za Duha dobila oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo, je sedaj, po oskarju za Precious, seveda lepo naključje. Če se ne motim, je tole šele tretji tak oskar za kako temnopolto igralko, kar vsemu skupaj daje še dodatno vrednost. To, kar ni uspelo Queen Latifah za Chicago, je sedaj uspelo Mo’Nique za Precious. Povsem zasluženo, seveda. Letos je bila brez konkurence, njena vloga zlobne, žaljive in živalske matere pa se bo za vse večne čase zapisala v filmsko zgodovino.

In pozor, Mo’Nique je bila na začetku kariere stand up komik, kar je še bolj neverjetno in vredno vseh mogočih pohval za fenomenalno transformacijo in zahtevno dramsko predstavo. Četudi je doslej igrala v mnogih filmih, ki sem jih videl, si je nekako vse do Phat Girlz nisem uspel zapomniti, saj je v bistvu le statirala. Sedaj bo drugače, sedaj jo brez dvoma čakajo glavne in zelo odmevne vloge, v katero smer bo šla njena kariera, pa velja počakati.

In pozor, v zelo solidnem filmu Shadowboxer, ki ga je prav tako posnel Lee Daniels, režiser njene oskarjevske predstave, je igrala punco, ki ji je bilo ime Precious.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !