Novi Everybody Hurts mi ni všeč

28.02.2010 ob 19:10
YouTube slika preogleda

Da mi je predelava zimzelene We Are the World, ki so jo prav tako naredili za Haiti, zelo všeč, sem že pisal. Žal ne morem isto trditi za predelavo nič manj zimzelene Everybody Hurts, ki so jo nekoč prepevali REM. Kljub številnim znanim imenom (Leona Lewis, Rod Stewart, Robbie Williams, Cherly Cole, Mariah Carey, Susan Boyle, Bon Jovi, Bono, Kylie Minogue) me ne prepriča in se mi zdi celo nepotrebna. Morda tudi zato, ker je original zvenel tako zelo popolno. In zato, ker imam občutek, da vokali nekako ne sodijo skupaj v celoto.

YouTube slika preogleda

Mi je pa zato toliko bolj krasen komad Un geste pour Haiti cherie, ki so ga naredili francoski glasbeniki. Če se ne motim, gre za novo pesem in ne za predelavo kot pri ameriški in angleški zadevi, kar je še bolj pohvalno.

YouTube slika preogleda

In pozor, zadeva je dolga več kot deset minut, kar pomeni, da se je skupaj nabralo zares veliko število sodelujočih. Zares lepa gesta in čestitke za trud.

 

14 komentarjev na “Novi Everybody Hurts mi ni všeč”

 1. ditkaf ditkaf pravi:

  Omg, this remake hurts!!!! :( Pa zakaj to delajo… Še bolj pa mi gre na živce, ker so vsi ti spoti tako predvidljivi. Pa kaj pišem, vsi so isti! Moram kar hitro it enkrat poslušat originalno verzijo, da se znebim odzvanjanja te nove v ušesih…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako hudo ni :)

 3. smoger pravi:

  Sram naj jih bo! Naj živi piratstvo!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Piratstvo?

 5. smoger pravi:

  Ja.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne razumem. Očitno ne, glede na to, da je tole najhitreje prodajan singel v britanski zgodovini. Še vedno gre za lepo gesto zbiranja denarja, zakaj torej živelo piratstvo?

 7. smoger pravi:

  Ker to wannabe ‘mi smo fajn in bi radi pomagali ubogim’ je pervezija. Oni se zaradi piratstva morajo reševati s temi predelavami in nastopi v živo. To ta zadnje je pa za mnoge mtv zombije prevelik zalogaj.

 8. smoger pravi:

  perverzija

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, a vseeno se zbira denar za revne. Kaj je zdaj bolje, narediti cover verzijo in denar dati le v svoj žep, ali cover verzijo in ga dati tudi žrtvam Haitija?
  Sicer pa, si pomislil, da bodo služili le REM?

 10. smoger pravi:

  Več denarja bodo pevci dobili v svoje žepe. Haiti bo dobil le drobtine.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Preveč si pesimističen. A kot sem rekel, še vedno bolje drobtine kot nič. In ne pozabi, da folk s pomočjo takih pesmi kliče na telefone in daruje denar, ker ga zagrabi humanitarn čut, v tem je bistvo. Če pa misliš, da bodo pevci pobrali tudi ta denar, pa je itak brez veze, da se Zemlja še sploh vrti.

  Po moje ne gre za denar, ampak le za nabiranje točk, seveda ne pri vseh, pri nekaterih pa brez dvoma, kar pomeni, da gre denar na koncu še vedno v prave roke. Vsja upam, da je tako.

 12. smoger pravi:

  Ti upaj, jaz bom pa glasbo še naprej sesal dol s torrentov. :lol:

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ti kar sesaj, zraven pa še kak sms za Haiti pošlji :)

 14. smoger pravi:

  Ko bi vedel, da gre ves denar kamor mora it pol bi poslal.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !