Recenzija: Dan ljubezni

27.02.2010 ob 03:00

Ne, tole ni zimzelenček skupine Pepel in kri, to je nova slovenska serija, ki jo je ekipa na čelu z režiserjem in scenaristom Lukom Marčetičem lansirala na YouTube. Tako je, tole je prva prava domača spletna serija, ki po zabavnosti, spontanosti in energiji dejansko prekaša večino pravih tv serij. Tudi Lepo je biti sosed in seveda Strasti ter Svingerje, če smo že pri Jonasu in Ani Dolinar, ki igrata drobno vlogico v prvi in tretji epizodi. Medtem ko je Anin cameo blesav, je Jonasov izjemno zabaven in se vrti okoli scanja in gledanja tičev na javnem stranišču (atmosfera in ideja me spominja na meni izjemno všečno Jonasovo minuto z Gojcem) Ekipa, ki ima za sabo tudi kultnega in meni nikoli posebej zabavnega Požigalca (original mi je bil bolj smešen) in ki je na splet trenutno lansirala prve tri dele, je v vsako serijo dobila znano faco. V prvo in tretjo prej omenjena Dolinarjevo in Jonasa, v drugo pa Pio Zemljič, ki igra mlado mamico, kateri avto povozi otroka. Predvsem zato, ker se razjezi, da jo fantje pokličejo gospa in ne gospodična. Sicer pa se zgodba vrti okoli dveh prijateljev, ki se pripravljata na zabavo in medtem srečujeta razne like. Resda nekoliko zmeden scenarij in površna izvedba, toda vseeno serija, s katero so mladi entuziasti dokazali, da se da za mali denar posneti dobro ter gledljivo zadevo, ki, kot sem že povedal, preseže večino visokoproračunskih tv serij, katere plačujemo tudi mi naročniki. Če sem iskren, lahko povem, da z veseljem čakam naslednje dele.

Pravkar ujel še četrti del, kjer gostuje Boštjan “Pižama” Gorenc. Poleg Ane Dolinar ena slabših cameo pojavitev tele še vedno okej serije, kjer se glavna junaka končno znajdeta na zabavi, na kateri pa žal ni obljubljenih punc, kar pomeni, da pride prav ogled porniča.

Evo ga, končno peti in dejansko najboljši del doslej, kjer glavni junak stavi, da lahko osvoji Katarino Čas, še eno znano faco, ki igra cameo vlogico. Škoda je, da se tale serija snema tako počasi in da nimam pojma, kdaj se bo na spletu znašel novi del. Ko ga po naključju najdem, pa se seveda ne spomnim kaj se je dogajajo prej, ker mine preveč časa. Atmosfera je še vedno kul, igralske kreacije povsem okej, vse skupaj pa dovolj zabavno, da spet z veseljem čakam na nadaljevanje.

Ujel še šesti del, kjer se glavna junaka končno znajdeta na zmenku, ki pa se seveda ne obrne tako kot sta pričakovala. Plus Zvezdana Mlakar v solidni vlogici pohotne mame. Še vedno dobra amtosfera, okej dialogi in tekoče dogajanje, ki ga v ostalih slovenskih serijah vedno pogrešam.

Sedmi del je dejansko le telefonski klic na vročo  linijo, kjer dela Tina Gorenjak. Le napačna cifra, kjer si glavna junaka še vedno želita zmenek s svojima potencialnima dekletoma. Tempo malce pada, štosi pa tudi.

Ujel tudi osmi del, kjer se eden izmed glavnih junakov končno opogumi za povabilo na zmenek. Statira Peter Poles, vse skupaj pa nekako ni dovolj domiselno in smešno. Vsaj kar se dialogov tiče, medtem ko so montažni prijemi še vedno nadpovprečni za naše razmere.

Deveti del pripada Borutu Veselku, ki glavnima junakoma pokaže, kako se igra. Vse ostalo je bolj tako tako, še posebej v primerjavi z uvodnimi deli, kjer sem se bolj zabaval. Imam občutek, da je ekipi zmanjkalo malo zagona in idej, kar dokazuje tudi dejstvo, da so zaenkrat zadnji del posneli julija.

Deseti del sem si ogledal brez posebnih pričakovanj, saj sem bil malce razočaran nad zadnjimi tremi. Jasno, bil sem pozitivno presenečen, saj je ekipa spet v polni formi in polna dobrih domislic, kjer tokrat raztura Klemen Slakonja v vlogi norega brata. Tako smešne in skulirane vlogice nisem v slovenskem filmu in nadaljevanki videl že sto let. Dobesedno krohotal sem se in njegov doprinos pogledal večkrat zapored. Prav vidi se razlika v igri, prav vidi se kdo obvlada kdo pa ostaja nespontan in prisiljen. Če se ne motim, nas čakata še dva dela, mirne duše pa lahko zapišem, da si ju bom z veseljem pogledal, ko ju bo ekipa spravila na internet.

Evo, pa sem videl še zadnja dva dela. V enajsti epizodi je odlična finta z Gojcem, ki igra očeta glavnega junaka, zelo dobro pa je prikazana tudi zasnežena atmosfera. Dejansko najbolje zrežirana epizoda celotne serije, od katere bi se lahko učile skoraj vse ostale visokoproračunske nanizanke, ki jih vrtijo naše televizije. Kapo dol, resno. Je pa zato dvanajsta epizoda nekoliko razvlečena, pač žurka mladih, ki se pecajo in upajo na zadetek. Skupaj z glavnima junakoma, ki končno prideta do svojih deklet. Vseeno lahko rečem, da gre za okej zaključek, za dobro narejeno spletno nadaljevanko, ki ima, če se ne motim, dosti več klikov od Prepisanih, ki so imeli veliko bolj agresivno reklamo.

 

25 komentarjev na “Recenzija: Dan ljubezni”

 1. Vidmar pravi:

  Zelo kvalitetno in zabavno, za razliko od 95% slovenskih igranih izdelkov.

 2. Geco pravi:

  Zdej maš že 8 del gor, vse skupaj pa naj bi bilo 12 delov.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bom pogledal, hvala za info.

  12? A ni blo rečeno, da jih bo sprva samo 6 :)

 4. Geco pravi:

  Ne, že od začetka je bilo mišljeno 12 delov.

 5. Geco pravi:

  Sam za info, maš že 9 del. ;)

 6. Geco pravi:

  Maš že 10 del, drugače pa ekipi ne zmanjkuje idej, ampak časa, fantje imajo vsi obveznosti na faksu, ki jim poberejo veliko časa… ;)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Videl, da je že, ja, a še nisem pogledal, ker je nekaj štekalo.
  Ideje pogrešam v zadnjih treh delih, ki so mi slabši od prvih šestih. To nima nobene zveze s pomanjkanjem časa.

 8. Geco pravi:

  Jah jebiga, pride tak. 10 del je men standardno v redu, cameo ma tokrat Slakonja, če te zajebava pa vtipki v googla dan ljubezni in imaš gor vse epizode (HD kvaliteta ofkors).

 9. tarantela pravi:

  Ma u bistvu je tudi tak, da ne moreš vsem ugoditi vedno, ane.. ker dosti ljudem so tudi tej deli zelo všeč.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da se razumemo, vse skupaj je še vedno dobro, še posebej v primerjavi z mnogimi slovenskimi serijami, ki so imele stokrat večji budžet in prestižno igralsko ekipo, jaz govorim le, da so mi zadnji trije deli slabši od prvih šestih.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo, že pokomentiral deseti del.

 12. Geco pravi:

  Fantje sporočajo, da naslednji del pride enkrat ta mesec oz. naslednji mesec, zadnji del pa bo na sporedu 6. decembra. ;)

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upam, da te dobro plačajo za tale redni PR :)

 14. Geco pravi:

  Hehe, samo limam statuse z njihovega fb profila. :D

 15. Geco pravi:

  11. del maš že na YT, danes/jutri pa pride še zadnji 12. del. ;)

 16. Geco pravi:

  Evo še zadnji del je gor. :)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bom počekiral, ko bo cajt.

 18. Geco pravi:

  No dej, me zanima tvoje mnenje, men so pobi mojstrsko zaključli zadevo. Aja v zadnjem delu ni nobenga cameota znane osebe. ;)

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na to, da nenehno pišem o njih, bi lahko dali mene :)

 20. Geco pravi:

  Haha, sam bi moral met neke izkušnje z igralstvom, ker kot si verjetno sam opazil so v teh cameotih nastopali večinoma samo igralci ali pa ljudje, ki jim igranje ni tuje in so se že preizkusili v tem (Dolinarjeva, Jonas, Pia Zemljič, Pižama, Katarina Čas, Tina Gorenjak, Zvezdana Mlakar, Peter Poles, Borut Veselko, Klemen Slakonja ter Gojc).

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidim, da ne veš kaj dosti o mojih filmskih projektih :)
  Ni panike, pa drugič.

 22. Geco pravi:

  Si že pogledal zadnja dva dela? ;)

 23. wega pravi:

  Mirno lahko rečem, da so naredili veliko boljšo stvar kot recimo Prepisani. (Morda tudi zato, ker sem od Prepisanih pričakoval preveč)

  Mene je v ogled prepričal njihov teaser (http://dsjcrew.blogspot.com/2009/10/dan-ljubezni-teaser-1.html) ki sem ga po naključju našel in v trenutku sem postal fan. Po mojem mnenju so imeli v nadaljevanki najboljše medscene (ne vem kako se strokovno reče, mislim na tiste nekajsekundne posnetke Ljubljane in okolice, ki se pojavljajo vmes kot pavza, nepovezano z zgodbo)

  Naj se še malo pohvalim, v desetem delu ima mini vlogico tudi moja tamala, kot plesalka na drogu.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prepisani so nekaj povsem drugega, niti se ne da primerjati. Se bom pa strrinjal, da so fantje naredili dobro zadevo, kjer je treba pohvaliti te vmesne pasose in nekaj dobrih montažnih fint.

 25. Recenzija: Prepovedani izliv « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] tole je prvo skupno sodelovanje slovenskih spletnih senzacij, ekip serij Dan ljubezni in Gojko Ajkule, ki so posneli kratek filmček. Skoraj 20 minutno parodijo snemanja porno filmov in [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !