OI 2010: Mitja Valenčič & co.

27.02.2010 ob 23:49

Šesto mesto je odličen rezultat. Ali kot je dejal komentator: “Če bi nam to mesto kdo ponudil pred tekmo, bi ga vzeli brez razmisleka.” Toda, če je smučar po prvem teku povsem pri vrhu in je na koncu potem šesti, je to seveda razočaranje. Če ne za gledalce in navijače, pa vsekakor zanj. Škoda, res, Mitja je imel idealno priložnost, da dobi medaljo in ujel svojo najboljšo uvrstitev vseh časov. A jebat ga, ni šlo, zato je tudi šesto mesto super dosežek.

Benjamin Raich, ki je, če se ne motim, še eden rekih iz stare garde (jp, rečem ji stara garda, saj so vsi ostali od včeraj), je za las zgrešil bron in Avstrijo po dolgih letih uspehov pustil na hladnem. Hrvaški šampijon Ivica Kostelič je smučal sanjsko in ujel srebrno medaljo, s konkurenco pa je pometel mladi Giuliano Razzoli, novi Alberto Tomba, ki je smučal kot da gre na izlet.

Se samo meni zdi ali pa so vsi tile novi šampioni povsem brez karizme starih. Takšni, da si jih človek sploh ne zapomne in da niso take zvezde kot so bili njihovi vzorniki. Morda sem popolnoma izven smučanja, toda večina imen, ki so zdaj na vrhu, mi zveni popolnoma neznano, tisti, ki sem jih poznal, pa so po večini očitno že zdavnaj odšli v pokoj.

Pa naj končam še z bordanjem, ki sem ga prvič gledal s solidnim zanimanjem. Seveda zaradi domačina J. J. Andersona, ki se je s to tekmo tudi poslovil od aktivnega tekmovanja. Seveda z zmago, kar je bil super občutek tudi za gledalce. Naši se žal niso prebili do vrha, je bil pa zato J. J. toliko večji car, ko je na koncu ugnal nasprotnika.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !