OI 2010: Tina Maze, Simon Ammann

21.02.2010 ob 19:13

Pa imamo še eno medaljo, tokrat srebrno, po zaslugi odlične Tine Maze, ki je razturala v superveleslalomu. Brez sramu jo postavljam ob bok legendarni Mateji Svet, ki jo po eni strani celo preseže, saj več kot obvlada praktično vse panoge smučanja. Če jo bomo Slovenci zaradi pomanjkanja denarja spustili iz rok, bomo res totalni debili. Če bo šla, pa jo bom prav tako podpiral, saj je res žalostno, da zanjo ne bi bilo dovolj sredstev. Tone Vogrinec je resda razlagal, da morajo denar smiselno razporediti na vse tekmovalce, toda vsi niso Tina Maze, Tina Maze je samo ena, kar pomeni, da bi vendarle moreli narediti občutne razlike v doniranju, če me vprašate za mnenje.

Pa naj se spet dotaknem fenomenalnega Simona Ammanna, ki je slavil že drugič. Sedaj ima štiri zlate medalje, kot legendarni Matti Nykanen, le da je še boljši, saj je Matti eno dosegel v ekipni tekmi. Da je Ammann poglavje zase, ni treba posebej razlagati. To dokazuje tudi neumeno podtikanje za vezi, s katerimi naj bi letel dlje kot ostali. Dajte no, kot da ni zmagoval že prej. Zame je junak, eden najboljših skakalcev vseh časov, ki se je za vedno zapisal v zgodovino smučarskih skokov. Odličen je bil tudi Robert Kranjec, ki se je iz sedemindvajsetega mesta zavihtel med prvih deset, kar pomeni, da je imel sanjski drugi skok. Kot tudi Peter Prevc, ki je na koncu pristal na solidnem šestnajstem mestu.

 

3 komentarjev na “OI 2010: Tina Maze, Simon Ammann”

 1. Aljoša pravi:

  Ko,si že ravno pri olimpijskih igrah pa si oglej tale video Iztok, kjer Aksel Lund Svindal pokaže, da obvlada ples in to celo v pancarjih.

  http://www.youtube.com/watch?v=icQpn3YrAhI

  Aksel Lund Svindal with fellow skiers – Michael Jackson tribute

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobra :)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa imamo še eno medaljo, spet od Tine. Svaka čast, to pa je dosežek, ki preseže vse dosedanje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !