EMA 2010, prvo dejanje

20.02.2010 ob 20:35

Začeli so z zmagovalno melodijo lanskega Evrosonga, ki jo je zmoderniziral še rap vložek Denisa Porčića – Chorchypa. Povprečno, kot pesem Fairytale Alexandra Rybaka.

Prireditev sta vodila malce dolgočasna Bernarda Žarn in nekoliko leseni Ivo Kores, ki je pač nadomestil Petra Polesa, ki se je letos raje odločil za Talente. Premalo atraktivno in zabavno vodenje, spet nobenega šova, le rutina.

Jp, verzi pred vsakim nastopom so idiotski, green room pa nezanimiv in prisiljeno zabaven. Kot prispevki o Norveški, z izjemno kletvice tristo kosmatih medvedov, ki je izpadla kul.

Mešanje olimpijskih iger v glasbeno prireditev se mi je zdelo nepotrebno. Tisti, ki ga igre zanimajo, je itak gledal drugi program. To je tako, kot da bi športni komentatorji med skoki komentirali še dogajanje na EMI.

Oglasi zavoljo tega, ker “imamo vsi tako radi ljubi kruhek?” What the fuck, Bernarda, a si pozabila, da RTV plačujemo gledalci?

Gostje : Natalija Verboten ima okej emino pesem in lajnasto noviteto. Eva Černe ima okej emino dance balado in zelo okej novo pesmico. Rebeka Dremelj, sicer v stajlingu Frankensteinove neveste, ima okej emino pesmico iz leta 2005 in tečno novo pesem, ki jo bomo pozabili že med poslušanjem. Nesojene zmagovalke? Povsem zasluženo.

Regina iz Bosne in Hercegovine pa odlična kot lani na Evrosongu. Pravzaprav ena boljših pesmih tega festivala.

Jp, pesmi, ki so šle naprej brez glasovanja, so mi po večini boljše od tehle, ki so se borile danes. Z izjemo Stereotipov seveda.

Pa gremo na tekmovalce:

1. Sara Kobold

Cheryl Cole wannabe. Pač trendy dance rock, nič posebnega. Maskirani plesalci? Hm, za pusta okej, toda pust je že zdavnaj mimo.

2. Brigita Šuler

Eh, zlajnana pop štanca. Za predskupino Wernerja okej, za EMO preslabo. Plus vizualno preveč  različne back vokalistke.

3. Nina Pušlar

Zakaj je potreben izgled Tanje Žagar, nimam pojma. Kam je izginil dober vokal, tudi ne vem. Glasbeno pa preveč v stilu Alye.

4. Langa

Glasba čudovita, vokali pa slabi. Škoda. Plus nekoliko čudne plesalke.

5. Saša Zamernik

Okej balada, ki jo njen vokal zmore zelo solidno.

6. Ylenia Zobec

Lepa pesmica, kjer gre melodija takoj v uho. Brez odvečnega muziciranja in preseravanja, le dober vokal in lepa melodija.

7. Vaso & D Plejbeks

Take zajebancije me nikoli ne prepričajo povsem, kar pomeni, da me tudi tokrat niso.

8. Martina Šraj

Okej r&b podlaga, malo koketiranja z vokalom Natashe Bedingfield in povsem skuliran komad, ki je seveda preveč moderen za EMO, kar je škoda.

9. Marko Vozelj

Pretenciozno, kot da bi nam hotel vedno znova dopovedovati, da je zdaj, ko ni več Čuk, stokrat bolj kvaliteten.

10. Petra Pečovnik

Domen Kumer kot avtor komada in njegova Petra, ki je zdaj črnolaska. Običajen pop komad, nič posebnega.

11. Martina Feri & Tomaž Nedoh

Pusta in malce dolgočasna balada, plus izviren dodatek slikarja.

12. Zadnji Taxi

Tip bi sodil v film Twilight, melodija pa spominja na Magnifica. Evo, pa imamo novo gejevsko ikono.

13. Manca Špik

Lepa pesem, vem, da sem patetičen ljubitelj balad, toda tak sem, ne morem pomagati. Pa zelo solidna interpretacija. Malce v stilu kake Regine, le da bolj sveže.

14. Kalamari & Ansambel Roka Žlindra

Mešanje pop rocka in harmonike? Eh, dajte no, ne ga srat.

Moji favoriti so bili: Martina Šraj, Saša Zamernik, Manca Špik in Ylenia Zobec

Kdo je šel v finale: Marko Vozelj, Langa, Brigita Šuler, Manca Špik, Martina Šraj, Nina Pušlar in Kalamari

Saša Zamernik in Ylenia Zlobec sta si prav tako zaslužili finale, toda slovenski gledalci so odločili po svoje. Manca in Martina sta tudi moji favoritki, Vozelj gre pogojno skozi, tako kot Langa, Brigita in Kalamari pa so zanič. Jebat ga, harmonika je spet vžgala, Šulerjeva pa je pač popularna še iz časov Hej mali opala.

Se slišimo jutri na finalu, dragi moji.

In še link do lanske EME

Pa refrenčki letošnjih pesmi:

YouTube slika preogleda
 

39 komentarjev na “EMA 2010, prvo dejanje”

 1. STELA pravi:

  ful dober komad…samo vokali, ja…ti so pa švoh…al je blo ozvočenje krivo?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kateri?

 3. Vanja1 pravi:

  Eh tale Ema, že tretjo leto zapored so Manca, Brigita in Langa not, žirija blesava , naj še dajo možnost drugim, tile modeli so se že “dokazali” zdaj pa še naj drugi dobijo priložnosti! Ker Ta Brigita nobeno leto nima pametne pesmi, ta letošnja je spet bedna, je bilo verjetno še veliko boljših pesmi prijavljenih, ampak Rtv nima rad novih ljudi, zato vedno enake izbirajo ! So vedeli koga izbrat oz. od koga služit. Lp.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj so še mnogi drugi.

 5. Vanja1 pravi:

  Ja, samo nič pametnega.:) Al pa obrabljeni obrazi, ki ne ponudijo nič bolj kvalitetnega! Bomo slišali kako bo jutri.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se pa sprašujem, če so bili tisti, ki so jih zavrnili, še slabši :)

 7. pitija pravi:

  Ja ljudje božji, kam pa mi plujemo, a je tukaj bil vsaj en komad,ki bo ostal v ušesih, katerega si bomo požvižavali,ko bomo prihajalivsaj na randije…ma dejte no, ne me hecat…žal z nobenim od vseh ne bom mogla osvojiti pravega kmečkega machota…ja sramota za naše avtorje in izvajalce,ki so vse drugo, samo to ne….

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, to kar ti opisuješ je narečna popevka in ne EMA :)

 9. realnisektor pravi:

  tko kot vedno….jajca so jajca

 10. Vanja1 pravi:

  Dobro veš, da niso bile slabše pesmi, saj nikoli niso izbrani najboljši ! Samuel Lukas je pravgotovo mel dost boljši komad od Brigite pa Lange, in še dost ostalih, ko niso bili sprejeti…

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kako veš, če jih še nisi slišala?

 12. Vanja1 pravi:

  Brezdvoma je tak! ;) Ker vse pesmi slišane danes niso nič posebnega , ni pesmi katera bi se lahko obrdžala, zato bi poslušalcem sigurno bile marsikomu bolj všeč tiste pesmi ,katere danes nismo slišali! Saj vemo kakšna je politika na festivalih ! Zakaj misliš, da je not prišel Ray, Vozelj, Langa, Manca, itd.. ker Rtv ve, od koga bodo lahko fajn zaslužili oz.kdo se organizira, magari so uvedli 1 klic iz telefona ne…

 13. frenki pravi:

  Vidim da nisem nič zamudil ker sem gledal olimpijado.

 14. žan pravi:

  tak je ne. vsako leto se govori o tej kuhinji, kuhinji ampak letos je glasovalo ljudstvo. in vidim da so rezultati takšni kakšen je okus Slovenskega ljudstva. Za tiste ki svojega glasu niste oddali, in vam je tako malo ravno za tole Emo sploh nevem zakaj se spuščate v te zadeve, ker nastanejo potem le navadne kregarije. :D tak je.

  drgač pa mislim da je letos bla Ema kar na nivoju, pesmi sploh niso bile tako nekakovostne. Najbolj me je prepričala Manca Špik,z nastopom kot tudi z solidno izvedbo.

  Brigita ima pač navadno pop štanco ampak še kako vžge, nastop je bil tudi dovol energičen tako da si je zaslužila finale.

  Odlična pesem Martine Šraj me je prav presenetila, vokalno vendar ne tako dobro odpeto ampak vseeno dobro.

  Langa. vokal enega in drugega je ena sama žalost, prav tako pesem.
  Kalamari. pomoje ni to za evrosong.

  Upam v zmago Mance ali pa direktne finalistke Nuše! :D

 15. Brisko pravi:

  Meni je noro všeč, kako so v zadnjem trenutku zajebali Kumra in njegovo armado plačanih študentov.
  Daleč najboljši pesmi prideta v finalu, Hamo in Gal ter Nuša, upam, da bo enemu od njih uspelo. Čeprav je verjetno prva favoritka Manca, patetično igranje na domovinska čustva pač vžge pri dovolj velikem številu gledalcev. Čeprav tretjič v štirih letih zoprni Babić… :/

 16. Nina Nana pravi:

  Martina Šraj ima čudovit glas: http://www.youtube.com/watch?v=JGeW0l0PCdk

 17. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Bernarda Žarn je katastrofa od voditeljice. Brez prezence, karizme, pocukrana in kot bi bila stara še vedno pet let. In osramotila se je pred Regino. Kje ima glavo voditelj, ki gre goste iz tujine gnjavit in spravljat v zadrego, naj zaigrajo Moj očka ima konjička dva? Tako razume duhovitost? Ni normalna. Še bolj blesavo se je do ruskega gosta obnašala Maja Martina Merljak … nevem kdaj že. Si pa zapomnim take nedopustno infantilne voditeljske kikse, ki se tako rade dogajajo na naši grudi.

  Omamba medalje Tine Maze bi lahko izpadla okej, če je ne bi druga popolnoma lesena in nesposobna voditeljica ponavljala kar naprej, kar v to prireditev ne sodi. Pač pojma ni imela, kaj bi počela v tisti zeleni sobo. Sramota!

  Nina Pušlar je zelo lušna, vokal je pa brez kapacitete. Na velikem ESC odru se je ne bi slišalo, četudi obvlada oktave. Jebi ga. Pesem zgolj solidna.

  Od Lange glasba ni nič čudovita, ampak dvamilijonkrat že slišan romski stereotip. Vokali slabi.

  Ylenia Zobec je totalno razočarala. Izvedba pesmi in barva vokala fantastično, vse ostalo pa totalen šit. Tudi njo pri vokalu sicer jebe po mojem kapaciteta na žalost. Ampak to bi še šlo … Pesem je bila katastrofično brezvezna. Take na ESC padejo skozi sito. A jo je Legovič zapustil. Škoda. In toliko bolje za meni neznanega dobrega pevca in persono Vlada, ki letos izvaja Legovičev komad.

  Martina Šraj je super izvajalka. Presenečenje. Prvič sem jo slišala in videla. Stajling ima v kurcu. Neefektiven. Ampak to lahko še popravi. Pesem je dobra, vendar ni tista, ki bi učinkovala na prvo poslušanje, kar je za ESC nujno.

  Marko Vozelj je presenetil. Ne, ni stokrat boljši od Čukov, devetdesetkrat pa brez dvoma. Težko je bit slabši od Čukov. Vozljev komad je dober, še posebej za ESC, ima tisto “dramaturgijo”, ki jo mora imet, on je ravno prav šik tipčina. Veliko mam, sester, snah in tudi prenekateri geji bi lahko glasovali za to pesem in zanj. In dobro je odpel. Jebe ga samo jezik. Slovenščino itak na ESC-ju težko kdo pogoltne. To je za druge podobno, kot bi poslušal klasične ali, bohnedaj, rokerske komade v češčini. Mi gre tip na jetra, ampak jebi ga, za Eurosong objektivno gledano ni slaba varianta.

  Manca Špik je dolgocajtna. Takovrstnih balad se je stalna publika ESC ravno naveličala. Še Joksimovič je s svojo varianto pušnil nazadnje, ker je izčrpal naklonjenost do balkanos himničnih balad, Molitva pa svoje pobrala in konec za dolgo let. Zdaj so na ESC druge fore v igri.

  Saša Zaemrnik je očitno nova Petra Slatinšek. Dobra vokalistka. Pesem pa ni dovolj učinkovita na prvi vtis za ESC.

  Zadnji taksi al kaj že me je fino spravil v smeh. Sicer dober vokalist in zanimiv pojav, ampak ni bilo dobro za ESC.

  Ostalo je bil pa omembe nevreden šit med šitom.

  Trapasti kalamari in … so zafurani. Stil pevca je totalno skregan z vsem obstoječim v tem stoletju. S pevko pa na odru izgledata, kot da jo on ubogo revico totalno nažgan nadleguje, medtem ko je ona mrtvo mrzlo hladna ob njegovem “rokenrolu”. Katastrofa za vtis in vse ostalo.

  Tisti, ki je Stereotipe povabil na ESC bi moral dobit odpoved na RTV, ker pojma o pojmu nima ali pa gre za korupcijo … hehe … In tudi mene čudi, da je izpadel Samuel Lucas. On ima smisel za takovrstne štance in nastop. Je bil slabši od Šulerce in Pečovnikove? Ne morem verjet. Še jaz bi bila boljša, če bi se potrudila.

 18. Maj pravi:

  Težko bo zmagala slabša od lanske.

  Škoda, ker Langa nima lanske pesmi in ne pojejo spet skupaj z Manco, potem bi si zaslužili zmago tako pa imajo eno čisto povprečno pesem, ki me zelo spominja na Srbsko izpred nekaj let.
  Žal tudi nad nobeno od ostalih nisem navdušen.

  Glede na okus publike znajo zmagat Langa, Nuša ali pa narodni Kalamari, minimalne šanse pa imajo še Marko, Manca in pa lepi Dasa;)

 19. babji firbec pravi:

  Navijam za Nežna (zakonca Juvan), ki je prišla v filnale brez predizbora.

 20. cazanova pravi:

  ma kaka langa. Pa kaj vam je ljudje.Dajmo poslat enega slovenca že enkrat na Erosong.
  Saj pa imamo dosti kvalitetnih pevcev…Pušlar,Šuler,Vozelj,Gal

 21. Petra Petra pravi:

  Šulerjeva letos spominja na Saško Lendero :P

 22. jan pravi:

  moj favorit je marko vozelj. Langa si ni zaslužla da pride naprej. Vredu sta tudi martina šraj pa kalamari&ans.roka žlindre.Ostalo pa ni omembe vredn

 23. opazovalec pravi:

  Vsak komentar je odveč.Vse skupaj je ena samomorilska zatežena vaška kolobocija.Zmagala bo pa Nuša, ker je tako dogovorjeno in tudi najmanj sramote nam bo naredila.Vsaj fušala ne bo.Skratka pevca še nekako najde, avtorji so pa dokončno izumrli.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja1, dvomim, da so neuvrščene pesmi kaj boljše. Le zakaj bi bile.

  Jan, Vozelj me ni prepričal niti malo. Ima pesem, ki sem jo pozabil že med poslušanjem.

  Petra, kot večina slovenskih pevk.

  Cazanova, poslati Šulerjevo je smešno, saj ima letos res zanič komad. Potem lahko pošljemo tudi Damjana Murka.

  Maj, tudi meni je bila lanska pesem Lange kul. Letošnja je kot Lane moje, res je. Pa zelo čudno so jo odpeli. Lepi Dasa, ki je zdaj Vlado Pija, kar je prava odločitev, ime super vokal, morda pa preseneti, kaj veš.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Frenki, dejansko res ne.

  Žan, tudi meni je pesem Martine Šraj odlična, nekaj drugačnega, ne le tipični štanc pop. Mi je pa tudi Manca Špik zelo všeč, pa četudi poje tipično balado.
  Glede glasovanja, me nikoli ni prav za folk.

  Brisko, kako pa so zajebali “Kumrov stroj”?

  Nina Nana, hm, je to ista pevka?

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, hm, mar nisi ravno ti na veliko hvalila Majo Martino Merljak?
  Misliš Vlado Pija? To je Lepi Dasa, ki je šeč zdaj s pravim imenom in normalnim imidžem v ogenj, kar je kul.
  Komad Uuuuuuu, ki so ga Čuki zapeli prvič brez Vozlja, je stokrat boljši od vseh Vozljevih komadov. Nisem rekel, da je zanič, kvaliteten je, toda dolgočasen. Pa tudi sam poudarja, da je čas, da poštekamo kako kvalitete je sedaj. To se mi zdi nepotrebno, res.
  Mar ni bil Joksimović drugi? Je to pušenje? Halo. Pušil je Toše, ki je bil nekje na sredini, če ne celo proti koncu isto leto.
  Zadnji taksi je bil meni zelo slab vokalno.
  Zanima me kak komad je imel Lukas, čeprav pa dvomim, da je imel tako slabega, da ni mogel naprej.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Opazovalec, od kje podatek, da je dogovorjena zmaga Nuše?

 28. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Iztok:

  Ne, nikoli je nisem hvalila. Nasprotno. Njeno tv vodenje sem raztrgala, saj zapis še obstaja na blogu. Sem pa pohvalila njeno stransko vlogo v Möderndorferjevem filmu!

  A Vlado Pija je lepi Dasa? Nisem ga prepoznala. Ja, s tem komadom okej učinkuje. Čeprav ne prekaša Hamo in Gal dueta. To je najboljši komad, interpretacija, vokal in nastop v celoti. Ampak verjetno ima malo šans, da bi to dojela slovenska vas s svojim okusom na nivoju petletnega kmetiča.

  Vozelj je s tem komadom in sam s sabo, s svojim imidžem, za ESC dober in razložila sem, zakaj. To nima veze s tem, koliko je tebi, meni ali komurkoli v Sloveniji všeč. Jebe samo slovenščina, ker gre za žanr komada, ki nima nobene specifike, da bi se lahko melodija našega jezika dobro slišala tujemu ušesu. Tak tip moderne pesmi se avtomatsko pri poslušalcu veže na angleščino ali materin jezik, kateri koli že je.

  Nisem mislila na Jokrimovičev nastop, ampak na vse tri udeležbe na ESC, kjer je bil avtor komada. Najprej je bil sam drugi, HAri Mata Hari z njegovim komadom je bil tretji, pušila (za njegov renome) je pa Jelena Tomasovič z negovim komadom tretjo sezono. To sem mislila. Kaj se je lani drenjalo pri vrhu, smo videli. Balkanu je že trda predla. Himničnim “celine dion” baladam (Malta) enako. Folk se je naveličal. Pri ESC gre za relativno stabilno zvesto publiko, ki glasuje tudi na podlagi nekega zgodovinskega spomina.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni res, hvalila si njen imidž na odru, da je fatalna, da je fukiš, da je ne vem kaj, da učinkuje kot voditeljica in tako dalje. Le preveri, da si bila proti mojemu mnenju, da je totalno zanič in patetična.
  Vozlja bi na Evrosongu pozabili že med nastopom. Tako zelo brezizrazen je.

 30. opazovalec pravi:

  Pove se greh, ne grešnika!! :)

 31. pitija pravi:

  Če bi se glasovalo pošteno in bi se upoštevali glasovi ljudstva,bi moral zmagati Fredi Miler in njegova Na kmetiji,tako pa bodo porinili na prvo mesto Vozlja,ker je pač dolgočasen in kot tak lahko tudi zmaga…če mene vprašate,bi morali na evrosong poslati Ota in njegovo Bilo je dekle črnih las in…ali pa Poletno noč,če je letos čas balad….vi pa tako kot bo, saj že vem v naprej…

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Opazovalec, slab izgovor :)

  Pitija, Miler ne tekmuje, tako da ne vem kaj govoriš. Je pa res, da so pred leti največ tolk od komisije dobili takrat zelo popularni BePop, ki pa niso zmagali, saj jih je komisija ignorirala. Pa zakaj omenjaš stare komade, saj menda veš, da lahko vsako leto tekmujejo le novitete.

 33. cazanova pravi:

  pa miler je v totalni temi če nebi nastopal v kmetiji bi bil že zdavnaj pozabljen,on izvaja out
  glasbo

 34. pitija pravi:

  Pa saj se samo heecam, no…vse to je le parodija na vse te novodobne izvajalce…vsi so poden od podna,pa še ne štekate…a je to sploh kakšno petje, melodija,ki bi jo imeli v ušesih,vsaj še en teden…še ob izvajanju jih komaj prenašam…pa kje smo ljudje, kjeeeee….ne mi rečt,da je sploh katera primerna, spevna…pa tako zelo imam rada glasbo…..

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pitija, hvala bogu, da se hecaš, a vseeno meni, da tako porazne pa že niso vse pesmi. Ene so čisto okej. Tudi nekoč je bilo tako, tudi nekoč je bilo precej dreka, toda danes ga je veliko več, to pa drži.

 36. Jan pravi:

  Bemti ste pametni! Zadnja(14. skladba) je čist kul. Ma vi nimate posluha!!! Jebem vam mater!

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj se razburjaš, Jan, če je tebi dobra še ne pomeni, da je ostalim. Meni je recimo totalno sranje, kaj naj.

 38. Maj pravi:

  Končno smo enkrat dočakali pošteno glasovanje!

  Hvala bogu, da tokrat Miša ni imela prstov zraven, ker sicer bi ziher šel na Evrosong kak Vozelj.

  Sem pa včeraj zelo točno napovedal rezultat.

  Letošnja skladba je tisočkrat boljša od tiste zgoljufane lanske.
  Evrosonga zmagali sicer ne bomo(z ostalimi pesmimi bi bilo pa še slabše), imamo pa končno eno pravo Slovensko glasbo z dobrim pevcem in dobro ter zelo luškano pevko.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Miša je sedela med gledalci :)
  Hm, pa misliš, da je dobro prav to, da imamo končno eno pravo slovensko glasbo? Mar ni prav to najslabše?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !