Oliver v Areni

14.02.2010 ob 22:45

Zdajle ga gledam v puljski Areni, na kanalu CMC, veliki in do zadnjega kotička polni koncert Oliverja Dragojevića. Tega vrhunskega interpreta, ki po moje premore največ hitov od vseh pevcev, kar jih poznam. Odličen je, prepričljiv in predan temu kar dela. Prav zato je nenehno na vrhu in tak, da lahko še vedno kot za šalo konkurira vsem mlajšim pevcem. Tudi Petru Grašu in Gibonniju, ki mu je v devetdesetih prevetril kariero s podarjeno Cesarico. Všeč mi je tudi to, da ni zaspal na lovorikah in da je nove albume od leta 2000 dalje izdajal kot po tekočem traku četudi mu ne bi bilo treba.

Ko sem začel v nekem obdobju svojega življenja na veliko poslušati Petra Graša, sem si prvič zares vzel čas tudi za Oliverja. Do takrat sem bil prepričan, da je le pevec poceni dalmatinskih pesmic, potem pa sem ugotovil, da ima cel kup odličnih pop mojstrovin, ki jih ne bom nikoli pozabil.

Pa gosti tega koncerta so prav tak odlični, najprej Tedi Spalato, nato Vanna, Oto Pestner, Toni Cetinski, pa še Gibonni in njuna enkratna U ljubav vjere nemam. Super koncert, še boljši od nastopa na celjskem drsališču, kjer mu je prav tako pomagal Gibonni, ki je dejal: “Najtežja stvar v življenju je nastop za Oliverjem.” Res je, Oliver je preprosto predober, da bi se ga dalo preseči. Tako glasbeno kot po interpretaciji, kjer je hripav vokal ravno pravšnji, da vse skupaj deluje popolno.

In stari morski volk, kot mu radi pravijo, je lanskega decembra praznoval že 62. rojstni dan. Rojeni Spličan, vezan na morje, ki najraje sameva na svoji barki, kjer lovi ribe in si nabira energijo za nastope, ki se še vedno vrstijo kot po tekočem traku.

Spoznal sem ga tudi v živo, ko sem mu bil predskupina na koncertu v Slovenskih Konjicah. Bil je prijazen, preprost in faca. Nenehno se je šalil, me klical sine, mi dal avtogram, se dovoilil slikati in mi zaželel srečo na nastopu moje takratne skupine Dream Team, kjer smo izvajali tudi malce drugačno verzijo Cesarice.  

Oliver Dragojević je brez dvoma eden mojih najljubših pevcev vseh časov in mojster, ki zna svoje pesmi zapeti tako, da človek vedno znova dobi mravljince in solzne oči.

 

11 komentarjev na “Oliver v Areni”

 1. GALEB pravi:

  OLIVER GENIJ… IN DOBRA STARA SKALINADA …
  PA ŠE ZA TISTE ČASE V KATERIH SMO VSI …. DOBRA STARA SAD JE KASNO DA SE KAJE…

 2. GALEB pravi:

  VEŠ ŠELE ZDAJ SE ZAVEDAM VERIGE VEZE POZNANSTVA. ,DA NI BILO OLIVERJA DANES NEBI IMELI ….MERI C ….RUDOLFIJA KARANA I NEČU VIŠE KAZAT ,KAKO BI REKA MOJ OČE IZ SPLITA,,,L,,P,,,

 3. Leiito pravi:

  Oprosti, ampak ti si bil “predskupina” Oliverju D? S katerimi komadi, če smem vprašat?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  S skupino Dream Team in avtorskima komadoma Sa pjesmom se može sve in Bejžmo bejžmo ter hip hop remiksom Cesarice. Kaj ti ni jasno?

 5. Leiito pravi:

  Sej veš. Kje je moj ati. Ne morem ga zbrisat iz glave, kljub trudu.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi ta komad sem na veliko izvajal v živo, kot del komičnega šova, kot del predstave, kjer sem kot otrok med občinstvom iskal atija. Folku je bilo zelo všeč, pa tudi v igri na odru, kjer so se prijavili kot potencialni atiji, je bilo ogromno odziva.

 7. janez bb pravi:

  Ni kaj Oliver je super.Specifičen glas ,preprostost.Z eno besedo ČLOVEK.
  Se vidi moja generacija haha.

 8. Leiito pravi:

  “Folku je bilo zelo všeč, pa tudi v igri na odru, kjer so se prijavili kot potencialni atiji, je bilo ogromno odziva.”

  Argumentum as populum. V logični debati je ta manever, hmm, pod pasom. V popularni kulturi najdeš nebroj primerov, kjer masa obožuje podn. Število fanov ni v korelaciji s kvaliteto, tudi če je to kar trdiš res, v kar ne dvomim, dvomim pa, da bi se ti to pripetilo v Ljubljani.

  Btw, kaj pa potem storiš s temi potencialnimi atiji, ki se javijo?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  JanezBB, bi se strinjal, da je veliko starejših pevcev veliko bolj preprostih in manj prepotentnih, pa četudi so naredili stokrat več kot vsi ti mladi, ki se prepucavajo z egom in imajo v glavi, da je en hit dovolj za to, da lahko furajo tak imidž. Potem pa ni čudno, da jih zelo hitro odnese. So pa hrvaški glasbeniki ponavadi veliko bolj preprosti in naravni od naših, ki pa se res nosijo brez potrebe.

 10. galeb pravi:

  edini pravi morski volk za vedno.
  en vic, vpraša novinar Oliverja, a di bi ti živia, pa odgovori, v Splitu, pa prai novinar, ma ne vprašam, to, ki bi živia, če ne v Splitu. Oliver je res posrečen, v morju, taj je res faca.

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Oliver Dragojević: Samo da je tu pravi:

  [...] Dragojević: Samo da je tu 26.08.2010 Pa ga imam, novi album Oliverja Dragojevića, ki se je po petih letih končno zaprl v studio in posnel dvanajst novih pesmi. Jp, od njegovega [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !