We Are the World v novi preobleki še vedno ostaja najboljša pesem vseh časov

13.02.2010 ob 04:00

Pa so jo naredili še enkrat, staro dobro We Are the World, tokrat s povsem novo ekipo, kjer je od stare ostal le Michael Jackson, katerega so enkratno vkomponirali v video spot. Joj, kako odlična skupina pevcev, pevk, raperjev in celo igralcev. Joj, kako odličen modernejši ritem. Joj, kako popolno besedilo in občutek, kot ga ne da nobena druga pesem. Glasbena poslastica za Haiti, ob kateri so se mi pošteno orosile oči. Tako močno me ni že dolgo časa ganila nobena pesem. Tudi po zaslugi video spota, kjer se največje glasbene zvezde modernega časa zvrstijo druga za drugo. Prav tresel sem se od pričakovanja kdo vse se bo pojavil naslednji, kdo vse bo raztural kot še nikoli. Tole je moj hit leta, za vse mesece, ki sledijo.

Kapo dol Quincyju Jonesu in Lionelu Richieu, ki sta dala idejo. Čestitke vsem sodelujočim, da so si vzeli čas. Držanje pesti za preživele na Haitiju.

In vprašanje, kje za hudiča so Madonna, Justin Timberlake, Britney Spears, Mariah Carey, Beyonce, Alicia Keys, Whitney Houston, Christina Aguilera, R. Kelly, Bono in Prince?

YouTube slika preogleda
 

18 komentarjev na “We Are the World v novi preobleki še vedno ostaja najboljša pesem vseh časov”

 1. RHYME-G pravi:

  R.Kelly bi fajn še bol popestriu komad..drgač pa je super ja!:)

 2. :) pravi:

  uhh, lepa pesem in lepo da so jo malo “obnovili” … pesem ima pravo sporočilo in vedno ga bo imelo. verjamem, da v originalnem delu tudi niso prišle top zvezde in takrat IN izvajalci in tudi tukaj jim ni treba … je tale druščina kar dobra će ne celo odlična…in je veliko ljudi, ki so veliko večje zvezde, celo super zvezde, kot pa tvoji našteti majnkajoči. in tako mora tudi biti, se mi zdi, da je prav v tem čar…da se najdejo vsi in ne samo najboljši. LL del je off the shit! :)

 3. smoger pravi:

  Tole je boljše:
  http://www.youtube.com/watch?v=C24KIIh_OzM&feature=fvst

 4. realest pravi:

  Fajn je poslusat muziko ki je namenjena 200 tisočim mrtvih, waww kako lepo.
  To je sramota za človeštvo in še živali bi bolje reagirale.
  Kaj naj si en haitiec misli ko sliši tak komad?

 5. pavle pravi:

  Prva polovica je kul, razn taprvega otroka.Druga polovica je pa čisto mesarjenje klasike. Rapanje in autotune.WTF?!

 6. Poliven pravi:

  Nič posebnega, celo zelo slabo narejen komad.

 7. Vidmar pravi:

  Sam ni pa šlo brez autotuna.

 8. Vidmar pravi:

  So pa tukaj napisani vsi nastopajoči: http://en.wikipedia.org/wiki/We_Are_the_World#We_Are_the_World:_25_for_Haiti

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, Jackson je res super, da je zraven, tudi on je bil avtor originala.Kelly bi pasal, ja, zelo, zelo.

  Vidmar, super seznam, res, auto tune pa je beda, se strinjam, še posebej pri T-Paineu, če ga tokrat preslišim pri Lil Wayneu, a pač trend, kar je na nek način razumljivo tudi v tem komadu.

  Pavle, meni je druga polovica odlična, pač moderen pristop, primerno času, kjer živimo. In na eni strani imaš Barbro Streisand in Tonyja Bennetta, na drugi pa LL Cool Jja in ostale, odlična kombinacija, trend in klasika skupaj, kaj hočeš boljšega, res pa je, da tudi meni auto tune pošteno najeda. Otrok pa je Justin Bieber, zelo popularen in vsaj zame zelo kul mladi pevec, s katerega bo še marsikaj.

  Realest, zbiranje denarja preko te pesmi je sramota za človeštvo? Zanimivo, res. Očitno je sramota tudi koncert, ki so ga organizirali malo nazaj in so prav tako peli pesmi ter zbirali denar preko telefona. Zbrali so na milijone dolarjev, res sramotno ja. Pa na Hrvaškem so zbrali milijon kun s takim koncertom nekaj dni nazaj, tudi sramota, predvsem zato, ker Haitijec ne razume hrvaščine, a ne.

  Smeško
  , res je super skupina. No, če pozabim na vse, ki jih pogrešam, kaj pa Prince, že leta 1984 ga ni bilo. Madonna je vsaj na koncertu nekaj dni nazaj sodelovala. Čuden je ta model, res. LL pa zakon, itak. Glede originala, mislim, da večjih zvezd kot so jih zbrali takrat, ne bi mogli. In seveda, spet sta v bistvu manjkala le Madonna in Prince.

  Smoger, ne vidim povezave, žal, link se mi zdi nepotreben v tej zgodbi.

 10. Gregor pravi:

  Lepo je ponovnon slišati Barbaro

 11. RHYME-G pravi:

  realest hahaha…OMG…
  Sramota bi bila.če ne bi posneli pesmi!

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gregor, pa videti tudi, dobro se drži.

 13. lazo pravi:

  Super, super so to naredili.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Duet Janet in Michaela ti je verjetno super, čeprav pa moram priznati, da so jo v smislu video tehnike vkomponirali malce amatersko.

 15. :) pravi:

  sry da morm tole rečt, ampak tisto je breezzveezzee … in nevem kaj janet dela zraven, res ne. men je blo to tak čudno za vidit, da prav nism mogo vrjet … ajde da bi skupaj pela 30sekund … za tisih 5sekund, pa res nima smisla …

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da je zraven, je super, da je ravno zraven pokojnega brata, prav tako, čuden je edino način kako so jo vkomponirali v video. Očitno ni šlo drugače, kljub znanemu filmskemu režiserju.
  Trideset sekund? Saj ni časa, nekaj sekund je povsem dovolj, če mene vprašaš, to mi ni problem.

 17. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Blog Archive » Novi We Are the World v podobah pravi:

  [...] še vedno ne morem verjeti, da je novi We Are the World tako popolna in pestra glasbena mojstrovina ter projekt, ki mi je vzel sapo (sodeč po blogosferi, [...]

 18. » Novi Everybody Hurts mi ni všeč pravi:

  [...] mi je predelava zimzelene We Are the World, ki so jo prav tako naredili za Haiti, zelo všeč, sem že pisal. Žal ne morem isto trditi za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !