Kako se z bulmastifi nabira politične točke

9.02.2010 ob 18:23

Jebat ga, ne morem biti tiho. Pa ne zaradi dejstva, da bi me stvar tako zelo zanimala, ampak zaradi nekaterih komentatorjev, ki so spet pametni na najbolj debilen način kar ga je.

Jp, zdaj trdijo, da je bistvu nesrečnega dogodka v tem, da gre za kolaps pravne države, se pravi, da po njihovo vsi ljudje govorijo samo o tem.

Ne strinjam se, po moje velika večina še vedno govori o psih, o samem napadu in o tem, da naj bi jih doktor Baričevič zlorabljal. Da se to zadnje že navaja kot dejstvo, ni prav, saj je preiskava v teku in še ni rezultatov obdukcije psov. Le toliko, v vednost.

Da je kinologija zaradi afere zdaj potisnjena v ozadje, ni dobro, saj se bo bistvo problema spet pozabilo. Psi zdaj po mnenju nekaterih niso več važni, zdaj je bistvo v tem, da mora pasti minister in da gre za državo, ki pomembnežem dopušča nezakonite reči. Dajte no, bi radi tudi vi nazaj dobili krvoločne bulmastife, ki vas bodo nato pogrizli do smrti? Je ta kršitev zakona res tako usodna za našo državo, da moramo zdaj noreti samo zaradi tega? Ob toliko večjih nepravilnostih in umazanih igrah je tale pasja pizdarija kaplja v morje.

Če vam ni jasno, da gre le za enkratno priložnost desnice, da spet udari po levici, ste naivni kot strela. Torej, bistvo tako velikega vika in krika ni v dejstvu, da je je šlo za VIP doktorja in kršitev zakonov, marveč v tem, da je to zdaj super priložnost za interpelacijo in nabiranje političnih točk.

Kaj pa je naredil pokojni Baričevič? Je koga ubil (za napad na Megliča krivim njegovo ženo), je koga okradel, ste imeli zaradi njega manjše plače, ste ostali brez službe zaradi njega? Ne, le svoje pofukane pse je dobil nazaj mimo zakona in zaradi tega pošteno plačal. Bi radi, da bi bili pasji zakoni za vse enaki? Izvolite, pa naj dajo take podivjane pse nazaj še vam, pa naj vas pobijejo do smrti.

In potem ideja, da gre za medijsko cenzuro, ker je Baričevič pač ne levici. Pa ja. Itak. Kot da se ne ve, da med samim postopkom ni dobro govoriti in dajati prehudih sodb glede zlorabe. In kot da ni vsak dan vsaj sto novic prav o njemu. In kot da ni Makarovičeva v živo dobila možnosti, da ministru zabrusi, da naj odstopi. Huda blokada, res. Dajte no, ne me jebat. Pa prihajajoča interpelacija, pa na tisoče forumov in blogov, kjer vsak pove kar želi. Cenzura, res. Da crkneš.

Res je žalostno, da smo prišli tako zelo daleč, da celo iz pasje in človeške tragedije nabiramo politične točke ter ljudem prodajamo lov na pravico in željo po pravni državi.

Ne me jebat no.

 

91 komentarjev na “Kako se z bulmastifi nabira politične točke”

 1. amanda pravi:

  Ampak žena je umrla, in gospod je imel vse možnosti vsaj delnop popravit krivico, ne? Če bi bil to njegov interes.

  Ja, pa še ena napaka. “pofukane” in ne pofukane. Dobesedno.

 2. smoger pravi:

  A to imaš kak program, ki ti pobere novice o bulmastifih (od vseh najbolj obiskanih noivčarskih portalov v SVN) in pol premeša besede ti mu določiš število znakov in klikneš ‘Peci miško!’ in zapis je objavljen?

 3. David pravi:

  A zdaj že blogerji pridobivamo politične točke? Kaj smo ustanovili kakšno stranko, brez da bi jaz vedel?

 4. MM pravi:

  pofukane pse – dobesedno.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Amanda & MM, dokazov, da jih je zlorabljal še ni, zato je tako čvekanje idiotsko. Ko bodo, pa čvekajmo.
  Glede krivice, se strinjam, lahko bi popravil, toda to ni kaznivo dejanje, to je le njegova vest.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, govorim o opoziciji, ki zahteva odstop ministra. In o dejstvu, da nekateri trdite, da je vik in krik predvsem zaradi kršitve zakona.

 7. Sajt pravi:

  Agree! Vse bolj se mi zdi, da se je narodu skeglal! Ne vem ali sem jaz zgrešil kakšn cajteng, portal? Požar objavi zogdbo, v kateri zgolj posredno namiguje, da je Baričević žgal pse…mine dan in narodu se odpuli. Pa kje so ti dokazi, da je žgal pse?? Dokler ni dokazov o tako grozni stvari, je o tem govorit kot o dejstvu milo rečeno fuknjeno. Najde se nokoga ki je spremenil spol, ki je, ne me jebat, tako zelo pripraven, da o njem domišljija podivja in gremo ga zarint v drek, nanj zlit ma ama vse kar se je nabralo v zadnjih petih letih. Familija pa bere kako se fok naslaja nad njihovim umrlim sorodnikom, za katerga so zvedl, da so ga raztrgal psi.

  In kaj bo? Drhal bo spucala frustracije, katarza, se čez 1 mesec umirila in se nato pustila nategovat nadaljnih 5 let. Sprememb v zakonu, postopkih ipd. pa seveda NE BO. Samo igre za primitivce.

  Prvi in zadnji kometar na to temo, ker se ne mislm flejmat z debili.

  Iztok razumem, če zaradi težkih besed ne boš objavil.

 8. zirosi pravi:

  Glede na to, da SDS še vedno ni poslala v napad svojih jurišnikov, je morda vse skupaj še mnogo hujše, kot se je v začetku zdelo…

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zirosi, očitno je Baričevič zdravil tudi njih, pa premeteno molčijo.

  Sajt, tudi šale in zmontirane fotke že krožijo, res bolno. Ljudje očitno prav rabijo take tragedije, da spucajo svoje uboge ventile.

 10. NoMercy pravi:

  manikiram nohte, pričam pizdarije in berem sranja :)
  še dobro, da per pakirajo po 6 pločevink skupaj :)
  Aja, politik(a) se itak šlepa na vse o čemer ljudje gobezdajo, ker je to edino opravičilo, da v imenu ljudi lahko zapravljajo njihov denar :)

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  Zverinski pohod bulmastifov se ni končal, temveč jih je zgolj zamenjal človeški lajež in renčanje:

  http://spookymulder.blog.siol.net/2010/02/09/pasji-dnevi/

 12. klemenix klemenix pravi:

  Mja, kakorkoli, lastnik teh spov je dobil, kar je sam iskal. Res se grdo sliši, ampak človek s emi prav nič ne smili. Pse je sam prisilil, da so postali take zverine kakršne so, čeprav verjamem, da so bili v tistem času, ko so bili stran od njega lahko tudi povsem pravi cukrčki.

  Kar se tiče ministra Pogačnika bom rekel, da v tem primeru mogoče res ni naredil neke hude napake (pač upoštevali so zakon, tako pač je v Sloveniji…)…ampak drugače pa lahko rečem, da je tale človek izredno antipatičen in glede na to, kako je vodil veterinarsko fakulteto tudi izredno nesposoben za funkcijo, ki jo opravlja. Za moje pojme je pač nek navaden šminker…

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot večina ministrov v katerikoli vladi, ki jih nastavijo le zaradi dejstva, da vsaka zmagovalna stranka dobi nekaj resorjev.

 14. STELA pravi:

  nekje sem zasledila, da je poslanec Sajovic (leva opcija) v času napada na Megliča, torej v prejšnjem mandatu, v parlament posredoval predlog zakona, ki bi urejat, med drugim, tudi zadeve s popadljivimi psi, pa ga takratna vlada (desna opcija) ni dala v obravnavo. In zdaj se SLS z Žerjavom na čelu (roko na srce, bil mi je eden boljšin ministrov)pritožuje in napada vse kar diši po psih, zakonu in desni opcij…samo sprenevedanje, ki pride do izraza že ob vsaki pasji figi

 15. ena_ pravi:

  mislim halo!!!! zdej si sls oz. žerjav nabira politične točke,ko tudi sami pod njegovim vodstvom pometajo pred svojim pragom, verjetno edini. kolikor vem je govoril o predpisih in postopku, ne pa o baričeviču osebno. niso licemerovski .. ko se to dogaj njim, napadimo (kot vsi), ko pa nam pa branimo!

  to da ne uvidiš, da je bila levica v to neposredno vpletena, moraš biti pa slep. vsaj del levice. in da politika ni spoštovala sklepov stroke, halo!!!!!

  kje je zdaj kresalova in njena pravna država? je res, da je njen stric napisal izvedniško mnenje? slaba reklama za senico… zakaj nihče ne obsodi in pokaže simpatije do megliča in njegove kalvarije? še več, branijo to sprijenost in zlizanost!!!!

  in če nebi bila to elita, bi se resnica o baričeviču že zdavnaj zvedela… če bi bil to francelj, bi ga mediji na križ pribijali zaradi njegovega ravnanja (tudi do megliča).

  in mediji so res pod pritiski, gartner. ne vem kaj ti bereš … če to izjavi žerdin, sicer urednik bolj levega medija kot desnega, v zvezi z novinarko, potem verjetno je nekaj na tem.

  in vse već indicev je, da so bila ravnanja barićeviča sprijena … nesamo tista do živalih … ja itak, vsi govorijo o čudnem ravnanju do živali (tudi stroka včeraj v 24ur), ti pa verjameš. komu? odvetniškopolitičnem lobiju? in zdej kao spoštovanje do pietete. mah lepo vas prosim, kaj pa pravica živih (megliča), da dobi zadoščenje.

  ne vem no … vlada pa itak ne rabi opozicije, ker se sama že pogreza .. vsak dan bolj!!!

 16. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Iztok, če misliš, da je problem v dihotomiji med desnico in levico, si naivnejši od tistih, ki domnevno spregledajo možnost za nabiranje političnih točk. Vse skupaj bodo oboji peljali scat. Oboji parazitirajo na tej navidezni dihotomiji in mobilizirano množico, ki pristaja na njihovo igro.

  “If we don’t vote maybe they will go away…?”

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, lepo, da si omenila prav ta del zgodbe. Morda bo zdaj komu kaj bolj jasno zakaj se gre.

  Ena, preberi si komentar številka 14.
  Sicer pa ni treba govoriti o Baričeviču osebno, da si nabiraš točke, mar ne? Aja, čakaj, njega v bistvu srce boli zaradi ubogih psov, pa se je odločil, da bo poskrbel za interpelacijo ministra za kmetijstvo, daj no.
  Brez zamere, ampak še vedno gre le za dejstvo, da je nekdo preko zvez dobil nazaj svoje pse, so what, se bo podrl svet? Ne bo se, veliko hujših svinjarij se dogaja, pa je vse okej, zdaj pa tile psi, kot da je konec sveta, eh.
  Hm, imaš občutek, da Baričeviča pustijo na miru? Mar niso okoli pošiljali slike njegovega trupla? Mar ne poročajo, da je pse zlorabljal? Mar niso začele že krožiti neslane šale o zoofiliji? Mar ni vsak dan na dnevniku vsaj nekaj o tej aferi? Če bi bil navaden Francelj kot praviš, bi mora res v eni sapi povedali vse, ker ni, se vleče že vrsto dni in se bo še, ker se je spremenilo v afero. Sicer pa, a naj bi mediji poročali o zlorabi psov še preden se to uradno dokaže z obdukcijo? Saj niso nori, saj ne smejo, razmišljaj malo no.
  Kot sem že rekel, ta primer ne rabi medijev, se je razpasel v pogovorih med ljudmi in po internetu. Imaš občutek, da zaradi slabega poročanja medijev česa še ne veš?
  Da so pritiski? Hm, čudno, da si pa upajo pisati o vseh ostalih, ki so še bolj pomembni od Baričeviča. Je torej on bolj nevaren od Pahorja, Janše in še koga? Pretiravanje.
  Glede Megliča, tu pa se strinjam, to je zelo grdo, da ni dobil odškodnine in da se mu niso Baričeviči niti opravičili.

  Mojo, v čem pa je problem, morda v skrbi za rešitev kinoloških problemov, v neupoštevanju zakonov pri vrnitvi, žalosti ob Baričevičevi smrti, jezil raje nad elito, kjer je treba nekaj narediti, da ne bo več tako? Pa ja.

 18. Maja pravi:

  Ne razumeš. Ko pišejo o Baričeviču, razkrivajo mrežo, ki stoji za njim. Mrežo vplivnežev, visokih politikov in odvetnikov. To pa je že nevarno in zato takšna cenzura. Iztok, kar nekaj let sem mlajša od tebe, pa so mi te stvari dosti bolj jasne. Ni vse črno ali belo. Sploh če pomisliš, da so najverjetneje pri zlorabah kužkov sodelovali še kakšni, za katere si ne bi mislil.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mrežo, ki je v konkretnem primeru počela kaj? Prodajala mamila, ubijala otroke, kradla denar ali le vrnila pofukane pse VIP osebi?
  Ne gre za to, da mi ne bi bilo jasno, gre za to, da menim, da je vok in krik preteran in da se z afero oddaljujejmo od bistva problema, ki je v kinologiji.

 20. Karel KOZIĆ pravi:

  Spoštovana !

  Zahvaljujem se vam za dopis v zvezi z mojim prispevkom z naslovom: Začasno so spodletele s strani titoistične elite sprožene provokacije in zarote.

  Sporočate mi, da v tem prispevku niste našli nobenih znakov, da bi mi katerakoli institucija države kršila človekove pravice.

  V ta namen, da za vsako ceno obdrži v celoti te privilegije, s pomočjo institucij države množično krši človekove pravice tistim, ki kažejo na to tragedijo slovenskega naroda in tistim, ki hočejo samostojno brez plačila mafijskega davka tej eliti, ustvarjati, se izobraževati in družbo prilagoditi zahodnim civilizacijskim standardom.Tudi jaz spadam v skupino teh desettisoče državljanov, ki jim ti tioistični rablji na ta način , ko jih s pomočjo institucij države onemogočajo na vsakem koraku, kršijo človekove pravice, zato so tudi meni kršene.

  Živite v prepričanju, da s takšnimi politikantskimi manevri mene žalite, vendar se globoko motite. Na ta način izkazujete svojo ideološko obarvano inteligenco in dokazujete, da so vam vrednote in etika izginile iz vašega duševnega in strokovnega menuja. Seveda pozitivne vrednote in etika ne morejo izpuhteti tam, kjer jih ni nikoli bilo. Na takšen pasiven in pristranski način mi Vi sami v imenu institucije države imenovane Varuh človekovih pravic kršite človekove pravice. Še hujše je, če s takšnimi pristranskimi podatki operirate po Evropi vse tja do Evropskega varuha človekovih pravic in na ta način zavajate institucije EU in njihove funkcionarje.

  Najnovejša »pasja afera«, ko se je celo mati narava zoperstavila tej slovenski titoistični manipulativni in zarotniški srenji in je moral na grozljiv način umreti celo eden od akterjev, je dokazala vso bedo in sprego med politiko, slovenkim pravosodnim sistemom in privilegiranimi posamezniki ali družinami. V to »pasjo afero«, da bi ugodili privilegirani družini, so namreč bili posredno kot dobri prijatelji in znanci vmešani predsednik države Turk, predsednik vlade Pahor, sekretarji in ministri in pravosodje vse tja do Vrhovnega sodišča. Kot vedno je tudi v tem primeru bila stroka porinjena na obrobje

 21. Karel KOZIĆ pravi:

  Takšna umetno privilegirana družina, kot je bila to v Ljubljani lastniška družina psov, je tudi družina Rituper v Prekmurju. Koliko dobrih zdravnikov je v Sloveniji pa njihove družine niso »ugledne«, ker niso v spregi z politično elito, Rituperji pa itak niso nič posebnega dali tej slovenski državi, so pač povprečneži, le z Kučanom so v sorodstvu, zato so bili v bivšem sistemu privilegiranci in so imeli službe v represivnih institucijah države. Standardi glede starost, uglednežev in podobnih nazivov, se bodo v Sloveniji morali znebiti političnih predznakov in bodo morali dobiti predznake pozitivne in dejanske strokovnosti in koristnih dejavnosti za vse državljane po enakih vatlih.

  Ta Ljubljanska afera z psi je dokaz, da je sprožen sodni proces proti meni politično montiran proces kjer ne velja moj nobeden dokaz, da sploh nisem prava oseba v tej zadevi. Enostavno je Rituper nekaj povedal in me obtožil brez vsakršnih dokazov in to dvakrat za isto stvar, kar je v nasprotju z Ustavo Republike Slovenije. Ko gre za nek spor na sodišču, kriminalno ali kaznivo dejanje, to mora potencialnemu storilcu namreč nekdo dokazati. Prav tako, kot je to v primeru z ljubljanske »pasje afere«, ko je šlo za dogovore med politiko in pravosodjem, da so kršili vse zakone samo za to, da mora privilegiranec sodni spor »dobiti« v svojo korist, je tudi moj problem dogovoren med politiko in sodišči, da mora ta sodni spor dobiti privilegiranec Rituper. Nobena institucija, noben državni organ, noben organ lokalne skupnosti ali nosilec javnih pooblastil tudi v tem mojem primeru uradno ne vidi nič drugega kot da privilegiranec Rituper doseže »sodno« zmago in lokalni javnosti dokaže, da se z njim ni igrati in mu razodevati preteklost, ki je bila vse prej kot bleščeča, miroljubna, mu ugovarjati njegovi volji, njegovi »strokovnosti«.

  Če niste v tem mojem prispevku videli nobenih znakov, da bi mi kdorkoli v Sloveniji v teh 22 let (12 let) trjajočem političnem, osebnostnem in kariernem linču kršil človekove pravice, potem upam, da boste to zaznali v priloženem prispevku. Seveda, kot psihiater bi morali zaznati, da so mi zares kršene človekove pravice ves ta čas s strani politične elite, institucij države do nosilcev javnih pooblastil. Dobro vam je znano, da je psihologije veda, ki je v politične namene najlažje in največkrat zlorabljena, posebej v diktaturah kot je to titoizem. To je pač veda, ki je raztegljiva in prilagodljiva vsakomur in vsaka »domišljija je lahko psihologija«, seveda tu ne mislim na psihologijo z veliko začetnico brez vpliva titoistične politične elite, ki ji tudi kot osebnost in kot nameščenka oziroma funkcionarka pripadate.
  Karel KOZIČ

  KAREL KOZIC
  IVANJŠEVCI 5
  9207 PROSENJAKOVCI

  DATUM: 07.02.2010

  ZVEZA: Dopis, Številka: o.4-2/2010-2-VAL z dne 01.02.2010

  REPUBLIKA SLOVENIJA
  VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC
  Dunajska 56
  1000 LJUBLJANA

 22. Maja pravi:

  Mreža, ki lahko doseže vse, kar želi. Tudi vrnitev živali, ki bi jih, če bi bil ti lastnik, poknali prvo sekundo. Obenem pa je že javna tajna, da je kar nekaj vplivnih ljudi vedelo, kaj se je dogajalo v garaži. Sekretarka na ministrstvu je bila doktorjeva družinska prijateljica, stric Katarine Kresal v komisiji, ki je kužke vrnila, zadnje dni so se vršili številni pritiski na sodišče in pa na novinarje (to so včeraj javno priznali). Da, cela mreža umazanih in podlih igric. Pa samo psi so bili. Ja, ampak kaže na to, kako enostavno lahko izigraš državo, če si v ta pravih krogih. In verjemi, da je Baričevič še marsikaj drugega dobil na račun tega. Zdravniki iz kliničnega centra v njegovi ambulanti, koncesijo za ambulanto in lekarno dobil s pomočjo političnih krogov (beri malo novice). Nadaljujem? Psi so le vrh ledene gore skorumpirane in posrane države.

 23. smoger pravi:

  @Iztok: http://aisaacademy.files.wordpress.com/2009/05/ostrich-large.jpg

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, naša politična elita, a ne?

  Maja, in kaj bi bilo narobe, če bi jih poklali prvi sekundo? Hvala bogu, da bi jih, hvala bogu, da glede tega nisem elita, saj bi bil danes že mrtev, če bi seveda imel take divje pse.
  Če so res vedeli in če se je res vse to dogajalo, kar se zdaj govori, pa je res svinjarija, veliko bolj od tega, da se je kršil zakon glede vrnitve psov.
  Glede izigranja države iz pravih krogov, nič novega, povsem vsakdanja praksa, zakaj ravno zdaj tako halo? Zaradi psov, ki so vedno alfa in omega, če mene vprašaš. Prav to je bistvo mojega prejšnjega zapisa. Pa seveda zaradi smrti Baričeviča. A kot sem rekel, dobil je kazen, zelo hudo, mar ni ti dovolj?

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In seveda, po tvoji logiki morajo itak praktično vse uspešne poslovneže, zdravnike, kulturnike in še koga, prav tako poslati v zapor. No ja, razen če misliš, da jim je ratalo brez zvez in botrov. Povsod je tako, Baričevič je le žrtveno jagnje, ker je pač umrl zaradi napada psov. To je vse. Brez nečednih poslov se v Sloveniji ne da uspeti na nobenem področju. Če si kdo to želi, pa mu hitro zaprejo vrata. Žal.

 26. Maja pravi:

  Iztok, po mojem se sedaj resnično razkriva umazanija, ki še bolj smrdi, kot smo si mislili. Ljudem, je dovolj teh spletk politikov in tistih, ki jih financirajo in diktirajo. Ljudem se je, po domače, odfukalo. Ker v tej zgodbi najdemo vse: nezakonita vračanja, nenavadne spolne prakse elite, mučenje psov, vse vrste povezav v visoko-političnih krogih. Zdi se, da psi sploh niso več v prvem planu, ampak dejstvo, da lahko nek vplivnež doseže karkoli kadarkoli. Ker se je sedaj hudo jasno potrdilo, kakšna cenzura je vsepovsod. Iztok, o tej temi res jasno govori samo Požar. Poglej malo 24kur, rtvslo, zurnal24. Čista cenzura. Se ti ne zdi, da je že šlo malo predaleč?

 27. smoger pravi:

  @Iztok: Ne = zelo mrzlo, zelo mrzlo.

 28. David pravi:

  Ne, Iztok, Smoger je zagotovo mislil tebe :)

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger & David, pred čem si pravzaprav zakrivam oči?

  Maja, ljudem je tega dovolj že sto let in na vsake toliko časa pač najdejo nov razlog, da totalno ponorijo. In to je zdaj afera Baričevič.
  Odfukalo? Kako pa, a to da pač vsi bentite nakej na internetu in med pogovorih ob kavi? Tudi prav, tudi to ni nič novega.
  Požar je edini, res je, če je resnično kar piše, pa se bo še pokazalo. Ostali še čakajo na uradne rezultate obdukcije in policijske preiskave. Jasno, da so še bili tiho, počakaj še kak teden, bo drugače, brez skrbi. In ne pozabi, da so mnogi tiho tudi zavojo tega, ker je baričevič mrtev in ker se kao ne spodobi. Tudi to je po moje razlog. Če ne bi bil, bi bilo povsem drugače, verjemi.
  Čez rob je šlo pa že zdavnaj, tole je le kaplja v morje, ki je zdaj pač totalno aktualna, do druge afere seveda.

 30. Karel KOZIĆ pravi:

  DILDOGATE

  Po trmastem zagovarjanju ministra Pogačnika s strani nekaterih politikov, ob vsakodnevnih novih pikantnih podrobnostih zgodbe deviantno vulgarno perverzne narave brez primere, ki jo po začetnem taktičnem molčanju, čedalje bolj pogrevajo oziroma sprožajo POŽAR mediji, bi se lahko dalo sklepati, da smo prišli do ene najbolj morbidnih, temačnih in neprijetnih afer za vladajočo politiko.

  Da je vrag odnesel šalo in, da ne gre več za nedolžne reči je še dokaz več, da se je večina politikov, še tistih opozicijskih, ki pripravljajo interpelacijo, zavila v molk.

  Če je res, da je pokojnik pisal dnevnike in celo na skrivaj snemal, se marsikateremu uglednežu, politiku, uradniku, odvetniku, ki je bil njegov klient in celo prijatelj, lahko upravičeno tresejo hlače za njegovo kariero.

  Če pa so komu te reči prišle v roke, lahko drži v šahu kot talca celo politiko in s tem tudi usodo državo. To pa je hudo problematično.

 31. smoger pravi:

  @Iztok: http://www.youtube.com/watch?v=ZER5JPB2uM0

 32. Karel KOZIĆ pravi:

  Namesto, da bi se ljudje jasno in odločno ogradili oziroma distancirali od dogodkov in prevzeli odgovornost, so se raje zavili v molk in se začeli sprenevedati in zapletati v nasprotja lastnih trditev izrečenih v različnih medijih.

  Razkritje, da so bili psi spolno zlorabljeni je šokantna, grozljiva, morbidna in skrajno temačna plat, dežele na sončni strani alp, ki se ob tem čedalje bolj pogreza v meglo.

  Živali so bile mučene, je bilo povedano v televizijski ekran.

  Ni bilo zaznati kakšnega hudega protesta varuhov pravic živali, kot, da živali ne bi imele pravice do osebnega dostojanstva.

  Ko človek bere takšne in drugačne komentarje v različnih medijih, se lahko samo zgrozi ob vsem napisanem.

  Ob vsem tem kar se bere in sliši, so bile igre z odstopljenim ministrom Karom Erjavcem, pravi otroški vrtec v primerjavi s to afero, ki jo bom poimenoval kar Dildogate.

  Pri tem se mi vzporednica postavlja s slovito Hooverjevo afero Watergate oziroma poimenovano tudi po pornografskem filmu v katerem je igrala LINDA LOVELACE “GLOBOKO GRLO”, ki je odnesla takratnega predsednika Nixona.

  Bo moral tudi pri nas kdo na vrhu oditi tako neslavno.

  In nenazadnje ali gre res zgolj in izključno vselej samo za oblast ter vladanje in, da političnih elit sploh ne zanima usoda ljudstva in države.

  Enkrat so spodaj, drugič so zgoraj in obratno ter s tem povezanimi takšnimi in drugačnimi privilegiji.

  Bo res držala Karlova trditev, da politika ni za idealiste. In po svoje je Karel lahko kar srečen, da je odšel tako kot je odšel, kakšni drugi bivši njegovi “kolegi” pa bodo čedalje bolj nesrečni, saj bodo začeli čedalje bolj spoznavati svoje zmote in temu posledično napačne odločitve.

  Ampak poti nazaj ni. Tega se prav dobro zavedajo vsi, tako tisti zgoraj kot tisti spodaj.

 33. REVULICIJA SLO pravi:

  Če bi ta banda rdeča pokvarjena zares osšla in si nebi namestila umetne opzicije v obliki n podobi janševikov (prej zapriseženih komunistov) bi bila danes Slovenija uspešnejša od Švice. Dokler tega ne boste razumeli pisuni, ki vam bo enkrat menda pa le prišlo, ne boste razumeli ničesar.

  Ampak veselje nas vseh, ki vemo zakaj gre je tudi v tem, da je Višja Sila na delu in naši strani. To kar se je zgodilo v zadnjem času, ko je nek rahel piš iz zahoda razkril vse slabosti našega bakrotiranega gospodarstva in vse druge rabote, ki kažejo na butalce iz nomenklature, je udarila še narava. To pa ni več možno opredeljevati kot naključje. Vse prevare, vse svinjarije, vse se bo obrnilo in se že obrača proti njim. Kdo je z njimi bo pogubljen in oramočen.

  Čas je da gredo, saj so to pozabili storiti leta 1990.

  Od takrat naprej pa nas izčrpavajo in uničujejo. Ampak vasako tako norenje se ponavadi kruto konča. In ta zgodba se končuje, morda še bolj hitro, kot nekateri mislite. Je pa tudi že skrajni čas.

  ČAS JE ZA REVOLUCIJO V SLOVENIJI AMEN!

  Lp
  Revulucija SLO

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Revolucijo? Odlična ideja, toda kdo bo revolucionar, ali še bolje, kdo bo na oblasti, ko “ta rdeči” padejo, kot nenehno trobiš?

  Še en Lenin, ki je dal pobiti rusko carsko familijo in potem dopustil, da je na oblast prišel Stalin, kar je bilo še huje? Še en Hitler, ki je prišel na oblast, obljubljal raj in začel drugo svetovno vojno? Še en Napoleon, ki je osvajal ozemlja in se nato, ko mu je zadišala oblast, oklical za diktatorja? Še en Tudžman, ki je zmagoslavno osvojil prvo mesto, potem pa se je izkazalo, da hoče biti drugi Tito? Morda Miloševič, Castro, kdo za vraga? Kdo? Kdo bo tak poštenjak, da bo na oblasti delal zgolj in samo za ljudstvo in pozabil na lastne apetite? In tak strokovnjak, da bo državo vodil tudi kar se gospodarstva tiče? Kdo, Dani, kdo? Imaš ime ali spet blefiraš?

 35. smoger pravi:

  Lenin je bil nemški agent. Novodobni ex-yu voditelji pa so tudi furali imiđ James Bonda. Zahod kot vedno zelo inovativen. Zeh.

 36. kritika pravi:

  Ti kvazi zvezdnik Gartner res nisi normalen. Get help.
  In upam, da ne bo tebe nekdo naguzil, ko ti je tako vseeno kaj se dogaja v naši državi.

 37. pavle pravi:

  Gartner, baje se obeta nov show:

  http://file.si/public/view/full/8817

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kritika, zadnji sem, ki mu lahko očitaš, da mu je vseeno kaj se dogaja v tej državi. In očitno prvi, ki meni, da se tako velik vik in krik ne bi zagnal, če ne bi šlo predvsem za željo po vnovični deskriditaciji vladajoče koalicije in seveda za pse. Ter kot kaže edini, ki meni, da bi se morala energija namesto na afero bolj osredotočiti na kinološke probleme. In očitno edini, ki ni prav nič šokiran, da se dela mimo zakona, saj je to jasno že dalj časa. Kot da bi nekateri res živeli v pravljici in se zdaj delate, da vas je kao zadela realnost. Bla, bla. Naguzil? Ne dobesedno, v prenesenem pomenu pa so me, že večkrat, in kaj sem lahko storil? Bentil čez državo? Žal ne, moral sem se znajti sam, brez zveze in botrov, kot vedno, to je edini način. Kaj mi nuca, da bi bentil čez korupcijo, bom imel kaj od tega? Čisto nič, čas je, da se energija začne vlagati vase ne pa v druge.

  Pavle, bilo je za pričakovati tudi take štose.

 39. Rado pravi:

  “Psi zdaj po mnenju nekaterih niso več važni, zdaj je bistvo v tem, da mora pasti minister in da gre za državo, ki pomembnežem dopušča nezakonite reči.”

  Zadetek v črno Iztok. Pa opozocijsko politiko še razumem, čeprav se bosta nekaterim (Žerjavu) minister in pes zataknila v grlu.
  Bolj so “vsega špota vredni”, ljudje, ki samega sebe imenujejo novinarji.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, novinarji so zatajili, pa ne kupim, da zaradi pritiska, preprosto zato, ker nimajo jajc in ker so bili že v štartu nastavljeni preko zvez.

 41. ena_ pravi:

  ti ne razumeš nečesa… ne gre za diskreditacijo vladajoče politike … diskreditacija bi bila,če ne bi bilo na tem nič… tu pa res smrdi po elitistično-političnih navezavah,ki segajo v sam vrh politike.
  tako da je bolje, da pozornost od žerjava preusmeriš k pogačniku in slovenki leta:)

  p.s. žerjav me je +presenetil, ker se mi zdi zelo načelen: edini,ki čisti tudi v svojih vrstah. poznaš še koga? js žal ne. pahor pa toliko razmišlja in govori o prispodobah s semaforji .. rdeča luč je že prižgana, naj pogleda mal statistiko na zavodu.

  edino žrtveno jagnje te vladajoče politike je bil erjavec … mah. temu se pa res lahko samo smejiš.

 42. NoMercy pravi:

  ko gre za navezo: Barsos (samoplačniški obisk) – klinike – specialisti (ki fušajo pri Barsosu) – takojšna obravnava pri specialistu (to pa že na stroške javnega zavarovanja) ===> vsakdo utihne :)

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ena, preberi komentar cifra 14.
  Okej, res smrdi, toda od kdaj? Od zdaj kar naenkrat, daj no, ne lomi ga. Od nekdaj je tako, tudi v Janševi vladi. Pač veze in poznanstva, nič novega. Še hujše reči so bile, pa ni nihče zagnal takega vika in krika. Toda sedaj je pač odlična priložnost za dejstvo, da je tako samo v trenutni vladni koaliciji. To pa je meni le želja po bleferskem nabiranju političnih točk.

 44. REVULICIJA SLO pravi:

  In kaj ima Makarovičeva sploh za govorit? A zdaj bo pa ona neko merilo za moralo in etiko…Res lepo, najprej nekaj dni cenzura in sedaj nam pošiljajo svoje ljudi. To je še večja sramota in še večja zloraba medijev. Naj gredo novinarji med ljudi in naredijo prispevek, bo veliko bolj točen in predvsem veliko veliko bolj življenjski, kajti prvi upor in prve zahteve so prišle od navadnih ljudi. A tja se nihče ne upa.
  ………………………………..

  Kaj se pa razburjaš po nepotrebnem sončno dekle, zadeva je zelo neprijetna za Vlado RS, ki jo ti ne zagovarjaš, prvič po dolgem času si zasluži minister zelo odkrito cvek. Afera pa lahko dobi take razsežnosti, da boš ti še najbolj srečna, če pride do predčasnih volitev.

  Si predstavljaš naslove v medijih: “V Sloveniji bulmastifi odpihnili vlado!”.
  ………………………………..

  Kaj praviš “Slovenija dežela megle, ki ti vzame dih, kjer imajo najboljše nogometaše in najbolj skorumpirane politike in državne uradnike”, no Svetlana že pove svoje mnenje, pa je čisto vseeno kdo je njen sogovornik, mene nekaj drugega bolj skrbi, človek ima pravico do samoobrambe, pes pa izgleda ne, človek raztrga človeka, mu sodijo, izvedenci, odvetniki, vse živo, psa pa kar evtanazirajo brez razjasnitve okoliščin …

  Pa še ena razlika je:
  Človek napade iz pohlepa, žival nikoli …

 45. REVULICIJA SLO pravi:

  “Zadeva je zelo neprijetna za vlado”. Ma lepo vas prosim no zdej bo vlada odgovorna za vsako kanto za smeti in vsakega psa. Pa še za umetni penis, ki naj bi ga baje našli na dvorišču. Tako je pač pisalo v nekem dnevniku v soboto.
  ………………………………….

  Ta primer bi moral biti v poduk, da pravo ne sme nikoli prekoračiti terena, ko za ene velja tako, za druge drugače. Prijatelji gor, prijatelji dol, zadev se ne sme v nobenem primeru reševati “po domače”. Pri Tedniku je bilo prikazano, da so ti psi že prej raztrgali tudi katerega drugega psa, lastnica pa je mirno gledala in celo grozila lastniku ubite psičke. Enako v zadevi Meglič. Odvetnk bi tukaj lahko deloval povsem drugače,enako vsak drug razsoden človek med “vplivnimi prijatelji.” Kljub temu, da sem po miselnosti “leva”, je to tako šokanten, da ne rečem v nebo vpijoč primer, da se mi prav nihče od odgovornih ne smili, če bo nosil politične posledice.
  ………..

  načeloma je vedno kriv gopodar, ne pes. Pes je volčje narave, kar pomeni, da rabi vodjo imaginarnega tropa, in če mu ne damo vedeti, kdo je šef, je po nas. Sam sem se znašel v težki situaciji pred leti v Fiesi, in sem moral poklicati policijo na pomoč. Odtlej vedno nosim razpršilec v žepu in to priporočam vsakomur. Kajti s psi ni pogajanj: to je mnenje uglednega pishoanalitika iz Rusije, ki dela pi nas.
  Psi bi morali prestati obvezno šolanje in dobiti potrdilo, velja pravilo 1 pes na eno stanovanjsko enoto. Nasilne pasme ukiniti.V primeru napada gre lastnik v zapor,pes na evtanazijo, zagrožena zaporna kazen od 5 do 10 let. To bi bilo pošteno.
  …………………

  Pri vsem skupaj pa je najbolj perverzno to, da bi lahko napadeni Janez Meglič povedal javnosti, da je bil pacient dr. Baričevića, oziroma se postavlja vprašanje zakaj je to zamolčal, potem tudi napad nanj ni bil kar tako naključen, saj so ga psi poznali????????????????????

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pri vsem skupaj pa je najbolj perverzno to, da bi lahko napadeni Janez Meglič povedal javnosti, da je bil pacient dr. Baričevića, oziroma se postavlja vprašanje zakaj je to zamolčal, potem tudi napad nanj ni bil kar tako naključen, saj so ga psi poznali????????????????????

  Kje si dobil ta vsaj zame zelo važen podatek?

 47. ajda1 pravi:

  Zdaj se pa bere že kot grozljivka oz. nekaj nemogočega je morda mogoče. Kam bo vse to pripeljalo? Bi pa seveda ne bilo vseh teh skoraj nemogočih pisanj, če bi lahko zavrteli kolesje časa in pse leta 2006 razselili ali uspavali. In spet se lahko zgodba začne znova, novi psi in nove zlorabe?

 48. Pris Pris pravi:

  @Revolucija: “Pri vsem skupaj pa je najbolj perverzno to, da bi lahko napadeni Janez Meglič povedal javnosti, da je bil pacient dr. Baričevića …”

  A to je za tebe pri vsem skupaj najbolj preverzno?

  Bolj kot podatek, da so bili psi drogirani in (spolno) zlorabljeni?
  Bolj kot podatek, da se je institucionalna oblast uklonila lobijem?
  Bolj kot podatek, da se je vse skupaj želelo pomesti pod preprogo in je sledil nekajdnevni medijski mrk?
  Bolj kot podatek, da pokojni Baričevič kljub debeli denarnici Megliču ni ponudil nobene odškodnine?

  Nekdo bi se moral zamisliti o svojih prioritetah …

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda1, novi psi in nove zlorabe? Točno tako, saj se nihče ne ukvarja s tem, vse zanima le politična afera. In to je najbolj sporno, če mene vprašaš.

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, je prvo vprašanje že uradno dokazano in potrjeno, da ga navajaš kot dejstvo?
  Hm, verjameš Megliču, da ni dobil odškodnine?

 51. Pris Pris pravi:

  @Iztok:
  Ne navajam ga kot dejstvo, ampak kot podatek. Saj tudi Revolucija ni navedel uradno priznanih dejstev, temveč govorice, ki jih je slišal. Osebno pa verjamem ljudem, ki jih poznam in so bili na kraju dogodka.

  Odškodnine pa ni dobil, ker postopek njegove odškodninske tožbe pred sodiščem še ni zaključen. Da bi pa Baričevič kar tako “na lepe oči” dal denar pred zaključkom postopka, je pa malo verjetno. Če Megličeva izjava, da ni dobil odškodnine, ne bi držala, bi ga najbrž že demantiral Senica, ki je zagotov imel vpogled v posle svojega klienta.

 52. REVULICIJA SLO pravi:

  V bistvu si dela sramoto…opekli so se pri interpelaciji proti Katarini Kresal, sedaj pa ponavljajo napake. Žal se ne zavedajo, da volivci nismo neumni.

  Janša je pač podlež, podlež 25ur na dan. Žerjal pa ne ve kaj bi, tako da mu je to da Janšetu visi iz tazadnje- domet.

  Karl Erjavc pa če nima moralnih vrednot za ministra, jih pol nima niti za poslanca. Ali ke piše da morajo bit poslanci barabe. Še nisem nikjer pebral.

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, oki doki.
  Sicer pa sem še vedno zgrožen nad tem dejstvom zlorabe, sliši se kot slab rimejk kake grozljivke, kjer je glavni junak doma iz vukojebine, kjer so samo ovce.
  Pa saj to ni res ni, to pa je izprijenost, takšna kot je ne pomnim.

 54. REVULICIJA SLO pravi:

  KER NISI DO KONCA RAZVIL TEMATIKE!?
  =
  Pahorniki so namreč tako nesposobna ekipa, da bo tole rušenje kompletne vlade janševikom gotovo uspelo. Postavlja se le vprašanje: “Kaj pa pol?”
  =
  Menda tudi ljudje niso več tako naivni, da bi mislili, da bo kaka nova ekipa prinesla odrešenje prebivalcem Podalpske Vukojebine.
  =
  Ali pač? Morda pa le premoremo dovolj bebcev za še ene volitve?
  =
  Delovna mesta so fuč enkrat in za vselej, ker to ni kmečki pridelek na polju, kjer bi lahko čakali na boljšo letino. Torej sranje je popolno in RPV ne premore junaka, ki bi potegnil voz iz blata. Peter Klepec in Martin Krpan sta pravljični osebi in ne bosta mogla pomagati.
  Morda pa le?
  =
  V kutschanowski pravljici za otroke “Uspešna SLO v EU”.

 55. smoger pravi:

  @Pris: tnx za intervencijo.
  @Iztok: http://www.funmunch.com/comments/good_morning/good_morning_comment_graphic_15.gif

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, kaj se dogaja s tabo za božjo voljo? Odkar so tile bulmastifi aktualni in odkar imamo določeni ljudje nanje različne poglede, si postal zelo napadel in čuden v svojih komentarjih. Tudi pri zapisih, ki nimajo nobene zveze s to kurčevo afero. Daj prenehaj no, bila sva prijatelja z dobrimi debatami, če se ne motim, kaj bova, ko bo bulmastifov konec, pa očitno veš samo ti. Škoda.

 57. REVULICIJA SLO pravi:

  BO KONČNO PO KARLU ERJAVCU MORAL ODITI TUDI MAG. CVETO URŠIČ, DIREKTOR DIREKTORATA ZA INVALIDE

  G. Uršič, žal mi je, da delujete zgolj v interesu nekaterih invalidskih funkcionarjev, saj le-ti hočejo, da ostanemo še naprej odvisni zgolj od njihovih storitev, ki nam jih namenijo zgolj če smo pridni in ubogljivi. Predvidevate financiranje osebne asistence v glavnem iz proračuna, sredstva FIHO pa bodo izvzeta iz tega, pa čeprav se prilivi in rezerve FIHO vsako leto povečujejo.

  Kljub temu, da so sredstva FIHO javna in namenska, jih kopičijo za morebiten prevzem večinskega deleža Loterije d.d.. Kot uporabnici osebne asistence mi je težko razumeti, da FIHO vsako leto ne more oz. noče pokriti manjkajočega deleža za naš program Neodvisnega življenja hendikepiranih, ki ga izvaja YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa. Uporabniki pa smo vsako leto v strahu, da »ne bomo preživeli«, če ne bo sredstev za osebno asistenco. Prisiljeni smo prositi za dobrodelnost in donacije, medtem ko se drugje namenski denar prav za tovrstne programe meče stran za najbolj neumne in nepotrebne investicije. Sicer pa delovanje FIHO zelo dobro poznate, saj ste bil tudi sam direktor te fundacije in ste še vedno član Sveta FIHO.

  G. Uršič, verjamem, da na koncu dobro vedno premaga zlo in, da vsi plačamo za svoje napake, če ne v tem življenju, pa v drugem.

  Naslednjič o hendikepirani študentki brez osebne asistence v Domu starejših občanov.

  Lep pozdrav,
  Martina Piskač

 58. REVULICIJA SLO pravi:

  Izvajanje zakonodaje Cveta uršiča že dolgo ne zanima. Izvajanje zakonov je za njega samo parola in ne dejanje. Kaj on in njegovi pomagači vedo o invalidih in njihovih potrebah ? Za njih je zakon: grožnja, ustrahovanje in kazni.
  =
  Laži in podtikanja so njihove metode dela in to je danes legitimno.
  =
  Sploh Uršiča ne zanimajo invalidi, ampak dnar in moč!

 59. smoger pravi:

  @Iztok: Pa ti vedno hitiš. Če se mres ‘grob’ v komentarjih je zato, da te malo zbudim.

  npr.
  Smoger & David, pred čem si pravzaprav zakrivam oči?

  Tle sem ti prilepil eno pesem in sem verjel, da te bom zbudil.-> http://www.youtube.com/watch?v=ZER5JPB2uM0

  Če sem te užalil, se opravičujem.

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, govorim predvsem o komentarjih pri filmčku, ki je povsem nedolžne in sproščene narave, pač eden v vrsti mnogih, ki jih bom še prilepil na blog.

  Če nisi imel namena se pretirati z mano, okej, če si postal čuden, ker se ne strinjava za bulmastife, pa bedno.

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  REVOLUCIJA A.K.A DANI, EVO, SPET SI ZAČEL LEPITI KOMENTARJE, KI NIMAJO POPOLNOMA NOBENE ZVEZE S TEMO ZAPISA. ŠE POSEBEJ TALE Z INVALIDI. OPOZARJAM TE, DA PRENEHAŠ. ČE NE BOŠ, BOŠ OSTAL V MODERACIJI, KER SPET SMETIŠ ZAPIS.

 62. smoger pravi:

  @Iztok:Glede bulmastifov…stvar najbrž zdaj gledava z istega zornega kota.
  Glede filmov: Recimo naredi jih 100, pol jih 50 zavrži ostalih 50 poglej čez en teden še enkrat in izberi le dva najboljša.
  Aja…ne morem se tako hitro spremenit…nisem politik.

  Zdaj pa grem googlat kje bi lahko gledal tekmo Maroussi Partizan…

 63. Pris Pris pravi:

  @Iztok:
  Zakaj ga ne daš na črno listo, če se ne zna obnašat?

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, od 200 komentarjev, ki jih napiše na tak zmeden način, kjer gre predvsem za kopiranje teksta s strani Gibanja, ki ga reklamira v linku svojega imena, jih skozi spustim le nekaj. Potem pa vedno znori in me napada, da ga cenzuriram, da se bojim resnice in tako dalje. Bolj kot mu razlagam, da gre za drug problem in za spamanje bloga, bolj mu ni jasno in vztraja po svoje.

 65. smoger pravi:

  @Iztok: Ban him.

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, aha, torej, ker tebi kateri ni kul, ga naj jaz ne objavim, zanimivo, res :)

 67. smoger pravi:

  @Iztok: Saj veš…tvoji videi = hrana, zato: http://rmltman.files.wordpress.com/2009/09/do-not-feed-animals-sign-unk.jpg
  :)

 68. smoger pravi:

  http://www.zurnal24.si/slovenija/zverinsko-spolno-izzivljanje-159735

 69. REVULICIJA SLO pravi:

  Nasilja, ki grozi vsem živim bitjem, se človek osvobodi, ko premaga samega sebe.

 70. Tomo pravi:

  Jaz se pa sprašujem kdo je najbolj nagravžna pošast v tej grozljivki.Ali so to psi ali Baričevič ali celo Pogačnik.

 71. kodr kodr pravi:

  Res zgovorno, kako se je problematika bullmastifov spolitizirala. Saj v resnici ni odgovorna ne država, ne politika, ne desni, ne levi. Glavno odgovornost nosi stroka, predvsem kinologija, KZS in njeni strokovnjaki, v malo manjši meri pa veterina. Od KZS priznani strokovnjaki so odpovedali na celi črti. Pri pravilno opravljeni obdukciji bi morali morebitne poškodbe (po zadnjih dostopnih podatkih naj bi obstajale) opaziti in opisati v poročilu. Za to ni potrebno posebej naročiti iskanja znakov zlorabe. Vsakemu, ki ima saj osnovno znanje o psih, ne bi smelo priti niti na misel, da je razprava o vrnitvi psov sploh sprejemljiva.

  Zdaj pa se je vse skupaj izrodilo, politikantsvo slavi, resnične žrtve pri vsej zadevi – psi – pa so potisnjeni povsem v ozadje.

  Žalostno, toda resnično.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, ne, ne vem za svoje filmčke, meni so kul.

  Tomo, Baričevič kot kaže, ki pa je plačal kot vidiš, zato bi moralo biti pravici zadoščeno.

 73. barbara pravi:

  Kakšni pravici pa je zadoščeno? Si videl izmikanje Čadonič Špeličeve? Ženske, ki stoji na čelu organizacije, ki skrbi za dobrobit živali? To zame ni nobena pravica.
  Iztok, bojim se, da si še vedno obremenjen s tem, da gre za bullmastife. Upam si trditi, da bi govoril čisto drugače, če bi kdo leta in leta natepaval svoje mopse.
  Zakaj se vsi tako bojijo govoriti o tem?

 74. Tomo pravi:

  Ja,bolje bi bilo da bi preživel incident pa da bi sam doživljal to grozoto v zaporu,ko bi si ga dva črnca prvoščla.

 75. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kodr, to očitno poleg mene razumeš samo še ti.

  Barbara, vidim, da si pri Tini izrabila lepo priložnost, da si udarila po meni, ko je bilo idealno. Hm, da mi ne bo žal, da nisem takrat šel do konca z odvetnikom.
  Glede psov, mar ne bereš, da sem čedaljo bolj zgrožen prav zaradi zlorabe psov in da me skrbi le to, da vse ostale bolj zanima politična afera?

 76. barbara pravi:

  Halo, sploh nisem udarila po tebi oz. ni bil to moj namen. Sploh niti nisem vedla, za kaj gre, videla sem samo, da je Nevenka napisala, da je komaj zdaj izvedela, kdo je kdo, jaz pa sem napisala, da vem to že dlje časa in da niti ni pomembno, mogoče samo osvetli vajine osebne zamere. Če je pa to res, pa ne vem.
  Sicer pa vidim, da si spet bojno razpoložen in se ne mislim več truditi, če boš vsakič, ko kakšen moj komentar ne bo čisto po tvojem godu, grozil z odvetnikom. Enostavno nima smisla.
  In ne, nisem opazila, da si vse bolj zgrožen zaradi zlorabe psov, je pa res, da nisem brala vseh komentarjev, komentirala sem samo del, kjer si napisal, da je pravici zadoščeno. Jaz žal nisem dobila takšnega občutka …
  Je pa to res moj zadnji komentar pri tebi, ker vidim, da sem dobra samo takrat, ko se 100-odstotno strinjam s tabo, če pa izrazim dvom, smo pa že pri odvetnikih.

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, zelo dobro si vedela zakaj se gre in da je štala, prav zato si se oglasila in pristavila svoj piskerček. Nisem bojno razpoložen, le povem ti, da je bilo to podlo in res ne vem kaj si imela od tega. Imel sem občutek, da smo tudi po Tinini zaslugi nekako pa vendarle presegli kreganja, a sem se očitno zmotil, res škoda, da si takšna. No ja, le zakaj bi bila drugačna, a ne, saj ti grem še vedno močno na kurac.

  In ni panike, da imaš drugačno mnenje, kaj ti je, saj nisem nor, govorim ti o komentarju pri Tini.
  Si pa prav zanimiva, da pri njej spustiš tako podlo sranje, potem pa prideš k meni in imaš v glavi, da ne bom jezen.

 78. janez bb pravi:

  Požrtije, seksualne orgije,preverznosti,pijančevanje, drogiranje, sadizem, homoseksualnost to je samo predpriprava na vojno ali revolucijo .Zgodovina nas uči da samo tako za nekaj časa pospravimo z to človeško nesnago.Znaveličanost ,grabežljivost ,predvsem pa izguba smisela življenja .Tako je propadu Rim,Atene,Babilon .Pri vrhu v politiki ,biznisu in zdravstvu je skoraj polovica motenih brezdušnih preverznih grabežljivcev.Čudim se da prostozidarji ne pospravijo v svojih vrstah.
  Ta šotrija je potrdila ,da je pes človekov najboljši prijatelj.
  REŠILI SO SLOVENIJO.
  Upam da je še čas.

 79. barbara pravi:

  Iztok, razumem, da si razburjen, sem videla pri Dajani, da gre za občutljive zadeve, ampak v mojem komentarju vidiš stvari, ki jih ni. Žal pri tem ne morem pomagat, ker si se očitno odločil. In ni problem, da jaz nisem zakopala bojne sekire, nekdo drug je ni … Je meni tudi žal, ker mi je Tina strašno kul, ampak tole vse skupaj je tu mač. Se ne bom več mešala v to godljo, res.

 80. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, morda res nisi mislila nič slabega, a prišlo je ob totalno nepravem času in s totalno bedasto vsebino, ki je prav klicala po tem, kar ti sedaj očitam. Če sem te res narobe ocenil, se opravičujem, če te nisem pa si res poden, pa brez zamere.

  In ja, praviš, da se ne boš vmešavala? Zakaj niso tako razmišljala preden si oddala tisti komentar pri Tini, ki je lepo prosila naj se ta debata neha in je komentarje celo zbrisala, pa ste jih vseeno pisali? Če jo res tako spoštuješ, zakaj potem nisi upoštevala njene prijazne želje?

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  JanezBB, Sodomo in Gomoro je razjebal bog in ne revolucija :)

 82. barbara pravi:

  Mi je žal, da sem se sploh oglasila, to takoj priznam, in se lahko tudi Tini takoj opravičim. Komentarjev pred tem pa nisem prebrala. Če bi poznala predzgodbo, itak ne bi ničesar napisala, ker gre za stvari, ki so očitno osebne in občutljive.

 83. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Četudi s čudnim občutkom, ker sva imela res veliko frke, ti verjamem in v dobri veri, da bo vse okej, zaključujem najino debato na to temo.

  O bulmastifih pa bom spisal še eno temo kmalu, tam pa bom jasno povedal, da sem jih narobe ocenil in da mi je jasno zakaj so tega umazanca raztrgali, če je seveda vse to res.

 84. barbara pravi:

  Super, me veseli. Res nisem želela nič slabega.
  Glede bullmastifov – moje mnenje ostaja enako: dejstvo je, da so bili nevarni za okolico. Torej ne zagovarjam, da psi, ki so sposobni ubiti, morajo živeti med nami. Obsojam predvsem neodgovornost vseh vpletenih: od podeljenega vzrejnega dovoljenja psici, ki je bila izrazito napadalna, do vrnitve psov v prvotno okolje in do zadnjih potez VURSa oz. Čadonič Špeličeve, da seveda o Baričeviču ne govorim. Psi so bili maltretirani, kar bi se dalo preprečiti, če bi se sledilo predpisom in zakonom. To je tisto, kar je za moje pojme najbolj gnilo pri vsem skupaj.

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, morda ne bi bili nevarni, če jih ne bi doktor zlorabljal in mučil. V tem je bistvo, vsaj zame. Prej nisem mislil tako, saj mi gredo res na živce te nevarne pasme in ljudje, ki jih imajo nepripete in tako dalje, zdaj pa smo zvedeli, da jih je mučil in je povsem drugače, vsaj v moji glavi.

 86. REVULICIJA SLO pravi:

  Draga Barbara, čuvaj se tega Iztoka da ne kativira svojo Katarino Kresal ter njenega dragega Miro Sinico?

 87. Karel kozic pravi:

  Prosim vas napišite pravilno moj priimek brez “č” ampak pravilno je “C”: torej KOZIC

  Hvala in lep pozdrav

 88. Žogca pravi:

  Zdaj bodo vsi iz tega škandala skušali izvleči maksimum. Perverzija, seveda, zbirati točke na zlorabljenih živaleh. Ampak to je politika.

 89. jeannie pravi:

  “Pri vsem skupaj pa je najbolj perverzno to, da bi lahko napadeni Janez Meglič povedal javnosti, da je bil pacient dr. Baričevića, oziroma se postavlja vprašanje zakaj je to zamolčal, potem tudi napad nanj ni bil kar tako naključen, saj so ga psi poznali????????????????????”

  Ej, ampak res, mene bi to tudi zanimalo? Leta 2006 so tudi pisali, da sta se poznala. A je to res?

 90. REVULUCIJA SLO pravi:

  Ministrova sodelavka po napadu psov med prvimi pri Baričeviču

  Zakaj? Sonja Bukovec naj bi bila že 15 let družinska prijateljica in je kraj napada obiskala na povabilo sestre Saša Baričeviča. O povezavi Bukovčeve z Baričevičevimi je bil vprašan tudi minister za kmetijstvo Milan Pogačnik, ki je dejal, da ne more vedeti, kaj njegovi uslužbenci počnejo v prostem času. Glede očitkov, da je bila Bukovčeva tista, ki je v postopkih glede usmrtitve nevarnih psov večkrat telefonirala in posredovala pri pristojnih, pa je Pogačnik za Svet na kanalu A dejal, da je treba ugotoviti, kakšna je bila njena vloga v zato odrejenem postopku.

  Pokojni Sašo Baričevič je imel očitno res dobra znanstva, ki so mu omogočila, da je nevarne pse ohranil pri življenju in celo dobil nazaj. Če sklepano po zadnjih neurednih podatkih, da so na kraju napada našli sledi, ki bi znale kazati na spolno izprijen odnos do psov, je imel verjetno dober motiv za to, da domače ljubljence dobi nazaj. Ni nenavadno, da tega ni nihče opazil v času, ko so pri bivali v zavetišču?

 91. REVULUCIJA SLO pravi:

  Sašo Baričevič med napadom psov gol, blizu našli umetni penis

  Po tragični smrti uglednega zdravnika Saša Baričeviča, ki so ga do smrti oklali njegovi trije bulmastifi, na dan prihajajo šokantni podatki, ki po mnenju preiskovalcev govorijo o dvojnem življenju Ljubljančana, ki je poznal pol slovenske elite.

  Znano je, da je bil Sašo Baričevič rojen kot ženska Saša, po koncu gimnazije pa se je odločil spremeniti spol. Nekateri policisti, ki tega niso vedeli, so bili toliko bolj presenečeni ob pogledu na golo in delno razmesarjeno telo, ki so ga v torek ob prihodu na kraj napada našli na tleh garaže na Oražnovi ulici 11 v Ljubljani. Na prizorišču tragedije so našli tudi nekaj deset centimetrov dolg umentni penis (dildo) s pasom za pripenjanje okrog bokov. Šokirani policisti so tudi videli, da je bil čez umetni penis nataknjen kondom.

  V strašnih bolečinah umirajoči Baričevič je bil med prihodom prvih policistov še živ in je tiho govoril “Ne ne …“. Bil je povsem gol. Takšnega so ga skozi nekaj časa odprto garažo videli tudi redki sosedje, vendar so očitno napačno sklepali, da so mu obleko požrli psi, v resnici pa je bil Sašo Baričevič ob tragičnem dogodku povsem brez obleke.

  Zanimivo je, da so pri prvem veterinarskem pregledu ustreljenih oziroma evtanaziranih živali ugotovili tudi nekatere fizične spremembe na njihovih telesih, ki namigujejo na nenavadna dogajanja, celo na sodomijo.

  “Tega ne bo mogoče prikriti, to bo prišlo ven, to je videlo preveč ljudi,” je že v sredo popoldne dejal vir Požareporta, saj naj bi bile te ugotovitve znane več kot dvajset ljudem. Prav domnevno sprevržen odnos, ki naj bi ga imel Baričevič do psov, naj bi pojasnjeval vedenje bulmastifov, ki so po mnenju številnih kinologov in ljubitejev psov “morali biti na nek način sprovocirani”. Vse to bo znano po opravljeni pasji patologiji, če seveda psov ne bodo prehitro krematizirali in tako hitro uničili vse dokaze.

  Mnogi kinologi, ki se bojijo, da bi zaradi Baričevičevih bulmastifov nastala vsesplošna gonja proti psom, želijo, da se zgodba, kaj se je v torek popoldne zares dogajalo med stenami Baričevičeve garaže, do konca in povsem razišče. Vendar mnogi dvomijo v to, da bo resnica kdaj prišla na dan, saj je Baričevič, solastnik Medicinskega centra Barsos, poznal celo vrsto slovenskih politikov in drugih vplivnežev, med njimi tudi odvetnika Mira Senico, ki je veliko naredil za to, da so Baričeviču nevarne pse vrnili. V Baričevičevi kliniki so na menedžerske preglede hodili znani poslovneži. Zato obstaja bojazen, da bi mnogi skušali preprečiti izbruh dokazov, ki utegnejo pričati o ‘dvojnem živjenju’ uglednega zdravnika.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !