Televizija 17

4.02.2010 ob 02:11

FINDING NEVERLAND (zda 2004, drama, režija: Marc Forster, igrajo. Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman, Radha Mitchell, Julie Christie, Freddie Highmore, Joe Prospero, Nick Roud, Luke Spill)

O gospodu, ki nam je dal Petra Pana.

Marc Forster, ki nas je leta 2001 močno navdušil s filmom Monster’s Ball, nas tokrat  s filmom Finding Neverland, biografijo o dramatiku J. M. Barrieu (Johnny Depp), avtorju Petra Pana in Michaelu Jacksonu pred Michaelom Jacksonom, navduši še trikrat bolj. Na način, da spet začutimo metuljčke, najdemo otroka v sebi in jočemo kot dež. Kot otrok, ki gleda kako Bambiju umre mama. Kot Brad Pitt, ki v Jesenski pripovedi gleda kako se v bodečo žico zaplete mlado tele. Pred vami je film, ki obrača čustva. Močan, globok, očarljiv, nežen in pravljičen. Zares nepozaben, neponovljiv in narejen popolnoma brez napak. Film, ki ga nese čez Spielbergovo Kljuko in čez lanskoletnega Petra Pana. Film, ki se zlahka uvrsti med najboljše filme zadnjega časa, in film, ki ga bomo v srcu nosili do konca življenja. Pa četudi ne gre za Petra Pana, marveč za človeka, ki je Petra Pana spravil na papir. Natančneje, na odrske deske ugledanega gledališča, kjer so na dan premiere med aristokratsko publiko prvič in zadnjič v zgodovini sedeli tudi otroci iz sirotišnice. »Berrie, meša se ti, spravljaš me ob živce. Nihče ne bo gledal igre o deželi Neverland, kjer okoli skačejo Indijanci in psi. Resda imam ogromno denarja, toda kar je preveč je preveč,« zaskrbljeno čveka Charles Frohman (izjemno simpatični Dustin Hoffman, ki je v Kljuki kot veste igral zlobnega gusarja), Berrijev mecen in gospod, ki poskrbi, da vsaka njegova predstava naleti na pompozen sprejem. Toda Barrie, ki ga Johnny Depp igra kot je v filmu Benny & Joon igral Sama, vztraja. Barrie verjame. Barrie čuti. Kot vsi štirje sinovi (Freddie Highmore, Joe Prospero, Nick Roud, Luke Spill) prikupne damice Sylvie Llewelyn Davies (Kate Winslet), vdove in hčerke zoprne gospe Emme du Maurier (Julie Christie), ki v njem najde oporo. Nadomestnega očeta za svoje paglavce, droben pobeg iz krute realnosti in možnost za vrnitev nasmeha na žalostne ustnice. Barrie namreč iz otrok črpa energijo za svojo dramo. Se z njimi podi po dvorišču, igra razne zanimive igre in pri tem pozabi celo na svojo nezadovoljno ženo Mary (Radha Mitchell), ki ne šteka njegovega Neverlanda. Njegove dežele sanj, kamor bi rada vsaj za trenutek pobegnila Sylvia Llewelyn Davies. Ja, Finding Neverland nas odpelje v pravljico, kjer pozabimo na vsakdanje težave in se zavemo, da smo še vedno le otroci, skriti v telesih odraslih. In ni ga lepšega od filma, ki nas vrne v otroštvo, kjer smo gledali Kekca in držali pesti za slepo Mojco. In da ne pozabim, glasba Jana A. P. Kaczmareka boža dušo.

Ocena: 10/10

MEET THE FOCKERS (zda 2004, komedija, režija: Jay Roach, igrajo: Ben Stiller, Robert DeNiro, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Blythe Danner, Teri Polo, Alanna Ubach, Tim Blake Nelson, Owen Wilson)

Veliko bolj zabavno, bolj navihano in bolj dinamično nadaljevanje, kjer Dustin Hoffman znova dokaže, da je najboljši igralec vseh časov.

Meet the Parents iz leta 2000 je bil najbolj všeč tistim, ki so se znašli v podobni situaciji kot glavni junak Greg Focker (Ben Stiller), kar pomeni, da mu je manjkalo nekaj zares pravih komičnih situacij, kjer bi se od smeha zvijali tudi tisti, ki niso nikoli naleteli na tako zahtevnega bodočega tasta kot je bil Jack Byrnes (Robert De Niro), bivši agent CIE, nor na »krog zaupanja«. In sedaj je tu Meet the Fockers, izvrstno nadaljevanje, pogled z druge strani, ki ima vse tisto, kar je manjkalo originalu. In vse tisto, kar imajo zares zabavne in sproščujoče komedije za vso družino. Kljub klišejem in obračanjem preverjenih štosev. Tu sta namreč Gregova starša, gospod Bernie (Dustin Hoffman) in gospa Roz (Barbra Streisand, nazadnje smo jo videli davnega leta 1996 v bledem celovečercu The Mirror Has Two Faces) Focker, sila odprta, seksualno sproščena in po družini Addams narejena zakonca. Zares hecni flower power par, popolno nasprotje gospoda Jacka in gospe Dine Byrnes (Blythe Danner), staršev Gregove zaročenke Pam (Teri Polo). In čaka jih prvo srečanje, dvoboj povsem različnih načinov življenja, sestanek plusa in minusa, kjer ni prav nič tako kot bi moralo biti. In pozor, Byrnesovi s seboj prinesejo mačko, Fockerjevi pa imajo doma psa. Da je mera polna, pes ni samo pes, marveč nenehno potrebna čivava, ki bi naskočila tudi samo sebe, maček pa seveda ni le maček, marveč prebrisani lisjak, ki zna po veliki potrebi za seboj potegniti vodo na stranišču. To je čisti frik šov, Leteči cirkus Dustina Hoffmana in Roberta De Nira, ki jima po televiziji družbo dela tudi Al Pacino. To ni Kramer vs. Kramer, to je Focker vs. Byrnes, kjer o zmagi odloča tudi navihani malček, pobič, ki do potankosti obvlada besedo asshole. Pač film, ki zna iz resničnih pripetljajev večine družin ustvariti čistokrvno komedijo brez žanrskih napak. Komedijo, kjer bi si Dustin Hoffman zaslužil tretjega oskarja.

Ocena: 8/10

THE CAT IN THE HAT (zda 2003, komična avantura, režija: Bo Welch, igrajo: Mike Myers, Alec Baldwin, Kelly Preston, Spencer Breslin, Dakota Fanning, Amy Hill, Sean Hayes)

Maček v žaklju.

To je on, The Cat in the Hat, sestrič Obutega mačka in nečak naše Muce Copatarice. Kultna figura, ki si jo je tako kot Grincha izmislil znameniti Doktor Seuss. Mačji čarovnik s klobukom in željo po žuru. Po nenehni zabavi, ki manjka Conradu (Spencer Breslin) in Sally (Dakota Fanning), otrokoma preveč zaposlene mamice Kelly Preston, ki jo osvaja zoprni sosed Quinn (Alec Baldwin). In mačkon (igra ga Mike Myers) pride, vidi ter zmaga. No ja, demolira hišo, prebudi starodavno nesnago iz podzemlja, odigra prav vse prijeme Austina Powersa, vse skeče šova Saturday Night Live in prav vse klišeje, ki zagotavljajo zabavno nedeljsko popoldne za vso družino. Dobro, toda kaj, ko pozabi na ostrino, na mačje kremplje, na satiro, ironijo, farso in parodijo ter ostane na ravni filmov o Harryju Potterju. Povedano drugače, namesto Mačka v klobuku, smo dobili Mačka v žaklju.

Ocena: 3/10

DUPLEX (zda 2003, komedija, režija: Danny DeVito, igrajo: Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essel, Harvey Fierstein, James Remar, Swoosie Kurtz, Wallace Shawn, Amber Valletta)

Premalo ostra, skoraj nič zabavna in sila klišejska črna komedija.

Danny DeVito je hotel s filmom filmom Duplex znova ujeti atmosfero svojih črnih komedij Vrzi mamo z vlaka in Vojna zakoncev Rose. Žal je pogorel že na začetku in začel plonkati uspešnico Sam doma, kar je sila otročje, neprofesionalno in bedasto. Še posebej zato, ker naj bi šlo za črno komedijo, za morbidno zgodbo o novopečenih zakoncih (Ben Stiller, Drew Barrymore), ki jima idilo zjebe zoprna starka (Eileen Essel). Njuna podnajemnica, ki sistematično požre živce, kariero, ljubezen, seks in potrpljenje. Alfred Hitchcock bi ji postavil spomenik, hotel Črni les bi jo vzel za direktorico, Macaulay Culkin za babico, Ben in Drew pa jo pač vzameta za smrtno sovražnico. Nič čudnega, da ju potem okoli prinaša celo njen papagaj.

Ocena: 3/10

THE MEXICAN (zda 2001, komično kriminalni triler, režija: Gore Verbinski, igrajo: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, Gene Hackman, Bob Balaban)

Brad Pitt kot Antonio Banderas.

Mehikanka je film, ki sprva izgleda kot ponošena verzija Tarantinovega Šunda ali kot zelo rezervna inačica odličnega filma U Turn, ki ga je leta 1998 režiral Oliver Stone. Brad Pitt in Julia Roberts se obnašata kot Brad Roberts in Julia Pitt, se pravi otročje, bedasto in neprepričljivo. Še več, ko ju prvič skupaj zagledamo na platnu, se nam zazdi, da v resnici gledamo njuni parodiji, dva igralca, ki sta jima pač podobna. In zakaj Mehikanka kljub temu na koncu izpade zadovoljivo, znosno, dovolj zabavno in ravno prav gledljivo? Zato, ker se gledalec zelo kmalu navadi na vse luknje in  minuse, ki jih zna film od samega začetka spretno obrniti sebi v prid. Bradek in Julija bi se resda zaslužila boljši film, toda le zakaj bi nam morala težiti s kvaliteto, globino in ostalimi oslarijami, če jima to glede na karizmo in slavo seveda ni potrebno. The Mexican je torej Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki, le da je šibrovka samo ena in da se ji reče Mehikanka. Ponjo bo seveda treba v Mehiko, Mehika pa je kot veste dežela, kjer se vedno kaj zakomplicira, pa naj si gre za cipe in avtomobile, ali za nepričakovana trupla in pištole z mitskimi razsežnostmi. Filmski junaki v Mehiko ponavadi pobegnejo pred zakonom, Brad Pitt pa mora po ukazu svojega šefa (Bob Balaban) tja po pištolo, okrog katere so se z leti spletle mnoge resnične in neresnične štorije. Julia Roberts je Pittova glasna punca, ki ji misel na Mehiko po telesu zažene mravljince, James Gandolfini pa je homoseksualni plačani morilec, ki razkrije svojo dušo in glavnima zvezdama skoraj ukrade šov. Šund brez Travolte, U Turn brez Oliverja Stonea in Šibrovke z Bradom Pittom. Ja, prav imate, The Mexican je hollywoodska verzija filma Snatch, hec pa je v tem, da v obeh igra Brad Pitt.

Ocena: 7/10

MOUSE HUNT (zda 1997, komedija, režija: Gore Verbinski, igrajo: Nathan Lane, Lee Evans, Christopher Walken, Vicki Lewis, Michael Jeter, Maury Chaykin, Eric Christmas, William Hickey)

Home Alone 3, kjer so Macaulyja Culkina pač pomanjšali, mu nadeli brčice, ga prekrili z dlako in mu v glavo vcepili veliko ljubezen do sira.

Mouse Hunt je sicer zelo luštkan, dinamičen, simpatičen in briljantno posnet (kamerman Phedon Papamichael dela čudeže) izdelek takrat novepečenega studija Dreamworks, primeren za popolno zabavo cele družine, ki pa vseeno ne pokaže nič novega in ničesar posebej izvirnega. Pa četudi je glavni junak mala miška, namazana z vsemi žavbami, ki ob živce spravi uboga brata Smuntz. Ernieja (Nathan Lane) in Larsa (Lee Evans), ki jima umrli oče (zadnja vloga kultnega in nepozabnega Williama Hickeyja) poleg umetnega jajca zapusti še staro hišo. Domovanje male miši, ki ji seveda ne paše, da sta v bajti vsiljivca. Ki se obnaša kot Macaulay Culkin, ki sta mu težila Joe Pesci in Daniel Stern. Ali kot Geena Davis in Alec Baldwin, ki so jima v Beetlejuiceu morili novi stanovalci. Lov na miška je najprej povsem običajen, potem pa se sprevrže v pravo obsesijo in željo po maščevanju, ki se ji pridruži še genialni eksterminator Caesar, katerega zelo zanimivo zaigra Christopher Walken. Jasno, Nathan Lane in Lee Evans izgledata kot butec in butec, kot Joe Pesci in Daniel Stern, cel čas pa spominjata še na Walterja Matthauja in Jacka Lemmona, kar pomeni, da sta njuni igralski predstavi dobri in takšni, da zasenčita miška, ki spi v majhni postelji, obožuje češnje, se boji žebljev, obvlada sesalec in na koncu prepreči prodajo hiše, ker ve, da bo boljša naložba tovarna sira. Mouse Hunt poteka pa znani formuli družinskih filmov, kjer so tokrat pač dodali še miško, presenetljivo soliden pa je takrat, ko ne zganja norčij in se osredotoči na nekoliko kompleksnejše ozadnje zgodbe. Drži, v Babeu so miši samo asistirale, sedaj pa so v prvem planu. Plus enkratno ogaben prizor s ščurki. In trivia, da je bilo vseh miši kar 60, trenirali pa so jih pol leta.

Ocena: 5/10

MERCURY RISING (zda 1998, triler, režija: Harold Becker, igrajo: Bruce Willis, Alec Baldwin, Miko Hughes, Kim Dickens, Chi McBride, Robert Stanton, Peter Stormare)

Rain Man + Die Hard, kjer se gre FBI agent Bruce Willis vzgojitelja in specialnega pedagoga, ki mora pred tajno službo rešiti devetletnega avtista Simona (Miko Hughes), ker je razvozlal strogo zaupno vojaško kodo Mercury, kar pomeni, da se ga mora vojaški vrh obvezno znebiti.

Rutinski, nekoliko neumen, a profesionalno izveden triler, ki se na koncu sicer izrodi, toda s svojo zanimivo zgodbo kljub temu zadovolji gledalca, ki ne pričakuje pretirane kvalitete in hude logike. Bruce Willis v vlogi FBI agenta Arta Jeffriesa že dolgo časa ni bil tako dober (odkup za neumnega Šakala), Alec Baldwin je kot brezkompromisni polkovnik Nicholas Kudrow, šef projekta Mercury, kot vedno prepričljiv, oba pa z izvrstno upodobitvijo avtističnega dečka Simona, ki razvozla vojaško kodo, povsem zasenči mladi Miko Hughes. In pozor, poba reši uganko v nekem časopisu. Namerno nastavljen preizkus, če je kodo res tako zelo težko razvozljati. Da sekundo po klicu, kjer pove rešitev, njegova starša obležita mrtva, je seveda jasno. Da je na delu tajna služba Aleca Baldwina, ki se boji, da bodo padle krinke zakamuflirani ameriških agentov povsod po svetu, pa je povsem razumljovo. Mali Simon je dregnil v osje gnezdo, če hoče preživeti, pa mora v varen objem Brucea Willisa, fbijevca z vestjo in srcem. Nevarno, napeto in dobro izvedeno dinamično dogajanje, kjer Willis namesto sveta rešuje fantka. In kjer se požvižga na dejstvo, da je Baldwin v bistvu le patriot, “dobri Američan”, ki pač opravlja svojo službo. Edino resno pripombo si zasluži zaključna strelska akcija, ki je privlečena za lase, saj Baldwin ne bi smel reagirati tako kot je, ker bi se s tem avtomatsko izdal in izpadel kot navaden kriminalec. Vse ostalo je okej, tudi kot zgodba o prijateljstvu med odraslim moškim in prizadetim otrokom, kjer je Willis Tom Cruise, Miko Hughes pa Dustin Hoffman. Plus izvrstni Peter Stormare v vlogi poklicnega ubijalca, ki ga Willis vrže z vlaka, in zelo simpatična Kim Dickens, ki našima junakoma priskoči na pomoč. Prav imate, Harold Becker, sicer tudi avtor filmov Sea of Love in The Boost, je Baldwina režiral tudi v zelo solidni triler drami The Malice, kjer je bil prav tako zlobnež.

Ocena: 7/10

U.S. MARSHALS (zda 1998, akcijski triler, režija: Stuart Baird, igrajo: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr., Irene Jacob, Kate Nelligan, Joe Pantoliano, Daniel Roebuck, Tom Wood, Michael Paul Chan)

Drugi del Begunca, kjer je Tommy Lee Jones še vedno Tommy Lee Jones, Harrisona Forda pa je zamenjal Wesley Snipes. Original je bil seveda boljši, toda nadaljevanje ni kaj dosti slabše. Le kako bi lahko bilo drugače, ko pa je bil za kamero Stuart Baird, režiser filma Executive Decision in mojster montaže pri premnogih akcijskih klasikah.

U.S. Marshals lahko jemljemo na štiri načine. Kot nadaljevanje Begunca, kot njegov remake, kot drugi remake tv serije iz šestdesetih let ali kot popolnoma samostojen film. To zadnje je seveda skoraj nemogoče, čeprav bi bilo najboljše, saj bi se znebili primerjav z orjaškim hitom, favoritom kritikov in celo nominirancem za oskarje. Primerjave med obema filmoma se seveda ponujajo kar same, kar pomeni, da so se avtorji zavedali dejstva, da se nima smisla iti miškulance in da je edina možnost odkrito obračanje originala. S tem so preprečili morebitne očitke, zato jim ne smemo zameriti skoraj identične zgodbe, z malenkostmi kot je črnobel uvod, kjer se je v obeh filmih zgodil umor, kakor tudi ne letalske nesreče, ki je nadomestila avtobusno. U.S. Marshals je torej Begunec v močvirju, v domu upokojencev in na pokopališču (na nekem nagrobniku piše Urbanek), kjer se odvije večji del filma. Tudi bivši CIA specialec Sheridan (Wesley Snipes) je tako kot doktor Harrison Ford morda le žrtev zarote, zvezni šerif Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) pa bo šel tokrat korak dlje, saj bo zaroto odkrival sam. V Beguncu mu jo je moral namreč Ford dokazovati skozi ves film, Snipes pa nima časa, ker je U.S. Marshals bolj akcijski, bolj dinamičen in bolj avanturističen od Begunca, ki je bil bolj dramsko podkovan in seveda kvalitetnejši. Namesto Julianne Moore je tu Irene Jacob v vlogi Snipesovega dekleta (v drami One Night Stand  mu je družbo delala Nastassja Kinski, v Jungle Fever pa je svojo črno ženo kot veste zamenjal z belo Annabello Sciorro), Jonesov team pa ponovno upodablja ista ekipa na čelu z Joejem Pantolianom. Da je režiser Baird montiral tudi Demolition Mana, kjer je bil poleg Stallonea glavni tudi Wesley Snipes, ne preseneča, da Robert Downey dviga kvaliteto kot agent John Royce, ki skrbno nadzoruje Gerardove akcije in se večkrat še sam vključi vanje, pa je seveda več kot razumljivo. Plus sekevnca, ki zasenči celo Fordov spektakularen skok v globino, saj se Snipes požene s strehe na vrv škripca in se kot Tarzan zagunga na streho postaje, kjer začne teči kot strela in se za konec vrže še na drveči vlak.

Ocena: 7/10

 

26 komentarjev na “Televizija 17”

 1. MATEj pravi:

  Malo za hec, malo zares: program na slovenskih televizijah se je v zadnjem leto tako poslabšal (beri: vrtijo le še po 43-krat videne filme), da so ti olajšali delo in lahko le copy/pastaš stare recenzije :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Malo za hec, malo zares, problem je v temi, ker sem videl vse filme na svetu :)

  Šalo na stran, ja kaj pa naj vrtijo? Saj drugih filmov ni na razpolago. Imajo filme, ki so pač že igrali v kinu, povsem razumljivo. Pač komerciala, to, kar ciljna publika rada gleda. Meni pa pride prav za objavo, saj so določeni filmi spet aktualni in jih je fino na tak način prvič rukniti na blog. Moj cilj je, da bi celoten arhiv spravil na blog, toda bojim se, da se bom prej postaral, saj je preveč vsega, pa trapasto bi bilo, da bi recimo objavil sto objav s samimi filmi :)

 3. :) pravi:

  čist off topic … ampak me zanima. izy a to ti spreminjaš “outfit” svoje strani al kdo drug? ker prejšna je bila ogabna, tale je dosti bolša…veliko bolj prizanešena do oči…sej pol lahk tale sporočil brisneš, sam zanima me…

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jst, jst, pa iščem eno, ki bi mi bla kul. Tiste, ki sem jo imel celo leto sem se naveličal, potem sem imel temno, zdaj imam to. Panika je, ker ima vsaka tema neko napako, ki mi ni kul, pa težko najdem. Tale zgleda okej, zato upam, da mi bo všeč in da jo obdržim za dlje čase.

  In da ostaneva v temi, si gledal kak film v tejle objavi?

 5. mateja pravi:

  izi, maš kje objavljene recenzije na avatar 3D? kak film se ti zdi?

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo ga:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/12/22/recenzija-avatar/

 7. :) pravi:

  no fino … tale je veeliiik bolša :) … ja pa sm jih gledo neki … ameriške komedije mi niso všeč in zato fockers odpade pri men … mexicana mi nikoli ni dal, tisti umpf … bruce v mercuriju ni slab in tut film ni ravno slab, ni mi pa dal tistega zadovoljstva…mogoče ti po nekem določenem času, celo dolgčas rata … druga pa nism gledo, evo in zato nevem … hvala za obrazložitev :) … če pa boš še kdaj menjavo, drži se svetlih :)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niti ena ameriška komedija ti ni kul? Ziher se najde kakpšna, ki ti je, na dan z besedo.
  Mehikanka res ni presežek, a je povsem simpatična zabava in sprostitev.
  Mercury Rising pa se mi je zdel kul, a kot sem že povedal, morda bi ga moral videti še enkrat in bi bila ocena nižja, kdo ve.

 9. :) pravi:

  ja če damo bad boys pod komedijo pol ja :) … sma šla z punco gledat badboys2 in sm se dobesedno joko v kino, vse v kinu nas je treslo od smeha … robčki so bli prisootni … nasledni dan, sem na željo punce šou gledat american pie3, men se zdi … uglavnem poroka je bla…. uro pa pol trplenja … cel kino je bil tih, brez enga smeha … ejj trenutno v glavi nimam ene komedije, da mi je full cool …nevem, res ne

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Akcijska komedija, itak. Tudi meni je bila dvojka noro kul. Ameriška pita 3 pa je najmanj smešna od prvih treh, saj so fantje in punce že malo odrasli in se pripravljajo na poroko kot si rekel. Je pa zato povsem okej filmček.
  Hm, kaj pa stare dobre parodije tipa Top Secret, History of the World, Naked Gun, Hot Shots in recimo Airplane, tudi ne potegnejo?

  Ali kaj od Woodyja Allena iz sedemdesetih, recimo Sleeper pa Love and Death?

  Pa recimo kaj iz tegale seznama:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/03/31/moje-najljubse-komedije-prvi-del/

 11. :) pravi:

  ma jst sm bol v letih tvoje punce, tak da kakšnih starejših komedij ne poznam, mogoče niti nism gledo … ajd naked gun, ok … ampak ni to to, vsaj za mene ne… men so to bol bedne fore, kot pa res smešno … evo izy tole je men smešno, pogledi vseh 7delov če hočeš … ampak je zakon -> http://www.youtube.com/watch?v=8D4E6QVuvmM … sori ko smetim, ampak če se ravno o tem pogovarjama …

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma to je pa stand up, to pa je nekaj drugega, tukaj pa meni razturajo recimo Chris Rock, Eddie Murphy, Martin Lawrence, Robin Williams pa še kaj bi se našlo.

  Tegale modela pa bom pogledal, ko bo čas.

 13. :) pravi:

  pogledi … velik bolš kot prej našteti :) … ne, res nimam ene ornk komedije, za rečt …če se spomnem ,ti povem :)

 14. :) pravi:

  eee sm pomislo na rush hour, pa je tut bolj akcijska komedija … nevem no, jst sm bolj za akcije, trilerje, celo animirani filmi … ice age in podobni so mi všeč … in se jim velik bolj nasmejem, kot pa ameriški piti :) … si ga metat začne, pa vidiš folk – hahaha … jst pa, pa dej niste resni :) …dont get the joke :)

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rush Hour je super akcijska komedija, vsi trije deli, če mene vprašaš.
  Ameriška pita je odlična v žanru najstniške hormonske komedije in odlična za ciljno publiko.
  Kaj pa Tropic Thunder? Tudi ni tvoj humor? Ali pa City Island? Pa Little Miss Sunshine recimo?

 16. lily pravi:

  City Island je odličen, Little Miss Sunshine tudi. Obožujem tak žanr.
  Od tehle zgoraj mi je pa res bil všeč Finding Neverland. Se totalno strinjam z napisanim. Film pusti na koncu v tebi zanimiv občutek. Nima me, da bi ga gledala še enkrat v kratkem, ampak mi je ostal lepo zapisan. In to pri meni pomeni dosti. :)

 17. lily pravi:

  Aja, ta tema je res ful boljša. Saj je tudi prejšnja bila ok, ampak ni bila očem prijazna, na tej se pa oči spočijejo. :) Pusti jo.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je City Island eden najboljših filmov leta 2009.
  Zaenkrat ostaja, tudi meni postaja všeč.

 19. Papir pravi:

  Neverland je eden boljših filmov ever. Sem ga gledala v kinu in sem odšla vsa objokana domov. (Tudi Đoni ni glih za v smeti, ne?) Fockerji so pa tudi zakon.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Johnny je v določenih filmih res odličen in tokrat je tako.

 21. Filip pravi:

  Tudi men je Neverland špica. Vsi igralci so fenomenalni, soundtrack pa naravnost božanski.

  http://www.youtube.com/watch?v=w1mF5b4GkXQ

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaczmarek je car, tudi pri soundtracku za filma Unfaithful.

 23. Recenzija: Little Fockers « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] je Little Fockers dosti slabši od Meet the Fockers, ki je bil dosti boljši od Meet the Parents, ni treba posebej poudarjati. Pač klišeji in že [...]

 24. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Safe pravi:

  [...] ki ga je režiral Boaz Yakin, najbolj znan po filmu Remeber the Titans, seveda močno spominja na Mercury Rising, kjer je Bruce Willis pazil na majhnega dečka, je pa drugače povsem okej akcija, kjer Statham kot [...]

 25. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: World War Z pravi:

  [...] kot že dolgo ne. Režiser Marc Forster, tudi avtor izjemnih filmov Monster’s Ball, Finding Neverland, Stranger Than Fiction in The Kite Runner, je svoje delo opravil zares vrhunsko, kot eden [...]

 26. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Saving Mr. Banks pravi:

  [...] Eden tistih, ki na gledalca napravi nepozaben vtis. In seveda ultimativni double bill s filmom Finding Neverland, kjer je Johnny Depp igral možakarja, ki si je izmislil Petra [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !