Se punce v resnici rihtajo za punce?

29.01.2010 ob 23:38

Ob nekem videospotu, kjer je bil bolj kot glas seveda spet pomemben stas, ali še bolj natančno, cotke, make up in poziranje, se pravi poceni manipulacija ter dejstvo, kako najbolje skriješ pomanjkanje talenta, je z mojim tv tehnikom padla debata, zakaj se punce pravzaprav tako rade rihtajo čimbolj opazno, včasih tudi provokativno, pač tako, da jih opazi čim več ljudi.

Sam se usekal kliše, da zato, ker rade ugajajo moškim, on pa je šel korak dlje in razložil, da samo zaradi drugih žensk. Torej zato, da jih zasenčijo in da dobijo nevoščljive poglede ter komentarje, fak, te škornje bi pa tudi jaz imela. Potem je dodal tudi to, da so vsi ti video spoti takšni prav zaradi žensk in ne zaradi moških. Torej zato, da ženska vidi dobro oblečeno pevko in svojemu partnerju zateži, da naj ji kupi takšne cotke, da bo tudi ona tako dobro oblečena.

Kaj porečete vi, dragi bralci, kaj je resnica dejstva, da se punce tako zelo rade rihtajo in da za ta hobi porabijo po cele ure časa?

 

24 komentarjev na “Se punce v resnici rihtajo za punce?”

 1. Andres pravi:

  Ženske se rihtajo kajpak zaradi žensk. Zato, da bi bile druge nevoščljive, zaradi prestižnega izgleda do drugih, (žensk kajpak). Ko sem na nekem spletnem mestu napisal točno o tem, so vse v en mah tulile, da se rihtajo same zaradi sebe.

  Kaj je elegantna ženska. To so predvsem tiste, ki jim je uspelo biti dama tudi s starimi, a vendarle modernimi oblačili. Brez pretiravanja, brez izzivalnih bluz in kostimov, skratka, brez olepšavanja. Taka ženska potem tudi ženska ostana, druge pač bi rade bile zapeljive in kar je najpomembnejše, napravljene po zadnji modi, kar je pesek v oči. Zadnjo modo seveda kreirarjo korporacije, torej so le to skupine ljudi, ki za nos vodijo celotno svetovno žensko populacijo.

  Andres

 2. tinkerbell pravi:

  jest,ko se sminkam i tako dalje,to nardim zato,da se jz pocutm bols,leps in bl samozavestno.torej-zase.
  mam tut obdobja,ko se po ulicah nasega glavnega mesta sprehajam k najvecji klosar,pa mi cist dol maha kua si drugi ali druge misljo.
  no pa tut useen mi je,ko sm zrihtana,ce siptarji zvizgajo za mano (kle naj povem,da minic pa dekoltejckov NE NOSIM),je pa lustn,ce mi moj dragi rece: dns pa fajn zgledas.
  (sam ce bi blo po njegovo,jz nikol ne bi bla nasminkana,napudrana..jz sm njemu najbl usec bleda pa s podocnjaki.boh ga zastop.)

 3. kinky tone pravi:

  Ne.

 4. smoger pravi:

  Vem le, da se jih danes vedno več rihta zaradi ke$ha.

 5. Nidurun pravi:

  rihtajo se, po mojem, iz notranjega čuta za lepo, seveda pa se tako ne moreš rihtati, če ni nikogar, ki bi lepoto prepoznal, pašejo jim pa tako moški pogledi kot pogledi žensk. ne pogovarjamo se torej o bitjih z drugega planeta, pač pa o ljudeh nasprotnega spola, ki so pač ljudje, ki imajo v skladu z zgodovinsko vlogo svojega spola določene razlike v ravnanju od moških, kot jih imajo tudi moški od žensk. v samem smislu lepega oblačenja pa od nas niso posebej drugačne. aha, aha.

 6. Marcos pravi:

  Tvoj tehnik ima kar prav, še vsaka, ki sem jo to vprašal, je na koncu izdavila, da je to bolj zaradi drugih žensk :)

 7. NoMercy pravi:

  razumi bejbe, če jih moreš :)
  porabijo neskončno časa zato, da so spedenane u nulo, da bi jih opazil točno tisti – ki pa je dlakav, riga, prdi pa še po pivu pogosto smrdi :)

 8. lily pravi:

  Jaz se zrihtam zaradi sebe, da se sama počutim v redu. Včasih se pogledam v ogledalo in se zdim sama sebi grozna, pa si samo zaradi boljšega počutja dam malo maskare ali pa glosa. Ampak dnevi takega počutja so redki. Ko sem doma, sem najraje brez obtežitve na obrazu.
  Priznam pa, da se tudi zaradi drugih (ne pa za druge), ker sem človek, ki ne mara iti med ljudi neurejen in zato se uštimam, da se pred drugimi ne počutim slabo.

 9. RHYME-G pravi:

  koga briga :)
  kurbice se oblačijo bol tak izzivalno…napou nage!

  isto po internetu ko eslikajo napou nage…to ni to

  prave dame so lah sexy pa tud če so normalno oblečene….

  drgač paje to značilno za najstnice da opravlajo druga drugo….kr neki je vse to

  drgc pa je vse več tud lezbik pa to….tak da ne vem

 10. Mucamaca pravi:

  Po mojem za: moške, ženske in posledično zase. Za moške zato, ker je fino, če te kdo kdaj tudi še ta drugič pogleda (1 pogled = 10 točk gor pri samozavesti). Za ženske zato, da lahko vidijo, kako dobro lahko kakšna druga izgleda (1 pogled = 20 točk) – fovšija. In zase zato, ker v primeru, da veš, da res dobro zgledaš, že v štartu dobiš 50 točk zagonskih sredstev :) In zato veliko lažje dobiš tistih nekaj po 10 in po 20 :)
  S tem pa ne mislim, da preživiš 3 ure v kopalnici, saj ni treba ne vem koliko, da izgledaš dobro. Čar je v detajlih.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andres, meni so te finte glede zadnje mode trapaste tudi zato, ker mnogim niti malo ne paše kak novi trend, a ga vseeno nosi, ker se ga pač nosi :)

  Tinkerbel, mu je vseeno kakšna si za katerokoli priložnost?

  Smoger, dobro povedano :)

  Nidurun, misliš, da bi bilo enako tudi na samotnem otoku?

  Marcos
  , večina jih tega ne prizna :)

  No Mercy, včasih je res tako :)

  Lily, zakaj točno bi se počutila slabo nezrihtana pred drugimi? Če torej punca nima make upa nima samozavesti?

  Rhyme, to opravljanje je še bolj divje v zrelih letih :)

  Mucamaca, torej gre ženska na cesto le poglede lovit?

 12. Nidurun pravi:

  @iztok: mislim, da večinoma ne bi bilo enako. recimo moja punca se ne rihta za po domu.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eto vidiš, torej je teorija, da se rihtajo zase, povsem neresnična :)

 14. Andres pravi:

  Mogoće velja moje današnje zapažanje ravno v tole temo. Ob nedeljah se navadno dobim z neko skupino na kavi kjer je nekako 70% žensk in 30% moških. Tako sem bil včeraj posebno pozoren na oblačila. Nekatere so se napravile po domače druge so pretiravala, vendar pravi šarm da ženska z njenim nastopom, torej njenim vedenjem, cunje so kot vemo le pretveza. Pretveza je tudi make up. In zakaj je šminka rdeča in ne črna? Predvsem zato, ker rdeča barva vzpodbuja, torej je šminka kot taka že sama po sebi manipulacija, kar lahko trdimo za vse lake za nohte rdeče barve.

  In s katero sem včeraj govoril najdlje? S tisto, ki ni bila nič namazana, nič urejena, preprosto je prišla s kolesom v domačih oblačilih.

 15. Nidurun pravi:

  @iztok: bolj sem mislil v smislu, da ni glavni namen urejanja zapeljevanje moških ali delanje žensk zavistnih, se pa ta občutek za lepo lahko osmisli samo med drugimi. torej gre za nekako globjo zadevo. tako kot recimo jaz ne bi pisal bloga, da bi s tem zapeljeval ženske ali delal moške ljubosumne, ampak bi vseeno za potešitev svojega notranjega občutka za blogersko rabil bralce.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andres, zanimiva prigoda :)
  Itak, kaj ti nuca maska, če se zanjo ne skriva ničesar.

  Nidurun, pisanje bloga in rihtanje? Hm, ne najdem primerjave. Če mene vprašaš je finta že v vzgoji in v tem, da rihtanje ženskam vsili družba.

 17. lily pravi:

  Jaz sem pač taka, da ne maram iti nezrihtana med ljudi. Saj ne med prijatelji, ampak če grem v mesto, pa se že nekako moram vsaj malo uštimat. Mogoče imaš prav in mi manjka samozavesti.

 18. NoMercy pravi:

  @ 17. Lily: MKOW – twelve points :)

 19. tinkerbell pravi:

  no,bi laju,ce bi letala po svetu u razcapanih hlacah na koncu riti,ce bi slo za npr. kako druzinsko srecanje alpakej..ga pa tut mal ne bi motl,ce bi tja prsla bleda pa nenamazana..sej sploh ne opazi.
  potem,ko sm bla doooooolg skravzlana pa rjava,so moji lasje po novem spet mal krajsi,zlikani in rdeci.
  njegov cimr je opazu.lubi ni. :)

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, a ni zanimivo, da ženski, ki tega ne naredi, takoj rečejo, da je neurejena in čudna.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinkerbell, to pomeni, da te ima res rad zaradi tebe, ne pa zaradi tega kako zgledaš. Je pa vseeno čudno, da ni opazil nove frizure :)

 22. tinkerbell pravi:

  sej se mi je opravicu.ce bi se to opazu,bi bil ze prevec popoln. :D

 23. Resnica pravi:

  Punce se rihtajo zato, da privlačijo moške.
  Vloga moškega je da zbere pogum, pristopi do ženske in jo osvoji. Vloga ženske pa je z “lepoto” privabljati moške.
  So pa ženske po naravi neverjetno fovš drugim ženskam. Jaz sem nevem koliko žensk dobil s pomočjo lepe prijateljice – vabe:)
  Fovš so uspeha, lepote, denarja in seveda fantov.

  Te babe samo ena stvar jim gre po glav:)

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vaba z lepo prijateljico? Tega pa še nisem slišal, niti v filmih :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !