Če odideta Karl in Gregor, mi ne bo najbolj prav

24.01.2010 ob 02:32

Prvega poleg Patrie jebe še vsaj sto drugih domnevnih aferic, drugi pa si je meteorski povratek žal umazal  z Ultro.  Oba sta mi kljub temu nekako pri srcu. Karl zato, ker ima izjemen smisel za humor in ker se ne boji nikogar, Gregor pa zato, ker premore inteligenco in karizmo Janeza Drnovška.

Karl se je doslej vedno uspešno rešil, toda tokrat je res blizu dejstva, da bo odletel, Gregorju pa ne bodo odpustili Ultre in jih ne zanima, da kot minister dela dobro.

Prvega bom pogrešal zaradi dobre doze smeha, drugega, ki se mi je med nedavnim napadom Uroša Slaka v Svetu kar malce zasmilil, pa zaradi pokončne drže in poznavanja politične scene.

Kaj bosta po njunem odhodu počela Borut in Katarina, mi ni najbolj jasno, če bo velika četverka še obstala, pa je tudi vprašanje, ki me čedalje bolj skrbi.

 

71 komentarjev na “Če odideta Karl in Gregor, mi ne bo najbolj prav”

 1. mateja pravi:

  karl je tut men ful faca ker včasih take klofne da se mu res od srca nasmejim…o tem, da bi mel pa golobič karizmo pa prvič slišm…če mene vprašaš je nima

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je ne bi imel, ne bi dosegel vsega kar je, se ti ne zdi?

 3. mateja pravi:

  kako prosim?? od kdaj je pa karizma ključna za opravljenje funkcije ministra?

 4. mateja pravi:

  vsak drugi lopov je ima več kot golobič, pa zato še ni minister

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne govorim o tem, marveč o dejstvu, da je ZARES pripeljal v parlament kot povsem novo stranko in da je bil eden pomembnejših mož tudi takrat, ko je bil LDS na vrhu.

  Brez karizme to ni mogoče, če mene vprašaš.

 6. mateja pravi:

  temu bi jst rekla, da je deloval resno in zaupanja vredno in ne karizma

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Slovenija bi zagotovo preživela tudi brez njiju v prvih političnih vrstah, nisem pa prepričan, kako veliko duševno krizo bi njun odhod očitno povzročil Iztoku. ;-)

  Šalo na stran – da ministrska mesta zavzamejo prvaki stank, ne glede na njihovo smer izborazbe in življenjsko udejstvovanje (Golobič, po izobrazbi filozof, čara po ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Karl, sicer pravnik, pa se je igral z obrambo, nato pa še z okoljem?!?) je svojevrstna perverzija, ki ima en sam namen: čimbolj pogosto pojavljanje vodij strank pred kamerami in posledična promocijo. Je potem sploh kaj čudnega, da se ministrom dogajajo take in drugačne nepravilnosti in “napake”, če pa je že v osnovi njihovo imenovanje politično, ne pa strokovno?

  Za Slovenijo in sama ministrstva bo tako narejena kvečjemu usluga, če ju zamenja kakšen strokovnjak, bodo pa seveda v depro padli tisti, ki ju radi gledajo, ker sta “kul” in ki ministrovanje razumejo kot ekshibicijo osebnosti, ne pa stremenju po kvaliteti vsebine.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Slovenija bo preživela tako ali drugače, tudi brez vlade in ministrov bi, toda koalicija se lahko pošteno zamaje, to pa lahko pomeni zelo, zelo resno politično krizo.
  Se strinjam, to,kar sta dobila, je kar tako, da nekaj sta, a razumem apetite, če prineseš določene točke. Tako je bilo od nekdaj, saj veš.
  In ne govorim o ministrovanju, to je zame še najmanjši problem, govorim o popolnem odhodu s politike.

 9. BD pravi:

  GG je popoln odhod iz politike obljubljal že leta. Enkrat nas je že celo prepričal da se je res umaknil.

 10. PT01 pravi:

  vse prejšnje in zdajšnje generacije politikov bi bilo potrebno zamenjat in na sceno postavit ljudi, ki jim je mar za našo prihodnosti in prihodnost naših otrok

  tisti, brez služb ne morejo živeti od karlovih bolanih štosov in golobičevih milijonov v tujini

  kdo pa se ne bi pokončno držal, če imaš milijončke na varnem in si misliš boli me, če pa ne veš kako boš preživel družino je pa to malo težje?

  kje ti piše da moramo ves cajt ene in iste face gledat na sceni, meni gre na bruhanje ko jih vidim, vse po vrsti

 11. AndrejM pravi:

  Problem ministrov te vlade je (med drugim), da so večinoma sami birokrati in aparatčiki vse življenje. Na čelu z najlepšim predsednikom vlade. Zato nimajo pojma o ljudeh in o življenju in vsi skupaj imajo manj čuta za človeka kot kakšna na pol slepa postrv tam nekje v Soči.
  Kar pa se Karla in Gregorja tiče: nista edina, ki bi morala odstopiti iz te vlade. Glede na to, kako se obnaša DeSUS, pa sebojim, da bodo na položaj pripeljali še kaj hujšega od Karla. Morda pa ima kakšen podpredsednik DeSUS-a še kakšno hčerko ali sina, ki bi lahko postal minister. Pa da se razumemo: HenrikG je fajn dečko, sva študirala skupaj, žurant in tako naprej, ampak minister pač ne more biti vsak. Človek potrebuje tudi določeno politično kilometrino.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  BD, takrat se je res umaknil, a so ga potem čez nekaj let prepričali, da se je vrnil. Zelo uspešno, če mene vprašaš. Prav zato je škoda, da ga je zjebala Ultra.

  PT01, misliš, da bi novi ljudje res delali za dobro drugih in ne spet samo zase?
  Ko imaš enkrat oblast, se popolnoma spremeniš.

  AndrejM, ne bi se strinjal za Pahorja. Prav on ima vse to, kar mu očitaš, da nima. Prav zato ga kritizirajo in mu očitajo, da bi moral imeti vse to, kar ti praviš, da nima :)
  Okej, toda brez Erjavca DeSUS ne bi dobil niti polovice glasov. Moje mnenje.

 13. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Ni problem v mladih ali starih politikih. Problem je v tem, da ni selektivenga izbora kdo je lahko in kdo ne more biti politik. Še vedno se kadruje po partijskem sistemu, ni važno kaj znaš in kakšne moralne vrednote zastopaš, važno je, da si naš. V tem grmu se skriva zajec. Če bi vsaka stranka izdelala jasna in javna merila, ter naredila javni izbor na javnih konvencijah strank, bi na plakate in v izbor prišli popolnoma drugi ljudje, posledično pa tudi na funkcije v državi, ki rabijo strokovnjake in etično in moralno neomajne ljudi.

  Zgubljamo vsi, ker nam vladajo analfabeti in podložniki lobijev, klanov, škodljivih združb in klik. Tukaj je keč de keš.

  Država bi morala biti najbolj sodobno in najbolj racionalno organizirano podjetje. V njej bi morali delati najsposobnejši kadri. V štali pa lahko dela marsikdo, ki potem z ljudmi dela kot z živino.

  Tako ni problem v mladih ali starejših politikih, problem je v tem, da lahko stari in mladi povzpetneži brez ustreznih strokovnih referenc posedajo najodgovornejša mesta od položajev in položajčkov v stranki do predsednika države. ŽAL je tako, a ne bo trajalo več dolgo,ker se zaradi neznanja in lopovščine sesuva država v temelju.

  Kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država…

 14. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Tole še en od vrste partisjkih pamfletov, ki so jih zmožni napisati samo zveti podporniki enopartisjkega režima (zdaj v drugi preobleki) in da ne bo pomeote, Janševa stran oz. še posebej sam vodja t.i, opozicje ni nič drugega kot druga plat iste medalje. Zato, ker so uspeli z Janšo, kije navidezno na drugi strani skregati folk med seboj, smo tam kjer mo. Je pa dejstvo, da tretja pot, ki je edina možna, da pridemo iz te blodnje v temi, ni dovoljena in je strogo prepovedana. Če se pojavijo akterji od partije neodvisni, ki bi jo organizirali je to bogokletno in bi bili v nemisloti pri obeh partijah, tako levi, kot desni. Ko se je strgal z verige Kramberger in je svoji partiji obrnil hrbet, vemo kako je končal. Nak, sam in brez nadzora ne bo nihče vodil neodvisne alternative.

  Kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država…

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Politik je lahko vsak, ki ga izvolijo ljudje. Saj ni šole za politike, mar ne? Zmaga tisti, ki zna bolje obračati rajo. To je vse.

  In kdo bo ta veliki novi vodja? Pa kdo bodo lobiji, ki ga bodo podprli? Brez denarja mu namreč ne bo šlo.

 16. Špelca pravi:

  Je šola za politike. Saj se vendar da študirati politologijo.

 17. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Iztok Gartner odnesi VRANO in GOLOBA si domov in jih dobro nahrani in naj se od njiju uči klovnovstva in spoznvanja kako se gleda v kamere in se laže slovesnki javnosti o tem kolko imaš pod palcem in kako ULTRA ni dobila kreditov na lepe oči, ki so bili potem še reprogramirani. Gartner nimaš osnovnega občutka za videnje prljavih rabot razbojniških povzpetnežev na t.i. levi niti na t.i. desni, ki še desetletja uničujejo to lepo deželo in njene prebivalce. Zdaj pa je samo vprašanje ali imaš toliko oprane možgane ali pa za takšne partijskoudbovske pamflete plačujejo. Kolikšen je honorar, daj povej to slovenski javnosti, če si upaš. Ali pa povej kako je možno, da so ti tako oprali možgane, da tako agitiraša za te razbojnike?

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Špelca, kdo od politikov je hodil v to šolo?

  Danijel, žal pišem zastonj. Če bi dobil denar, pa bi bil zelo, zelo vesel :)

 19. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Če to drži, potem pa povej kdo ti je tako spral možgane. Kajti takšne partijske traktate ne more spisati nihče drug kot hlapec razbojniških razgrajačev, ki nam že desetletja unučujejo državo.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj, lepo te prosim, imata Golobič in še posebej Erjavec s partijo, ki je ni že trideset let in ki živi le še v glavah tistih, ki bi radi domobrancem sredi Celja postavili spomenik?

 21. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  In spet vrže naprej domobrance. mene ne zanimajo domobranci. garantirano pa ima in Rjavec in Golobič v glavah partijske vzroce vladanja (to imata skupnega s partijo, ki jo po tvoje že 30 let ni več), ki pomeni zanima me oblast in denar, za ostale pa mi je malo mar.

  Kaj bi po tvoje moral narediti minister, ko dobi v dar od državljana knjigo, ki jo je nek državljan napisal??? Po splošnem bontonu in oliki bi moral temu državljanu poslati zahvalo (ne on tajnica, ki jih ima tam najmanj tri) No tega tvoj neotesani partijc Rjavec ni zmogel, knjiga je bila na trgu vredna 30 eur.

  Golobič pa je bil prisoten in glavni kadrovik, ko se je v Sloveniji dogajal največji rop stoletja, ko so partijci na pozicijah divje lastninili vse povprek in počez pa zato ni nihče odgovarjal,razen enega, ki ga je potem tvoj oboževani predesbik vlade, danes že pokojni pomilostil vsem poštenim državljankam in državljanom v posmeh. Tovariši si pač tudi tako pomagajo. Daj Gartner nehaj širiti propagando za te zlikavce in se nehaj sprenevedati, ker zelo dobro veš, da niso nikoli spustili vzvodov odločanja iz svojih rok. Zato smo tam kjer smo in zato se država finančno, gospodarsko in povsem moralno sesuva v temelju. Nič en bo pomagalo tudi če se boš razpočil s temi tvojimi pamfleti in hvalospevi. Tvoji partijci gredo v franže, ti boš pa na koncu izpadel navaden bedak, ker si jih podpiral. Kje dela tvoja mama? Stric in teta? Daj povej zlato, da vidim zakaj si tako obremenjen in premeten.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari moj, spet si začel žaliti in vpletati celo mojo familijo, kar je pod mojih nivojem. Zato na tem mestu končujem debato s tabo.
  LP

 23. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  sočustvujem dragi “pisatelj” medijski guru z tvojo zaslepljenostjo in vdanostjo v neomajno podporo partijskim razbojnikom. Vsako slepo sledenje komurkoli zavira ravzvoj lastne inteligence. In to dragi se ti že dodobra pozna. To, da se ne pohvališ kje delajo tvoji bližnji pa samo pove, da imaš za agitatorstvo partijskim politikantom, ki nas peljejo v zanesljiv bankrot, očitno zelo tehtne razloge. Če pa to delaš kar tako pa lahko rečem samo, žal mi za oboge.
  Ja valjda, menda ne rabim kakšnega posebnega dovoljenja?

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danijel, čeprav sem prepričan, da ti tole pišejo drugi, saj je slovnica na preveč visoki ravni, da bi bil ti, te opozarjam, da prenehaš z žaljenjem. Pozabil si na razliko med komentiranjem in vpletanjem mene osebno. To je drek in tega od tebe ne bom več dopuščal. Jaz tega tebi ne počnem, zato menim, da tudi tebi ni treba.

  Če ne boš prenehal, pa se bova pač morala posloviti in boš do nadaljnjega ostal v moderaciji.

  In ja, ne gre za strah pred resnico in za cenzuro, gre preprosto za ton tvojega komentiranja in žaljenje, ki ni potrebno četudi se ne strinjamo glede politike.

  Odločitev je v tvojih rokah.

 25. smoger pravi:

  Meni pa bi bilo bolj žal če bi Jose in Jorge zapustila sceno. Iztok misliš, da bo Isabel priznala Marcosu, da je otrok, ki ga pričakuje v resnici, od pokojnega Francisca?
  Aja še to: Baje je Pedro zapravil v Cancunu ful kesha na stavah in zdaj je še boj zadolžen. Po mojem se človek ne bo več opomogel pa tudi če se piše De Vega in ima ogromno bogatih sorodnikov. Mafija mu je za petami.
  Komaj čakam nova nadaljevanja!

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobra :)

 27. :) pravi:

  joj, kakšen napad zaradi tega zapisa :) … jaoo jaoo, kam je odšel naš svet…? … pač tvoje mnenje, nekdo zagrabi tako resno? in kdo je potem analfabet? do dandanes nevem zakaj se ljudje tako “spotikajo” ob druge ljudi. kaj so ljubosumni? zdolgočaseni za računalnikom? ali je samo njihova osebnost taka? če ti nekaj ne paše, nehaj brati in oddidi naprej. če se ne strinjaš z napisanim, povej svoj komentar in svojo prepričanje. če ti je všeč, pohvali. zakaj pa napadi? nimam pojma. ni pa nič čudno da je danes toliko majhnih in velikih vojn, če so ljudje tako fuc*ing smotani…brezveze res

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Politika, prijatelj, politika :)

 29. :) pravi:

  :) … ne res ejj. takemu človeku, z tako malo tolerance in s takšnim pristopom … mene bi bilo strah, da on vodi našo politiko. in nekoč svoje otroke, ne spustim niti v bližino takega človeka…mnenja se krešejo, itak, tudi jaz se vedno ne strinjam s tabo in ti to veš … ampak takšni napadi. jaoo jaoo in to zaradi politike :) … brezveze. vsi politiki so isti in nihče ne delala v dobrobit nas ljudi ampak samo v dobrobit slovenije…in tu je razlika…država bo recimo bogata, ljudje pa še vedno revni…tak jst gledam na to.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Človeka poznam, fajn poba, a očitno so mu člani Gibanja sprali možgane, saj bo prišel k sebi, še vsak je. Pa ne gre za mnenje, gre za način kako ga izraža. No ja, dejansko veš čas le prepisuje pamflete s spletne strani Gibanja.

  Glede politike, vedno burna zadeva, kot navijanje ob gledanju fuzbala :)

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, bogata država pa revni ljudje? Misliš bogati posamezniki pa revna večina :)

 32. :) pravi:

  nevem zakaj je politika tako zloglasna in zanimiva …men se vedno začne zehat po njej :) … in tudi danes, nism mel nič za komentirat … jebe se mi kdo gre in kdo prihaja…zmotl me je sam, tak kot si rekel, način izražanja. ampak ja, ljudje smo si različni. tudi jaz imam kolega, ko če boš reko kej čez Bayern u fuzbalu, se bo nasmrt skregal s tabo :) … preveč resni ljudje, če mene vprašaš

 33. :) pravi:

  haha tudi tako se lahko izraziš :) … no a ni res? v vseh letih naše Slovenije, a smo kdaj ljudje dobili “darilo” od države? karkoli? koliko stvari je bilo pa proti nam? … in zato se zarad politike nima smisla kregat.

 34. NoMercy pravi:

  le koliko se bo moral ta mali narod še iztrošiti da bo spoznal, da sem edina prava opcija suverena/monarha jaz :)

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Včasih je zabavna :)
  Tudi meni se večinoma jebe, a včasih pa le pride do kakega zakona, ki se me neposredno tiče, takrat pa se oglasim :)
  Pa predvolilne debate rad gledam, to pa, je napeto kot najboljši triler :)

 36. :) pravi:

  haha vidiš kak smo si različni :) … meni drži pištolo nad glavo in reci : ” gledaj predvolilne boje!” pa bom rekel : “ustreli me!” :) … ni osnovnih šans.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, država nikoli ne da, vedno vzame.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No Mercy, država, to sem jaz, a ne? :)

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo ga, pa je šel, sam od sebe, spet poln domislic in stavkov, ki bi jih lahko uporabil tudi v stand up šovu.

  Sprašujem se, zakaj je bila seja sploh potrebna, če je na koncu odstopil sam? Ga je res minilo vse skupaj ali pa se je ustrašil, da ne bo dobil podpore?

  In ja, dialogi, ki sta jih izmenjala s Pahorjem, predvsem tisti “pod mizo”, so bili zakon :)

 40. :) pravi:

  stari, nimam pojma o čem govoriš :) … hehehe

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja če nisi gledal interpelacije, potem ne moreš vedeti. No ja, zamudil si dobro komedijo :)

 42. STELA pravi:

  btw – v bistvu ni blo interpelacije
  in po moje je šel zato, da je vse zajebal:)))) car hehe

 43. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Daj človek snemi plašnice in začni pisati za ljudstvo. Samo tako boš spoštovan in ugleden. Meri vse z enakimi vatli. Seveda pa je za to treba imeti kaj v hlačah. Samocenzurnih pisunčkov kar mrgoli po blogih in nasploh v medijih. Ne razumeš, da je intelektualno pisanje nenavijaško in ne lezenje nekomu, saj veš kam. Si upaš? Ne verjamem.

  Pa brez zamere, te povsem dobronamerno miniram, da bi vendarle razume, še predno bo prepozno. V novi državi, ne bo mesta za pisunčke tvojega zdajšnjega tipa.

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, verjetno res :)

  Danijel, novi državi? Čigavi, tvoji? Tudi prav, boš pa ti vse sam napisal :)

 45. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  GREMO V AKCIJO! DOSTI SRANJA HOČEM BOLJŠE ŽIVLJENJE ZA TEBE IN VSE NAS!

  Norčevanje iz vseh nas presega vse razumne meje. čas je za obračun in poračun. Oblastniški partisjki nomenklaturi, ki nam vlada polnih 18 let na 50 let podlage bomo izstavili račun za njihovo buržujsko pojedino na naš račun. Vedeti moraš, da ima Slovenija 40 milijard evrov dolga, kar je nezaslišano, uničeno gospodarstvo, razbohoteno in povsem neučinkovito birokracijo, ki je povrshu vsega še skorumpirana. Institucije države ne delujejo ali pa delujejo selektivno, pravo razdejanje je v sodni veji oblasti.

  Tega je dovolj in temu bomo naredili konec.

  Ko bomo jasno povedali, da se tako ne gremo več. Amen pika.

 46. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Da se tako več ne gremo, ker se Slovenski titanik potaplja, posadka je zajebala.

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Partija že 18 let? Sta bila tudi Janša in Bajuk partija?

  Kdo potem ni partija?

 48. PT01 pravi:

  žal ima tistle Danijel ali kako mu že rečeš veliko prav, čeprav ne podpiram hujskanja na ne vem kaj, ker se potem zadeve izrodijo še bolj narobe kot so sedaj

  te klovnske drame v parlamentu zamegljujejo bistvo in sicer da naše gospodarstvo v večini nima dodane vrednosti, od rokodelstva ne moremo živeti, visoko izobražen kader nam beži ali pa je obdavčen da niti nisi zainteresiran delat, samo primer – po medijih folk trobi kako so bogati prasci pri 40 jurjih letno bruto – to pomeni: če imaš tako plačo in služben avto v vrednosti 20 jurjev evrov potem neto ven ne dobiš niti 1500 eur, vrtec plačaš vsaj 250, otroških doklad ni, ampak 40 jurjev in še vsaj enkrat toliko zraven moraš pa firmi oddelat, kar pomeni večletna vsakoletna šolanja, službene poti, odsotnost od familije … le kdo se bo je***

  glede politikov so večinoma vsi isti tepci, neverjetna negativna selekcija kadrov je pri nas – btw tud Janša je (bil) partijec, samo v drugi barvi, mogoče je samo 20 let nazaj imel določen pozitivni preblisk, to je pa skoraj vse od njega, razen vinjete, obroka v šolah in brezplačnega vrtca drugega otroka, to je pa vse kar smo dobili od politikov od WW2 naprej, od teh zdaj bomo dobili pa zajebano prihodnost naših otrok

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni panike v tem, da ne bi imel v dosti segmentih prav, gre za to, da nastopa pokroviteljsko in žaljivo.
  Glede tvojega mnenja pa sledeče, se strinjam, toda blesavo je za to še vedno kriviti partijo. Daj no, to je preživeto. Krivi so tisti, ki so na oblasti tako ali drugače bili, še bolj pa so krivi nesposobni direktorji in vodilni kader. In seveda ljudje, ki so zaspali in so se začeli buniti šele zdaj ko je prepozno.

 50. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Kdo ni okužen s partijsko fašistično miselnostjo. Kolegi bomo, ko boš razumel dragi gartner, da je nomenklatura naredilla podli načrt, da bi nas izigrala. Levo in desno je pri nas popolnoma kr neki. Ena medalja dve plati z enakim razmišljanjem in enako politiko vladanja. Staro, zastarelo, nazadnjaško, politikantsko, manipulatorsko in uničujoče za narod. Kasta, razumeš tako deluje kasta (boš s svojim pisanjem njen dela, ali pa boš na strani večine naroda, ki trpi negativen posledice) odloči se in piši za narod. Mlad si in ni še prepozno.

  Rešitev je v narodovem soglasju, konsenzu, da ni možno v ospredje brez predhodnih seleksijskih filtrov, ki izločajo vse povzpetneže, analfabete-neznalice in etično in moralne vprašljive osebke, kar se da ugotoviti z zelo enostavnimi testi, ko se prijavijo za določeno mesto kjerkoli. Podjetje si ne more dovoliti in si ne dovoli, da bi kadrovali napačno. Vsako kadrovanje mimo meril veliko stane, a še se kdaj uštejejo.

  Pri nas je preko 157 državnih uslužbencev, ki so bili kadrovani po partijsko. Večina in to tudi ali predvaem na najodgovornejša mesta. Zato pa je tako kot je, saj so mnogi, ki bi znali drugače zviseli ali pa se sploh niso prijavili, ker je že vnaprej vse dogovorjeno v strankarskih kuhinjah.

  No, jasno, da ni partijsko vse kar je sposbno iti skozi kadrovske filtre, ki spustijo skozo zgolj osebe s ustreznim strokovnim znanjem, ustreznimi delovnimi izkušnjami in seveda prisotnimi moralnimi in etičnimi vrednotami. Povej človek kako sortirajo zrnje od plevala v strankah? Kje so merila za napr. kdo lahko kandidira za poslanca v državni zbor? Kako naredijo selekcijo, kje in kdaj so javne konvencije strank, ko se kandidatke in kandidati soočijo in prredstavijo. Kje je vse to kar poznajo razvite demokracije. Demokracija se začne v strankah. Pahorjeva zmagovita SD je sprejela listo kandidatov kar v paketu, zato potem večni Potrči, Pečanove in ostali “inventarji”parlamenta.

  Ni pozitvine selekcije nikjer, zato potem od nomenklature neodvisni strokovnjaki trdijo, da gre v Sloveniji za popolno deprofesionalizacijo na vseh nivojih. Ni važno kaj znaš, važno je da si naš. To je po partijsko in leta 1990 nismo s tem prekinili.

  Pa bomo, tako ali drugače, ker je ta balast v obliki preko 157 tisoč birokratov na 2 milijona prebivalcev nevzdržno. Nemčija ima 80 milijonov prebivalcev in eno tretjino manj uradnikov. Pa mi živimo v butalah. Ajde odprimo te teme, da si enkrat nalijemo čistega vina. Birokracija in lopovščina in arogantna oblast pa neminovno pripeljejo državo v kolaps, državljane pa najprej v obup potem pa v upor.

  Ne se hecat s folkom, ker je mera polna, samo še klik manjka in bo hudo.

  Lp

 51. NoMercy pravi:

  sicer sem obskurni funkcionar ene od strank koalicije — ampak: kar je preveč je pa preveč.
  BP naj vrne mandat – če ni možno sestaviti nove koalicije gremo pa na volitve … vse skupaj je že bolj bizarno kot je bilo v K&K, kraljevini YU, perzijskih “demokracijah” :(

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dani, pizda mi greš na kurac s tem nenehnim prepisovanjem člankov s strani Gibanja in delanja reklame za njihovo stran.

  Ej, majke mi, zadnjič sem te spustil skozi na tak način!!!

  Od tega trenutka dalje spustim skozi samo maksimalno pet stavkov dolg komentar, ki ga boš napisal sam. Pa ki se bo konkretno držal teme zapisa, brez filozofije in nenehnega ponavljanja istih stavkov.

  Vse ostalo ostane v moderaciji, pa če počiš od provociranja.

  LP

 53. PT01 pravi:

  Iztok, tud partijski cajtngi nabijajo isto v nedogled da se ovce zapomnijo nekaj kar potem postane resnica.

  Drugač pa tole je dober članek in žal mislim, da bomo zvonili po toči …

  http://www.finance.si/270597/Robert-Li%E8en-Dvakrat-po-deciliter-%E8istega?src=pj040210

  Res mi je žal, saj sem inženir in bi z veseljem delal v kakšnem razvoju, pa nimam kam in sem obsojen na eno tehnično mesto tuje multinacionalke, ki mi pa vseeno omogoča dobro preživetje

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, toda to je moj blog in lahko določam pravila, mar ne?

  Žal je tako, da vedno zvonimo ko je prepozno. Prav zato se mi zdi tole Danijelovo zvonenje nepotrebno, saj ponavlja reči, ki jih že vemo, nenehno same stare reči, sama filozofija, pa nobenih novih rešitev. To zna vsak. Sicer pa le prepisuje članke iz spletne strani Gibanja. Kdor jih bo želel brati, jih lahko berem tam, se ti ne zdi?

  Glede tvojega poklica, vesel bodi, da službo imaš in da ti dajo redno plačo. To je danes redkost.

 55. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  RESNICA BOLI! RAZUMEM, A NE RAZUMEM, DA TOLIKO.
  Če si demokrat, kar praviš da si, potem se ne obremenjuj in spusti resnico na tvoj cenjeni demokratični blog. Saj te nisem žalil, al je že sama resnica zate žaljenje.

  Lp, izražaš pa se kot pravi partijc. Da nisi kaj v žlahti z njimi?

  P.S.
  Pazi, da ti ne objvaim vse tvoje cenzuriranje na BLOG, da bodo ljudje videli kdo si v resnici. Nimaš samo ti medija prijatelj.

  Objvai vse po vrsti, če ne bomo začeli objavljati tvoje bloge na DRUG BLOG in naše komentarje. Linkali pa bomo v vse možne medije. Tako ti cenzura (ti temu praviš moderiranje) ne bo prav nič pomagala. Samo sramoto si boš nakopal. Pusti, da se odvija razprava, bori se in skušaj z argumenti odgovarjati.

 56. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Kaj ni novega, kaj ti govoriš. Najprej smo definirali vzroke, ki povzročajo vse več negativnih posledic. Vzroki so v partijski miselnosti s katero je okužen celoten levi in desni vodilni politični pol. Ključen greh je, ker nsimo leta 1990 rekli BOBU BOB ali pa POPU POP in odstranili od zvodov odločanja vse partijske nomenklaturne povzpetnike, ki so bili kadrovani po partijsko in so tudi po letu 1990 ostali na stolčkih v mnogih službah in uradih. Vemo pa da je partija kadrovala po pripadnosti in ne po znanju in sposobnostih.

  Zadnji čas je, da to partijsko prakso ukinemo in začnemo kadrovati na vsa mesta v naši družbi zgolj po strokovnih in etičnih merilih. Vse ostalo je zavrženo in partijsko.

  Tukaj je vse lepo opisano: http://www.gibanje-ops.org/strani/index.php?stran=Drugacna-politikapolitika-novega-tisocletja&pozicija=153000&jezik=SI

  in primer javnega razpisa: http://www.gibanje-ops.org/strani/index.php?stran=Primer-javnega-razpisa&pozicija=153001&jezik=SI

  Kako preseči katastrofalno stanje v državni upravi, ki šeteje že preko 157 tisoč uradnikov, nemčija jih ima za 80 milijonov 120 tisoč pa tukaj: http://www.gibanje-ops.org/strani/index.php?stran=UPOR-2010-in-predstavitev-Gibanja-OPS&pozicija=010000&jezik=SI

 57. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  In ne govoriti brez argumentov, da ne povem in ne predlagam nič novega. Ker ste tako pametni gospod Gartner, vi in vaši partisjki favoriti gre Slovenija zanesljivo v prepad.

  Ena od točk te kvazi izhodne strategije (upam, da so nardili izhodno strategijo njihovega umika iz oblasti, ker so to pozabili narediti leta 1990) je prestrukturiranje gospodarstva. Kaj so počeli pa zadnjih 19 let??? So nam v vseh teh letih morda vladali marsovci, ki nimajo pojma o gospodarstvu???

  Kakšno sprenevedanje! Bog se usmili!

  Lp

 58. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danijel, tebi se je res stargalo, samo še o politiki se znaš pogovarjati, kot da si star sto let. In pogovarjaš se napadalno, agresivno, tako, kot da bi ti ta in ona vlada ubila starše.

  Pa kakšna cenzura, lepo te prosim, to sem ti že stokrat povedal pa res ne vem zakaj nočeš razumeti. Cenzura, strah, jaooo, kot da smo leta 1950, mater no. Pa kaj res misliš, da pišeš ne vem kaj, ne vem kakšne nove reči in ugotovitve, pa stavke, zaradi katerih bodo letele glave, daj no, saj nisi revolucionar iz Rusije, kaj ga serješ. Pač agresivno šinfanje vsega kar leze in gre, pa nenehno ponavljanje eno in istih reči o Titanku, ki se potaplja, o komunistih, o tem in onem, nič novega, nič posebej pretresljivega in takega, kar ljudje že ne vedo, pa kaj, daj no, precenjuješ se s tem in misliš, da potem jaz to cenzuriram, ker me je strah, kaj bodo ljudje prebrali in se kao streznili. Jaooo, kake maš, pizda no.

  Na živce mi gre, ker napišeš sto komentarjev zapored, ker le prepisuješ tekste iz strani Gibanja in ker dejansko ves čas delaš reklamo tej strani in nič drugega. Kot avtor bloga imam menda pravico postaviti določena pravila, a ne? Ali morda meniš, da lahko zahtevaš vse kar se ti sprdne, si nor al kaj? In kot sem ti že stokrat povedal, ne gre za cenzuro, Danijel, gre za to, da prepisuješ tekste od Gibanja, da lepiš preveč komentarjev zapored in da so le ti absolutno predolgi, kar mi zasmeti zapis. Samo v tem je finta. Saj imate svojo stran, a nimate, zakaj je treba vse tekste od tam prinesti še k meni? Kaj ti je, mater no.

  In seveda, na živce mi gre tvoje pokroviteljstvo, tvoj nastop do mene, kot da sem nek podrkec, ki ga lahko jebeš v glavo. To ne bo šlo, Dani, tega si od tebe ne bom dovolil. Bil si zabaven fant, zdaj si tečen starec, ki se meni le o politiki in mu ni jasno, da pač nekateri ne mislijo enako kot on. Pa niti za to ne gre, da ne mislijo enako, ampak za to, da se jim preprosto ne ljubi s tem ubadati tako divje in zagreto.

  In neke grožnje z blogi? Jaooo, kot da smo v vrtcu. Teb res špila, stari moj, pa ga odpri, svoj blog, blog Gibanja, pa pišite kar želite, vsak dan, ves dan in vso noč. Kaj me briga. A moj blog bo ostal moj blog ne pa stran vašega Gibanja. Pika.

  Nikoli nimam težav z objavo političnega komentarja, le zakaj bi ga imel, saj nisem bebec, udbovec in komunist iz petdesetih let, kaj ti je, ne bom pa spustil skozi tvojih sto komentarjev zapored, ki so dolgi kot pravljica in le prepisani s strani Gibanja.

  Spustim enega, spustim drugega, spustim tretjega, a ti ne nehaš, ti bi jih rad tisoč, ti bi rad moj blog spremenil v tekste od Gibanja, ne gre to, Dani, ne gre, ne seri. In to ni debata, to je le lepljenje tekstov od Gibanja, nič drugega, nobene komunikacije, nobenega pogovora, le dolgi in nepregledni teksti.

  Je to res tako težko razumeti, pizda no?

 59. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Točno to kar praviš, o politiki. A ti pa ne pišeš vsak dan o politiki. Kaj pišeš o nagiha babah al kaj. Kaj te tako moti, če pišem o pravih vzrokih za potapljajoči se titanik SLO. A ti ne plačuješ vsak dan več, a ti ne razumeš, da so zafural to deželo, da je že skoraj 200 tisoč nezaposlenih. Da smo policijska država, ko ti že vsak mestni redar lepi listke na avto in te konrolirajo na vsakem koraku,d a polnijo vreče brez dna. Pizda kako ne razumeš, da bo ob tej partijski nomenklaturi jutri samo še slabše in vsak dan je zamujen, ko jim ne povemo, da so zajebali Slovenijo in 90% prebivalcev. Al si butast al pa slep,d a tega ne razumeš. Po mnogih kazalcih gremo točno tja v 50 leta.

  Evo sn krjaši, da boš lahk objavil in nisem nič prepisal iz OPS. Sicer pa mi predstavi en stavek, ki sem ga prepisal z OPS strani.

  Lp sunce, si tok hecen, ko se razpizdiš. Pusti naj ljudi čitajo, kaj se sekiraš, če ne. Mnogi ja in to te žuli. Pa pazi, da se tebi ne bo vtrgalo na koncu. Eni tvoji favoriti so menda že dlje časa na apaurinih in celo drogi. Bomo zdaj uvedli teste za politike, ki pokažejo ali so zavžili drogo.

 60. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  JUGOSLAVIJA BLUES
  http://www.youtube.com/watch?v=PLTFJUE218M&feature=related

  Prokleta je duša slovenska
  http://www.youtube.com/watch?v=z315BkA3gQI&feature=related

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kje ideja, da pišem vsak dan o politiki? Včasih po cel mesec na napišem ničesar, kaj ga lomiš. Mar ne vidiš vseh objav, vidiš le politične, ki jih je zadnje čase resnično malo?
  Vse razumem, vse mi je jasno, velikokrat se strinjam s tabo, toda kot sem dejal, na kurac mi gre, ker si tako živčno zagret in napadalno obseden s temi komentarji. Ne bom se ponavljal, vse sem povedal kaj me moti, ti pa še vedno bluziš, da te cenzuriram, pa dobro veš da ni tako, le zakaj bi te. Povedano drugače, ne cenzuriram vsebine, cenzuriram izgled zapisa. Tak sem, pa kaj.
  Le spomni se koliko zaporednih komentarjev sem ti spustil skozi pri aferi z domom na morju in le poglej kako bedasto zdaj tista objava zgleda, le sto tvojih preveč dolgih komentarjev, kjer nihče ničesar ne najde in se je povsem zbrisalo bistvo zapisa, samo še ena nepregledna solata je, o tem ti govorim, pa nočeš pa nočeš razumeti. Pa vedno tako na široko zafilozofiraš, daj se drži teme, bo veliko bolje. Piši, le piši, a piši o glavni temi, ne pa o vsem, kar ti pride na pamet, ni pregledno, res. Saj sam veš da ni. Se izgubi bistvo.

  Pa kot sem rekel, ni me potrebno žaliti in napadati, jaz tudi tebe ne, le zakaj bi moral ti mene. Nepotrebno. Imej svoje mnenje, a ne žali tistih, ki imajo drugačnega, še posebej pa ne žali mene, ker jaz tudi tebe ne.

  Nisva tako različna v mnenjih kot misliš, le da ti pretiravaš in lepiš sto ur dolge komentarje enega za drugim, kar je nepregledno in slabo za vsak zapis, pa tudi za tvoje komentarje, ki se jih nikomur ne da brati na tak način. Je tako težko misli strniti na krajše in v en sam komentar? Jih je res treba napisati sto enega za drugim, daj no.

  Stari moj, mene politika dejansko ne zanima, tu in tam zapišem kak zapis, tudi zavoljo provokacije in zato, da ljudje povedo svoje mnenje, ti pa si postal preveč obremenjen in te zanima samo še to. Daj se malo umiri, saj veš, da ne boš spremenil sveta, raje spremeni sebe, poskrbi zase, bo bolje.

  Sicer pa, če je Slovenija tako zelo zavožena kot praviš, zakaj za hudiča še vztrajaš v njej, gremo v tujino pa bo mir, a ne. Spremenil je itak ne boš. Sam že ne, pa s pomočjo Gibanja tudi ne, žal.

  Zdaj pa izberi, ali bova prijatelja in boš komentiral v mejah normale kot vsi ostali ali pa se bova še naprej drkala v glavo in tudi zunaj šla drug mimo drugega kot politična sovražnika :)

 62. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  »Pride čas, ko moralno vzgojen človek ne more več ubogati zakonov, za katere mu njegova vest pravi, da so krivični. Pomembno pri tem pa je, da voljno sprejme tudi posledice svojega dejanja.«

  »…z vsemi drugimi ljudmi nas druži naravna pravica do naših svoboščin, ki nam jih nihče ne sme odvzeti, saj smo se rodili kot svobodno ljudstvo. Tega daru nismo zapravili z nobeno pogodbo ali sporazumom…«

 63. NoMercy pravi:

  čas je za nove volitve .- predno se ta garnitura s posiljenim optmizmom dokončno in povsem ne osmeši :(

 64. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Citiraj drugi odstavek kakim afriškim ljudstvom pa boš videl, da nam še vedno ne gre tako zelo slabo glede tega.

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In kdo bo namesto njih?

 66. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  »Dolgo smo trpeli grobosti segregacije, toda prišel je čas, ko so se ljudje naveličali. Ta večer smo tu zato, da povemo tistim, ki so nas tako dolgo gnjavili, da smo naveličani. Naveličani smo segregacije in poniževanja, naveličani brc, ki jih deli groba noga zatiralcev.

  Če smo združeni, lahko dobimo mnoge stvari, ki si jih ne le želimo, ampak po vsej pravici tudi zaslužimo.

  Če se mi motimo, potem se moti tudi Vrhovno sodišče tega naroda.
  Če se motimo mi, potem se moti tudi ustava Slovenije.
  Če mi nimamo prav, potem nima prav niti Vsemogočni Bog.
  Če mi nimamo prav, potem je bil Jezus Nazarečan utopični sanjač, ki ni nikoli stopil na zemljo. Če nimamo prav, potem ja pravica laž.«

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eto, vidiš, to si ti idiotski komentarji, ki nimajo z ničemer nobene zveze, le pišeš jih, kot da ne bi imel drugega dela.
  In predvidevam, da jih boš napisal 200, pol pa se boš jezil, da jih ne bom več spuščal skozi.

  Jaooo :)

  In kot sem vedel, moj komentar cifra 61 si seveda prezrl :)

 68. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Iztok je zapisal tole: Spremenil je itak ne boš. Sam že ne, pa s pomočjo Gibanja tudi ne, žal.

  VLADAJO ANALFABETI ja pa zapisal tole: Če smo združeni, lahko dobimo mnoge stvari, ki si jih ne le želimo, ampak po vsej pravici tudi zaslužimo.

  Iztok pa je zapisal da ti pokažem kaj ima zveze: Eto, vidiš, to si ti idiotski komentarji, ki nimajo z ničemer nobene zveze, le pišeš jih, kot da ne bi imel drugega dela.

 69. VLADAJO ANALFABETI pravi:

  Gartner ne rabiš spremeb, ti je tako dobro. Urejaš svoj vrtiček in da Bog, da bi bilo tako še sto let. Oportunist. Svet so vedno spreminjali posamezniki, ko je kritična masa narasla se je prekucnilo. Tako je padel tudi Berlinski zid. Eni so se zalatevali notri že dolgo let nazaj.
  Ko so ostali dojeli, kasneje, veliko kasneje pa se je podrl.

  Tako je tudi z Slovenijo, ki leta 1990 ni izvedla korenitih sprememb. Star gospodar pa še vedno vse drži v svojih rokah. Enim pa seveda to ustreza, mnogi pač v tej državi trpijo.
  Nikamor ne bom šel, sem pa prepričan, da znamo narediti to državo bolj prijazno za večino prebivalcev. Danes prosperira na naš račun peščica 10% v kasto organiziranih dušebrižnikov, ki terorizira večino 90% ljudstva.

  Le hlapci cvilijo ponižno, da nas je malo, da bi v uporu vse pobralo, a mi pa še živimo z uporno dvignjeno glavo…

 70. NoMercy pravi:

  mah,če nam ne gre nas pa zamenjajo s kitajci – njim se ne bo poznalo 2 mio prebivalstva :)

 71. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Berlinski zid, Titanik, leto 1990, upor, linki iz youtubea, Gibanje, revolucija, Iztok Gartner in njegove navade, teror, močni slovenski izrazi, globoke filozofije, Jezus, Bog, mitski citati, pa naj še kdo reče, da Erjavec in Golobič nista inspiracija :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !