Recenzije: Law Abiding Citizen, It’s Complicated

4.01.2010 ob 23:46

LAW ABIDING CITIZEN (zda 2009, dramski triler, režija: F. Gary Gray, igrajo: Gerald Butler, Jamie Foxx, Colm Meaney, Leslie Gibb, Regina Hall, Bruce McGill, Viola Davis)

Bedarija.

Law Abiding Citizen je resen kandidat za najbolj idiotski film desetletja. Če sem iskren, je zgodba še bolj neumna kot v filmih 8mm in The Juror, kjer sta bila glavna Nicolas Cage in Demi Moore. Pač poceni in za lase privlečena reciklaža Žage, kjer ima Gerard Butler občutek, da je Jigsaw, odrešenik sveta, pravičnež, mesija in the one, no ja, the one and only. Možakar, ki zaradi umora žene in hčerke pravico vzame v svoje roke in se maščuje vsem tistim, ki so odgovorni za njuno smrt ter nepravično sojenje. Tip je kot Charles Bronson iz Death Wisha, ali če hočete, kot Lee Marvin iz Point Blanka, okej, kot Mel Gibson iz Paybacka, ali pa Thomas Jane in The Punisherja. Padli angel, ki vrne udarec in ki naserje toliko debilnih prizorov, dialogov, pogledov in zapletov, da ne boste mogli verjeti svojim očem. Isti drek je tudi Jamie Foxx, super uspešni odvetnik, ki pravi, da ni važno, kdo je kriv, ampak, kaj se lahko dokaže na sodišču. Zares butast film, ki okoli ne bi mogel prinesti niti Forresta Gumpa. Kljub solidni vizualizaciji in stilizirani režiji možakarja, ki nam je doslej dal veliko boljših filmov. Porazno.

Ocena 1 in pol

IT’S COMPLICATED (zda 2009, komedija, režija: Nancy Meyers, igrajo: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, John Krasinski, Rita Wilson, Mary Kay Place, Lake Bell)

Evo, tako pa to počnejo stari mački.

Nancy Meyers je leta 2003 posnela zelo simpatično in zabavno komedijo Something’s Gotta Give, kjer sta vragolije počela Jack Nicholson in Diane Keaton. Tokrat gre za zelo podobno zadevo, le da so v prvi vrsti spet fenomenalna Meryl Streep, izjemno prepričljivi Alec Baldwin in presenetljivo bledi ter prozorni Steve Martin. Trojček, ki se obnaša kot se v mladinskih komedijah obnašajo najstniki. To je seveda dobro, saj so stari mački, profiji s kilometrino, ki vse te mladiče, na čelu z Zackom Efronom in še kom, pošljejo v vrtec, se pravi tja, kamor spadajo. In pozor, Streepova igra žensko, sicer spet mojstrico kuhanja, ki postane ljubica svojemu bivšemu možu, ki ga igra Alec Baldwin. Jp, ženska, ki je bila prej žena in je morala prenašati ljubico, je sedaj ljubica ženski, ki je sedaj žena njenega bivšega moža. Skulirana, gledljiva, zabavna in očarljiva komedija nravi in zmešnjav, kamor se vmeša tudi umirjeni arhitekt Steve Martin, sicer prav tako ločenec, ki se zaljubi v Streepovo. Žanrska poslastica in film, ki obvlada dialoge, dramaturgijo in prepričljive komične sekvence.

Ocena 4

 

1 komentar na “Recenzije: Law Abiding Citizen, It’s Complicated”

  1. alenka pravi:

    Law abiding citizen – krut, ampak hud! dobra igra, skos dogajanje, napet, všeč. 3-4/5

    It’s complicated – prijetno presenečenje. res lušn film. nasmejala sem se. Meryl Streep je res fantastična igralka. ponovno kapo dol. njen razpon igralski med žanri je res fascinanten. všeč mi je glaven lik, da se tudi ženske srednji let še vedno znajo imet zelo zelo pestro. film o razmerjih ko si starejši, neka zrelost ob enem in še vedno sposobnost za neumsnoti ne glede na leta. film ob katerem se bodo nekateri morda vprašali, če družino jemljejo preveč za samoumnevno, itd. res pozitivno presenečena. 4/5

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !