Majhna deklica iz filma Poltergeist bi danes praznovala rojstni dan

27.12.2009 ob 19:06

Če ste videli trilogijo Poltergeist, kjer je bil seveda najboljši prvi del iz leta 1982, potem niste mogli zgrešiti tiste svetlolase in strašno prisrčne deklice, ki jo je igrala Heather O’Rourke. Tiste majhne Carol Anne, ki so jo vedno znova ugrabili zlobni duhovi in jo potegnili celo v televizor. In prav na današnji dan bi mala Heather praznovala svoj rojstni dan, kar pa žal ne bo mogoče, saj je umrla že leta 1988. In to pri vsega trinajstih letih, za posledicami Kronove bolezni, za kroničnim vnetjem črevesja, ki se je zakompliciralo do konca in povzročilo zastoj njenega srca. Njeno stanje je bilo zelo resno med snemanjem tretjega dela Poltergeista, toda pogumna Heather je vztrajala do konca in kljub bolečinam ter tabletam svoje delo opravila z odliko. Njena mamica, ki ji je Heather tik pred smrtjo rekla: “Rada te imam,” je sicer trdila, da je umrla zaradi napačne zdravniške diagnoze, toda to žal ne bo spremenilo dejstva, da je ni več med nami. Bila je talent, ki bi brez dvoma dosegla še veliko in se spremenila v dobro igralko, če bi ji seveda dali možnost.

Pa naj omenim še nekakšno prekletstvo franšize Poltergeist, kjer so poleg Heather O’Rourke umrli še trije člani igralskega ansambla.

Njeno filmsko sestro Dominique Dunne je pri komaj 23-ih malo po premieri prvega filma umoril njen fant.

Grozljivega starca, ki ga je v drugem delu igral Julian Beck, je med snemanjem v šestdesetem letu starosti pokopal rak.

Kultni in takrat 54 letni Will Sampson, ki je igral Indijanca Taylorja, pa je umrl med operacijo srca nekaj dni po premieri drugega dela.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !