Zoran Janković se ukvarja z mladimi prdci

25.12.2009 ob 13:38

Da ima ljubljanski župan Zoran Janković jajca, je znano že nekaj časa. Da je postal del slovenske pop kulture, prav tako. Tudi zavoljo Hribarja, da se razumemo. Da naj bi stal za “aretacijami” Šrota in Bavčarja, pa seveda meni Bavčar. No ja, četudi drži, se ne bi čudil, saj še vedno ni prebolel Mercatorja, kar je jasno, saj so ga odrezali zelo grdo. Sedaj ga ne morejo, saj ga je izvolilo ljudstvo. Prav to mu daje moč, prav to ga dela za carja, za comeback, ki mu boste težko našli konkurenco.

In sedaj so ga napadli mladi, natančneje, podmladek stranke SDS, če se ne motim. In to kar v njegovi pisarni, kjer jih je prijazno sprejel. Če vprašate mene, mu jih ne bi bilo treba. Presmrkavi so in preveč zeleni. Pa še primitivni. Posebej v izjavi, da Ljubljano vodi Balkanski kavboj. Ni kaj, žalitve je sprejel stoično in z nasmehom ter seveda udaril nazaj, da se z otroci ne bo igral. Mladina mu je namreč prinesla monopoli in mu rekla, da naj se raje igra to, kot da se igra z Ljubljano. Navihana gesta, ki bi zadela v polno, če ne bi potem šli čez rob in začeli žaliti. Povsem v stilu SDS, da se razumemo. Njihov podmladek pač.

Čeprav Janković ni moj župan, bi ga brez premisleka volil še enkrat. Faca mi je, možakar na mestu, pa četudi mu mnogi očitajo to in ono. No ja, komu ne.

In še intervju, ki sva ga počila dve leti nazaj:

http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/07/27/moj-intervju-zoran-jankovic/

 

36 komentarjev na “Zoran Janković se ukvarja z mladimi prdci”

 1. samo pravi:

  Vsa čast Jankoviču ! Da sem na njegovem mestu bi jih steral u tri p…. pa na gobec .

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In pazi to, celo Nova Slovenija je obsodila njihovo dejanje, če se ne motim :)

 3. direktni pravi:

  Kanglice in lopatke bi jim moral dati, pa naj gredo v peskovnik potičke delat ….

 4. Tristan pravi:

  Jaz ga zgolj občudujem, kakor mirno kri je ohranil in reagiral na dokaj profesionalnem nivoju. Vse razumem, da se s čim ne strinjaš in ne odobravaš, ampak da se spravljaš na nekoga na tako osebnem in primitivnem nivoju, kot so se oni, je pa čez vsako mejo dobrega okusa. Če bi mene kdo poskušal diskreditirati na nivoju mojega priimka in mojih staršev, bi takšne slišal, da bi videl. In po takih dogodkih bom samo še bolj dosleden ob opozarjanju na kakršne koli ksenofobne izpade v svoji okolici.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Direktni, tako je.

  Tristan, res je, ohranil je mirno kri in dokazal, da je profi. Če mene vprašaš, je čas, da vstopi tudi v pravo politiko. Po moje bi bil zelo uspešen.

 6. ZOKI ZOKI pravi:

  V 18 letni zgodovini ovaden čestokrat, a nikoli ni sedele pred roko pravice. Vsa vrata v državne banke so mu bila vedno na stežaj odprta, vedno je dobil kreditov koliko je hotel. tako je še danes. Samo Bog ve koliko od vsakršnega posla pobere. Vpašaajte se od kod vse silno bogastvo, ki ga premore g.tov. Janković.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot večina politikov in direktorjev, le da je on postal župan Ljubljane, mnogi drugi pa bodo ali pa so že propadli.
  Bogastvo? Nekaj denarja pa že mora imeti, če je bil šef Mercatirja, mar ne.

 8. Tina M Tina M pravi:

  Jankoviču lahko samo čestitam, da je ohranil dostojanstven odnos do teh nedoraslih mulcov, ki so se samo osramotili. Mislim… da jim je moral razložiti, da si staršev ne izbiraš sam… sramota za SDS, če mene vprašaš. Janša slabo kontrolira svoj vrtec.

 9. Žogca pravi:

  Si se zmotil, ne gre samo za pomladek SDS, ampak tudi NSI in SLS, čeprav sta se NSI in SLS potem distancirali od tega izpada, SDS se ni in so njihovi mladci naslednji dan nadaljevali pri predsedniku države.

 10. Žogca pravi:

  Še to je treba dodati. Če ne bi bilo Janševih mutnih poslov, Janković nikoli ne bi bil župan Ljubljane, ampak bi še danes bil direktor Mercatorja. Ironija cele zadeve, a ne?

 11. NoMercy pravi:

  Mladci so pač na polno predstavili svoje poreklo in gnezdo :)
  ZJ pa je dokazal, da se zna obnašati – “balkansko” :P svaka čast :)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, očitno je tudi sam del tega vrtca.

  Žogca, če mene vprašaš, ni se moral opravičiti tudi Janša.
  Ironija pa drži :)

 13. samo osojnik pravi:

  Gospod Jankovič je gospod in to ,da ima Srbsko kri mu je samo prednost.Le vprašajte se zakaj toliko Slovencev praznuje novo leto v Beogradu.To da je on bogat je tudi samo prednost,kako je pa do tega prišel ? Mislim ,da najprej z trdim delom in možnostmi ,ki mu ju je njegova funkcija dopuščala.

 14. samo osojnik pravi:

  Tristan pri takih stvareh bi vsekakor zelo primitivno nastopil in se spustil na njihov nivo saj se očitno oni ne bodo nikoli dvignili na mojega in me ne bi razumeli.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Samo, ma saj ni važno kaj je po narodnosti, važno je, da je možakar na mestu in da dobro opravlja svoje delo.

 16. AndrejM pravi:

  Stvar je enostavna: naslednje leto so volitve in Ljubljančani (poudarek na tem) bodo odločili, kdo bo nov župan. Torej, če desnica želi oblast v Ljubljani, mora najti najprej spodobnega kandidata, imeti program in trdo delati. Jasno, Janković ima veliko prednost s tem, da kot župan izvaja nekatere projekte in se veliko pojavlja v javnosti, pri čemer ni nespreten kot marsikdo na desnici. Je pa res, da je govorjenje o balkanskem kavboju pred TV kamerami res nespodobno dejanje in obnašanje tistih mladcev tudi. Kaj si v politiki misliš in kaj govoriš, sta dve popolnoma različni stvari. Omladinci s tem desnici niso naredili nobene usluge, ravno nasprotno.

  Ker pa še vedno živim v Celju, me bolj zanima, kdo bo novi celjski župan. Bomo tukaj videli, kaj bodo ponudile politične stranke. Na zadnjih volitvah je bila izbira zelo zelo zelo klavrna in Šrot ni imel nobene konkurence.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, Janković je zaradi tega napada točke le pridobil.
  Celje? Hm, že nekaj let ni kandidata, ki bi se bil sposoben pomeriti s Šrotom. Tudi zaradi tega vedno zmaga, če mene vprašaš.
  Letos bo po moje isto. Če Šrot kandidira, bo zmagal, če se odloči, da ne bo, pa bo še zelo zanimivo.
  No ja, razen, če mu so mu bratove afere škodile tudi v tem smislu. Skratka, bomo videli.

 18. AndrejM pravi:

  Za Šrota dvomim, da bo kandidiral. Morda bo zdaj poskusil srečo Zidanšek, za LDS bo skoraj verjetno kandidirala Jana Govc Eržen, kdo pa bo od drugih poskusil priti na čelo v bližnji prihodnosti bankrotirane občine, pa se še ne ve. Vsaj mi, ki nismo zraven pri koritu, tega ne vemo :)

 19. Žogca pravi:

  Zakaj bi se pa Janša opravičeval? On pa res ne, ker še nikoli ni naredil nič narobe.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, vsaj v imenu drugih, a ne :)

  Andrej, po moje bo kandidiral zaradi tega, ker ima zdaj res samo še to, pa ne bo tako zlahka izpustil take funkcije. Pobeg v Evropo in strankarska kariera namreč nista uspeli.
  Za Jano se govori, ja, dobra izbira bi bila, ona ali pa njen mož. Me pa zanima, če je dovolj popularna med ljudmi, vsekakor pa bi jo podprl, saj je moja dobra prijateljica pa ženska na mestu.
  Zidanšek pa o tem sanja že celo življenje, toda bojim se, da ga ljudje na mestu župana ne vidijo.
  V Celju je vedno tako, da vsi najprej počakajo, če bo Šrot kandidiral, potem pa se odločijo, če bodo tudi oni :)
  Je pa res, da nekih močnih kandidatov res ni bilo, spomni se le Petra Thalerja in Boruta Alujeviča, bila sta frajerja, a folk tega ni kupil.
  In če greva nazaj v Ljubljano, po moje Janković nima konkurence.

 21. David pravi:

  Iztok, ne razumem kako se lahko postaviš na stran takšnega človeka, kot je tale, ki je odgvoren za toliko propadlih trgovin in obrtnikov, ki so delal zanj. In nekoga, ki lepo skrbi, da bodo naslednji župani imeli še dolgo zvezane roke, ker bo Ljubljana še leta in leta plačevala kredite za njegove posle, ki jih je spet podelil med “svoje”. To je YUGOKAPITALIZEM. Če je tebi všeč, meni ni. In ga ne morem hvaliti in obsojati tistih mladih prdcev. Zaslužil bi si kakšen kipec katedrale v glavo, podobno kot Berlusconi. Pa saj tudi to še pride na vrsto, če se bo socialna stiska v državi nadaljevala.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Take obsodbe so vedno aktualne, nihče pa nikoli ne predloži jasnih dokazov. Če je taka baraba, zakaj po tvoje še ni v zaporu?

  Glej, pri meni je finta taka. Itak so vsi vredni svojega denarja, potem pa si pač med njimi izberem tiste, ki so mi kul kot ljudje, kul takrat, ko jih vidim v živo ali na televiziji, kul v smislu, kako kaj rečejo in kako kaj naredijo, kako energijo imajo. In Janković je glede tega faca. Frajer, ki obvlada zadevo.

 23. Žogca pravi:

  David, ti to spodbujaš h kaznivim dejanjem? Zanimivo, kako si predstavljaš demokracijo.

 24. David pravi:

  Žogca, a ti pri nas vidiš kakšno demokracijo? Oblastnikom bo treba dopovedati, če ne bo šlo drugače, pa an romunski način, da nam je dovolj in da si zaslužimo pravno državo, kjer veljajo isti pogoji za Iztoka Gartnerja, Davida ali pa Zorana Jankoviča.

 25. David pravi:

  ….približni isti pogoji, ne pa tako, da nekdo na banki lahko dobi milijone, ščitijo ga najboljši odvetniki in čuden sodni sistem, da ne naštevam naprej, drugi pa NIČ. Samo davke mora plačevati. In Zoran Jankovič bi lahko imel samo toliko premoženja, KOT MU IZKAZUJEJO VSAKOLETNI PODATKI, KJER NAVEDE SVOJE VIRE DOHODKOV, plače ipd…., tako kot to velja zate in zame.

 26. David pravi:

  Iztok, zakaj sem kar naprej v moderaciji??? Jaz ti ne bom zasral bloga, ne boj se.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, moderacija je vkljopljena za celoten blog in za vse komentatorje. To je bil edini način, saj veš. Tudi ti bi lahko to takrat naredil, pa bi se rešil dreka in pač odobril tisto, kar bi želel. Pa še živcev z brisanjem ne bi porabljal. Škoda, da si zbrisal in pustil “zmago” sodrgi.

 28. David pravi:

  Pomeni, da vsak komentar spuščaš posebej? To se mi v življenju ne bi dalo. Pa saj niso zmagali, kar se mene in mojega bloga tiče. Jaz sem blog zaprl zato, ker nisem imel več časa zato in mi je šlo na živce, da zadeva nekako stoji, ker sem perfekcionist. Nekaj časa sem še lepil gor glasbo, pa spet kaj napisal ampak to ni bilo to. Če se spomniš je bil prvih nekaj mesecev blog odličen in jaz sem perfekcionist. Ne maram nekaj delati na pol.

  Tista sodrga je samo zabila zadnji žebelj moje odločitve, da blog zaprem.

  Edina, kar mi je bilo žal čez teden dni je bilo to, da je bil naslov zadnjega mojega bloga vprašanje, če stranka Zares LAŽE, no in potem je prišla na dan afera z Golobičem, njegovim lastniškim deležem v Ultri in firmami na Nizozemskem.
  OFF TOPIC: danes lahko z gotovostjo trdim, da so lagali svoje volivce, ko so se “kao” uradno zavzemali proti GSO posevkom v Sloveniji. PREKLETI LAŽNIVCI, SODRGA! Ne morem dejati drugače, na žalost :(

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj ni tako naporno. Takoj zaznaš kdo je butec in samo provocira ter žali.
  Vem ja, da si raztural, tudi zato, ker so te ljudje poznali kot ostrega komentatorja že od prej.
  A vseeno škoda, da si zbrisal zaradi bedakov, ne bi jim smel privoščiti tega veselja.
  No evo, bil si pred časom :)

 30. David pravi:

  Ko jih =be vse skupaj, politike in idiote, politike idiote in …..

  Zame je glavna ljubezen…., pesmica pa po izboru moje Tine.
  http://www.youtube.com/watch?v=JMbCeM0Ro1A

  Upam, da ima kdo dovolj koncentracije, da bo poslušal od začetka do konca, mogoče se bo celo umiril, tako kot jaz, ki sem si na račun tega prihranil še en grd komentar na račun slo-politikov. Ajd….. :D

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glasba pomirja, objem ljubljene osebe pa še bolj. Kar drži se tega in se vzdrži komentarjev o metanju delov cerkve :)

 32. David pravi:

  Motiš se. Prišel je čas, ko ke treba na vse mogoče načine tem svetim kravam povedati, da se ne bodo več tako igrali s Slovenijo. Briga me, če je Pahor simpatičen……, pa vendar samovšečen….bedak.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, kot da jim vsak dan tega ne govori na tisoče ljudi. Daj no, saj veš da se nič ne spremeni. Tudi ulica ne bo pomagala, za revolucijo pa ne vidim potrebe, saj ni nikjer pravega voditelja, ki bi nato prevzel žezlo.
  Menim, da je napočil čas, da vsak poskrbi sam zase in energijo usmerja v lastno preživetje. Vsaj kar se revolucije tiče, da ne bo pomote.

 34. AndrejM pravi:

  David, vsaka revolucija potrebuje svojega liderja :)

  Kar pa se volitev v Celju tiče: Šrot je v Celju le nekaj naredil. Se spominjam pred zadnjimi volitvami v DZ, ko sem malo (priznam, pristal bom v peklu :) ), šel na spletno stran Zares (ja, David, lepo so nategnili Slovenijo, se strinjam) in malo provociral tam prisotne zaresniške Celjane. Kako so pljuvali čez Šrota, da to ni res. No, nekaj stvari v Celju vseeno ni tako slabih. Pohvaliti moram vrtce, saj v primerjavi z nekaterimi kraji tukaj najdemo prostor za svoje otroke. Potem RCero in skrb za odpadke, spomniti se je treba nagajanj po vsej Sloveniji, tukaj pa je projekt šel skozi. Da pa je preveč trgovin, je pa res. Pa za to ni kriv Šrot, pač pa ljudje ovce, ki drvimo v katedrale religije, imenovane potrošništvo.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da nje Šrot za Celje naredil veliko, ni dvoma. Kot župan je možakar na mestu, prav zato je škoda, da se je sploh še šel kaj drugega, županovanje mu je pisano na kožo, vse ostalo je preveč pokvarjeno, da bi lahko funkcioniral.

 36. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Zoki Superstar pravi:

  [...] zoran-jankovic-se-ukvarja-z-mladimi-prdci/ moj-intervju-zoran-jankovic/ zoki-4-more-years/   [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !