Recenzija: Zombieland

24.12.2009 ob 18:26

zda 2009, komična grozljivka, režija: Ruben Fleischer, igrajo: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin, Bill Murray, Amber Heard

Če hočete preživeti med invazijo zombijev, morate nujno gledati tale film.

Da so zombiji že nekaj časa hit, je znano. Kot vampirji, kot 3D, kot gospodarska recesija. Eni filmi jih vzamejo zares, drugi pa se iz njih delajo norca. In Zombieland je v drugi skupini. Ker to počne vsaj tako dobro kot kultni Shaun of the Dead, je odličen, gledljiv, zabaven, pa tudi inovativen, dinamičen in dovolj mesen, da gre še vedno za čisto pravo zombi grozljivko. In živi mrtveci so tokrat okupirali celo državo, kjer navadnih ljudi skorajda ni več. Najdejo se le izjeme kot sta Columbus (Jesse Eisenberg), prebrisani mladenič in avtor pravil za preživetje med invazijo zombijev, ter Tallahassee (Woody Harrelson), pogumni odštekanec, ki zombije strelja kot za šalo. Dream Team, ki odide na cestno odisejo in se spretno izogiba ugrizu krvoločnih stvorov. Ko se jima pridružita še sestri Wichita (Emma Stone) in Little Rock (Abigail Breslin), je ekipa še bolj zanimiva, ko pridejo v Hollywood, v vilo Billa Murrayja, ki igra samega sebe, pa film doseže vrhunec in nas nasmeji do solz. Če sem iskren, so mi bili nekoliko odveč le tisti “filozofski”, ali še bolje, “emovski”, no ja, “allenovski” monologi, ki jih je Eisenberg stresal tudi v komediji Adventureland in ki jih zadnje čase stresajo skoraj vsi glavni junaki takšnih in drugačnih filmov, ki veljajo za inovacijo znotraj svojega žanra. Pa vendar, Zombieland je preveč kul, da bi ga ti monologi lahko pokvarili, kar pomeni, da gledalca čaka izjemno učinkovita mešanica komedije in grozljivke, ob kateri se boste zabavali in uživali kot že dolgo ne.

Ocena: 9/10

 

9 komentarjev na “Recenzija: Zombieland”

 1. Matija Šega Matija Šega pravi:

  Videti je zanimivo, mogoče pa še res pogledam (načeloma sicer nisem nek ljubitelj gledanja filmov, raje vzamem kakšno knjigo v roke ;) )

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če želiš divjo zabavo in ogabne zombije, je tole pravi film. O knjigah na temo zombijev pa imaš nekaj v prvem linku recenzije, če ostaneva na tvojem področju :)

 3. Maco pravi:

  Pri tem filmu gre za mešanico komedije, grozljivke in cestnega filma z malo romantike. Zelo zabavno posnet film je prijetna popestritev za ljubitelje malce bolj črnega humorja. Bistvo preživetja med zombiji je, da se držiš pravil in uživaš v malih stvareh!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa tudi to, da se greš včasih heroja, še posebej takrat, ko želiš osvojiti srce punce, ki ti je všeč :)

 5. Tina M Tina M pravi:

  Všeč mi je bil Woody, ker je igral takega kavbojskega frajerja :) Dober film, nisem ga čakala zastonj.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V 2012 me ni prepričal, tukaj pa je bil tudi meni kul.

 7. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Leap Year, Defendor, The Imaginarium of Doctor Parnassus, El Secreto de sus ojos, Princesas pravi:

  [...] ki je zame večen zaradi filmov Natural Born Killers in People vs. Larry Flynt. Poleg filmov 2012, Zombieland in The Messenger, ki mu je prinesel tudi nominacijo za oskarja, je lani posnel še kriminalno [...]

 8. montebuba pravi:

  Woody je car. Odlicen tudi v Now you see me.
  Bajje pride se dvojka. Juhu

 9. David pravi:

  montebuba http://www.imdb.com/title/tt3110958/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

  Iztok ja, kot si napisal, greš se heroja, da osvojiš srce punce. Čeprav je, ne vem katero pravilo, da ne igraj heroja, prekršil. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !