Kmetija slavnih: ZADNJE DEJANJE

7.12.2009 ob 22:13

Začel bi s stavkom, da so slavni sramota za slavne. Še posebej v segmentih, ko so se kregali kot navadna budale in dokazali, da so daleč od tega, da so zares slavni. Točno tako, slavni se ne kregajo na tak poceni način, tako se kregajo samo kvazi zvezdniki, ki imajo občutek, da njihovi samogovori zanimajo celo Slovenijo. Ali kot je Ines dejal Fredi Miler: “Finito, tiho bodi, nič nisi, en teden si bila na kmetiji, pa misliš, da lahko čvekaš kolikor te je volja.” Ali kot je Daniel Popović utišal Suzano: “Nehaj, to je izven konteksta in pod nivojem.” Ko smo že pri Danielu, všeč mi je bil, Kmetija pa je dejansko pod njegovim nivojem, pa četudi svojo Džuli prepeva že od leta 1983. Prav videlo se mu je, da nima kaj početi in da se ves čas sprašuje, kaj za vraga dela v tej družbi. Da je raje izbral muhe, je več kot jasno.

Ko sem prvič pisal o VIP Kmetiji, sem o vsakem tekmovalcu zapisal nekaj kratkih misli. Tega zdaj ne bom počel, le rekel bi, da se mi je Marijan Novina nekoliko zameril s svojim obračanjem po vetru in da bi bil odličen za politika. Kot Goran Breščanski, ki pa mi je bil na koncu vendarle nekako všeč. Kaj so v igri počeli Alenka Sivka, Maja Malnar, Ines Dolžan in Aneta Salihović, mi še zdaj ni jasno, saj so bili resnično neznani. Še bolj kot Miki Bubulj, še bolj kot Suzana Jakšič.

Vem, da je vse igra, manipulacija gledalcev in želja po rejtingu, toda Salome je šla predaleč. Še posebej takrat, ko se je vrnila zadnji teden in poniževala vse po vrsti. Najbolj pa Majo Prašnikar, ki je bila ves čas v bistvu povsem pridna in simpatična. In seveda La Toyo, ki pa je od vseh kar se popularnosti in promocije tiče iztržila največ. Poleg Fredija Milerja, ki je izdal novo pesem in gostoval celo v As ti tud noter padu.

Šov ni bil slab, bil je tak, da je navdušil ciljno publiko in da smo ga po malem gledali vsi. No ja, eni bolj, drugi manj. Meni je bilo vse skupaj zanimivo tudi zato, ker sem bil povabljen k sodelovanju, pa sem ponudbo zavrnil. Priznam, malo mi je žal zaradi dobrega keša in zato, ker bi lažje dobil sponzorje za novo oddajo. Big Brother se lahko skrije, Bar pa je nekje na podobnem nivoju.

Da je RTV Slovenija pripravljala tožbo, rekoč, da Kmetija škoduje otrokom, se mi je zdelo višek debilizma, kar sem zapisal v enem izmed postov, katerega delček so potem citirali tudi v reviji Nika. To je bila poteza, ki je rejtinge še zvišala, šefi RTVja pa so znova dokazali, da res nimajo pameti in da so le nevoščljivi, ker nimajo pojma, kako bi za svoje programe navdušili gledalce.

Skozi celotno dogajanje sem napisal kar nekaj postov, kjer sem tako ali drugače razgrnil svoj pogled na različne segmente dogajanja, zdaj pa sem prišel do konca in se s temle zapisom od Kmetije tudi poslavljam za vedno.

V polfinalu sta se udarila Marijan Novina in Artur Štern, zloglasni in osovraženi Štern, ki sem ga dejansko ves čas podpiral, saj nam je pokazal kako majhne možgane imamo in nas s svojim obnašanjem in izjavami dobesedno jebal v glavo ter se nam rugal. Tip je preveč pameten, da bi bil butast. In preveč zvit, da bi bil zares budala. Pač odklopil se je, po svoje in tako, da je dvignil prah. Ker ni več predavatelj, ampak zvezdnik, ki si kariero gradi na provokaciji, je zadel v polno in si odprl vrata za nadaljne blesarije. Štern je model, ki lahko hodi bos, ki lahko kaže tiča, ki se lahko naliva z alkoholom in ki lahko poriva poceni porno starlete, pa vseeno preživi. Štern je klovn, ki dejansko pokaže, da je naša družba zagrenjena, negativna, nevoščljiva in polna sodb. In gospod, ki pač noče odrasti, ker mu ni treba. Po moje je vse to počel namerno, samo zato, da je dvigal prah in ugotavljal, koliko zgražanja bo dobil od gledalcev in seveda od Angelce Likovič, ki je bila ves čas prepričana, da bi morala biti Kmetija cerkvena oddaja, v kateri bi nastopali duhovniki in nune. Pač čas ima in vse to si lahko privošči brez posledic in strahu, da bi si zajebal lajf. Vsi ostali bi si ga, on si ga ne more. Preveč je svoboden, zato si lahko dovoli praktično vse. Tudi komandanta Marka, tudi lažno kandidaturo za predsednika.

Zanimivi so mi bili tudi ljudje, ki so se prijavili za dvoboje s tekmovalci. Igro so vzeli tako zelo zares, da nisem mogel verjeti. Morda zaradi tisočih evrov nagrade, morda zato, da bi ponižali slavne, da bi si dali duška in dokazali, da so boljši od njih. Jp, navadni smrtniki so bili vsaj takrat eno s svojimi idoli. No ja, s slavnimi za naše razmere. S slavnimi, ki so jih pač uspeli dobiti v igro.

Kako bi se na Kmetiji obnašal sam, ne vem. Najprej sem imel v glavi, da bi se zajebaval, potem pa sem razmišljal, kaj bi bilo, če bi me začel kdo jebati v glavo in se iti neke ukaze ter žaljivke. Po moje bi mu dal vetra ali pa bi se le smejal in odšel spat na senik. Izključiti me itak ne bi mogli, kar pomeni, da bi lahko v bistvu počel, kar bi hotel. Imam občutek, da bi se dobro razumel z Arturjem, pa Marijanom, pa Majo, tudi s Fredijem in seveda Danijelom. Skregal pa bi se s Salome, Suzano, Aneto in morda tudi z Alenko. La Toyi bi se seveda smejal, z Goranom pa bi se morda udarila ali pa tudi ne, itak se nama ne bi ljubilo, saj oba zjutraj rada spiva.

Preden pridem do konca, pa še lestvica petih tekmovalcev, ki so mi bli v bistvu okej in bi zanje celo navijal, če bi že moral.

Takole gredo:

1. Danijel Popović 2. Maja Prašnikar 3. Artur Štern 4. Fredi Miler 5. Goran Breščanski

Pa še lestvica najbolj antipatičnih:

1. Salome 2. Aneta Salihović 3. Suzana Jaksić 4. Ines Dovžan 5. Alenka Sivka

Marijana Novino sem po prepiru s Salome poklical po telefonu in mu čestital, da je faca, ker se ne pusti jebat. Rekel sem mu, da sem na njegovi strani in da mu želim vse najboljše. Potem sem ugotovil, da sem ga malce napačno ocenil. Ne kot osebo, da se razumemo, marveč kot tekmovalca, no ja, igralca na Kmetiji, kjer se je začel obnašati čudno in je na koncu postal celo najboljši prijatelj Salome. Vem, da je igra, toda očitno sem ta del preveč zares vzel tudi sam.

Salome, oh, Salome, gospa, ki se je tudi pri meni pokazala v slabi luči. V dogovoru za intervju, ki ga ni potem nikoli bilo. V napačnem razumevanju stvari, za katere se potem jezi in misli, da so jo hoteli prinesti okoli in žaliti. Ni zlobna, le svojo resnico vidi, kot je rekel Goran. Narobe razume. In potem gre predaleč ter misli kako kul bo pred gledalci, pozablja pa, da se jim bo na tak način pošteno zamerila. Še bolj blesavo pa je, da ponavlja isto sranje, pa četudi je jasno, da se je zmotila, saj so ji to že stokrat razložili. Ni mi jasno, kaj je imela od tako otročjega nastopa. Saj je vendar ja zvezda, verjetno edina prava zvezda Kmetije, kultna roba, ki ji tega ne bi bilo treba. In potem neke podpore njenih oboževalcev, kot da gre za nov obraz na medijski sceni. To se mi je zdelo neumno, to je Salome, ne pa nekdo, ki se je včeraj prvič oblekel v babje cote.

Zanima me tudi, če so tekmovalci v naprej dobili vloge, kot v wrestlingu, a veste, ti bodi tak, ti se kregaj s tem, ti bodi nesramen do tega, ti flirtaj s tem. Morda ja, čeprav po drugi strani dvomim, saj so šli nekateri pri svoji igri, če je igra sploh bila, zelo daleč. Sicer pa se je vsak dejansko obnašal tako kot se obnaša tudi zasebno in tako kot se je doslej obnašal tudi v medijih. Z izjemo Salome, ki je pozabila, da je Salome in dobila v glavo, da se mora kregati kot da je od včeraj.

Da se je Artur zapletel prav z La Toyo (z drugo se itak ni mogel, a mislim v smislu, da je sploh počel kaj takega), ni nič čudnega, saj je nekaj podobnega počel že z Jasmino Eržen iz Bih Brotherja in filma Gola resnica, kjer sta v javnost lansirala lažno romanco. Verjetno je bilo tudi tokrat tako, čeprav obstaja varianta, da se je La Toya vanj res zaljubila, saj je bil prvi intelektualec, ki se je navdušil zanjo. Kaj vem, po moje je vse skupaj igra, le še en nateg, kjer si oba pač dvigata rejtinge. Vsak na svoj način, seveda.

Tako, zdaj pa k finalu in k dvoboju, ki je odločal o končnem zmagovalcu, ki bo pobasal 30 tisoč evrov, če se ne motim.

Maja Prašnikar je odpela svoj nov komad, ki ga bomo pozabili še isti dan, kljub aktualni temi o virusih in okužbah. Kot sem že zapisal, največ bo iztržila La Toya, velik del pozornosti pa je dobil tudi Fredi Miler. Z ostalimi bo tako kot je bilo prej. Ljudje jih bodo na isto stopnjo postavili že pol leta po Kmetiji. In če smo že pri Maji, objemi in poljubi so tudi meni sporni, pa nisem nek konzervativen moralist.

Pel je tudi Marijan Novina, pač še en pop komadič, zelo podoben njegovi Saši. Ne vem no, ampak če dobiš tak hud prime time termin pa je menda pripraviš kak boljši komad. Po drugi strani pa te gleda ciljna publika Kmetije, ki ti ploska tudi ko zavrtijo tvoj best of kletvic, kar pomeni, da je zadeva v bistvu povsem okej. Jp, Marijan bo zdaj pač nastopal malce bolj kot prej, nekaj mesecev dobrega honorarja, potem pa isto kot nekoč. Kot Maja Prašnikar, kot Miki Bubulj, ki bo kot stand up prav tako zanimiv le za nekaj časa. To je pravzaprav žalostna reč tele Kmetije. Kažeš se dva meseca, počneš bedarije, na koncu pa dejansko nimaš prave promocije, ali pa narediš kako drzno potezo, ki bi te v rumene medije ponesla tudi brez Kmetije. To ni Amerika, to je še vedno le Slovenija, kjer se da promocijo dobiti tudi na bolj preprost način.

Hm, so tile zvezdniki zdaj zaradi Kmetije dejansko manj zvezdniški kot prej? Jih je Kmetija v bistvu postavila preblizu navadnim smrtnikom, ki so zelo hitro pogruntali, da vsi skupaj sploh niso nobene zvezde? Ali kot je dejal Fredi: “Vsa Slovenija se nam smeji.” Da ne bo pomote, smejijo se tudi Angelci Likovič, ki si danes še posebej daje duška in s svojimi komentarji seveda zabava gledalce. Predvsem zato, ker vse skupaj ocenjuje tako zelo resno. Prav imate, Likovičeva je kot Salome, kot njena starejša sestra ali duša dvojčica. Da se odlično razumeta med sabo, ni naključje.

Goran Breščanski je seveda zapel s Sausages in končno pokazal razliko med Kmetijo in resničnim življenjem. Tako lepo, da sem spet na njegovi strani in da vzamem nazaj vse, kar sem zapisal proti njemu. Goran je bister poba, po duši roker, po srcu pa vzoren očka dveh deklic. Da mu je Likovičeva očitala, da je slab oče, je bilo pod nivojem in še en dokaz, da ves čas ni imela pojma, da je Kmetija igra, le poziranje, nastopanje, ne pa delo in pridnost. Ali kot je rekel Goren: “Le zakaj bi delal, če ni bilo treba.” Točno tako, tisti, ki je delal, je zame malce neumen, sa bi denar in pozornost dobil četudi bi lenaril. Tudi jaz ne bi delal, le zakaj bi, saj ne bi bil pravi kmet, marveč le VIP tekmovalec, ki se poteguje za pozornost in glavno nagrado. Breščanski nam je odlično pokazal, da smo zelo neumni, ker nismo poštekali, da karakter na Kmetiji ni enak karakterju v zasebnosti. No ja, razen pri izjemah kot sta recimo Salome in Suzana, ki sta bili bedni prav zaradi tega, ker nista znali ločiti teh dveh popolnoma različnih segmentov. Je pa res, da se je Salome danes močno držala nazaj, kar je jasno, saj so ji očitno tudi najboljši prijatelji povedali, da ga je kot svetnik preveč srala in se zamerila mnogim, ki so jo imeli pred tem radi.

In prišel je tudi Artur Štern, doktor Štern, ki je bil tak kot sem pričakoval. Edino, kar me moti je to, da ne zna biti spontan in normalen tudi takrat, ko ne bi bilo treba igrati in provocirati.

Goran, Marijan, Maja in Daniel so zapeli himno, zelo butasto pesem, zelo podobno idolom Stojana Auerja. A kot sem rekel, to je publika Kmetija, kjer prav tak drek najbolj vžge. Če bi naredili boljšo pesem, bi udarili v temo. Komad bo hit, no ja, je že hit, a seveda ne tak kot Fredijeva Na kmetiji je lepo, kjer je vendarle harmonika.

Goran je zmagal v znanju. Zdelo se je, da se mu Artur pusti. Ravno to je finta, da ko pride do Arturja vedno pomislimo, da je nek trik, da se igra, da se zajebava. Kaj vem, morda pa je res točno takšen kot je in nima ničesar med vrsticami.  V žaganju je zmagal Artur, pa čeprav se je zdelo, da se mu ne da in da mu spet pusti. Toda Goran je bil še bolj len, tudi njemu se ni dalo. Očitno sta zmenjena, denar pa si bosta itak razdelila z Majo. Goran je zmagal v vlečenju vrvi, spet v predanem dvoboju, ki ga očitno niso razumeli le gledalci v studiu. Artur ni hotel zmagati, to je dejstvo, verjetno zato, ker je vedel, da ljudje navijajo za Gorana. Ali pa, ker jim hotel dati še enega veselja, da bi ga raztrgali. Po drugi strani pa je prav to čudno, saj je vedno užival prav v tem. Pač zmenila sta se, da zmaga Goran, to je vse in to mora biti dovolj tudi za gledalce, ki so pričakovali pravi dvoboj. Stvar je jasna, dejansko je zmagal Artur, saj bodo zdaj vsi govorili prav o njem in rekli, da se je pustil Goranu.

Gledalci so izbrali Marijana, očitno zato, ker so bili zanj tudi vsi svetniki, pa so se pač pustili zmanipulirati. Bil sem prepričan, da bo zmagal Fredi, pač zato, ker je kao ljudski junak. Jp, Marijan je denar dobil četudi je odstopil. Pohvalno.

Ali kot je zaključila nagrajenka džipa Nissan: “Pa to ni res.”

In kot bom zaključil še sam: “In mi to gledamo kot da gre za konec sveta.” Kdo je zdaj bolj nor, mi, oni ali Angelca Likovič? Vsi.

In še povezave do zapisov na isto temo:

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/10/27/mar-kmetija-slavnih-res-skoduje-otrokom/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/10/17/kmetija-marijan-vs-salome-domov-pa-je-sel-miki/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/10/03/kmetija-arturja-sterna-bi-radi-krizali-suzana-pa-je-sla-domov/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/09/28/zacetek-kmetije-slavnih/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/12/03/vip-kmetija-salome-je-ena-velika/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/07/07/zakaj-sem-zavrnil-sodelovanje-na-vip-kmetiji/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/11/27/kaj-se-dogaja-na-vip-kmetiji/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/11/07/kaj-je-novega-na-kmetiji/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/10/24/kmetija-artur-vs-salome-nove-zvezde-domov-pa-je-alenka/

http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/09/24/artur-stern-je-faca/

 

32 komentarjev na “Kmetija slavnih: ZADNJE DEJANJE”

 1. Nick pravi:

  ali, kot je rekel artur – če nekomu rečeš kreten, je lahko užaljen samo tisti, ki to je

 2. Matej pravi:

  Žal mi je, da moram reči: PODEN OD PODNA!!! Doma sem iz kmetije in takega razvrednotenja kmečkih ljudi in dela, kot je bilo prikazano tukaj…ostane človek brez besed. 10 tednov se zafrkavajo in to zafrkancijo jim na koncu še plačajo. Zvezde??? Sedaj mi je jasno, kam plove ta naša barka, še čudno, da se ni pojavil še kakšen politik, ki bi kot ljudski zabavljač dodal piko na i.

  DRAGI SLOVENCI in SLOVENKE!!! Pa tudi, če je bila to samo igra, je potrebno to drugače zastavit. Ne na tak primitiven način, saj ni čudno, da potem pred svetom ipademo primitivci. Sami smo si krivi, ker se norčujemo pravzaprav, sami iz sebe…

 3. liljana pravi:

  Saj nobenega NISO PRISILILI, da je to kmetijo gledal….
  Tko, da to pisanje in kritiziranje je popolnoma brez veze.
  Zgleda, da najbolj obremenjen si s tem TI, ki pišeš ta blog.

 4. kritika pravi:

  Zanimivo kako pišeš-kot nek užaljeni zvezdnik, ker nisi bil na kmetiji. Pa prvič slišim zate in je nasploh termin zvezdnik v Sloveniji rahlo smešen.
  V nekaterih stvareh se sicer strinjam s tabo, vendar ne razumem kako lahko kritiziraš moralne vrednote Angelce Likovič, potem pa napišeš: “In če smo že pri Maji, objemi in poljubi so tudi meni sporni, pa nisem nek konzervativen moralist.”?

  Za današnje razmere si kar konzervativen moralist in kot takšen nimaš neke legitimitete kritizirati druge za taisto.
  Na koncu bi tudi sam rad zaključil tako učeno in globoko kot si misliš, da si to storil sam, ampak nekako ne morem. Ne morem tako zaključiti, ker je ta komentar pravzaprav en sam prikrit egotrip človeka, ki ga očitno muči, da ni bil sam na tej kmetiji.
  Ampak, če se zavedaš, da je bila vse to igra, se zavedaj tudi, da je imel Shakespeare prav, ko je rekel, da je cel svet en sam oder. ;)

 5. Stascha! pravi:

  zakaj misliš, da gledajo vsi? vsaj tretjina mojih kolegov ni niti enkrat “slučajno odprla na tistem programu”, ko se je kmetija vrtela…

  verjemi, ne gledajo “vsi”. ratinge se da zelo dobro obračati sebi v korist že s samim zajetjem vzorca…

 6. anika pravi:

  Zanimivo kako raja sovraži bistre ljudi tipa Artur.
  Kreteni so hitro užaljeni :)

  Maja je pa prefletna in jih to žre, še posebej fanatično likovičko :) Babe so fouš, dedi pa tečni k jih ne jebe.

 7. anika pravi:

  Ali kot je rekel Jezus :)

  Nevednost je največje zlo.

 8. Star pravi:

  men je najbol zanimiv to,ko vsi trdijo da ne gledajo oz.niso gledal kmetije ampak so vseen vedl vse kar se je dogajal,kdo je kej sinfu,klel,….

  a sam zato ker je kao kmetija “slavnih” pa ni treba delat? itak da se ne pricakuje da bi delal od jutra do vecera ampak za vsako stavr k so jo mogl nardit pa tud ni treba tolk jamrat.ne vem ce ti je jasen koncept oddaje(glede na to,da bi ti sel gor lenarit on. na oddih)da je treba vsaj neki delat?

 9. Nick pravi:

  matej – saj te zstopm, ampak ti nis zastopu

 10. Compadre Pepe pravi:

  “Zanimivo kako pišeš-kot nek užaljeni zvezdnik, ker nisi bil na kmetiji. Pa prvič slišim zate in je nasploh termin zvezdnik v Sloveniji rahlo smešen.”

  Žebljico na glavico. Gartner, že pred kmetijo je več ljudi slišalo za kako Aneto kot pa zate, brez skrbi. Ti veljaš nekaj, pravzaprav bore malo, le na Blogosu, izven interneta pa si itak nula.
  Pa če že govorimo o nekih kao debilnih prepirov – spomni se, kako si se v preteklosti odzival na kakšna prcanja tvojih “blogerskih kolegov”. Nekdo je predlagal spremembo v obliki naslovnice blogosa, ti si mu pa že pošiljal banano v rit ali kako že.

  Gartner, ti si preprosta duša. Zelo, zelo preprosta.

 11. tam pravi:

  “tako se kregajo samo kvazi zvezdniki, ki imajo občutek, da njihovi samogovori zanimajo celo Slovenijo.”

  … tole pa spominja nate in na tvoje samogovore in tvojo prepričanost, da te pozna cela Slovenija :)

 12. Janez pravi:

  oddajo sem ujel dvakrat (ali trikrat) na družinskem obisku pri taščici. ona je to dejansko gledala, predvsem zaradi arturja, ki je lokalna kraševska zvezda in zato je bil tv vključen.
  edini čist ta pravi zvezdnik tam notri je daniel, potem dolgo, dolgo cajta nič, nato pa fredi, ki je kljub svoji sveti preproščini in naivnosti) pravočasno ugotovil, da je bolje če čim prej loči od sranja, v katerega se je uspel prepričat. od žensk pa voditeljica anja, ki mi sicer vklopi anojing faktor ten še od TLPja. salmonelo, toyo in šterna itak ne vem kam bi del – najraje nikamor. ostali? ostali so lokalni posebneži, zvezde wanabe, ki so se pripravljeni za pet minut “slave” dnevno prodati za prgišče evrov. in tja not spadaš tudi ti gartner. pojma nimam kdo si in kaj si ampak glede na samospeve v tem blogu sklepam, da vodiš kako “kviz” oddajo na neki lokalni sceni. da bi si povečal rejting, bi šel v tole, ampak na koncu se je izkazalo, da nimaš jajc.
  zdaj pa sanjaš, kaj bi, če bi, pa kdo je in kdo ni.
  skratka, oddajo gledajo znanci teh lokalcev in ljudje, ki itak ne delajo drugega kot čepijo pred tvjem.
  - naratinge se je brezveze ozirati – način izračunavanja gledanosti je bližje senegalskem kupleraju kot pa neki kvantitativni metodi.
  -je oddaja zanimiv socialni eksperiment? definitivno
  -je oddaja v spornem terminu in z neprimerno vsebino za mladostnike ? zagotovo, ampak nekomu ki svoje stresa v straniščno školjko se to zagotovo ne sanja.

  zdaj pa spet zakleni komentarje isuse.

 13. NoMercy pravi:

  kot je rekel Švejk: predvsem pa brez panike :)
  Z Arturjem je celotna oddaja ali karkoli že pač je – dobilo vsaj neko vsebino in okvir izven okvirja.
  Ker pa je vse skupaj štala je pač težko komentirati po ustaljenih vzorcih komentiranja oddaje :)
  ————–
  Kot mi je znano dr. Štern no ravno mahnjen na to, da “mora” zmagati in se mi zdi super, da je zmago prepustil Goranu, ki ima dve hčerki in je sedaj vsaj zanju pravi “očka – junak” :)
  ———-
  itak pa je šlo za “posel”, služenje denarja :)
  pod črto:
  pravzaprav je producentom uspel kar velik met s kombinacijo karakterjev :P – glede na potencial med 2 mio prebivalci :)
  ————
  predloga za naslednji R-Show: v kupleraju :P

 14. schpela pravi:

  kmetija je pravzaprav resnična podoba kako zgleda resnična kmetija v Sloveniji. Štala. Dejansko ne razumem zakaj slovenski kmetje dobijo tistih 500 milj.€, po njihovih kmetijah pa se pase nekaj ovc, da se ne zaraste. Večina kmetov je upokojenih, njihovi otroci so še samo vikedaši, če pa je še kdo doma pa gleda sredi dneva španske nadaljevanke.

 15. Saša pravi:

  Iztok hvala za kompliment in upam da ti bo tudi Himna počasi prišla v ušesa. Kmetija je pač kmetija, tekst je moral biti temu primeren, melodija pa mislim da dobro zažiga. Lep pozdravček, Saša in Daniel Popović

 16. barbiblond pravi:

  Ker imam dekliča, ki je gledal kmetijo, je bilo najbolj pametno, da sem gledala z njo. Pri trinajstih ne bo kolateralne psihične škode, za mlajše je verjetno večji problem, če starci sproti ne prevajajo.
  Kar se mene tiče, pa sem s kmetov- ena hecna igra, namenjena zabavi, ne travmiranju. Kmete je že davno razvrednotila (eu) politika, pomptv je pribil le še en žebljiček v trugo in jim niti ni za zamerit.
  Zmagovalci so ali niso odraz slovenceljstva, dejstvo je, da je v slogi moč in verjamem, da bi delil kateri koli od bande štirih, vsem dvommljivcem v posmeh.
  99% možnosti dam temu, da se je Marjan odcepil v dogovoru s trojico prav zato, da pokasira nagrado občinstva- torej je absolutni zmagovalec Artur in njegova shema- trije po 12 jurčkov, Marjan malo več, tolažilka Danielu. To je rezultat, ki si ga je zastavil. Kdo je, kaj je in kakšen je niti ni važno- pridnih, treznih in poštenih ne bi gledal nihče, še moje dete ne, čeprav točno ve, kaj je prav in kaj ne in v zaresni kmetiji živi kot bi bila Angelca osebno. In dela je bilo tako za pol enega normalnega kmeta, to nam je valjda vsem jasno.
  Šou mast gou on in uspelo jim je.

 17. felis pravi:

  To, da je bil vse skupaj en sam scenarij, to je jasno.
  Ni pa mi jasno za kakšne denarje se je kdo prodal.
  Kakor ga je bixal, je verjetno največ pokasiral Artur – pa še vseeno premalo, glede na scenarij. Za moje pojme se je poceni prodal.
  Gospa, dobitnica Nissana ni pokazala velikega navdušenja, bi se tudi vprašali kakšni stroški in davki spremljajo tak dobitek…
  He,he in če misli zmagovalec deliti glavno nagrado na enake dele, bo moral kar dosti dodati, da bo imel za davščine.
  Hvala pompu, da je konec.

 18. felis pravi:

  Iztok dragi, saj bodo še prilike ;) )

 19. dorinho pravi:

  Vse kar je manjkalo na kmetiji wannabe slavnih je – Iztok Gartner. Naj kar sam povem, kako bi bilo, če bi bil tudi on tam. Skregal bi se sam s sabo in užaljen odšel domov. Itak pa resno razmišlja o nastopu v takem šovu samo tretje razredniki zvezdniki in Artur Štern, ki je mimogrede tako bister kot vsi drugi kandidati skupaj. Zakaj je pa Iztok Gartner sploh dobil povabilo pa mi ni jasno. Mislim, da je bolj wannabe zvezdnik tudi devica in kurba v enem Suzana Jakšič.

 20. liljana pravi:

  schpela pravi:

  8.12.2009 ob 12:57
  kmetija je pravzaprav resnična podoba kako zgleda resnična kmetija v Sloveniji. Štala. Dejansko ne razumem zakaj slovenski kmetje dobijo tistih 500 milj.€, po njihovih kmetijah pa se pase nekaj ovc, da se ne zaraste. Večina kmetov je upokojenih, njihovi otroci so še samo vikedaši, če pa je še kdo doma pa gleda sredi dneva španske nadaljevanke.

  ….ja ja in krava je vijola….
  Ti pa res vse veš !!! Raje ne piši neumnosti.

  lp

 21. carpensky pravi:

  Nevednost je največje zlo, ne pa bliss! Jeej Anika!

 22. Jessy pravi:

  Se strinjam na tej kmetiji je bil edina zvezda Danijel, no pa Fredy pa rečmo še Salome, za ostale pa lahk rečem, da so šli v to oddajo zgolj zaradi svojih 5 min. slave.
  Žal mi je edin Danijela, ker mu take vrste promocije nebi blo treba, proti ostalim je za moje pojme deloval še preveč normalno. Za ostale pa lahk rečem da so delovali bolj ali manj kot kaki norčki. Dejansko so tekmovali, kdo bo pritegnil več pozornosti.
  No, da zaključim to res ni bila kmetija slavnih, ampak kmetija bedakov.

 23. Ales podaja dejstva pravi:

  Vsekakor bi bilo zanimivo, da bi nastopil tudi Gartner v Kmetiji. Stavim, da bi postavil stvari v povsem nov kontekst in se ne bi pustil Artutju in njegovi kliki. Moram pa reči, da so tako sivka kot malnarca in aneta vsaj toliko znani kot gartner. Zdej, koliko je to v absolutnem mislu, je pa stvar debate…

 24. Antipat pravi:

  Liljana, ne se jezit na schpelo. Punca pac misli, da sadje raste v Leclercu, da piscancji file nastane v Mercatorju, da krompir okopavajo v skladiscu Spara. Jebi ga, gledanje spanskih nadaljevank pa Kmetije in vmesnih reklam iz kavca, zal ne pomaga intelektu.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, plačali so jim za rejtinge, ne pa za delo.

  Lilijana, nisem vedel, da ne smem podati svojega mnenja.

  Kritika, Angelca Likovič je Kmetijo vrednotila preko cerkvene prizme, kar je vendarle razlika od mene, ki sem ošvrknil le zvestobo.
  Ali če parafrazirava, ves svet je metija, vsi mi pa smo samo kmetje :)

  Stascha, če boš preverila odstotek gledanosti, boš videla, da je gledanost tako velika, da se lahko uporabi stavek, da gledajo vsi. A veš, kot fuzbal, kjer kao zdaj za naše navijajo vsi.

  Star, delali so točno toliko kot je bilo treba, eni manj, drugi več, a vseeno dovolj, da so jim ostali cekini. Koncept pa je jasen in sicer, zabavanje gledalcev, kar pomeni, čim več kreganja in škandalov.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Janez, četudi ti Salome kot vidim ni bila všeč, ne moreš reči, da ni zvezda. Poleg Daniela brez dvoma edina prava na celi Kmetiji. Glede na vsa sranja do katerih imajo mladi danes dostop, pa menim, da je bila Kmetija še najmanjše zlo.

  No Mercy, se strinjam, paleta karakterjev je bila res pestra.

  Schpela, drzna izjava :)

  Saša, lepo da sta se oglasila. Himna ni moja scena, žal, a nič zato, vseeno pohvale Danielu, ki sem ga ves čas podpiral in niti z enim stavkom očrnil. Pravzaprav sem se spraševal, če ni vse tole pod njegovim nivojem. Bi pa pohvalil izjemno vrhunski vokal v pesmi, ki jo je zapel, ko je prvič gostoval v živo.

 27. klemenix klemenix pravi:

  Sam bi dejal le to, da mi je zadnji teden kmetije postal popolnoma negledljiv. Prav zafrustriran sem ratal, ko sem si pogledal eno oodajo. Salome je pokazal, da je podenj od človeka, na Kmetijo se je vrnil, da bi se maščeval ostalim članom in je nenehno delal neke zdrahe. Zoprno je bilo gledati, da sta se na koncu npr. prav Suzana Jakšič in Ines Dovžan delali, da sta najbolj pametni. Kar nekaj, pa le en teden sta bili noter.

  Dejal bi še nekaj o Ines. Ko je prišla 1. na kmetijo se je sama oklicala za nek sonček, in da jo človek preprosto mora imei rad. Sam v njej že od prvega trenutka dalje nisem videl drugega kot debelušne razvajenke. Se popolnoma strinjam, da si jo uvrstil med najbolj antipatične člane letošnje kmetije. Čeprav bi bila moja lestvica malce drugačna.

  Šla bi nekako tako:

  1. Salome 2. Suzana Jaksič 3. Ines Dovžan 4. Alenka Sivka

  Salome zamerim tudi to, da se je delala, kot da je na Kmetiji edina res prava zvezda, ki si edina zasluži biti v oddaji Kmetija SLAVNIH. Že res, da smo res gledali neke kvazi zvezde, a Salome je zame ena manjših zvezd, kar jih je bilo gor. Njen nesramen “kaj pa je ta pa ta naredu”, da je slaven je povsem izven konteksta, glede da Salome sam/a v življenju ni naredila drugega, kot se bolestno spremenila v žensko in fura nek kič šov. Drugače gre za človeka brez vsakega talenta. Zabolelo me je, ko je dejala, da je na kmetiji prvič slišala za Gorana Breščanskega in da kdo za vraga je on. Ker sem po duši roker in spremljam tudi glasbo skupine Sausages me je res prijelo, da bi se odpeljal na mrzli vrh in Salome oklofutal.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbiblond, kot sem že dejal, Kmetija je bila preveč neumna, da bi lahko kvarno vplivala na otroke, ki jim je bilo jasno, da je vse skupaj ena zajebancija. Če jim ni bilo, pa so, kot si rekla, tukaj še starši.

  Felis, glede na to, da Artur zadnje čase ne služi z ničemer, me bi govoril, da se je prodal, ampak da je glede financ zadel v polno.

  Jessy, itak da so šli za slavo in denar. Tako kot ostali udeleženci raznih reality šovov. Pa kaj, s tem ni nič narobe. Za Daniela se strinjam. Ma zakaj bedakov? Pač obnašali so se tako kot bi se tudi ostali ljudje. Zame le dokaz, da res niso zvezde.

 29. klemenix klemenix pravi:

  P.S.

  Edina res prva zvezda na letošnji kmetiji je bil za moje pojme Danijel Popović. Ne vem pa, kaj so gor počeli Maja M., Ines Dovžan in podobni.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, se popolnoma strinjam z vsem, kar si zapisal.

 31. lipar pravi:

  Jaz bi pa samo povedal, da so pa na kmetiji mo mojem mneju vseeno imeli človeka kakršnih je malo. In to je po mojem mneju Aneta, ne samo da je prava lepotica, je tudi tudi izjemen človek z izrednim občutkom za pravičnost. Pa ko sem slišal njejo zgodbo, pač da je živela brez očeta in ob pomankanju, se mi je resnično zasmilila. Ko pa je ob odhodu iz kmetije še povedala, da se ji Goran zdi dober človek in da mu bo pomagala ko bosta zunaj, če bo to hotel, ker ima kot pravi določene probleme v življenju, takrat se mi je pa Aneta zazdela kot Sonja iz knjige Zločin in kazen, ko je pomagala na koncu Raskolniku, res človek na mesu tale Aneta.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aneta izjemen človek? Hm, se izjemen človek cele dneve samo krega in dokazuje svojo samozavest?
  Po tej logiki bi se nam lahko zasmilila tudi Salome, ko je pripovedovala svoje nesrečne spomine na otroštvo.
  Brez zamere, a bila mi je skrajno zoprna, morda v resnici ni, a na Kmetiji je bila.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !