Recenzija: Bedazzled

6.12.2009 ob 22:35

zda 2000, komedija, režija: Harold Ramis, igrajo: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O’Connor, Miriam Shor, Orlando Jones

Leta 1967 je dušo hudiču prodal Dudley Moore, sedaj pa jo v rimejku prodaja Brendan Fraser, ki še vedno misli, da igra Georgea iz džungle.

Brendan Fraser je Forrest Gump, ki ga hudič na njegovo željo spremeni v latino mačota, ameriškega predsednika, bogatega in očarljivega pisatelja, košarkaško zvezdo in čustvenega mladeniča, ki se zjoka ob vsakem sončnem zahodu. Sliši se zanimivo, toda hudič seveda iz vsake želje naredi past. Še posebej, ker tokrat sploh ni hudič, ampak zapeljiva in v rdeče oblečena hudičevka Elizabeth Hurley. Sicer pa, le zakaj bi si človek kot je naš Fraser še želel osvojiti srce svoje simpatije (Frances O’Connor), ki ga prevara celo v idealni fantaziji, če se mu ves čas ponuja strastna hudičevka, ali še bolje, zakaj ne bi vsaj od jeze eno izmed svojih sedmih želja porabil za seks z njo? Dudley Moore in Faust tega seveda nista mogla, ker je bil hudič moški, Brendan Fraser pa je imel idealno priložnost, ki je ni znal izkoristiti. Ma kaj izkoristiti, kaj takšnega mu ni prišlo na pamet niti takrat, ko ga je mefistovka spremenila v homoseksualca in mu dala vedeti, kaj hoče. Fraser je pač še vedno George iz džungle, ki je možgane pustil v gozdu, Elizabeth Hurley pa se ves čas obnaša tako, kot da ga je zamenjala z Hughom Grantom. Bedazzled, po naše Začaran, je film, ki ga sestavljajo ena glavna in šest kratkih zgodbic. Film, ki ga je režiral avtor uspešnice Analiza pa taka. Film, ki je hotel Elizabeth Hurley na vsak način spremeniti v glavni seks simbol novega tisočletja, kar mu seveda ni uspelo. Film, ki je premalokrat simpatičen in prevečkrat na prenizki ravni. Ter seveda film, ki se mu bodo na vse glas smejali samo tisti, ki že nekaj let niso videli nobene dobre komedije. Saj res, kdaj bodo posneli film, kjer bo glavni junak dušo prodal bogu?

Ocena 3

 

6 komentarjev na “Recenzija: Bedazzled”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Sem gledal ta vikend zopet ta film :) Moram reči, da nekako nisem bil peozoren na zgodbo, ker mi je Hurleyeva v tem filmu res neizmerno seksi :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mene ona nekako ne uspe zares prepričati v nobeni vlogi. Če si lahko zaradi nje prezrl vse ostale minuse, pa ti mora biti res močno všeč :)

 3. klemenix klemenix pravi:

  Ja sej kot igralka mi ni bila nikoli všeč :) Tudi v Austin Powersu me npr. ni prepričala, pa je šlo za zajebantski film :) Ne vem, simpatična mi je :)

 4. Tomo pravi:

  Meni osebno od tovrstnih komedij s hudički in angelčki so bolj všeč vsi deli Mi nismo andjeli ter Dogma.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, ne bom rekel, da mi gre na živce, v bistvu nobenega filma ne pokvari, toda manjka jih kar dosti, da bi jo lahko označil za dobro igralko. Bi pa rekel, da ni imela ravno sreče pri izbiri filmov, ki so večinoma slabi.

  Tomo, prvi Mi nismo andjeli je fenomenalen, čista klasika. Dogma prav tako, enkraten film.

 6. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: The Fortune Cookie, Blood and Wine, Daddy and Them, Johnny Suede, Godsend, Angela’s Ashes, Badazzled, Mrs. Harris pravi:

  [...] ki je leta 2000 dobil blentav rimejk z Brendanom Fraserjem, danes ne zmore časovne luknje. Zoba časa, ki ga je pustil v šestdesetih. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !