Recenzije: Primal Doubt, The Lost, Cthulhu

4.12.2009 ob 18:37

PRIMAL DOUBT (zda 2007, triler, režija: Yelena Lanskaya, igrajo: Janine Turner, Costas Mandylor, Maeve Quinlan, William Allen Young, Jamie Rose)

Zdolgočasena žena se zaplete v internetno romanco, ki se konča s tragičnimi posledicami.

Janine Turner, ki jih danes šteje že 47 in ki smo jo gledali v seriji Severna obzorja ter filmu Cliffhanger, pa se je nato kljub temu hitro izgubila med banane, igra Jean Harper, uspešno pisateljico ljubezenskih romanov, ki jo mož, sicer filmski producent Chase Harper (Costas Mandylor), nekoliko zanemarja. Tudi v seksu, da se razumemo. Zato naša Jean odtava v svoj svet, v svojo virtualno pravljico, kjer ji nek simpatičen možakar na chat roomu piha na dušo. Vse do trenutka, ko ga najdejo s prerezanim vratom in ko je med osumljenci tudi ona. Okej uvod, ki se seveda hitro spremeni v tipičen tv triler, z za lase privlečenimi preobrati in presenečenji, ki ne bodo prav posebej navdušili nikogar.

Ocena 2 

THE LOST (zda 2009, dramska srhljivka, režija: Bryan Goeres, igrajo: Armand Assante, Dina Meyer, Lacey Chabert)

Psihiater raziskuje primer dekleta z večimi osebnostmi.

Jane, ki jo dovolj prepričljivo igra Lacey Chabert ni ravno Linda Blair iz Izganjalca hudiča, pa četudi zgleda tako, kot da so jo obsedli zlobni demoni. Prav tako ni ravno Sally Field iz filma Sybil, pa čeprav se zdi, da ima še več kot trinajst različnih osebnosti. Je le dekle, ki so jo vtaknili v umobolnico in jo nafilali s tabletami. Se pravi pacientka, ki se je pač ne da pozdraviti, saj ima preveč zdelano psiho. Tako je pred leti menil tudi psihiater Kevin (Armand Assante), ki se mora zdaj zaradi spleta okoliščin, ki jih pričara Janeina sestra Mira (Dina Meyer), ponovno lotiti primera. Tokrat na nekoliko drugačen način, ki pa na plan prikličejo temačne skrivnosti, tudi tiste z njegovo pokojno ženo, ki je ne zna pa ne preboleti. Ne bom rekel, da je tole najslabša srhljivka, ali če hočete, psihološka drama, kar ste jih videli, in da v kakih prestižnih hollywoodskih srhljivkah (recimo Hide and Seek in Identity) ne operirajo s podobnimi za lase privlečenimi in klišejskimi preobrati, toda vse skupaj še vedno ni narejeno tako, da bi lahko govoril o čem drugem kot le o še enem B filmčku za preganjanje zares dolgega časa.

Ocena 2 in pol

CTHULHU (zda 2007, srhljivka, režija: Dan Gildrak, igrajo: Jason Cottle, Tori Spelling, Scott Green, Cara Buono, Richard Garfield)

H. P. Lovecraft se obrača v grobu.

Okej, da je glavni junak, sicer profesor Russ (Jason Cottle), ki odpotuje na materin pogreb, gej, je zanimiva novost, toda kaj, ko je želja po parafraziranju Lovencraftovega Cthulhuja, naravnost idiotska, poceni, dolgočasna in preveč amaterska. Povedano drugače, tale moderni “katulu” je prazen, le na trenutke grozljiv in slabo narejen film, dejansko rimejk filma Wicker Man, kjer se glavni junak prav tako znajde na otoku, kjer se prebivalci igrajo nevaren okultizem. Če hočete tematsko podobni in z veliko bolj strašnimi prividi opremljeni filmček, zavrtite In the Mouth of Madness, če si hočete prišparati ogled slabe grozljivke, pa tole premalo prepričljivo zadevščino spustite skozi.

Ocena 2

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !