Zaprašene najkice, guvernator, Dino goes Warhol & Ralf Gartner

29.11.2009 ob 22:31

Zaprašene najkice

Da sem se nekaj časa nazaj končno znebil svojih prvih najkic, sem že pisal, zato se mi zdi pošteno, da omenim, da sem se zdaj končno znebil tudi svojih drugih in zadnjih najkic. Kupil sem jih kako leto za prvimi, kar pomeni, da so bile prav tako stare kot zemlja in da jih je čas pošteno načel. Teniske imam zato tako dolgo, ker jih ne uporabljam prav pogosto. K hlačam jih ne nosim, saj se mi zdi kmečko, ni moj stil, raje imam čevlje, za šport sem len, tu in tam kak tenis, morda kak džoging, večino pa za sprehode z Jodijem. Bil je čas, da gredo v pokoj, nabavil sem nove, za pocni denar, več ne rabim, upam pa, da bodo zdržale vsaj nekaj časa. Najkice pa so glede vzdržljivosti enkratne, vse lahko počneš z njimi, pa se ne uničijo. No ja, razen ko so stare sto let.

 

Dino Goes Warhol

Ko sem videl plakate za koncert Dina Merlina, sicer pevca, ki me s svojimi komadi večkrat navduši, pa četudi nisem ravno njegov oboževalec, kar pomeni, da me na koncert še ni povleklo, nisem mogel mimo umetnin kultnega slikarja Andyja Warhola, ki so bile zelo podobne Merlinovem plakatu. Zgolj naključje ali namerna finta? Kdo bi vedel.

 

Ralf Gartner

Če je oče te trgovine, ali še bolje, blagovne znamke, kak moj daljni sorodnik, bi bil zelo vesel, saj bi mi lahko dal kaj zastonj. Če kdo ve, kdo je ta gospod, naj mi pove, saj na netu ne najdem drugega kot trgovine, kjer je za Slovenijo seveda drug direktor. Sodeč po imenu, gre tudi za človeka in ne samo za firmo, zato bi bil res vesel, če bi izvedel kaj več. Pa zanimivo je, da na črki a nima dveh pikic, saj deluje zelo germansko.

Guvernator

Novica, da naj bi Arnold Schwarzenegger utajil okoli 80 tisoč dolarjev davka, je kao zelo pomembna zadeva, ki so jo serviral tudi v osrednjem dnevniku Popa. Okej, toda od kdaj je za možaka kot je Arnold usranih 80 tisoč problem? Mar jih ne morem tudi ob treh zjutraj potegniti iz žepa in reči, evo vam, tukaj imate tale drobiž. Hecno mi je to, da naj bi mu davkarija že grozila z zaplembo premoženja, njegova ekipa pa se trudi dokazovati, da je šlo na napako. Je 80 tiosč dolarjev po novem problem tudi za tako živino kot je Arnie? Tega ne kupim, prav zato mi je cela novica totalno idiotska. Pa govorilo se je, da pride v Slovenijo, kar je velika stvar. Pa ne zato, ker je guverner, marveč zato ker je Arnold, the bigest movie star in the world. No ja, zdaj se govori, da ga baje ne bo. Če bo, ga počakam na Brniku. Če seveda ne bo s kakim privatnim helikopterjem pristal kar na kongresnem trgu.

 

14 komentarjev na “Zaprašene najkice, guvernator, Dino goes Warhol & Ralf Gartner”

 1. Antipat pravi:

  Ralf Gartner je le izmisljeno ime in nima nobene veze s kaksno realno osebo. Njega “oce” pa je bil zaradi bolezni pred cca tednom dni pokopan.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Morda veš zakaj je izbral prav tako ime oz. zakaj je izbral naziv, ki izpade kot ime in priimek?

 3. Antipat pravi:

  Marketing ;-)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na mojo slavo se torej šlepajo :)

 5. Antipat pravi:

  Ja ti jih kar obisci, mogoce podpisete pogodbo in postanes reklamni obraz za njihov palicni mesalnik ali pa fritezo.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za dober denar vse, le da mi ni treba na VIP Kmetijo :)

 7. Antipat pravi:

  Iztok, ce imas redno sluzbo in vsaj par 100 eur v zepu ti ni treba iti na nobeno kvazi VIP kmetijo. Jebi ga, ce je pa huda lakota po hrani ali slavi, pa tudi to prav pride.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari moj, ni tako preprosto, še posebej v medijskem svetu, kjer danes posel je, jutri pa ga ni in potem včasih čakaš predolgo, da se spet pojavi.

  In par sto evrov že dolgo časa ni več dovolj. Da preživiš, jih rabiš vsaj 1500, še posebej, če živiš zase in nimaš bogatih staršev.

 9. Antipat pravi:

  Ce posel je ali ga ni je odvisno le od posameznika in njegove kvalitete. Kot v poslovnem svetu. Ce bo proizvajal/prodajal/delal crap potem neke kontinuitete ne morem pricakovati. In enako velja v zabavni industriji. Ne poznam primera, kjer dobremu pevcu, igralcu, producentu, snemalcu, fotografu, modnemu oblikovalcu ne bi uspelo imeti dovolj dela. Za tiste malo manj dobre ali zanic pa verjamem da rabijo resilne bilke v obliki “objavi me” trac revij, “najej se” otvoritev in “slavne” kmetije. A kaj ko vecina ljudi kaj dosti kot umetnega tv blisca ne zazna. Ne ve, da imajo vec kot marsikateri samooklicani zvezdniki. Ker tisti, ki pa so dejansko uspesni, se jim ni potrebno nastavljati vsemu in vsakemu.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, to pa se ne strinjam. Danes ni več važno, če si dober in če kaj znaš, marveč le še to koga poznaš in komu si zlezel v rit. In tu mediji še posebej prednjačijo. Boli šefa kurac, če bo voditelj dober, glavno da je njegov nečak ali fant njegove hčerke. Ali celo njegov sin. Ali nekdo, za katerega je plačal nek boter.

  V muski je isto, veš koliko dobrih muzikantov je, pa se morajo prebijati skozi lajf zelo težko, saj mediji vso pozornost namenjajo dreku.

  Slovenija ni Amerika, tam šteje tudi kvaliteta. Seveda tudi drek tam uspe, toda tudi kvaliteta, zadnje čase pa pri nas forsirajo samo slabe reči.

  Če si predober, te ne spustijo zraven, če nisi v pravih krogih, nimaš osnovne šanse, da ti bo ratalo.

  Sicer pa je trg tako mali, da če te z neke oddaje odnese, imaš zelo malo šans, da najdeš drugo, saj je praktično ni ali pa so zasedene.

  Z voditelji prireditev je isto, pač imajo jih, ni važno kaki so, prireditev bo šla skozi v vsakem primeru. In dokler bo tako, bo tako kot je in bodo tudi dobri ostali na robu, slabi pa v ospredju.

  In kar je še bolj zanimovo, ko eno sranje gre, pride drugo, zato so stavki, da naj ne skrbimo, da so to prehodne reči, pač muhe enodnevnice, ki jih kmalu ne bo veš, odveč, saj je teh muh zadnje cajte zelo veliko.

  Lepo te prosim no, prišli smo v čas, ko je dovolj, da si Ota Roš, pa že dobiš gostovanje v najbolj prestižnem terminu televizije. Ne obsojam Ote, lepo da se znajde, obsojam sistem, ki je to dovolil.

  Ma brez veze, da čvekam, o tem sem že veliko pisal, itak ni haska, itak je vse isto, itak so glavni ljudje, ki vlečejo prodane niti.

 11. Antipat pravi:

  Iztok, deloma se strinjam – poznanstva odpirajo in zapirajo vrata. Pa mislis da tega v poslovnem svetu ni? Da tam ne odlocajo dostkrat isti principi – ta je nas, ta bo dobil denar.

  Ampak ne glede na to, ce si dober je uspeh zagarantiran. Pa to ne pomeni, da npr. ce pac znas igrati kitaro in imas dober glas si avtomaticno zacel polniti dvorane. Ne, tako lahko pa spet ni. a verjemi, da je vsaka kvaliteta opazena in nagrajena. Mogoce ne v Novi, Pop Inu,… ker to pac ni neko merilo uspeha, a ne?

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, da je, povsod je ista pesem, toda v medijih je to najbolj prisotno, saj za uspeh ne rabiš izobrazbe, če si preglasen, pa si takoj nevaren, saj nastopaš v javnosti.

  Jasno, da gre počasi in postopoma, toda finta je v tem, da uspehi čez čas ne štejejo več in da šef raje vzame novinca, preko zvez seveda, pa četudi je nula napram izkušenemu mačku.

  Merilo uspeha pa je zame polna denarnica. Seveda s poštenim delom in lastnim trudom. Rumene revije so resda nujne za ta posel, toda to je večkrat lažna slava, od katere v denarnici ni koristi.

 13. maxime pravi:

  ..in ti si potemtakem ta izkušeni maček..
  Kje pa si ti dobil te izkušnje, enkrat si tudi ti moral biti novinec?!?

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dejansko sem res, pa četudi sem za mnoge še vedno novinec, saj ne poznajo mojega preteklega dela v medijih. Predvsem pri časopisu, na radiu in pri vodenju prireditev. Žal večinoma samo na celjskem koncu in od Trojan dalje neznanka za večino.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !