Slovo Jerneje Perc

29.11.2009 ob 17:32

Mater, no, punca je bila stara komaj 38 let, Celjanka, iz moje osnovne šole in sestra moje sošolke Špele. Poznali smo jo kot odlično športnico, najprej drsalko, nato kot šprinterko. Leta 1996 je na Švedskem osvojila celo bronasto medaljo, se udeležila olimpijskih iger v Atlanti in se konec devetdesetih prav v Celju poslovila od atletske kariere. S prvim mestom, seveda. Celje je bilo nanjo ponosno, pa četudi nam je pobegnila v Ljubljano in tam s sestro Špelo odprla vadbeni center za pilates.

Novica, da je umrla, me je močno šokirala. In to po dolgotrajni bolezni, očitno rakom. Pizda no, kaj se dogaja, bodo zdaj začeli umirati letniki 1971? Mar to pomeni, da so kmalu na vrsti tudi letniki 1974?

To ni več smešno, tako mlad človek si smrti na tak način ne zasluži.

Sestri Špeli, ostali družini in sorodnikom izrekam globoko sožalje ob izgubi Jerneje, ki je Celjani nikoli ne bomo pozabili.

Bila je hitra kot strela, a žal prepočasna, da bi pobegnila tej zahrbtni bolezni. Fak no.

 

20 komentarjev na “Slovo Jerneje Perc”

 1. Dajana Dajana pravi:

  A lahko prosim odstraniš vse neprimerne besede na p.. in f.. pa še ta moj komentar?

 2. mhm pravi:

  Če poskušaš izrekati sožalje, se prosim vzdrži kletvic. Če ne zaradi drugega, vsaj iz pietete do pokojne in njene družine.

  Na tem mestu bi tudi jaz izrekel sožalje njeni družini. Bila je odlična atletinja.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko umre tako mlad človek, ki sem ga povrhu vsega še poznal, bom od jeze in šoka preklinjal po mili volji in ta naš pofukan svet ter tega zafukanega raka steral v tri pizde materne.

 4. Joco pravi:

  Iztok, car!

 5. simba pravi:

  Grozna novica, ki me je precej pretresla.

 6. Metka pravi:

  “To ni več smešno, tako mlad človek si smrti na tak način ne zasluži.”

  Kdaj pa je kaj takega sploh bilo smešno? Iztok, drugič mal razmišljaj, ko pišeš.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Daj razumi malo širše, malo drugače, ne tako dobesedno, in me ne lovi na tako poceni način.

 8. nish pravi:

  “In to po dolgotrajni bolezni, očitno rakom”
  ..očitno rakom? Špekuliraš?
  Tudi če tega zapisa ne bi nikdar napisal, ker te itak boli patka, da je umrla…samo si pa in…s ttem tvojim kvazi sočustvovanjem in užaloščenostjo.
  Bruh!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pizda si zabit, njena sestra je bila moja sošolka osem let, tudi njo sem poznal na videz, na mojo osnovko je hodila, celo Celje je navijalo za njene uspehe, skorajda moj letnik je, umrla je nenadno, nihče ni vedel, da je bolna, kaj prodajaš tak drek ob takem tragičnem dogodku.

  Sicer pa, sem morda zapisal, da si bom rezal žile in da jokam sto na uro, da komaj diham in da bom tudi sam umrl? Mater si kreten, res.

  Zakaj se sploh oglašaš, če nimaš kaj pametnega za povedati, to namreč ni zapis o meni, marveč o pokojni Jerneji Perc.

  Kdo ti daje pravico, da me sodiš, me poznaš osebno?

  In ja, zakaj za vraga sem potem zapisal ta zapis po tvoje?

 10. MSjr pravi:

  Bolje bo, da zbrišeš tale post. Nekrologe se piše brez čustvenih izbruhov, špekuliranja, preklinjanja nad rakom. Pravzaprav se nekrologe piše brez preklinjanja nasploh.

  Ne razumi me napak, tvoj slog je povsem primeren za filmske recenzije in poročanje o dogodkih iz popularne kulture. A vendarle izpade groteskno, ko se z istim slogom poslavljaš od neke second-hand znanke.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pišem kot pišem in pri tem ne mislim nikomur polagati računov. Pa kak nekrolog, daj no, pač zapis na blogu, kjer sem izrekel nekaj misli o Jerneji in dejstvo, da je nekdo odšel tako hitro.

  Če bom kaj zbrisal, bodo to vsi tile idiotski komentarji, ki žalijo spomin na pokojno Jernejo Perc.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  MATER STE BLESAVI VSI SKUPAJ, UMRLA JE MLADA ŽENSKA, VI PA SE ŽE VES DAN UKVARJATE S STILOM PISANJA, MOJIMI ČUSTVI, DOLOČENIMI KAO SPORNIMI BESEDAMI IN Z VSEMI MOGOČIMI PIČKAMI MATERNAMI, KI S POKOJNICO NIMAJO NOBENE ZVEZE.

  KOT SEM REKEL, SRAM VAS BODI, RES.

  OD TEGA TRENUTKA DALJE GREDO SKOZI SAMO KOMENTARJI, KI BODO KAJ PAMETNEGA POVEDALI O JERNEJI, OSTALI PA OSTANITE NA POKOPALIŠČU MODERACIJE.

 13. AndrejM pravi:

  Mlada, lepa, uspešna, športnica… Tragično. Naj to nas ostale spomni na to, kako krhka so naša življenja.

  Žalujočim pa sožalje.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, danes si, jutri te ni, ne glede na leta in način življenja. Natanko to sem razmišljal ob tej tragični novici.

 15. mic,mic pravi:

  Neprimerno je, da ob tako žalostnem dogodku beseda teče predvsem o tem, kako izraziti svoje občutke. Vsak jih ima pravico izraziti po svoje. Slog ni pomemben! Pomembno je bistvo in to je sožalje. Zdi se mi lepo, da je Iztok, čeprav na zelo svoj način, izrekel svoje sožalje.
  In jaz;
  Vest o tem, da Jerneje ni več me je močno prizadela. Hudo mi je in žal mi je, da je morala tako mlada, tako lepa, tako duhovita, prijetna in še tako neizživeta zapustiti svoje čudovito življenje.

  Nedojemljivo je!

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala, da razumeš.

 17. Tomo pravi:

  Tudi jaz izrekam sožalje za športnico ki je bila na vrhuncu kariere,a jo je na žalost vzel rak.Sicer je nisem ravno spremljal,sem pa dosti slišal za njo.Iztok svaka ti čast za ta članek,ni mi pa jasno zakaj si pozabil na Humarja in se bolj ubadal z Michaelom.Me je pa novica zelo pretresla.Jerneja RIP.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj (še) nisem pisal o Humarju, sem že večkrat pojasnil. Preprosto zato, ker nimam kaj pametnega za povedati in nisem hotel napisati nekaj samo zato, da bi pač napisal. To pa seveda ne pomeni, da me njegova smrt ni prepresla kot ostale.

 19. Ana pravi:

  Jerneja je bila sportiskinja i duhom i telom. Atletski svet sirok nekadasnje Jugoslavije na cijim je stadionima Jerneja i trcala zali za gubitkom nasmejane Celjanke. Da li znate mozda od kakvog raka je bolovala Jerneja?

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelo lepo, da se Jerneje spomnite tudi v nekdanji Jugoslaviji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !